Založ si blog

Učiteľov nemá kto chrániť

Učiteľov nemá kto chrániť. Nemajú svojho ministra, ktorý by ich chránil, len ktorý populisticky naháňa % svojej strane.

Učiteľky sa nemajú na koho obrátiť, lebo sa boja, že v tejto situácii stratia prácu.

A už som o tom písala a veľakrát aj v diskusiách, čo môžem dokázať, lebo tie komentáre môžem nájsť, ale nikoho to nikde nezaujímalo, ešte mi písali, nech dáme výpoveď, keď sa nám nepáči, že sme ohrozované. A nikto mi nikdy neodpovedá, keď sa aj iných blogerov pýtam, prečo učitelia už ľudské práva nemajú? 

Však aj dnes som čítala, že Harabin ešte organizuje trestné oznámenia na školstvo, že nemajú čo chcieť učitelia ani rúška v triedach a sú povinní učiť pokým sa nenakazia. A školstvo klame, že funguje nejaký semafor, že môžu a majú ísť do karantény. Neviem kde chodia, asi už keď je nakazených veľa žiakov, ale u nás viem len o jednom prípade, keď šla do karantény jedna trieda, lebo už učiteľka bola nakazená, ale žiaci boli, aj rodičia boli a nešlo sa.

Takže vôbec nie sme chránení, ako to hovorí minister.

 

A to, že niektorí tomu neveria, len dokazuje, ako nepredpokladáte, že sa o tomto klame.

Ale klame a podvádza aj samotný regionálny zdravotný úrad pri svojich zamestnancoch, lebo ani oni nedodržiavajú, že nejdú do karantény, keď majú. A dozvedela som sa to aj so slovami – Len to preboha nikomu nehovor. – A keďže som sľúbila že nie, tak teraz to porušujem len tak anonymne, že vám to píšem, že viem podrobnosti, ako porušujú tieto nariadenia aj tí, čo to chodia kontrolovať a o tom rozhodujú a dávajú iným pokuty a ešte si hovoria, za čo by si mali dať aj sami sebe.

 

A keby som to bola chcela žalovať, mohla som to všetko písať Márii Benovej, nech to povie kompetentným, ale nikto nechce prísť o prácu. A dôležitá vec, ktorú zas opakujem, keby nám to bolo až tak veľmi do Vianoc vadilo, tak sa ozveme, ale vlastne sme s tým aj súhlasili, lebo sme všetci chápali, že inak sa zavrie škola a už dávno by bola zavretá alebo triedy, ale nikto z nás nechcel online učiť, ale udržať normálnu školu.

No do tejto situácie viem, že teraz by už mohlo ísť o životy, keď je situácia oveľa horšia a vírus sa ešte rýchlejšie šíri a má aj väčšiu úmrtnosť.

Ľudia, neverte tomu, že sú učitelia chránení.

 

A keď vám je to jedno, o akých ľudských právach hovoríte?

 

Už 25.9. som o tom písala:

 

 

25. september

 

Viete, ako testuje regionálny úrad?

 

Myslela som si, že keď sa vyskytne prípad, že dieťa – žiak je z pozitívne testovanej rodiny, tak ihneď otestujú také dieťa, lebo mohlo nakaziť iné v škôlke alebo v škole.

Ale regionálny úrad otestuje také dieťa až na konci karantény po 10 dňoch. Dovtedy nikoho nezaujíma, či nenakazilo iné deti v škôlke alebo v škole?

Konkrétny prípad:

Dieťa má pozitívne testovaného rodiča. Celá rodina je v karanténe a škola čaká na pokyny regionálneho úradu, či aj dieťa tejto rodiny bolo nakazené. Keby bolo, v škole sa stretávalo s inými deťmi nielen vo svojej triede, ale aj v rannej družine, kde sú deti z rôznych tried, poobede v družine, kde je aj iná trieda.

Keby dieťa bolo hneď otestované, vedeli by sme, že riziková môže byť trieda, ktorá je poobede spoločná pre dve triedy alebo deti, ktoré chodia do rannej družiny. Ale škola to nevie, pretože sa bude čakať na koniec rodinnej karantény a žiak bude otestovaný až po 10 dňoch. Koľko detí mohli zachytiť, keby sa to v pozitívnom prípade vedelo hneď?

To budú vždy vedieť až po uplynutí 10 dní a potom budú zisťovať s kým sa jeho spolužiaci stretli za desať dní?

https://malinova.blog.pravda.sk/2020/09/25/viete-ako-testuje-regionalny-urad/

 

A po tých 10 dňoch ešte stále bolo pozitívne a bolo mesiac doma, potom netestovali ani druhé, potom, že to už je dávno, potom, že nákaza rodičov sa nás netýka, potom, že rodičom to neoznamujme alebo – A vieš, že aj ten kolega bol pozitívny?

Troch kolegov som mala pozitívnych postupne a nikdy sme nešli do karantény a je to tak aj na regionálnom zdravotnom úrade, ani oni nešli do karantény, keď mali taký prípad.

 

Tak skutočne len sprostí by teraz predpokladali, že práve rodičia by niečo dodržiavali a nedávali len podpisy, že boli testovaní, keď ani na školách sa to nedodržiava a ani tí, čo to kontrolujú.

 

14.októbra, aj toto bolo ľuďom jedno:

 

Viac sú ohrození učitelia a pracovníci v školstve, ako zdravotníci

 

Jsou zde však jasná data, která ukazují, že nejčastěji jsou právě postiženi pedagogové a pracovníci ve školství, dokonce častěji než zdravotničtí pracovníci. Tento prudký nárůst začal 12. září a neustále raketově stoupá. Dosáhl už více než 4,5 tisíce případů. Pokud vezmeme pozitivní osoby podle povolání či podle oboru činnosti, je na prvním místě s více než 16 % právě kategorie žák, student, učeň.“

 

4.novembra som znovu o tom písala:

 

Ľudské právo na ochranu pred nákazou

 

1x mesačne sa povinne testujú vychovávatelia v ústavoch s deťmi a taktiež pracovníci s dôchodcami. Prečo u nich sa môžu porušovať ich ľudské práva, že nemusia?

Porušovaním mojich ľudských práv je, že mám povinne podľa nich strážiť deti, ktorých rodičia nedodržiavajú žiadne bezpečnostné opatrenia, bojujú proti rúškam, pandémii a proti testovaniu. Tak si ich strážte sami! Prečo by iní mali životmi doplatiť na vašu absolútnu nezodpovednosť a konšpirácie, že pandémia je vymyslená a rúška sú znakom zotročenia? Však si ich potom strážte sami, lebo len preto sú prvé stupne ZŠ v prevádzke, aby ste mohli pracovať a nemáte si ich kde dať.

Prečo chcete, aby iní ľudia boli povinní strážiť vám deti za cenu ohrozovania?

Prečo chcete nútiť lekárov, aby vás ošetrovali aj bez rúšok a ohrozovali sa tiež? Všetci títo ľudia už nemajú žiadne ľudské práva chrániť sa?

A môžeme vás neošetrovať a môžeme nestrážiť vám deti? Môžeme sa skryť, ako nám to radíte?

To sa vám dobre z pivníc vypisuje, keď nie ste zdravotníkmi pri nákaze a keď vás nikto nenúti pracovať v prvej línii.

 

21. novembra som o tom písala:

 

„2/3 škôl sú zatvorené kvôli nakazenému zamestnancovi školy“ ale musíme to riziko podstúpiť?

 

Vďaka antigénovému testovaniu sa podarilo zachytiť práve superšíriteľov bez príznakov, lebo tých zachytávajú tieto testy veľmi dobre a konkrétne v mojom živote sme vďaka tomu predišli zatvoreniu našej školy, lebo takto sa prišlo na to, koľkí majú koronavírus a boli pozitívni.

Keby toho testovania nebolo, práve aj ja som sa mohla nakaziť od osoby s ktorou som mala pracovať a takto som sa tomu vyhla a vďaka tomu učíme od septembra bez prerušenia. Ale ide vám naozaj o tie školy, aby fungovali, alebo aj to sa len predstiera v rámci politického boja?

 

Mohla som sa nakaziť a mňa konkrétne a nás to konkrétne zachránilo pred zavretím školy. A tá osoba naozaj mala koronavírus a rovnako aj ďalšie.

Takže videla som priamo, ako konkrétne to škole pomohlo!

Ale vy, čo v školstve nerobíte, ste toho svedkami neboli, preto to neviete posúdiť, ako to pomohlo. Vy o tom viete len teoreticky filozofovať a v skutočnosti je vám potom ukradnuté, či budú školy zatvorené alebo nie!

 

1. decembra:

 

Nie je pravda, že prvý stupeň škôl nie je ohrozený!

 

Všetci politici a diskutéri sa všade oháňajú tým, že prvý stupeň ZŠ je otvorený a žiadna hromadná nákaza sa nešíri, nič sa nedeje, nevznikajú ohniská atď.

Nie je to pravda, lebo na školách sa naopak nedodržiavajú ani tie semafory, čo minister školstva a médiá prezentujú, že ako to vyzerá pri nákaze.

 

Vôbec to tak nevyzerá!

Aj školy, ktoré by sa mali zatvoriť, aj triedy, ktoré by mali ísť podľa tých semaforov do karantény, sa tým neriadia, čo vám vysvetlím, prečo sa tým neriadia.

 

Uvediem vám nejaký príklad. Napríklad ja mám už dve kolegyne, s ktorými zdieľam spoločný kabinet, čo prekonali koronavírus, ale nikto z nás nešiel do karantény a ďalších nakazených mimo nášho kabinetu.

Mohlo by sa nám to nepáčiť, ale všetci učitelia radšej chcú chodiť do práce, ako učiť z domu a preto vlastne súhlasia aj súkromne, že sa ich zdravie riskuje. Radšej si dávajú pozor, nosia rúška, dodržiavajú všetky bezpečnostné opatrenia, ale všetci chcú chodiť do práce a už nechcú zažiť to, ako vraj nič nerobili, keď sme učili z domu.

 

Takže, nie je pravda, že nákaza sa nešíri, v podstate sa tutle, ignoruje a riskuje, len aby sa nemuseli školy zatvárať. 

Čiže, keď pustíte do škôl aj druhý stupeň, tak to už buchne a školy zatvoria nielen pre druhý stupeň ZŠ, ale aj prvý, lebo aj na prvom stupni stúpne nákaza! 

Veď tí žiaci z druhého stupňa majú súrodencov na prvom a nakazia aj tých na prvom a všetci sa natrieskaní pohybujeme v spoločných malých priestoroch. Keď to uvidíte ráno alebo na obed, to máte ako ľudí na proteste, zasmiali by ste sa nebezpečenstvu počas plošného testovania. Deti tie opatrenia nedodržiavajú, lebo sú to deti a deti sú ešte nezodpovedné. To nemôže mať každý žiak svojho dozorcu, aby naňho dával pozor, aby si umyl ruky a to hovorím práve o druhom stupni ZŠ, lebo skôr poslúchajú malé deti, že si tie ruky umyjú a tie skôr môžete skontrolovať. Predsa nebude uciteľ v siedmej triede kontrolovať žiakov cez prestávky po návrate z WC a či si umyl ruky pred desiatou, ako kontrolujeme malé deti.

 

4. december, už celkom prestali deti testovať:

 

Všetky deti do škôl, aby už bol lockdown!

 

Deti s rodičmi v karanténe už vôbec netestujú!

 

Predtým sa regionálne úrady zdravotníctva aspoň hrali na nejaký semafor, teraz už neexistuje žiadny!

Predtým testovali aj žiakov, či po karanténe rodičov nie sú nakazení a môžu ísť do školy, teraz ich už netestujú ani na začiatku karantény rodičov, ani na konci.

 

Že to malo zmysel, je vidno podľa toho, že po 10 dňoch stále mali koronavírus zas iní členovia rodiny a preto im karanténu predĺžili a nešli do práce a do školy.

Teraz sa to už nerobí a keď sa niekto z rodiny nakazil neskôr, odchádza do školy vtedy, keď aj rodičia. Ak malo dieťa koronavírus len 5 dní, skončili mu, lebo rodičom skončila karanténa. Ako na to doplatia spolužiaci v škole, asi už nikoho na regionálnych úradoch nezaujíma.

A tak už mám k dnešnému dňu troch žiakov len v našej triede, čo mali koronavírus a štyroch kolegov, čo len ja viem a stále učíme. Stále boli také výhovorky, prečo sa nedodržiava semafor – to je len jeden žiak alebo jeden pracovník, budeme vedieť výsledky testu až o 10 dní, už prešlo 10 dní, takže už to nemá význam riešiť…

Ak to takto bude pokračovať, školstvo si nevšíma nakazených učiteľov, môže ich byť aj desať, ale nie sú to deti, snáď nikto nezomrie. Ak sú to deti, tak to sú len deti, deti to nijako nepostihne, deti sú bezpríznakové, veď deti to neohrozuje!

Takže, ideme tak, že len ignorujeme nákazu. Ďalší? No a čo? Ďalší? No a čo?

Dnes sa ma vychovávateľka pýtala, že prečo som jej nepovedala, že ďalší náš žiak je v karanténe s rodičmi?

A ja jej na to, že to už nepovažujem za nič zvláštne, lebo tých prípadov je už tak veľa, že už si to ani nevšímam, koho nového hlásia. Ale doteraz ich aspoň testovali, buď na začiatku alebo na konci alebo predlžovali karanténu, keď stále boli pozitívni. No dnes už nerobia ani to. Už nemajú byť nakazení, tak nie sú a môžu ísť do školy.

Vlastne si viem predstaviť, že keď sa nakazí niektorá naša dôchodkyňa a nedajbože zomrie, všetci sa budú dojímať, ale my ich necháme zomrieť. My neurobíme celkom nič, my sme ticho. My len dúfame, že žiadna nezomrie, hoci nefunguje semafor, pre učiteľov neplatia žiadne karantény, my ešte učíme aj po iných triedach. My riskujeme životy našich kolegov. Ale keby niektorý zomrel, vyzbierame sa na veniec a všetci na pohrebe budú za ním plakať.

Keď mi zomrie niektorý kolega, lebo deti nemôžu nikoho nakaziť a preto ich nikto netestuje, ja nikomu z nich na pohreb nepôjdem a nebudem hrať divadlo, že sme na jeho bezpečnosť nekašlali. Ja by som vedela na takom pohrebe povedať len jedno: „Veď vám bolo ukradnuté, či je ohrozený alebo nie!“ A preto by som na taký pohreb nemohla ísť.

 

 

12. december som sa sťažovala, že ľuďom je to jedno:

 

Choď učiť aj nakazených!

 

„Malina tá Malinová nech si dá rúško a neunavuje. Počty stúpajú ,lebo sa oteplilo. Vydrž ozimí sa a počty klesnú.Malinová daj si citronový čaj a choď učiť hoci aj nakazených ,nič sa nestane. Žiadný referát o nakazenom s tragickým koncom .Chípôčka ťa nezabije dobre sa každý deň manuálne spoť a budeš fungovať..“

 

Myslia si, že nákazu si nemáme všímať a ignorovať ju a preto nenosia rúška a preto nedodržiavajú žiadne bezpečnostné opatrenia.

 

Ich navrhovaným riešením je ignorovať nákazu, čiže, ako sa aj doslova v komentári píše, učitelia majú učiť aj nakazených žiakov a nemajú byť v karanténe a veľmi pravdepodobne si myslia, že rovnako by mali postupovať lekári – nenosiť rúška ako populárny lekár tu, Lipták, ktorý píše proti noseniu rúšok a majú bez ochrany ošetrovať aj nakazených pacientov.

 

A tu sú dôkazy, čo o tom písali učitelia súkromne:

 

 

Matka, co jej manzel ma koronavirus, mi napisala, ze ich a jej syna budu testovat az 30.9. ked im skonci karantena. Mam to oznamit rodicom? Rodicia deti, co chodia do XX. do SKD sa uz pytali, ci mame na kovid, lebo sa to dozvedeli u lekara. Nie mna ale XXXXXX.

 

Nič nikomu neoznamuj xxxxxx len to oznámime čo nám oznámi regionálny úrad zdravotníctva u nás covid nie je to že má rodič nie je na škole.

 

Ja len ze vši im oznamujeme.

 

Ale vši rodičov neoznamujeme len detské na škole.

 

Ked ta navstivi syn, tiez podla toho nemusis oznamovat skole, ze prisiel, lebo tvoj syn nie je nas ziak.

 

Teraz mi volala matka vysledky, vsetci su pozitivni.

 

a este mi povedala, ze oddnes je pozitivny aj nejaky otecko, ktory ma u nas dvoch synov, jedneho na prvom stupni

 

Mam dojem, ze to uz nikoho nezaujima, ci su nakazene deti. Aj ta matka sa cudovala, ze ani v skolke nic.

 

vsak vsade je moda tvrdit, ze je to len chripocka

 

v mojej triede to vie asi len XXXXXXXX ako jej kamaratka a dalej to preto nepodava

 

nahlas sa na regionalny a uved ze mas ziaka pozitivneho..

 

myslis, ze nas neda skola do karanteny?

 

nie neda..

 

ticho je..XXXXXXX uz nervy ma

 

takze tyka sa to aj nas..tak sme mali postupovat..

 

precitaj si to..

 

co na to povies..

 

tak u nas to preco nieje tak..

 

smutne..treba sa opytat..tvoja mamicka by mala sama rodicom deti povedat…nech ich nedavaju do skoly ze maju covid doma

 

tak ja uz neviem my sme fakt jak telata..

 

tak XXXXXX ze je pozitivna..no zaujimave to bude v kolektive do tych 10 dni..ci nikto to nechyti…

 

a boli sme s nou vo stvrtok vseci..aj my by sme mali byt v 10dnovej karantene ci ako

vravela mi XXXXXXX ze aj XXXXXXXX je pozitivna..tak uvidime..

 

no to su uz nervy

ja zajtra idem..necitim sa dobre a ucila som v XXXXXXX triede kde je to decko pozitivne

viem..len nechapem ako je to mozne ze my fungujeme stale

to nemyslis vazne..a ako ze uz bola v skole a to ako nikto nepovie ze mala covid preco si mi nepovedala

 

to preco ticho je kazdy..ale vo stvrtok uz bola tak kratko bola doma

ale napis mi odkial si vedla ze XXXXXXX ma covid

 

 

ja sa uz o to nezaujimam, odkedy nikdy nebude karantena

 

 

no nebude urcite..

 

 

a to zas nikto nepovie nic

 

 

ze dalsie dieta u XXXXXXXX pozitivne to fakt akoze nezavru skolu

 

 

ste sa nepytali ci nezavru skolu

 

 

co vlada ma s tym..je jasny postup skola ma byt zavreta sme v cervenej faze

 

 

ale ved u nas sa tym neriadia

 

a mal by to dakto nahlasit na regionalny urad

 

 

co nove v skole..sa cudujem ze XXXXXXXX chodi do roboty

 

 

a vy ste to nerozoberali s XXXXXXX ze zavriet skolu

 

pekne a ktovie kolko deti je este nakazenych

 

 

sa ta pytam..je to u nas normalne..

 

 

nie je

 

 

a to sa nikto nenajde..boze to aj my sme riadne blbe..nase zdravie je ohrozene..

 

 

Mame dve mamicky pozitivne a ich deti v karantene – XXXXXXXXX a XXXXXXXXXX.

 

 

Deti budu otestovane az po 10 dnoch. Mozno ich mame aj viac, neviem co je s XXXXXXXXX. Mozno vsetci cakaju na vysledky testov.

 

 

Ale na základe koho rozhodnutia?Kto to vyžaduje? Volala som vyslovene kvoli pretestovaniu na infolinku korona.gov.sk a tiez na Regionálny úrad verejného zdravotníctva a na oboch linkach mi povedali, ze uz testovat netreba. Pediatrička mi dala papier s potvrdením, ze deti su zdravé.“ Pediatricka vie aj bez testov, ze su zdrave.

 

z komentárov na Postoji:

 

Ťažko sa mi hľadajú slová, som z učiteľskej rodiny,
teraz je učiteľkou moja švagriná. Učí jedna – štyri, má 62 rokov, stará sa
o 85 ročnú matku, ktorá s ňou žije v spoločnej domácnosti. Okres
je tuhočervený, zúri tam britský variant. Má v triede 1/3 rómskych žiakov
s nulovou hygienou, ktorým musí utierať soplíky /v prvej fáze to riešila
rukavicami a papierovými obrúskami/, prípadne ich občas očistiť (minule
prišlo rómske dieťa s rozmazaným výkalom
na teplákoch, tak ho poslali z domu,
v triede sa nedalo dýchať, musela to očistiť). Dúfam, že to prežije, pre
ňu, jej matku aj môjho brata môže byť nákaza konečná. Inak všetko dobre, asi
liberálom ide o to, ušetriť na dôchodkoch.“

 

 

Prepáčte, má 62 rokov, prečo nejde radšej do penzie? Prečo takto riskuje? Táto situácia tu môžebyť aj rok a deti už skutočne musia ísť do školy.
Práve rómski žiaci sú najviac postihnutí dištančným vzdelávaním.

Do dôchodku chcela ísť v lete, keď skončí ročník. Nechcela odísť prostred školského roku. Slušní ľudia tak robia… Neslušným sú ich životy ľahostajné… Mimochodom, 70% jej kolegýň je starších…Čo myslíte, že cigánčatá pôjde učiť nejaká mladá osoba? Veď tam nemá kto učiť!!!

Deti musia ísť do školy! OK, učitelia pochorejú, do dvoch týždňov školy zavrú /nebude mať kto učiť/, pár starších učiteľov zomrie, hlavne že si pani pediatrička pripne metál. Ešte keď sa nejaká pediatrička vyjadrila k deťom, nech sa niekto vyjadrí k učiteľom a ostatnému personálu, lebo neverejne doktori hovoria, že otvárať školy v tejto situácii je bláznovstvo!“

 

 

„Berie mzdu za to, za co vsetci ostatni ucitelia. Za dialkove vyucovanie. To, ze romovia nemaju pre decka pocitace, ale na kazdej bude satelity a farebne telky nie je jej problem. Ona im materialy tlacila /v prvej vlne/ a nosila im to osobne. oni srali na to. Deti i rodicia. Nezavid jej tych par korun. Ak si myslis ze je to taky dobry job, chod ucit alebo skus Teach for Slovakia. V tych okresoch pracu zozenies, ak je v triede viac ako 5 cigancat, nechce to ucit nikto, drzia to v podstate dochodcovia. Alebo si myslis ze môze ochoriet len 62 ročna osoba a 60 rocna nie? Uci tam hromada starsich ludi, v ciganskych oblastiach nema kkto ucit. Ak Je v tvojom pohlade ucitel len spolocensky sluha, na zivote ktoreho nezalezi, tak potom nemam co disluskutovat.“

 

 

Rozhodni sa už konečne o čom píšeš. Raz, že chce ostať kvôli deťom do konca školského roku, potom píšeš, že deti sú nevďačné a neučia sa. V ďalšej vete píšeš, že nemajú počítače na učenie a o vetu dalej spomenieš, že učí online.
To už je ozaj na užitie psychiatrických liekov.
Nech sa páči, naozaj nech ide do penzie a vec je vybavená.“

 

 

Všimnite si tú krutosť k ľudským právam iných!

„Sa daj liečiť ty úbožiak. Má cca. 28 detí, z toho cca 8 cigánčat. 20 detí učí diaľkovo, čo sa na tom nedá pochopiť? Doobeda a poobede učí ich, večer ich rodičov. 8 deťom cigánskym nosí úlohy vytlačená farebne. Čo na tom nechápeš? Si už počul o zmiešaných triedach? Keby mali na škole čisto cigánske alebo čisto biele tak by ste kvičali do Bruselu. Chápeš už, že všetko nie je Bratislava? Vytiahni niekedy zadok a choď sa pozrieť do regiónov ako sa tam žije. Závidíš učiteľom tých pár korún, pritom učiť nemá kto!!! Na Smečku písal nejaký blbeček výlevy proti učiteľom, volal sa tuším krvilačník tak to si asi ty, už aj ľudia reagujú na tie tvoje blbiny. Neprajem tú chorobu Tvojim rodičom, ak nejakých máš, idiot, nemá cenu na teba reagovať.“

„No to je úroveň … to je vyjadrovanie, úroveň hodná človeka z učiteľskej rodiny … keď dochádzajú argumenty, prichádzajú urážky.
Jednoducho, deti sú týmto najviac postihnuté, do školy ísť musia. Ako sa s tým kto vyrovná, to už je na každom z nás. Tak, ako lekári dôchodcovia, predavačky dôchodkyne, ktoré predávajú v Lidli a ktoré aj v najväčšej panike pracovali, robotníci na linkách, vodiči mhd, všetci sú ohrození. Nikto nie je žiadna špeciálna kasta nadľudí.“

Rovnako sa všetci vyrovnajte s tým, že sa budete povinne očkovať ako najprv učitelia, aby prežili a basta!

„Môj lekár dôchodca už rok ordinuje po telefóne. Prežil som to. V Lidli nepoznám ani jednu dôchodkyňu, predavačkám dali dokonca sklá na pokladne, v Bille samoobslužné pokladne a pre jednu kasu sklo. Robotníci na linkách- áno samí šestdesiatnici, aj vodiči MHD, ktorí majú sklá na oddelenie.

Ak sa smiem opýtať, koľko máš rokov a kde pracuješ, keď si taký horlivý? Prihlás sa u Sulíka, dostaneš hrdinu kapitalistickej práce!!!“

skvelý komentár:

„Vytiahla si päty z Bratislavy? Veď nie je všetko BA, už to pochop. Ak nevieš doma vydržať s vlastnym deckom, tak ta chapem, asi zato tak bojujes za to aby boli druhi ohrozeni. ok, uz nebudem reagovat, nema to zmysel.“

Niet nad sebectvo zakryté ľudskými právami!

alebo tento:

„ved nech aj starsi lekari idu do penzie, naco beru peniaze, ked teraz ani poriadne neordinuju…
mate super riesenia – nie je clovek, nie je problem…“

„Akože predavačka v obchode ho má vaščí?

A tá sa stretáva s ľuďmi, ktorých ani nepozná a je ich násobne viac ako detí v škole.

Deti v škole sú známe, vrátane ich rodičov, z ktorých je minimálne jeden pretestovaný.“

„Predavacky su „aspon“ za plexisklom.“

„Problém vidia učitelia najmä v tom, že deti sú podľa vyjadrení epidemiológov spravidla BEZPRÍZNAKOVÉ, to môže byť problém, neverím, že rodičia rómskych detí budú chodiť pravidelne na testy, aby ich deti mohli ísť do školy /keď im bola škola ľahostajná doposiaľ/.
Tiež predavačky nie sú so zákazníkmi 4-6 hodín v jednej miestnosti, nemusia utierať zákazníkom sople ani exkrementy – viď môj príspevok vyššie, u nás sa napríklad vo veľkom rušia pokladne s pokladníčkou a zavádzajú sa pokladne samoobslužné /Billa Galéria v Martine/ Takže ak nemajú predavačky totálne liberálnych šéfov, snažia sa ich títo ochrániť. Rozhodne by som tie dve povolania neporovnával.

Jestvuje aj život mimo Bratislavy, kde sú triedy, v ktorých je 50 az 90 percent Rómov, rodičia nedajú decku ani vreckovku, decká nemajú zakladné hygienické vlastnosti a sú z osád, kde sa masovo šíri anglický vírus. Nie je celý svet len Bratislava.“

 

 

A vraj počúvajú odborníkov. Tak tu máte tých odborníkov:

 

Visolajsky 7.2. k otvoreniu škôl:

„V súčasnej zlej epidemiologickej situácii, akú, žiaľ, máme dnes na Slovensku, je otvorenie škôl možné len pod podmienkou, že deti a učitelia budú pravidelne efektívne testovaní a učitelia očkovaní.

Testovanie antigénovým testom jedenkrát týždenne nie je zárukou, že trieda či škola sa nestane závažným ohniskom a veľa príbuzných detí či zamestnancov škôl neskončí v nemocnici. Ak sa rozhodneme používať antigénové testy, tak je nevyhnutné testovanie dva- alebo trikrát týždenne. Na druhej strane by sme museli zvýšené epidemiologické riziko otvorených škôl vyvážiť sprísnením opatrení v inej oblasti. Pri otvorení škôl treba zvážiť regionálny prístup a zabezpečiť protiepidemické opatrenia ako pravidelné vetranie, výuku v exteriéri či zvýšenú hygienu a menšiu hustotu detí.
Ak toto nie je zabezpečené, ide v tejto chvíli o hazard. A obávam sa, že na nezabezpečenie škôl doplatia opäť naše deti.“
.
.
.
Čekan 7.2. k otvoreniu škôl:
.
.
„Chcem sa opytat: bojime sa britskej mutacie a myslite, ze Briti sa jej boja?? pozrite si prispevok z VB…dnes som to zdielal…Madarsko sa boji? Srbsko sa boji?Rakusania idu otvarat..len my tu mame vsetko zatvorene..coho sa tak bojime potom??pozrite si vysledky testovania…toto je pandemia???“
.
Čekan:
ano, myslim, ze Briti sa jej boja a preto maju v Anglicku lockdown od 4.1. a skoly su zavrete minimalne do polovice marca.“
.
.
.
Richard Kollár 7.2. k otvoreniu škôl:
.
.
„Je to šialené, ale keď vidím tie počty ľudí v nemocniciach a úmrtia na Slovensku a v UK, tak by mám strach, či to nie je ešte viac ako 35%
uvidime co bude po masovom otvoreni skol, zase dame svetu data na pripadovu studiu.“
.
.
.
.
Takže všetci uvidia, koľko učiteľov a detí sa nakazí?
.
.
A môžu sa aspoň dovolať k lekárom?
.
.
.
.
.

 

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553318x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie