Založ si blog

„No možno by mu dali cucnúť, ako Bélovi, aby bol ticho“

Tlačovka našich saskáriek

 

 

Moje dojmy z ich tlačovky. Bohužiaľ, som odkázaná len na dojmy, lebo ja nie som ekonóm, aby som tomu zasvätene rozumela.

Aj keď mám teraz taký averz voči SaS za to, že majú takého ministra školstva a tiež sa nezaujímajú o liečbu ľudí, keby som si toto odmyslela, tak Nicholsonová ma presvedčila. Možno som naivná, ale nejako takto si predstavujem správu o pružnosti proti byrokracii niekoľkostupňového schvaľovania čerpania fondov.

A potom som si predstavila, že stačí vymeniť byrokraciu okolo čerpania fondov za byrokraciu okolo liečenia pandémie a prečo táto byrokracia so životmi ľudí ich už nezaujíma?

Chcú im dať balíček, prečo nie aj život?

Je to náhoda, že ich to nezaujíma? Alebo tomu by už nerozumeli, keď sa Cigániková toľko zaujímala o zdravotníctvo?

Vyzerajú veľmi šikovné, že keď ich niečo zaujíma, bojujú za pružnosť a Cigánikovej som nezabudla, že vedela rozumieť situácii žien v núdzi, aká tam je byrokracia.

Žeby to bolo tým, že ženy sú schopnejšie a to len Grohling je bohužiaľ muž?

Jednoducho neverím, že keby ministerkou školstva bola Cigániková, tak by vymyslela také byrokratické somariny a ešte by ich aj obhajovala. Myslím si, že jej by tá byrokracia musela dôjsť a ten Grohling je taký len somár, čo žiadnu byrokraciu ani nevidí, ani nepredpokladá. A iste by potom nemohla byť taká hlúpa ani Nicholsonová, keď hovorí o byrokratickom molochu aj v EÚ!

 

A ešte, keby tieto dievčence boli ešte odvážnejšie a nešlo len o miliardu, ale toľko životov, okamžite by im bola jasná byrokracia aj s liekmi a neliečením a skostnatenosťou našich úradníkov a lekárov!

Ale v tomto už asi poslúchajú byrokraciu, inak si to neviem vysvetliť, že tejto už zrazu nerozumejú, že je to úplne rovnaké, táto naša byrokratická zaostalosť pri liečení.

A tak by som si priala, aby ich zaujímali aj životy ľudí a nielen tie miliardy, čo nám EÚ tak zadarmo chce darovať.

Takže ony sú múdre, ale tak, odtiaľ – potiaľ, aby ste neleteli.

 

 

A ešte jedno, veľmi ľahko prídete na to, ako vôbec nejde o politický boj SaS. Existuje totiž také niečo, čo dokáže byť dôkazom toho za jeden jediný deň!

Stačí, keď Sulík na ktorejkoľvek tlačovke vyhlási, že sľubuje svojim voličom za celú SaS, že nikdy nepôjdu do koalície so Smerom – ani keď sa už bude volať inak! Že nešlo len o to slovo Smer.

Jemu veľmi záleží na tom, aby také slovo dodržal a preto tu máme Hlas a nie Smer, ako jeho budúceho partnera.

Ak to stále platí, nemá problém zopakovať to aj na každej tlačovke, že vôbec nejde o politický boj, lebo ten svoj záväzok, že nikdy nepôjdu so Smerom, dodržia aj keby sa im sústavne menili názvy.

Až potom bude mať Nicholsonová pravdu, že také obvinenia sú absurdné. Dovtedy sa tomu vôbec nedá veriť!

 

 

 

Hanus:

„Dnešný útok SaS na líderku Za ľudí len potvrdzuje dojem, že liberáli si idú svoju sólojazdu a správajú sa ako opozícia v koalícii, nielen voči Matovičovi, ale voči všetkým.

Ak médiá vykresľujú Matoviča ako zdroj koaličných problémov a čoraz častejšie volajú po jeho výmene, dnešok ukázal, že problém tejto štvorkoalície presahuje osobu premiéra.

Krajniak sa tak vlastne pridal k obvineniu Lucie Nicholsonovej, že sme napriek upozorneniam nenávratne prišli o veľké peniaze z eurofondov. V tejto chvíli poznáme len čriepky príbehu, v každom prípade však Veronika Remišová má v najbližších hodinách čo vysvetľovať.“

https://www.postoj.sk/v-skratke/3125/krajniak-nadviazal-na-nicholsonovu-a-veronika-remisova-ma-vazny-problem

 

Timmy_Anderson:

„Ak by sme prisli o 1 miliardu, bolo by to na okamzitu demisiu vlady. Tam niet co riesit. Vraj zajtra sa ma vyjadrit zastupenie EU na Slovensku, tak som zvedavy. Celkovo mi vsak nedava logiku, preco by sme o tie peniaze mali prist, ked sme nevyuzili moznost ich presunu. Ak je to len moznost mimoriadne schvalena pre COVID a my sme ju nevyuzili, malo by predsa platit to, ze tie peniaze ostavaju v povodnom fonde a SR ma do 2023 moznost ich vycerpat.

Ak by platil opak, potom by to znamenalo, ze kedze sme nevyuzili moznost presunu 1 miliardy, z 5 miliard v regionalne fonde by zrazu okamzite 1.1.2021 ta 1 miliarda definitivne zmizla. A to nema ziadne racio. Aj ked je pravda, ze u eurobyrokratov sa na racio velmi neda spoliehat.“

 

 

„Otázka na SaS a Krajňáka. Koľko krát túto otazku za miliardu otvorili na vláde a upozornili na tento problém? Prečo s tým vystúpili až teraz na tlačovke a takto zautočili na vlastného koaličného partnera? To sa už naozaj SaS, resp.vsetci v koalícii začínajú hrať na vlastnom piesočku a pripravujú na predčasné voľby?“

 

A s kým by asi tak chcela ísť SaS do vlády? A s kým tak môže utvoriť vládnu koalíciu?

 

 

„Pamätáte Plavcana a jeho nástupkyňu? Eurofondy na vedu išli spriatelenými firmám. SNS so školstvom urobilo veľkú 0.

Pamätáte na zdravotníctvo? Razsochy a teraz vytiahnutá rozostavaná nevyužívaná výrobná hala v Malackách? Plesnivé nemocnice: nefeť pleseň. A to za “ rastu” a za bezkrizovych cias? Miliardy na It a nefunkčné It systémy? Pamätáte vôbec, koľko vtedajšia opozícia a odborníci búšili do vlády, aby v dobrých časoch odkladali na horšie časy?
Problém na Slovensku je, že vela ľudí má krátku pamäť.“

 

 

„Kde ste boli posledných 10 rokov? Niekde na opačnom konci sveta? By the way, viete koľko miliard prepadlo a nebolo dočerpaných za vlád Smeru. A koľko prachov rozkradnutých a dokonca ešte sa museli vratiť Bruselu, lebo neboli využité v súlade s pravidlami? Nuz, to urobila vlada “ odborníkov“

 

„SaSka potrebuje diskreditovať Remišovú a tým destabilizovať klub Za ľudí, aby niektorí jeho členovia prešli do SaS (také pokusy už boli).

Potom už bude mať Sulík dosť žetónov na to, aby roztočil ruletu na prečasné voľby alebo rekonštrukciu vlády.“

 

 

„Ak je to čo tvrdí Nicholsonová a Krajniak naozaj pravda, tak sme si oproti vládam Smeru príliš nepomohli. Na konci dňa je úplne jedno, či štát príde o miliardu ročne preto, lebo ju ukradne smerácka mafia, alebo kvôli nekompetentnosti ministra. Výsledok je ten istý.

Mimochodom, čo je s tým toľko sľubovaným zákonom o hmotnej zodpovednosti verejných činiteľov? Ten by mal nielen odrádzať politikov od kradnutia, ale aj ľudí s nulovými manažérskymi skúsenosťami, aby si sadali na čelá úradov, kde sa rozhoduje o miliónoch eur.

 

 

„No jeden rozdiel medzi rozkradnutou a prepadnutou miliardou tu je. Ta prva sa do slovenskej ekonomiky napumpuje (aj ked do nespravnych ruk) ale ta druha nie.

Je to velky upadok SR, ked nerozhodne bilancujeme ci je lepsie mat pri moci zlodejov alebo diletantov.

 

 

„To nezávisí od nejakého jedného úradníka. Je to celé ministerstvo plné úradníkov, ktorých náplňou práce je na toto dohliadať a berú za to nemalé platy. Ministerka je za toto celé zodpovedná a ak svojim (ne)konaním spôsobí takúto škodu má byť voči nej vyvodená trestnoprávna zodpovednosť, tak ako by to bolo v akejkoľvek inej firme. EU podľa článku sama upozorňovala Slovensko, že si má tie peniaze realizovať. Či to majú čakať x rokov, kým sa slovenské úrady rozhýbu a spomenú si, že by sme mali vyčerpať nejakú tú miliardu ?“

 

 

„Ked nám tie peniaze patria, t.j. sú určené pre nás, má nám ich EU poslať, nie robiť opičky. Neviem, na čo sa súdruhovia v Bruseli hrajú“

 

 

„Nie tak úplne. Je pravda, že sa za smerákov poriadne nečerpali fondy (to boli tie menšie straty), ale „projekty“ tiež neboli preplácané, t.j. platili sme ich z vlastného vrecka. Smeráci spôsobili výrazne väčšie škody ako zabudnutá miliarda v eurofondoch.“

 

 

„Je otázne, čo by Sulík získal. Ak by rozbil koalíciu, v novej vláde by nemusel byť. Ak by bol, určite nie ako jednotka. Zase by len držal balónik. Ale možno by rozbil aj tú koalíciu. No možno by mu dali cucnúť, ako Bélovi, aby bol ticho. Ťažko povedať.“

 

 

 

 

Mňa by zaujímalo, že čo všetci cucajú, že sú o liečbe v čase pandémie ticho. 

 

 

Mesík 8.2.:

„Veľmi informatívny rozhovor s Dr. Michaelou Macháčovou z Topoľčian. Začína v 8:20 minúte. Celkom metodicky v ňom vypočítava sériu katastrofálnych zlyhaní vlády/MZ SR pri (ne)liečbe covidu na Slovensku.

 

 

https://www.facebook.com/RadioExpres/videos/1301618530201086

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5550676x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie