Založ si blog

Zneužívanie migrantov

Sledujte, ako sa z obyčajných komentárov na SME dozviete viac, než z článkov novinárov na SME.

 

Čo je v článku od novinárov na SME, to sa ľahko môžte domyslieť. Ale ako vyzerá celá situácia naozaj, sa dozviete z obyčajných komentárov už nepropagandistov:

 

„Migrantov po dohode s pašerákmi ľudí akože zachránili pri Afrike, tak ich mali samozrejme vysadiť v Afrike.

Že nemám pravdu o spolupráci s pašerákmi? Ale veď tá loď príde k Afrike, vždy nájde približne toľko nelegálnych migrantov, koľko unesie. Potom dni, či týždne stojí pred brehmi Talianska, trucuje a „nezachraňuje“. Napriek tomu, že nezachraňuje, netopia sa denne do mora stovky migrantov.
Potom Talianov zlomia, migrantov vyložia a idú späť k Afrike, kde akousi čudnou náhodou opäť nájdu zhruba taký počet topiacich sa migrantov, koľkých unesú. Odkiaľ tí migranti vedia, ktorý deň majú vyraziť na more, aby ich práve táto loď našla a akože zachránila?

Ale späť k téme, že kde ich vyložiť? Dobrou cieľovou a hlavne bezproblémovou destináciou je aj Španielsko. Majú síce svoj hraničný plot vo svojej africkej enkláve, ale nelegálnych migrantov akože zachránených z mora terajšia promigračná špani elska vláda ochotne pustí na svoje územie. Má to ale jeden háčik, je to ďaleko, teda cesta je nákladná a dlhá, takto za isté časové obdobie je možné prepašovať do EU menej nelegálnych migrantov.

Niekto síce môže namietať, že za ten čas, čo dni, či týždne vyčkávajú na mori na to, až ich Taliani pustia do prístavu, už môžu byť predsa aj v bezproblémovom Španielsku. Lenže toto vyčkávanie na mori, kde v horúčavách vysúšajú migrantov, má jeden vážny dôvod.

Je to jedno veľké, dobre naaranžované divadlo pre svetovú verejnosť. Média o týchto senzačných udalostiach ochotne informujú, že pre malé zásoby pitnej vody migrantom hrozí smrť vysušením, už nemajú ani jedlo, ani lieky, či ďalší traja dostali morskú nemoc, aj ozeleneli a od rána v kuse grcajú cez zábradlie lode do mora, a to všetko iba na skok od talianskej pevnine.

Posádka lode alebo púšťa zástupcov médií na loď, aby to nafotili, či nafilmovali, alebo sami posielajú z lode náležite zmanipulované správy médiám. Je to takto robené preto, aby téma migrácie trvalo zostala na dennom poriadku a aby svet tlačil na Talianov, aby opäť otvorili svoje prístavy a ročne v desať, či v stotisícových množstvách púšťali nelegálnych migrantov na svoje územie.

Veď ak som normálny kapitán, či majiteľ lode, tak migrantov vylovím z vody a dopravím ich do prvého bezpečného prístavu, presne tak, ako káže námorný záko n.
Ak som seriózny aktivista, a viem, že Salvini robí problém, tak nevystavím migrantov dlhodobému, stresujúcemu čakaniu na malej, slnkom rozpálenej lodi, ale expresne ich dopravím tam, kde sú vítaní, teda do Španielska. Ale pri takomto logickom a serióznom konaní by nebol problém, tak ani senzácia.

Títo aktivisti presne vedia, že budú problémy, že migranti celé dni budú hniť na slnku, že bude málo potravy a vody, že ich b udú ničiť rôzne choroby, ale predsa sa neponáhľajú na bezpečné miesto, kde ich zoberú bez problémov. Oni totiž majú jediný úkol, zlomiť Talianov, alebo aspoň týmto trucovaním permanentne držať tému migrácie v hlavnom spravodajstve a vzbudzovať vo verejnosti súcit k nelegálnym migrantom. Oni potrebujú čo najviac problémov, čo najviac skapíňajúcich migrantov, aby sa o migrácii stále písalo. Keby im na tej lodi nejaký migrant náhodou zomrel, tak by hádam od radosti aj ohňostroj spravili, že bude väčší svetový nátlak na otvorenie talianskych prístavov….

Teda nie Salvini, ale aktivisti páchajú najväčšie špinavosti na migrantoch a úmyselne ohrozujú zdravie a životy migrantov, miesto toho, aby ich rýchlo dopravili na bezpečné miesto. Lebo svoje politicko-ekonomické ciele iba tak dokážu propagovať, ak cez tému trpiacich migrantoch stále sú v centre pozornosti médií.

 

Ale veď scenár im vychádza, užitoční idioti už vo veľkom darujú svoje financie na náklady pre advokátov, ktorí budú túto kapitánku na súde zachraňovať, či budú mať snahu jej činy legalizovať tak, že teraz uhrajú pre ňu beztrestnosť, uhrajú návrat lode pre ňu. Ak vyhrá kapitánka, či dostane späť svoju loď, tak to bude precedens k tomu, aby pašovanie ľudí za pomoci týchto mimovládok opäť dostala zelenú.

Salvini a rozumní Taliani musia tú babu d ostať za mreže, a jej loď musia zabaviť a zlikvidovať. Ak budú mať na súde dojem, že napriek národným zákonom Talianska, napriek smerniciam EU, či napriek námorným zákonom, špičkoví právnici zemegule za finančnej podpory užitočných idiotov by začali mať navrch a hrozí oslobodenie kapitánky, a tak hrozí súdny precedens na oživenie pašeráctva, tak by ju mali rýchlo omilostiť, pustiť domov, potom upraviť zákony a kapitánku, či jej podobných súdiť až podľa nových, prerobených pravidiel a zákonov.

Či je možný taký vývoj, ž e kapitánku by súd oslobodil?
Áno, takýto vývoj vždy je možný, ja ho dokonca považujem za pravdepodobný. Je to preto, lebo svet nebol pripravený na takto masovú nelegálnu migráciu. Nelegálna v minulosti prebiehala v hlbokej ilegalite, a v malých počtoch, obrazne povedané, pohybovali sa skryte a vo tme. Keď sa aj cez sieť niekto prešmykol, nebol to problém, boli to jednotlivci, ich počty boli zanedbateľné.

Teraz nelegálna migrácia je masová, prebieha pred očami médií, tak pred očami svetovej verejnosti. Oni beztrestne porušujú zákony za bieleho dňa, sú schovaní v anonymnom dave, teda sú netrestateľní, sú drzí, poznajú iba svoje práva, nie povinnosti.
Zákony na toto asi nie sú stopercentne pripravené, veď je to relatívne nový fenomém, teda trvá to nejaký čas, než sa zákony zmenia. Nezabúdajme ani na to, že aj Taliani donedávna mali slniečkársku vládu, ktorá migrantom v nelegálnom príchode nijako nebránila, tak neriešila asi ani zákony.

Preto si myslím, že zákony na takéto veci konkrétne nepamätali, a nejaký čas potrvá než budú zdokonalené.

Zločin vždy je krok pred políciou a zákonmi. Zober si trebárs také hackerstvo. Pokiaľ neboli počítače, internet, asi žiadny štát vo svojom zákonodarstve neriešil hackerov a nimi páchané zločiny. Až keď začali robiť problémy, začali sa postupne robiť aj zákony. Takže preto moc neverím, že kapitánku odsúdi a, nie sú na to nachystané nepriestrelné zákony, a ju budú na súde brániť advokátske esá sveta, užitoční idioti všetkých krajín sveta už sa na ich činnosť skladajú.

Kapitánka splnila úlohu, ktorú jej zadala jej materská neziskovka, mimovládka. Zneužitím pár nelegálnych migrantov a za pomoci niektorých, správne píšucich médií nateraz aj z väzenia úspešne ženie vietor do mlyna podporovateľov nelegálnej migrácie.“

https://svet.sme.sk/diskusie/reaction_show.php?id_theme=3560709&page=1&id_reaction=27562763&action=show_reply_form#27562763

 

„jej vyhovorka bola, ze ich nechcela nechat v líbyi, lebo tam nie su v bezpeci. V Tunisku a Egypte nie je vojna, ludia tam chodia na dovolenku. To su bezpecne pristavy a podstatne blizsie ako Taliansko. Podla namorneho prava ich ma odviezt do najblizsieho bčezpecneho pristavu. To co urobila je obycajne paseractvo. Rozmaznane milionarske decko“

 

Bloger zo SME:

„Okej. Mlady chalan zo Senegalu je v Europe… A teraz si povedzme B… Co tomuto chalanovi hrozi v Senegale? Nie je tam vojna, samotny Obama oznacil Senegal za jednu najstabilnejsich a najdemokratickejsich krajin v Afrike. Takze kapitanka nam skoro cez mrtvoly priviezla do Europy ekonomickeho migranta (netusim ake bolo dalsie osadenstvo lode). Takze teraz by bolo na case, aby konecne EU nastavila pravidla tak, aby takito migranti boli rieseni v skratenom konani rovno na vonkajsej hranici a bez moznos ti odvolania by mali byt tito ekonomicki migranti posielani rovno naspät do krajin povodu. Mozno by si potom migranti z normalnych krajin, akou je aj Senegal, rozmysleli ci sa budu vydavat cez nebezpecnu Libyu a cez este nebezpecnejsie Stredozemne more do Europy! Lebo toto nie su ziadni utecenci, ktori naozaj potrebuju pomoc…“

Tunisko a Egypt.

„Za celé roky tejto imigracnej krízy som ani raz nečítal, prečo za bezpečný prístav nemôže byť považovaný Egypt alebo Tunisko. Susedné štáty Lybie a bezpečné…“

 

„ked su bezpecne pre masy dovolenkarov, tak nevidim dovod preco by nemali byt dost bezpecne aj vylovenych migrantov“

 

„Mimovládky financujú morské taxíky z Afriky do EÚ, kapitánka takéhoto “taxíka” so zakázaným nákladom ignoruje “zákazové značky” a nasmeruje ho na policajný čln (podľa článku pomaly a s vypnutými motormi – zaujímalo by ma, či mierenie zbrane na policajta aj keď bez strieľania nie je náhodou trestn& yacute; čin), so šťastím nikoho nezraní. Je vzatá do väzny a talianske súdy rozhodnú o jej potrestaní za nerešpektovanie platných zákonov. Medzitým najmä nemeckí politici aktívne lobujú za jej prepustenie – človeka, ktorý vedome ignoroval platné pravidlá. Svet je postavený na hlavu… Taliani ju nesmú prepustiť, naopak musí dostať exemplárny trest na výstrahu ostatným. Inak vyšlú do sveta signál, že Taliansko je nesvojprávna krajina a porušovanie jeho zákonov je v prípadoch pašeráctva ľudí vydávajúceho sa za humanitárne aktivity beztrestné.“

 

„Ak ten pan prichadza zo Senegalu

jedna sa bezpochyby o ekonomickeho migranta, ktory sa vlastnym pricinenim dostal do nebezpecenstva ohrozenia zivota, ked sa vydal na taku strastiplnu cestu napriec severnou Afrikou.
V clanku nie je napisane (a asi to bude predmetom dokazovania pred sudom) ako sa ti ludia dosali z lybijskeho brehu na palubu lode pod velenim pani Rackete.
Nebude to ziadna sranda vypocut vsetkych 42 pasazierov a 21 clenov posadky.
Bude to vsak klucove pre zistenie skutkoveho stavu veci, pretoze sa kludne mohlo jednat nie o zachrannu akciu, ale o organizovane pasovanie ludi. Ci je bezodplatne, alebo odplatne je v danom pripade tiez dolezite, no az v druhom rade.“

„Len jedna otázka

To skutočne chcete/me priviezť do Eu vsetkých ľudí, ktorí sa v Afrike necítia komfortne? Načo o tom vobec píšete?“

 

„Lod bola registrovaná v Holandsku. Prečo nešla do Holandska. Tam by ani nehrozilo vezenie.“

 

„Je to pekne ak zachrani ludi ….

na mori. Ale preco ide do Talianska, ked vedela, ze Salvini robi problemy Presne, preco nesla do Holandska, alebo Nemecka ? Tu vyvstava otazka, ci jej neslo iba o popularitu ? Nuz co moze si posediet 10 rokov.“

 

„mohla ist aj na juh Francuzska – avizovali ze ich prijmu. To bol len trucpodnik co urobila.“

 

„Taliani by mali dotankovať loď, doplniť zásoby potravín a liekov a odchod do krajiny, kde je loď registrovaná (niekde som videl že plávala pod NL zástavou). Ak niekto za zachránených potrebuje akútnu lekársku pomoc, toho preliečiť a „doposlať“ do prístavu, kde loď cieľovo zakotví.
Asi by štáty vydávajú ce registráciu lodiam prehodnotili, komu ju nechajú a komu nie. A zvýšené náklady na palivo, stravu a lekárske ošetrenie zachránených nečlenov posádky by sa mali zahrnúť do „PZP“ ktoré si lode povinne platia, Taliani (Gréci) predsa nebudú donekonečna doplácať na prevádzačov. o.i. Bol by som zvedavý, aký bol oficiálny dôvod plavby tej lode v Stredozemnom mori. Plavba je finančne dosť náročná záležitosť. Dosť detailne sa plánuje a dĺžke plavby sa prispôsobujú zásoby potravín a paliva.“

 

„…Diop bol jedným z 53 utečencov na palube lode…“

„Utečenec? Normálny ekonomický migrant, ktorý odišiel zo stabilnej africkej krajiny (Senegal) za vidinou lep&scaro n;ieho života v Európe.
A predpokladám, že väčšina „utečencov“ je na tom podobne.“

 

„Salvinimu treba v tomto drzat palce, lebo ostatni uz stratili zdravy rozum…“

 

„Sialenstvo, priatelia

s takymito hrdinami a moralnou medialnou podporou sa sem bude tlacit polka Afriky. Zla sprava je – Europa nie je nafukovaci balon a socialne nepokoje vo velkom rozsahu si asi nijkto nezela.

Skladbu a pomer zien a muzov v clanku nevidim, inde som ale cital, ze drviva vacsina je mladych muzov, nemusite tlacit na city s matkami s detmi.

Verim, ze Salvini nepolavi a tuto hrdinku aspon na rok do toho lochu da, nech je to memento.“

 

„hrdinka uhorkovej sezony

je to velmi vdacna tema na leto, mlada baba co zachranuje chudakov, dobra tema na boj vitacov a odporcov imigracie… akosi sa v tej zaplave emocii zabuda na podstatu – porusila zakon alebo nie? jednoznacne porusila, dokonca niekolkokrat a ohrozila aj policajtov, ked sa nasilim pokusila vniknut do pristavu. A su to zakony demokratickej krajiny, nie nejakej diktatury. Kam by sme sa dostali, keby si kazdy vykladal zakon podla seba? Zajtra sa niekto rozhodne, ze vazni trpia a ze su vo vazeni kvoli tomu, ze nedosta li sancu na dobry zivot (ako argumentuje tato slecna), a vrazi s buldozerom do vaznice. Bude to ok? kto posudi ze tento alebo iny zakon je nespravny? Takto sa neda fungovat predsa v normalnej krajine. Staci, ze si zabudnem vodicak ci obciansky, tak ma niekde na kontrole v taliansku poriadne vyobracaju. A tu si niekto nalozi nelegalnych migrantov a nasilim vpali do pristavu.
Mimochodom, ak chcela byt hrdinkou, tak mala vplavat do tuniskeho alebo egyptskeho pristavu – aha, tam by na nu spustili palbu, resp. by ju supli do brutalneho vazenia, nie toho pohodackeho talianskeho s pizzou a spagetami kazdy den. To sa robi „hrdinstvo“. Nehovoriac o sadskej arabii, tam by uz ju ani nikdy nenasli celu, pritom je to bohata velka krajina a mala by sa prednostne postarat o svojich bratov vo viere. chapem to uz neni take sexi a cool ako sa vytrcat v europskej TV a hrat na city.“

 

„Od tej kapitanky a jej podobnych

by som chcel jedno cislo – EU, vratane UK ma, cca, 0,55 miliardy obyvatelov, Afrika, cca, 1,2 miliardy. O nejakych 25 rokov bude mat Afrika, cca, 2,5 miliardy. Teda chcel by som vediet, kolko Africanov a inych mozme ‘zachranit’ prv nez sa Europa rozpadne. O nejakom Schengenskom priestore je uz, asi, zbytocne pisat, ze pani nemecka kapitanka?“
.

Reforma islamu je reálnejšia, než reforma myslenia zlých politikov v Európe

https://malinova.blog.pravda.sk/2019/05/19/reforma-islamu-je-realnejsia-nez-reforma-myslenia-zlych-politikov-v-europe/

 

Multikulturalizmus len ako nálepka

 

Navzájom súvisiace články k tejto širokej téme:

 

Ako sa umelo radikalizoval islam pre manipulácie s ľuďmi (rovnako, ako predtým aj kresťanstvo):

http://malinova.blog.pravda.sk/2017/02/05/sci-fi-o-vyuziti-nabozenstiev-na-ovladanie-ludi/

 

Ako sa kresťania a bieli ľudia podieľali na presadzovaní radikálneho islamu na manipulatívne účely, čoho je terorizmus pri islame len následkom:

http://malinova.blog.pravda.sk/2017/05/24/ako-si-zapad-vybudoval-islamsky-stat/

 

Prečo je nutné rozlišovať islam (mierumilovný – mierumilovných veriacich) od radikálneho islamu a ako sa roztáčajú extrémy, keď sa deje táto kľúčová chyba, že to ľudia nerozlišujú alebo nevedia rozlíšiť:

http://malinova.blog.pravda.sk/2019/04/24/ako-sa-mozte-branit-pred-nabozenskymi-fanatikmi-teroristami-a-lokajmi-politickej-korektnosti/

 

Dnes je v Európe Židom – ŽENA

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541197x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie