Založ si blog

Každých 15 rokov sa zdvojnásobuje populácia medveďov

Nemáte sa čo bezstarostne tárať po lese.

 

 

Vadí mi, že celý život som sa mohla bezstarostne tárať po lese a vyrástla generácia, ktorá sa dožaduje toho, že máte sa zmieriť s tým, že človek v lese nie je doma, hoci na celej planéte je vraj doma, ale v lese a konkrétne nikde mimo domu už nie. Je to ich myslenie, že človek je pliaga, hoci to, kde teraz celý svet je, je výsledkom malého % ľudí a nie všetkých ľudí na svete, čo sú len ich obeťami. Bežní ľudia nevydrancovali planétu, lebo bežní ľudia nie sú majiteľmi svetového bohatstva a nápadov a vojen, čo tu stvárali. Aspoň vidíte, že svetu nevládne žiadna elita ale bol to a stále to je spolok len somárov, čo nechali zničiť nielen všetko na planéte, ale ubližovali hlavne vlastnému druhu – ľuďom. Veď aj ľuďom hrozí zánik. A teraz by chceli, aby za to bežní ľudia cítili zodpovednosť? Ja necítim žiadnu od vojen po ich prístup k planéte.

Teraz veľmi pravdepodobne dostali len nápad, ako preriediť ľudí, nie medvede, ľudí, keď už to dobačovali po zničenie planéty.

 

A tiež sa rozhodne necítim doma len v nejakej jednej miestnosti, ale človek určite je doma aj v lese a patrí do prírody.

No táto nová generácia vás bude presviedčať, že človek nemá čo hľadať v lese a výlet do lesa má považovať za extrémny šport:

 

 

“ Lesné chodníky, cyklotrasy vedúce lesom treba označiť značkou, „Pozor, nebezpečenstvo stretu s medveďom. Vstup na vlastné riziko. “ Noste pri sebe spray so slzným plynom na medvede, resp. elektrický vystreľovací paralyzér. Nikdy sa neotočte chrbtom ku medveďovi a neutekajte pred ním. A podobné rady. a nie že vyslať na medvede poľovnícke komando s cieľom zabíjať medvede, aby sa človek mohol len tak bezstarostne tárať po lese.“

 

 

Taktiež o človeku roztrhanom medveďom vypisujú, že bol v „obývačke medveďa“, hoci ho medveď dohrýzol v blízkosti okraja lesnej cesty:

 

 

„Avšak z toho, čo som videl, viem, že muž ležal pár metrov v blízkosti okraja lesnej cesty

 

 

Predpokladám, že medveď buď ležal pod stromom hneď vedľa cesty, alebo sa na danom mieste nachádzal práve vtedy, keď bol muž nablízku. Mohol tak vyjsť na cestu vo chvíli, keď nemuseli byť ďalej od seba ako päť metrov, čo je naozaj kriticky blízko.“

 

 

„V prvom rade je dôležité to, aby sme sa do takej kritickej situácie ani nedostali. Teda dávam si pozor okolo seba, kde kráčam, nechodím po lese so slúchadlami, no najmä sledujem okolie a rozmýšľam, či za rohom, prípadne v hustejšej vegetácii, nie je niečo, čo nevidím. Cez deň, hlavne ráno a večer a keď je horúco, môžu medvede ležať niekde v tieni, v hustom poraste, pri zdroji potravy alebo pri potoku.

Keď ideme cez takýto terén, robiť hluk je na mieste. Ak by tam bol medveď, má šancu odísť.

 

Vravíte, že byť hlučný je na mieste. Oplatí sa nosiť pri sebe zvonček?

Môže pomôcť, ale na zvončeku nie je nič špeciálne – stačí napríklad hlasno rozprávať. Aj keď som stretol niektorých turistov, ktorí zvonček mali zavesený na ruksaku, keď to mali za chrbtom, ani to poriadne nebolo počuť. Proti vetru to tiež nemusí mať efekt.“

 

A kedy nechodíte cez takýto terén, keď idete aj v blízkosti lesa? Veď to podľa nich môžete ísť do lesa len vtedy, ak idete v skupine, zvonček vám nestačí a nemáte prechádzku, ale celý čas máte rozmýšľať nad tým, či sa v húštine neskrýva medveď, lebo ochranári na to celý čas myslia!

Ja sa ešte pamätám, že sme mali byť v lese ticho, aby sme neplašili lesnú zver a že do lesa sme si chodili vychutnať ticho, teda do prírody ticho. Čo z toho dnes ľudia majú, keď majú v lese v jednom kuse robiť hluk aby neboli napadnutí medveďom? Tak to nemám záujem zažívať, že to mám prežívať ako extrémny šport! Taktiež nechodím do lesa v búrke a tam, kde sú výstražné tabule. Takže pre mňa týmto príroda na Slovensku skončila, kde nebude masové podujatie. A som veľmi rada, že moje dve deti a vnúčatá nežijú na Slovensku a môžu sa tárať aj po lese a ja môžem ísť do lesa ďaleko za dedinou aspoň v zahraničí a ešte vidieť les. Keby som musela stále myslieť na to, či ma z húštiny niečo nenapadne, tak mňa by to stresovalo, že mám myslieť na to, že mám mať pripravený spray. Alebo ženy stresujú len muži v noci a medvede už nie? To už je ako s pavúkom, že nemáš preháňať?

 

Taktiež nerozumiem logike, že jedia mäso, s ich súhlasom sa veľmi nemilosrdne zabíjajú zvieratá, ale myslia si, že medveď je nejaké iné zviera. Z toho hneď vidno, že im na zvieratách nezáleží, ale z medveďa majú také módne mólo na lásku k zvieratám, ako majú mnohí ľudia embryá oproti ľuďom. V podstate táto vlastnosť nelogického predvádzania sa na niečom, sa vyskytuje všade a aj na ľuďoch, ktorí to na inej téme, než svojej, už vidia.

 

 

Takže odporúčate nosiť so sebou do prírody sprej na medvede?

Áno, minimálne na územiach s jeho bežným výskytom. V niektorých národných parkoch v Spojených štátoch, napríklad na Aljaške, je to dokonca povinné. Je to určite účinná vec a keď sa stretnem s medveďom veľmi blízko a vyzerá, že sa ku mne rozbehne, treba sprej použiť.

Kde sa u nás medvede najviac vyskytujú a treba si na ne dávať väčší pozor?

Najhustejší výskyt medveďov sa nachádza na strednom Slovensku, napríklad Nízke Tatry, Západne Tatry, Veľká a Malá Fatra, Poľana a časť Slovenského rudohoria. Tam je ich jadro. A s tým sa aj prekrýva mapa útokov medveďa na človeka. Aktuálne sú na tom najhoršie okresy Martin a Ružomberok, nasleduje Brezno, Liptovský Mikuláš, tesne za nimi je to Poprad a Banská Bystrica.

Medvede sa však objavili aj pri Senci a Galante, kde sa predtým nevyskytovali. Prečo?

Vysvetlení je viacero. Populácia evidentne rastie a ich prirodzený areál sa tak rozširuje. V tomto prípade ide najmä o nedospelé mladé samce, ktoré odchádzajú od svojich matiek a hľadajú si nový rajón. Pritom sa dokážu dostať až takto ďaleko.

Podľa Národného lesníckeho centra vo Zvolene sa na Slovensku k 31. marcu 2020 nachádzalo 2760 medveďov. Je ich naozaj až tak veľa?

Zároveň platí, že Slovensko má dnes pomerne vysokú hustotu populácie medveďov, dokonca jednu z najväčších na svete. Nie je teda ich regulácia na mieste?

Slovensko je medzi top krajinami, čo sa týka hustoty populácie medveďa hnedého. Je tiež evidentné, že populácia stále rastie, areál výskytu sa zväčšuje. Dlhodobý skutočný nárast populácie medveďov je asi o 4 až 5 percentuálnych bodov ročne, čo zhruba znamená, že každých 15 rokov sa zdvojnásobuje populácia medveďov.

Vy ste na Slovensko prišli preto, lebo ste chceli skúmať vlky a medvede, ktoré vo Veľkej Británii vyhubili. Nepôsobí to však tak, že by tým Británia zásadne trpela. Niektorí si tak kladú otázku, či by bol teda až taký problém pre Slovensko, keby bolo u nás medveďov menej, keď v Británii ich okrem ZOO nemáte takmer žiadne?

No hlavne, keď nie sú veľké zvieratá súčasťou krajiny, niečo jej chýba a už nie je kompletná. Vidiek v Británii je chudobnejší, pretože nemá takéto zvieratá. Mnohí ľudia si to teraz uvedomujú a chcú ich späť. Pre Slovensko a Slovákov je naozaj pozitívne, že tento problém nemáme.“

 

https://www.postoj.sk/81441/vaecsina-stretov-sa-konci-tym-ze-utecie-naposledy-sa-medved-asi-velmi-zlakol

 

 

z diskusie:

 

 

„Toto je presne ten prípad , keď aktivisti prepália svoje aktivity . Presne pred rokom som toto predpovedal a Bohužiaľ je to tu . Môže to pochovať nielen turizmus ako taký , ale aj akékoľvek turistické aktivity v hornantom prostredí kdekoľvek na Slovensku . Dostal som niekoľko pozvánok zúčastniť sa turistických aktivít na Slovensku , ale presne z tohto dôvodu som odmietol a to sme vášniví turisti a milovníci prírody . Tento problém s medveďmi sa na Slovensku vymkol spod kontroly.“

 

„Dalo by sa tie medvede este spravodlivo prerozdelit medzi clenske krajiny EU, samozrejme aj medzi tie neclenske.“

 

„Chýba posledná otázka.
– Prečo nemáte na britských ostrovoch medvede?
– A načo? Aby nám zlikvidovali poľnohospodárstvo, včelárstvo, chovy zvierat a turistický ruch? Veď keď ich chceme skúmať, stačí ísť ku hlúpym Slovákom, tí ich majú viac než potkanov.“

 

„Máme medveďov na rozdávanie, ale zrejme sa o ne nikto nebije. Všetci sú vášniví ochrancovia prírody a šeliem, ale len ak je to ďaleko od nich. Pritom keby sme sa podelili bolo by to etické riešenie.“

 

 

A keď si nechcú spravodlivo prerozdeliť medvede, mali by za každého platiť, keď tento problém máme my! A na tomto zas vidíte, že náš problém sa ich netýka, ale nás sa majú finančne týkať ich problémy.

 

=================

Teraz k našej totalite:

 

Nesúhlasím s vydieraním pri očkovaní

 

Nepíšem, lebo už to považujem za zbytočné, keď ľuďom je úplne ukradnuté, že im tu zavádzajú totalitu a ešte budú iných naháňať aby ju nadšene zavádzali.

Pôvodne som sa chcela dať očkovať, ale to som o očkovaní nevedela vôbec nič, čo všetko už vieme teraz. Teda väčšina ľudí nevie, lebo ich záujem končí pri informáciach reklamy ako na Persil. 

Hlavné je to, že všetci, čo sú dnes vo vláde, tvrdili, že očkovanie bude dobrovoľné a musí byť dobrovoľné. A už toto stačí na to, aby ste videli kto tu klame!

 

Ako človek, ktorý z duše neznáša totalitu a neslobodu a donucovanie a vydieranie ľudí k čomukoľvek, o to väčší je môj odpor k očkovaniu vydieraním.

Ako si môže akákoľvek vláda schváliť, že akékoľvek skupiny môže vydieraním donucovať k očkovaniu experimentálnymi vakcínami?

 

Cítim sa stresovaná ako moja mama za socializmu, že prídem o prácu, keď nebudem súhlasiť s experimentami na sebe. A to komunisti na mojej mame nechceli nič testovať! Táto doba je podľa mňa oveľa viac totalitnejšia než bola za socializmu, ale to budete ľuďom zbytočne hovoriť, asi tak, ako aj v socializme si to uvedomovala len menšia časť obyvateľov.

 

Zaujímalo by ma, ako sa človek môže právne brániť proti experimentom na ňom a proti vydieraniu stratou práce a živobytia, keď nebude súhlasiť so zaradením medzi experimentálne skupiny.

A taktiež by ma zaujímalo, či by ešte mali takú drzosť, že by vynucovali vydieraním aj podpisovanie súhlasu s experimentálnym očkovaním.

A ľuďom je to jedno, nemám slov. Preto ani nepíšem. Asi im je potom zbytočné čokoľvek písať.

 

Rozmýšľam nad tým, či by som prežila, keby ma kvôli tomu prepustili z práce a čo by som tak robila. A mám taký odpor k vydieraniu, že každý deň na mňa pôsobí viac tak, že odmietam očkovanie. Žiadni, absolútne žiadni dobrí ľudia by vás nevydierali, takže potom také vakcíny ani nepochádzajú z ničoho dobrého. O tom najviac svedčí ich prístup, že už tu nejde o záchranu ľudí, ale zločinnosť. 

 

 

A vidím, že toto porovnanie so socializmom, teda s totalitou, majú aj iní ľudia:

 

 

„ale ockuje sa dalej a vsade znie, ze je to jedina cesta.. to je predsa divne… nie? Nerozumiem tomu… stale dookola sa pytam a dookola tomu nerozumiem.. robim rozhovory s lekarmi.. s roznymi lekarmi.. ale nechapem, ze preco politici nadalej pokracuju, ked je to tak ako pisete… V niektorych kruhoch si pripadam ako MAGOR, ked im to ukazem.. tukaju si po cele a smeju sa.. nuz…

 

(po nových štúdiách)

 

viete komunisti kedysi mali tzv proletariát títo spravili pomocou médií a nasadených politikov tiež svetovú organizáciu – ja to volám momentálne vakcinariát. Jej príslušníci útočia a zosmiešňujú každý fakt ktorý je proti ich vakcinačnej ideológií. Tak jak komanči kedysi.

Diskriminácia, obmedzovanie neskôr eliminácia tých čo nesúhlasia z ideológiou.“

 

 

Mesík 17.6.

 

„Včera sme si porovnaním dennej úmrtnosti vakcinovaných a nevakcinovaných krajín ukázali, že medzi počtom mŕtvych a zaočkovaných v krajinách sveta neexistuje vzťah o akom hovorí firemná propaganda a karpatská „vedecká“ tlač.

Povedané inak, na ochranu životov existujú oveľa účinnejšie stratégie ako je masové očkovanie za miliardy a miliardy eur.
Dnešný graf ilustruje, že nie je jednoznačný vzťah ani medzi mierou vakcinácie a počtom nakazených. Počet novo zistených infikovaných v UK je dnes rovnaký ako bol koncom februára 2021 – lenže dnes je v UK zaočkovaných aspoň jednou dávkou 61,6% ľudí (toľko ako v Uruguayi, „dnes hlavnom štáte sveta v umieraní na covid“) a koncom februára to bola polovica, 29%.
V UK na rozdiel od Uruguaya (zatiaľ) masovo nezomierajú: je tam začiatok leta, ľudia majú viac vitamínu D a časť britských lekárov sa pravdepodobne naučila covid účinne liečiť.
Samozrejme predajcovia vakcín a Karpaťania majú na všetko vysvetlenie – mali ho aj na povinnú „liečbu“ covidu remdesivirom. Teraz sú ním napr. nové kmene vírusu. Podstatu to ale nemení – „Houston (London, Bratislava…), máme problém“.
https://www.facebook.com/photo?fbid=10222843702215098&set=a.10209443570900190

 

 

Veľký problém: RNA sa prepisuje do DNA…

 

„Čo z toho vyplýva? Ľudské bunky jednoznačne, bez akýchkoľvek pochýb obsahujú enzým, ktorý je schopný prepísať RNA do DNA. A? A očkovanie ľudí  mRNA vakcínami proti SARS-COV-19  je potrebné okamžite (najradšej so spätnou platnosťou) zastaviť. Nebezpečenstvo zabudovania vírusového proteínu do ľudského genómu je vo svetle súčasných vedeckých poznatkov reálne a vysoké.“

MUDr. Ján Lakota, CSc., 18.06.2021

 

https://akw.sk/covid-19/velky-problem-rna-sa-prepisuje-do-dna/?fbclid=IwAR34vn3n2MxSa1jCOjkHQZRMpKZnvgfB4J8oQrneO9UzXhRtVHbUOWUV8js

 

 

Uvidíme, či píšu hoax:

 

„Pro slovenský Denník N uvedl, že celá věc zavedení povinného očkování se musí projednat s ohledem na slovenské zákony a především z pohledu legislativy a lidských práv, ale už se na tom prostě pracuje. Už to není v teoretické rovině jestli, ale je to o tom, kdy k tomu dojde. A v redakci si tipujeme, že to bude určitě tento rok na podzim, kdy se chystá nová vlna mutací a opětovné lockdowny. A tam už půjde do tuhého.

 

 

Vojak na mieste ministra – Lengvarský:

 

„Myslím si, že tá antivaxerská kampaň na sociálnych sieťach je tak silná, že niekedy keď kontrolujem tie veci s pánmi, ktorí sa tomu u nás venujú, tak to je neuveriteľné, čo dokážu ľudia vymyslieť za hlúposti, a potom to zdieľajú tisíce ľudí. Skrátka, že ľudia zomrú za rok, alebo že budú neplodní – nezmysly ťažkého stupňa.“

 

A ja si myslím, že je nehorázne, aby klamal, že ľudia, čo sa nechcú zúčastniť experimentov na ľuďoch, tak ich označuje za antivaxerov a správa sa tak, akokeby sa ľudia nechceli dať zaočkovať normálnymi vakcínami! A má drzosť sa takto správať pri experimentoch na ľuďoch!

 

A navyše je to podvodník, čo si dovolí vyhlasovať, že vie aké následky budú mať ľudia, keď ich nevie nikto! 

 

Keby to vedeli, že je to také spoľahlivé, tak by za tie následky aj niekto zodpovedal!!!

 

 

Denník N:

 

1. Povinné očkovanie zatiaľ nikto neberie príliš vážne

„Možnosť, ktorú naznačil vo štvrtok večer v debate Denníka N v Martine minister zdravotníctva, by pred niekoľkými mesiacmi určite otriasla spoločnosťou. Vladimír Lengvarský prvýkrát pripustil, že by sa očkovanie proti covidu mohlo stať pre niektoré skupiny obyvateľstva povinným. To, že po jeho vete nevypukla okamžite antivaxerská revolúcia, je prekvapivé, ale pozornosť ľudí momentálne odpútava veľa iných tém, hlavne leto a futbal a ešte futbal.

Krajné riešenie. Povinné očkovanie s určitými podmienkami a pre obmedzené skupiny obyvateľstva určite nie je odsúdeniahodná myšlienka a možno sa ukáže ako jediná cesta zabrániť ďalším tisíckam úmrtí na Slovensku. Je to však, samozrejme, krajné riešenie, lebo by to mohlo viesť k vážnemu spoločenskému napätiu s drastickými dôsledkami.

Vláda zatiaľ nebola schopná zaviesť ani takú jednoduchú vec, akou je vakcinačná lotéria, ťažko si predstaviť, že by zvládla proces povinného očkovania.“

 

https://dennikn.sk/2436697/newsfilter-tretia-vlna-pride-skor-ako-povinne-ockovanie/?fbclid=IwAR3DwFwlu5Q1FdEfgu3T1h1yBIusDTavuDxQRsjx00FYCD7_OVYwd068YH4

 

 

A áno. keby tu teraz vládli len takz. liberáli a progresívci s ich lokajskými vedcami a lekármi, verím tomu, že povinné očkovanie experimentálnymi vakcínami by im šlo hladko! A preto tu teraz ešte stále nemáme tú najhoršiu vládu, aká sa ešte len chystá. Ale ako vidno, lokajov už majú aj v tejto vláde! Fašistické metódy im cudzie nebudú ani v tejto!

 

z diskusie o zodpovednosti:

 

Ked to bude povinne zodpovednost bude na state a ak sa nieco stane tak odskodnia moju rodinu

 

snívaj

 

Ked mi niekto nieco prikazuuje musi niest zodpovednost

 

na to ste ako prišla?

 

samozrejme. Preto dávajú podpisovať informovany súhlas.. Aby sa zodpovednosti zbavili. Ale ak bude zákonom povinné tak nech sa páči.. Odškodnenie

 

očkoval som sa v CZ a žiadny informovaný súhlas som nepodpisoval… na SK je to inak?

 

áno. Na SR sú na podpis 2 papiere.. Jeden je informovaný súhlas kde vyjadrujete že súhlasíte aj s nežiaducim účinkami že ste si toho vedomý. Je to popisujete v plnom vedomí a bla bla.. A potom taka tabuľka.. Kde je 5 otázok asi.

 

áno, tu na SK podpisujete, že ste bol oboznámený s podavacou látkou. A vás podpis je zárukou, že v prípade vedľajších účinkov nebudete nikoho žalovať. Všetka zodpovednosť pripadá vám. Takže žiadne odškodné.

 

Keď je niečo povinné nech je to zákonom dane. A tým pádom odskodnovat budú musieť. Bude na to paragraf a možnosť sa odvolať. Takto keď popisujete informovaný súhlas je to na vás všetko. Nemôžete nic

 

každý liek si musí prejsť aj touto fázou. Keď pri každom lieku v tejto fáze všetci odmietnu liečbu, tak tie dáta nikdy nebudeme mať, ani za 100 rokov. Keď nebudeme používať nové lieky, tak nebude žiadny pokrok. Aj teraz sú také lieky na Slovensku hradené zdravotnými poisťovňami a nikto to nerieši, pretože je to normálne.

 

to je pravda ale pri každom inom sa experimentu zúčastňujú len dobrovoľníci a platí sa im za to.

 

platí sa iba dobrovolníkom v prvej fáze. My sme vo štvrtej.

 

Liek sa dáva až vtedy, keď je človek chorý. Čiže nie, liek nie je prevencia. Vakcína na druhej strane je prevencia. ☺️ A prevencia je predsa lepšia ako dávať dlhé týždne do seba lieky.

 

keď skončí v nemocnici očkovaný aj ten si to bude hradiť?, len sa pýtam aby sme mali jasno

 

Presne ten nech si to zacvaka 2x pretože však mal byť chránený a nemal tam v nemocnici co robiť. Nie? Co poviete

 

Vraví ti niečo rozpočet, priestorové a ľudské kapacity v nemocniciach? Kde končí tvoja sloboda a začína moja?

 

Šimon protiústavné je aj napriek možnosti možnosti chrániť seba a slabších spoluobčanov odmietať túto možnosť a vedome vystavovať spoločnosť smrteľnej nákaze.

 

Schválenie povinného očkovania je z jednej strany výhoda,pre tých, ktorí sa očkovať nechcú. Ak to bude povinné nemôžu od ľudí žiadať informovaný súhlas,že je to ich zodpovednosť. Ani na jednom z povinných očkovaní sa informovaný súhlas nevyžaduje. Takze za povinné očkovanie automaticky zodpovednosť za nežiaduce účinky prevezme vláda ktorá to schválila. Nemozunpredsa vyžadovať podpísanie informovaného súhlasu na niečo,čo oni schváli. Ludia, ktorí sa nechcú dobrovoľne očkovať,predsa nebudú podpisovať niečo s čím nesúhlasia. S podpísať niečo cd čím človek nie je stotožnený nikoho nemôžu donútiť. Budú musieť niesť zodpovednosť,za ľudí,ktorí boli donútení sa zaočkovať a musia za svoje rozhodnutia niesť aj zodpovednosť.

 

Velka vacsina ludi zomrela preto, ze lekari prveho kontaktu dostali prikaz zatvorit ambulancie. Preto, lebo im nebola poskytnuta vcasna liecba. Nielen na Slovensku sa to dialo. Takmer vsade.

 

su zaockovani od februara. tak ako verim pilotovi, ze ma dopravi z miesta A do miesta B, tak ako verim vyrobcovi auta, ze vie, co zostrojil, tak verim i vedcom, ktori vymysleli vakcinu a kontrolnym organom, ktore ju schvalili, urcite o tom vedia viac ako nejaka Evka Marcincakova z Hornej Dolnej. a inak markizu som videla naposledy v juli 2020, pretoze to bolo poslednykrat, co som mohla ist domov. strasne mate obmedzene myslenie, svet nie je len od Uble po Rajku.

 

 

 

„je toto možné……Hoax sa stava skutočnosťou …..no teda …slovo sloboda, asi nič..“

 

 

Takže, čo chcete? Spoluobčania sa vám o totalitu postarajú, ako sa postarali aj v socializme! Kto vtedy nebol spokojný, bol blázon a ľudia sa od neho dištancovali!

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544726x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie