Založ si blog

Zahraničný výbor o Globálnom pakte OSN

Dnes sa uskutočnila schôdza zahraničného výboru NRSR ku Globálnemu paktu OSN. Navrhujú v parlamente prejednať toto:
N á v r h
UZNESENIE
NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY
z …………………… 2018
k dokumentu OSN Globálny pakt o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii
Národná rada Slovenskej republiky
A.  k o n š t a t u j e,  že
  Globálny pakt o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii v podobe konečného návrhu z 11. júla 2018, je rozporuplným dokumentom, ktorý nie je v súlade s aktuálnou bezpečnostnou a migračnou politikou Slovenskej republiky;
B.  ž i a d a
  vládu Slovenskej republiky, aby
zaujala nesúhlasné stanovisko ku Globálnemu paktu o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii v podobe konečného návrhu z 11. júla 2018,
– vykonala príslušné opatrenia spojené so stiahnutím Slovenskej republiky z procesu prijímania Globálneho paktu o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii v podobe konečného návrhu z 11. júla 2018 a jeho neprijatím Slovenskou republikou na stretnutí vlád a vysokých predstaviteľov, ktoré sa má uskutočniť v Maroku 10. a 11. decembra 2018.
Bratislava  november  2018
zoznam clenov:  Paška, Blaha…
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=vybory/vybor&ID=144
https://www.nrsr.sk/dl/Browser/Committee?committeeExternalId=144
.
Mňa by zaujímalo, či ide o stiahnutie Slovenskej republiky z procesu prijímania Globálneho paktu alebo len v podobe konečného návrhu z 11.júla 2018.
.
Chmelár totiž upozorňuje na zámerné klamstvá:
 

AJ MIROSLAV LAJČÁK ZAVÁDZA. V MARAKÉŠI SA UŽ NIČ MENIŤ NEBUDE.

Stanovisko ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka ku globálnej migračnej dohode vyzerá zdanlivo principiálne, v skutočnosti sa však všetko iba prispôsobuje jeho prezidentským ambíciám. Miroslav Lajčák nemôže od podpory tohto dokumentu cúvnuť, lebo ako bývalý predseda Valného zhromaždenia OSN je jeho spoluautorom. A keďže Robert Fico ho potrebuje ako kandidáta Smeru, vymysleli spôsob ako nedráždiť ľudí: vraj najúčinnejšou obranou záujmov Slovenskej republiky v otázkach migrácie je predniesť naše výhrady priamo na konferencii v Marakéši, čím sa vraj dosiahne, že „naše národné stanovisko sa stane súčasťou oficiálnych dokumentov konferencie“. Lenže to je podvod. V Marakéši sa nič meniť nebude. Tí, ktorí s dokumentom nesúhlasili, na konferencii nebudú a pripomienky ostatných sa len zaprotokolujú, ale neobjavia sa v konečnom texte dohovoru. Postoj ministra Lajčáka tak nie je riešením, ale súčasťou problému, lebo opäť len zavádza, zahmlieva a zneisťuje ľudí.
Možno súhlasiť s viacerými jeho argumentmi, ktorými poukazuje na to, že stanoviská odporcov dohody sú na mnohých miestach demagogické až lživé. Ale on v tejto chvíli nerobí nič iné.

.

Na tomto klamstve dnes spolupracuje SME, ktoré čitateľov presviedča prostredníctvom novinárov, že naša neúčasť je nepatričná a že je naopak nutná aj kvôli výhradám s ktorými sa ešte niečo dá robiť:

„Lajčák označil požiadavku Danka nejsť do Marrakéšu za nezmysel“

 

„Zároveň označil požiadavku šéfa SNS Andreja Danka, aby sa nikto zo Slovenska nezúčastnil Marrákešskej dohody začiatkom decembra, za nezmysel. Štáty OSN tento dokument aj tak príjmu.

Odporúčil vláde, aby sa zúčastnila Marrakéšskej konferencie a využila právo vydať tam vyhlásenie, tzv. národnú interpeláciu. V tejto interpelácii by bolo, že pakt sa nebude v budúcnosti interpretovať tak, že sa Slovensko vzdá suverenity v oblasti migrácie a nezaväzuje sa zaviesť pakt v celom rozsahu do svojich zákonov.

„Budú to tak robiť iní svetoví lídri. Prečo sa máme práve my schovávať,“ pýtal sa Lajčák.

„Nejsť na túto konferenciu nedáva žiaden zmysel. Naša neúčasť na tom nič nezmení,“ dodal Lajčák.

 

ANI NAŠA ÚČASŤ, UPOZORŇUJE CHMELÁR!

 

To je klamstvo, že to tak budú robiť svetoví lídri! Štáty, ktoré s tým paktom nesúhlasia, sa tam nezúčastnia, pretože už nič sa na ňom pre žiadny štát extra nebude meniť!

 

A keďže nás klamali už predtým, že tam nikto od nás nebol, kto by to bol podpísal a že sme to vraj nepodpísali, čo potom vysvitlo, že bol a podpísal, tak sa zaujímajte o to, či aj teraz nebudete rovnako klamaní a v konečnom dôsledku oklamaní!

 

Teda len celkom rovnako, že tam vraj nikto nebol alebo len bol žiadať nejaké dodatočné úpravy, ktoré už nebudú, že to nikto nepodpísal a potom sa dozviete, že bol aj podpísal!

 

„Podpredseda SNS Jaroslav Paška na to reagoval, že účasť Slovenska nie je nutná, pretože Slovensko tam môže poslať aj list. Zároveň je podľa neho otázne, čo by takéto vyhlásenie reálne ovplyvnilo.“

 

Aj ako bývalý volič SaS ďakujem Paškovi a Blahovi, ak nechcú len meniť podobu, ako to bolo v uznesení napísané, že len v tejto podobe. 

A rovnako ďakujem aj Sulíkovi, že ako jediný z opozície s tým nesúhlasil. A taktiež ďakujem za to aj Ficovi a Dankovi.

Či to nebolo len divadlo, to uvidíme. Lebo potom už neviem, kto by chcel voliť len hercov, čo jedno hovoria a iné robia.

https://domov.sme.sk/c/20966885/migracny-pakt-lajcak-reaguje-na-dankovu-poziadavku.html 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536587x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie