Založ si blog

SME Lajčákovi gratuluje a ďakuje!

„Lajčák sa prvýkrát za niečo postavil

Žeby Lajčák našiel hodnoty?“

„Včerajšej výzvy z tohto miesta, aby ohľadne Marrákeša ukázal akýsi charakter a urobil vo svojom živote kariéristu prvý autonómny „statement“, sa Miroslav Lajčák zhostil nad očakávanie. Alebo, ak sa zhostil sám od seba – o to lepšie.

Zamávať demisiou pre prípad, že populistická politika zhodí migračný pakt, je gesto takmer až, ehm, prezidentské.     (miesto Kisku by sa teda výborne hodil!)

V zmysle, že ak má na niečo pevný názor a ešte kus vykonanej práce vo veci za sebou (podľa ich predstáv)(predseda valného zhromaždenia), a je presvedčený, že je to dobré pre štát, tak ísť za svojím si musí aj za cenu vysokých obetí.“     (Takto obhajovali Bugára, že to sa len obetuje!)

https://komentare.sme.sk/c/20966340/pan-marrakesa.html

 

z komentárov na SME pod článkom:

 

„Takze uz aj Kiska je znepokojeny, ze by sme mohli prist o takeho uzasneho ministra, media pomaly idu rozbiehat kampane za dobreho Lajcaka proti zlemu Ficovi a bratislavska kaviaren si skratka toho Lajcaka adoptuje. A potom o 2-3 tyzdne Lajcak oznami, ze vypocul hlas ludu a predsa len toho prezidenta zobere. A media budu mat problem: tazko sa im zrazu bude otacat a hovorit, ze Lajcak je zly. Skvely tah v predvolebnej kampani od (ne)kandidata Lajcaka.“

 

„škoda Lajčáka…

ale je obdivuhodný politik-diplomat,nech stojí za svojim názorom a na súdruha Fica sa vykašle..škoda ale Pellegriniho..nech odstavia Fica a bude pokoj!!!“

 

„Lajcak kope hlavne za seba, je to diplomat-karierista, ziadne hodnoty ten clovek nema. Iba vypocitavost. Kedze je sam v pozadi toho dokumentu, je to jeho vlastna porazka ak sa u nas neschvali, ide mu len o karieru.“

 

Pomýlené hodnoty

Stále nie je zrejmé za aké hodnoty sa to Lajčák postavil. Myslí si snáď autor, že keď bude sústavne omieľať, že aký mimoriadny počin je Marakéšska dohoda, všetci zrazu budú hotoví a tento pamflet budú zrazu presadzovať. Už si pripadám, ako keby som čítal Rudé právo resp. Pravdu za šokializmu, keď sa riešila Charta 77. Dnes sa však dá na internete bez problémov nájsť samotný text Globálnej dohody … (ja som čítal na stránke OSN nemeckú verziu) a myslím si, že u nás sa bez nej rovnako ako v USA a Izraeli pokojne zaobídeme.“

 

„Až Marrákeš otvoril Lajčákovi oči

„Po rokoch výskytu bez farby, chute a zápachu – ako údajne náš najlepší diplomat – vystupuje Lajčák z tieňov, ktorým kryl chrbty dekádu či viac.

Silné politické stanoviská – okrem Marrákeša aj „nie“ európskej armáde – súka z rukáva. Akoby si tú prezidentskú kampaň už aj skúšal, akurát v triku vlastnom, nie Smeru.

Chcelo by sa Lajčákovi aj gratulovať. Kde ale bol doteraz?“

 

https://komentare.sme.sk/c/20966463/az-marrakes-otvoril-lajcakovi-oci.html

 

z komentárov pod článkom:

 

„Ziadna gratulacia. Lajcak toto stanovisko nehovori preto, ze by bol o nutnosti prijatia nejakeho Marakesu presvedceny, ale preto, ze sa podielal na jeho vzniku a posobit vo vlade, ktora ho odmietne by bola prenho medzinarodna hanba.

Lajcak zasa len – tak ako vzdy – riesi svoje osobne ambicie a nie nejaku principialnost.“

 

„k comu mame Lajcakovi pogratulovat? Ze zrejme ide proti voli obcanov tejto krajiny? V kolkych krajinach by ten dokument presiel referendom?“ (Vidíte? Čitatelia to chápu, že mu majú gratulovať!)

 

„Lajčákovi išlo, ide a pôjde vždy iba o Lajčáka. Všetko čo robí, robí iba pre svoju kariéru. Jemu je Slovensko ukradnuté, vôbec ho netrápi čo sa tu deje. Jednoducho doteraz politika Smeru neohrozovala jeho osobné ambície. Teraz sa však situácia zmenila a preto sa ozval. Dúfam, že na to jeho „prebudenie sa“ príliš veľa ľudí nenaletí.“

 

 

Ako tým Smer podľa SME oslabuje, ale oni také oslabenie nechcú, lebo chcú Lajčáka:

 

„Fico útokom na Lajčáka píli konár sám pod sebou

„Poslanec Fico potrebuje prezidenta alebo percentá.“

(Tak prečo ho nepripravia o to, čo potrebuje? Prečo sa netešia, že takto si pod sebou píli konár? Alebo potrebujú ho Lajčákom na tom konári podržať?

Bojujú teda proti Ficovi alebo naopak len za Lajčáka a svoje ciele?)

 

„Preto je zvláštne, že aj jediného zmysluplného potenciálneho kandidáta, navyše favorita prieskumov, si Fico podáva na niečom tak imaginárnom, ako je pakt z Marakéša.“

(Je to pre nich len zvláštne, lebo sa im to nepáči, je to pre nich želaný a poslušný kandidát. Smer im ohrozuje ich kolaboranta! Čo ich po tom, keď Smer stratí, veď to nie je podstatné, len to, že oni o Lajčáka prídu ako o vlastného! Presne to – ako vlastného!)

 

„Len sa Ficovi môže stať, že takto nebude mať percentá a ani prezidenta. A to od oboch je jeho politická budúcnosť veľmi závislá.“

(A napriek tomu, že takto Fico stráca, oni kašlú na tú stratu, lebo tu sa nebojuje proti Ficovi, a vraj pre nejaké ohrozenie z kradnutia. Tu sa bojuje o POLITICKÉ SMEROVANIE!)

 

https://komentare.sme.sk/c/20965632/fico-utokom-na-lajcaka-pili-konar-sam-pod-sebou.html

 

Ako Denník N túžobne dúfa v Lajčáka:

 

„Práve keď Lajčák začal zjemňovať svoje „nie“ pre kandidatúru, môže ho Fico znechutiť kritikou migračného paktu“

(Vidíte, aký je pre nich Lajčák jemný liberálko? Fico im ho môže znechutiť a kde by takého kolaboranta rýchlo našli, keď to nie je také ľahké, dostať ho do Smeru. Ešte by boli, chudáci odkázaní na vlastného odporúčaného Bugára, ktorý už zanikol (ale to sa len pomýlili) a nový Procházka je ešte najpravdepodobnejšie v puberte niekde na námestí.)

https://dennikn.sk/1300111/prave-ked-lajcak-zacal-zjemnovat-svoje-nie-pre-kandidaturu-moze-ho-fico-znechutit-kritikou-migracneho-paktu/?ref=tit1

„Fico 2016: Miro Lajčák je svetový diplomat.“

(To akože povedal len Fico!  Každý jeden kolaborant bude pre nich svetový. Keby nebol, tak už by to Fico nepovedal alebo čo tam po tom! A toto je najdôležitejší článok na titulke!

 

„Lajčáka, ktorého politici Smeru familiárne volajú „Miro“…“

 

(Podprahová informácia – Volajte ho Miro. Náš Miro! Toto už nie je len hranol, ale Miro! Už nie niečo neľudské, ale také familiárne, že „Miro“!

A toto je ďalej normálne sloh na Mira! Krásny opis. Budúci prezident. Dobrá náhrada za Kisku!

Všetci sedia za pecou, tak končia, len on nie a presne vie, čo má robiť, ako to vedia aj novinári.)

 

https://dennikn.sk/1300932/fico-2016-miro-lajcak-je-svetovy-diplomat-lajcak-2018-fica-radi-k-zapecnikom/?ref=tit

 

 pohrozil demisiou. – píšu v ďalšom a hneď za tým – „samé zlé správy.“

 

„Veľký hendikep. Nevedno, nakoľko v prípade globálneho kompaktu o migrácii Fico len neodhadol reakciu ministra Lajčáka, ktorý povedal, že sa spolu na túto tému rozprávali. Nevieme, či mu predstava, že sa stane lokálnym lídrom boja proti migrácii, skutočne stojí za stratu doma i vonku rešpektovaného šéfa diplomacie a z hľadiska S meru jednoznačne najlepšieho prezidentského kandidáta.“

 

(Ak tým Smer stratí, prečo sa z toho netešia? Lebo je to jedno, ako stratí? A že tým pôjde dolu? 

Boja sa teda straty Smeru alebo svojej straty pre svoje smerovanie cez Lajčáka?

Im nezáleží na tom ako Smer stráca, ale ako oni strácajú cez Lajčáka! Lebo tu teda vôbec nejde o kradnutie Smeru, ale o politikov, čo budú pre budúcnosť správne politicky nasmerovaní.)

 

„Fico riskuje kandidáta a možno aj ministra“

https://dennikn.sk/1300384/fico-riskuje-kandidata-a-mozno-aj-ministra/?ref=tit

 

(Keď riskuje, robí aj podľa nich sám sebe zle. Prečo sa im nepáči, keď robí sám sebe zle? Prečo sa im nepáči, že tým riskuje niečo Smeru a možno padne? Nehovorili nám, že prvý cieľ je zničiť Smer, ktorý kradne? A zrazu sa musia o Smer dojímavo báť, ako tým riskujú, že si sami sebe škodia!

 

Musíme zastaviť Smer, aby si sám sebe neškodil! Zachráňme Smer a dobrých ľudí v ňom! Samé ódy, akí sú dobrí tí smeráci. Keď predsa spolupracujú!

 

A nie je to žiadna novinka! Celé mesiace sa čitatelia pýtajú a čudujú, že prečo SME a Denník N tak vnucujú Fica a Lajčáka a vždy, keď pretláčajú buď jadro alebo pakty? A prečo riadnu opozíciu len kritizujú?

 

Keby im šlo o kradnutie, normálna by im stačila. Nemajú ju? A prečo nestačí? A prečo nestačila? Prečo tú musia len ohovárať a na ňu pľuť, keď predsa ide len o to, aby sa nekradlo a čokoľvek od toho je lepšie? Nie je vari od toho lepšia naša opozícia? No asi pre ideologické ciele nie je.

 

Nie, nie je, lebo tá nepretláčala jadro. Tá sa nehrnula do toho podpisovať pakty a pretekať sa v tom, kto bude nepopulisticky servilnejší. Nemali na našich novinárov a hercov a celú správne vychovanú politickú úderku. Nevyhovujú ideologicky pre vopred predplatené ciele. Alebo že by len nemali hypotéky?

 

Revolúcia tu bola, ale opozícia nevyhovovala daným požiadavkám. A Lajčáka preto museli pohľadať medzi nimi pinzetou (to len medzi hercami môžte použiť aj lopatu). Práve ten zachráni republiku pred tým kradnutím?

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540089x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie