Založ si blog

Za toto ďakujte Smeru a nie opozícii

Všetci sa tu sťažujete na Kisku, že je zjednodušene povedané zlodej alebo mafián v pozemkovej mafii, ale oveľa väčší zlodeji alebo zradcovia vám už nevadia. Pritom Lajčák je horší, než Kiska, lebo nevidí dôvod na nepodpísanie globálneho paktu o migrácii.

SNS ho vidí, ale Lajčák a Smer už nie. O vás, bez vás, hlavne, že vás ide poraziť z opozície.

 

„Globálny pakt OSN o riadenej migrácii porušuje zvrchovanosť Rakúskej republiky tak nehanebne, že to uznal aj mladý kancelár. Ministerská rada odobrila v stredu posolstvo pre OSN, v ktorom objasnila, v čom je Pakt nezlučiteľný s ústavou Rakúskej republiky a prečo sa k nemu Viedeň nepripojí. Plný text dostal aj denník Die Presse, ktorý ho zverejnil na webovej stránke https://diepresse.com/home/ausland/aussenpolitik/5522097/UNMigrationspakt_Das-sind-die-17-Punkte-die-Oesterreich-ablehnt . Vysvetľuje, v čom je neprijateľných až 17 bodov Paktu. Rakúska tlačová kancelária APA poskytla zahraničným médiám zhrnutie argumentácie Viedne.

Kancelár s vicekancelárom usporiadali tlačovú konferenciu s pozoruhodnými výrokmi. Migrace není a nemůže být lidským právem,“ vyhlásil K.-H. Strache a dodal: „Nemůže se stávat, že někdo dostane právo na migraci kvůli klimatu nebo chudobě.“ Kancelár S. Kurz poukázal okrem iného na skutočnosť, že Globálny pakt stiera rozdiely medzi legálnou a nelegálnou migráciou. Toto rozvoľňovanie významu a de facto legalizovanie všetkých druhov nezvaného prisťahovalectva vadí naprostej väčšine bežných občanov. Anketa na webovej stránke denníka Die Kronen Zeitung z 1. novembra ukazuje, že 89% respondentov Pakt odmieta.

Bruselská eurokracia neskrýva obavy, že rakúsky príklad by mohol povzbudiť okolité krajiny k prejavom neposlušnosti. Hlavnú pozornosť teraz eurokracia prenáša na Poľsko, ktorému po celý tento rok mentoruje o demokracii a občianskej spoločnosti. Dosahuje tým pravý opak a prehlbuje odhodlanie Poliakov neustupovať v otázke obrany národno-štátnych záujmov už ani o piaď. Varšava intenzívne prehlbuje strategické bilaterálne spojenectvo s Washingtonom, ten by mal v osobe prezidenta Donalda Trumpa určite plné pochopenie pre silnejúce presvedčenie Poliakov, že migračnému paktu OSN treba povedať jednoznačné Nie!“

https://diepresse.com/home/ausland/aussenpolitik/5522097/UNMigrationspakt_Das-sind-die-17-Punkte-die-Oesterreich-ablehnt

Migračný pakt OSN: To je 17 bodov, ktoré Rakúsko odmieta

Spolková vláda v stredu v Rade ministrov rozhoduje o odstúpení z Paktu OSN pre migráciu. Vo svojom vyhlásení o úmysle Rakúsku OSN zdôvodnil svoj krok a uvádza zoznam 17 bodov, čo viedlo k odmietnutiu dohody. Nižšie je dokumentácia vysvetlenia:

Rakúske vyhlásenie o hlasovaní

 

Rakúska republika je ústavný štát s funkčnou jurisdikciou. Všetky súdne a správne rozhodnutia republiky sa prijímajú v súlade s ľudskými právami obsiahnutými vo vnútroštátnych zákonoch a medzinárodných zmluvách. Republika rozhoduje suverénne o prijatí migrácie do Rakúska. Ľudské právo na migráciu je rakúsky právny systém cudzie. Vytvorenie neexistujúcej medzinárodnej kategórie „migrantov“ musí byť odmietnuté.

Rakúsko jasne rozlišuje medzi legálnou a nelegálnou migráciou. Zrieknutie sa tohto rozdielu, ktoré bolo prijaté v rámci Globálnej dohody o bezpečnej, pravidelnej a plánovanej migrácii (Pakt OSN pre migráciu), sa zamieta.

Vstup na rakúsky trh práce a poskytovanie sociálnych a zdravotných výhod sa môže udeliť iba v Rakúsku na základe vnútroštátnych právnych predpisov. Migračný pakt OSN nesmie za žiadnych okolností zasahovať do týchto právnych ustanovení a všetky zámery v tomto smere budú prísne odmietnuté. Platí to aj pre vytvorenie nových pr& aacute;v a práv pre migrantov prostredníctvom Paktu OSN pre migráciu. Rakúsko najmä odmieta nasledujúce body Paktu OSN pre migráciu, pokiaľ ide nad rámec súčasnej rakúskej právnej situácie:

  • Uľahčiť zmenu stavu pravidelných nelegálnych migrantov
  • Zlúčenie rodiny by malo byť uľahčené
  • Zlepšenie začleňovania na trhu práce
  • Vytvorenie prevodu nárokov na sociálne zabezpečenie
  • Poskytovanie základnej služby
  • Poskytovanie školských zdrojov
  • Prístup k vysokoškolskému vzdelávaniu
  • Uznávanie kvalifikácií, ktoré neboli formálne nadobudnuté
  • Uľahčenie zakladania podnikov
  • Prístup do zdravotníckeho systému
  • Možnosti vysporiadania klimatických utečencov
  • Prijatie osvedčených postupov v oblasti integrácie
  • Prenasledovanie zločinov z nenávisti
  • Informácie o zákonných možnostiach prenasledovania v prospech obetí trestných činov z nenávisti (reklamy, škody)
  • Zabráňte profilovaniu páchateľa na základe rasy, etnickej príslušnosti alebo náboženstva
  • Motivácia na zistenie neznášanlivosti
  • Predchádzanie internacionalizácii a zákaz kolektívneho odsunu

Rakúsko na druhej strane odmieta, aby Migračný pakt OSN mohol v Rakúsku vytvoriť zvykové medzinárodné zvykové právo, alebo by mohol určitým spôsobom odraziť právne účinky Rakúska prostredníctvom mäkkého zákona. Použitie paktu na konkretizáciu právnych predpisov vnútroštátnymi alebo medzinárodnými súdmi sa odmieta. Tento pakt nemôže viesť ani k presunu právomocí v rámci Európskej únie.

Rakúska republika, zastúpená rakúskou spolkovou vládou, preto neprijala Migračnú dohodu OSN, písomne ​​to vyhlásila Organizácii Spojených národov a vyjadruje rakúsky „nepripustenie“ tým, že sa zdrží hlasovania. K tomu hovorí:

  • Rakúsko výslovne vyhlasuje, že migračný pakt OSN nie je podľa medzinárodného práva záväzný.
  • Migračné pakt OSN by mali byť interpretované buď na právne presvedčenie, ani štátnej praxi k rozvoju medzinárodného obyčajového práva, ani odvodiť všeobecnú zásadu práva; Rakúsko v tomto prípade by bolo potrebné považovať za „trvalého odporcu“.

 

  • V prípade, že sa na základe Zmluvy OSN o migrácii vytvorí alebo prijme norma, Rakúsko tvrdí, že takéto pravidlo nie je viazané na základe medzinárodného práva.

odkaz na

Česká republika oznamuje ukončenie migračného paktu – video

 

  • Partneři z Rabatského procesu opakují své dodržování závazků vyplývajících z mezinárodního práva v EU oblasti návratu a zpětného přebírání a připomínají význam udržitelného opětovného začlenění. Opakují jejich podporu principu nenavracení a souhlasí s tím, že upřednostňují jen dobrovolný návrat (migrantů)…

 

 

Lajčák nevidí dôvod na nepodpísanie globálneho paktu o migrácii

 

Lajčák to zdôvodňuje tým, že nie sme trojročné deti a nemôžme sa tváriť, že tu migrácia nie je. Ale týmto vás má za trojročné deti, keď vám podsúva, že Rakušania alebo Česi sú len ako trojročné deti, keď s týmto paktom nesúhlasia a nemajú na to pádne dôvody. 

 

SNS sa dištancuje od vyhlásenia M. Lajčáka k paktu OSN o migrácii

 

„SNS konštatuje, že konečný návrh znenia Globálneho paktu OSN pre bezpečnú, riadenú a legálnu migráciu z 11. júla 2018 je nevyváženým, kontradiktorickým dokumentom, ktorý zavádzaním nových politických mechanizmov, nástrojov a záväzkov vstupuje do integrity suverénnych štátov a závažne oslabuje ich zvrchovanosť v oblasti regulácie a výkonu migračnej politiky, uviedol Paška. (v čom má pravdu)

 

SNS podľa neho považuje za potrebné najskôr prerokovať uvedený dokument tak v orgánoch NR SR, ako aj koaličnej rady a až potom zverejňovať oficiálne postoje SR k tomu, či a ako bude participovať na implementácii navrhnutého dokumentu. (to by mala byť psia povinnosť poslancov)

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák v piatok po stretnutí s českým rezortným kolegom Tomášom Petříčkom uviedol, že globálny pakt OS N o migrácii nie je dokument, ktorý by hovoril, že migrácia je ľudské právo, nie je tam povedané, že nie je rozdiel medzi legálnou a nelegálnou migráciou. „Práve naopak, je tam veľmi jednoznačne konštatované, že je suverénnym právom každého štátu formulovať svoju migračnú politiku,“ vyhlásil Lajčák, ktorý vyjadril presvedčenie, že Slovensko sa zachová ako rozumná a zodpovedná krajina.“

 

Lajčák v tomto klame a keď sa o tom klamstve dozviete, ako vás len zavádzal, bude už neskoro a pakt bude podpísaný. 

 

 

„Český premiér Andrej Babiš navrhne, aby Česká republika odstúpila od globálneho paktu Organizácie Spojených národov o migrácii a nepodpísala ho podobne ako Rakúsko či Maďarsko.

 

Podľa vlastných slov sa mu dokument nepáči, pretože stiera rozdiely medzi legálnou a nelegálnou migráciou, chce o ňom preto diskutovať s koaličným partnerom.

 

Pakt o migrácii, na ktorom sa v júli dohodlo 193 členských krajín OSN, by sa oficiálne mal prijať na ministerskej konferencii, ktorej dejiskom bude v dňoch 10.-11. decembra 2018 marocké mesto Marrákeš.

 

Ministerstvo zahraničných vecí ČR doteraz argumentovalo, že text dokumentu nie je právne záväzný a jednotlivé krajiny sa k nemu vyjadria až na decembrovej konferencii.“

 

 

Odhalenie! Konečne vieme, kto za Slovensko odobril Marakéšsku deklaráciu. A prečo premiér Pellegrini bohapusto klame?

 

Preklad textu deklarácie do SJ: https://slobodnyvyber.sk/wp-content/uploads/2018/05/Marakesska-politicka-deklaracia.pdf

 

Čo k téme povedal minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák a poslanec ĽUBOŠ BLAHA, obaja za SMER – SD:

 

Premiér Peter Pellegrini vo videu pomiešal hrušky s jablkami, aby vytvoril dojem, že v prípade Marakéšskej deklarácie ide o HOAX. Pravda je však taká, a uvedené informácie to dokazujú, že nejde o žiadny HOAX, ale o krutú realitu a preto je na mieste otázka, prečo premiér bohapusto klame.
Nikto totiž netvrdí, že na Slovensko začnú okamžite prúdiť nejakí migranti z Afriky. Ale je jednoducho FAKTOM, že podpis Slovenska pod Marakéšskou deklaráciou figuruje a je jednoducho FAKTOM, že Marakéšska deklarácia v konečnom dôsledku vytvára priestor na novú vlnú mirgárie a robí z nej p ozitívny proces.
Ďalej premiér vo videu skĺzne k čistej manipulácii, keď spomína povinné kvóty. Marakéšska deklarácia totiž s povinnými kvótami nemá nič, ale absolútne nič spoločné a nikto nespochybňuje postoj slovenskej vlády voči týmto povinným kvótam.
Jediným problémom teda zostáva text Marakéšskej deklarácie, ktorú Maďarsko jasne odmietlo a nepodpísalo, a vajatanie slovenskej vlády, ktorá sa odmieta k tejto deklarácii jasne vyjadriť. Zatiaľ sme totiž počuli len samé nejasné vyjadrenia a pokusy o zahmlievanie.
Po určitom čase sa aj bez pomoci vlády na svetlo sveta dostali určité informácie, o ktoré sa s vami teraz podelíme, keďže Vláda SR nebola schopná verejnosti otvorene objasniť akým spôsobom sa podpis Slovenska pod túto deklaráciu dostal, čo daná deklarácia obsahuje a k čomu nás teda zaväzuje.
Vláda SR uprednostnila mlčanie a uchýlila sa k polopravdám, zahmlievaniu a dokonca k zjavnému klamstvu a nechcela povedať, kto deklaráciu podpísal, resp. kto udelil súhlas na jej podpis v našom mene. Po dlhom pátraní sa však informácie vynorili.
Ak je táto deklarácia taká neškodná, tak prečo vyvolala taký obrovský rozruch v susedných krajinách? Prečo sa tam o nej diskutuje a u nás nie? Prečo sa ju vláda snaží zamiesť pod koberec a prejsť mlčaním? Ak teda text deklarácie Slovensko k ničomu nezaväzuje, načo sme ju vôbec podpisovali? Ak teda deklarácia k ničomu nezaväzuje, Slovensko by svoj podpis malo stiahnuť! A k tomu kroku by mal premiéra Pellegriniho niekto vyzvať.
Tak teraz sme sa už naozaj konečne dopátrali k tomu, kto dal súhlas na podpis Marakéšskej deklarácie. ĽUBOŠ BLAHA vo svojom statuse napísal –
„Internetovým konšpirátorom zjavne nedošlo, že pod „veľvyslancom z Bruselu“ sa nemyslí veľvyslanec v Belgicku, ale veľvyslanec pri EÚ, ktorý takisto sídli v Bruseli.“
Podľa vyjadrení poslanca Blahu teda s podpisom Marakéšskej deklarácie dal súhlas veľvyslanec Peter Javorcik, Stály predstaviteľ SR pri EÚ. Nebyť zahmlievania a zatajovania zo strany Vlády SR, nebolo by ani podobných pochybení. Na druhej strane nebyť uvedenej chyby, pravdepodobne by sme sa nikdy nedozvedeli, kto naozaj udelil kontroverzný súhlas, nakoľko až toto pochybenie donútilo poslanc a Blahu vyjadriť sa. Takže vďaka, pán poslanec Blaha, za opravu a za upresnenie ifnormácie a nabudúce si odpustite tie kecy o konšpirátoroch a krajnej pravici.“
Marákešská politická deklarácia:
https://slobodnyvyber.sk/wp-content/uploads/2018/05/Marakesska-politicka-deklaracia.pdf?fbclid=IwAR0BuJcjkhorAf5Q5mHtd3VZ1Jt-mE6oKrqlI9ZHZGFGdzcnhB_QuV59B5k
PRIJÍMAME Marákešsky program na roky 2018-2020, čo zahŕňa tak súčasné politické vyhlásenie ako aj cielený operačný akčný plán.
SÚHLASÍME: Doména 2: Legálna migrácia a mobilita
Berúc na vedomie vyššie uvedený cieľ 10.7 Agendy 2030 pre trvalo udržateľný rozvoj, partneri Rabatského procesu uznávajú, že je potrebné podporovať a posilňovať cestu k legálnej migrácii.
Cieľ 3: Podporovať riadenú migráciu
Cieľ 4: Podporiť zjednodušenie postupov vydávania víz
Akcia 12: Podporovať prijatie miestnych, národných a regionálnych akčných plánov zameraných na definovanie postupov na účinnú reakciu, najmä v prípade masívneho presídľovania ľudí.
Cieľ 6: Podporovať integráciu utečencov a násilne presídlených osôb do hostiteľských komunít
Doména 5: Návrat, readmisia a opätovné začlenenie –  Opakujú ich podporu princípu nenavracania a súhlas s uprednostňovaním dobrovoľného návratu.
.
Za toto ďakujte Smeru a nie opozícii. A veľmi dobre si zapamätajte, že o toto sa vám postaral Smer a nie opozícia!
Ale pokračujte o Kiskovi ako trojročné deti.
Dokument, ktorý dokončili v júli, by mali formálne prijať v decembri v marockom Marrákeši.
.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542272x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie