Založ si blog

Že musíme poslúchať USA, to mi prvýkrát vysvetlili diskutéri na SME, keď som sa voľakedy dožadovala suverenity štátu

Mnohokrát mi na to napísali, že na suverenitu sme malý štátik, ktorý si musí vybrať koho bude poslúchať a preto teraz budeme patriť pod USA a poslúchať USA! Nebolo to ani pred rokmi na SME nič zvláštne! Predtým nám rozkazovalo Rusko, teraz USA!

 

A ako sme to nesmeli volať v socializme, že sme len vazalský štát, ale museli sme to volať, že rovnocenní priatelia, teraz to celkom rovnako nemáme volať, že sme len vazalský štát, ale musíme to volať, že rovnocenní priatelia! Sféra vplyvu a vazalských štátov už bola rozdelená.

 

Mnohokrát mi na SME opakovali, že nemôžeme mať žiadnu suverenitu, ale musíme si vybrať, kto je náš pán.

Nemali by za to potrestať SME a ich inteligentov, že toto mi mnohokrát opakovali oni? A ako hlúpej, čo by chcela suverenitu a rovnoprávnosť, že to je naivné chcieť, keď MUSÍME si vybrať!

 

A dnes sa tvárite, že to ľuďom napísali alternatívne médiá? Veď vtedy, keď mi to bolo vštepované, že toto je politická znalosť sveta, alternatívne médiá ešte ani neexistovali! A iste mi to neopakoval Fico, ktorý ma vtedy vôbec nezaujímal. Mňa to takto naučili chápať inteligenti zo SME!

 

A dnes sa idú tváriť, že sme suverénny štát? Lebo totalita prituhuje a už sa musíme povinne hrať na suverenitu? Na nezávislosť od USA?

To vážne? Už ako v socializme, že sme len rovnocennými priateľmi?

 

Odvtedy teda ja používam pojem vazalský štát alebo lokaji, tým myslím len správcov – lokajov voči USA.

Všetci musíme poslúchať USA, všetkým to bolo jasné, keď sa čakalo, kedy sa Biden zobudí a povie, čo sa smie hovoriť o rakete, ktorá doletela až do Poľska, ako rozhodne, čo sa smie o tom hovoriť! 

 

A zrazu všetci sa tu budeme ako v socializme hrať, že to tak nie je? Že náš štát nekontroluje USA?  Však sme pod ich sférou vplyvu a vybrali sme si koho budeme poslúchať!

 

 

A teraz logicky, keď celý štát poslúcha USA, tým sa myslí, že hlavne zmrzlinári? Zmrzlinári nám tu zabezpečujú požiadavky USA?

 

Nie náhodou politici? 

 

A niekomu to doteraz nebolo jasne?

 

Komu nie, novinárom? Inteligentom? Umelcom? Komu to doteraz nebolo jasne a naivne si myslel, že sme suverenny štát a nemusíme si vybrať?

 

Takže na Slovensku všetci musia poslúchať USA a túto moc nám sprostredkovávajú nie mäsiari, ale politici!

 

Je vám to jasné, že prečo nie mäsiari, ale politici!

 

 

Teda okrem Čaputovej!

 

Inak okrem nej musia všetci politici rešpektovať, že patríme na západ, pod sféru vplyvu USA, pod NATO, ktoré riadi USA, pod EÚ, ktoré riadi USA. Samozrejme priateľsky ako to riadilo aj Rusko.

 

Vedia to všetci politici, kam patríme a koho musíme priateľsky poslúchať! Vie to dokonca aj Pellegrini, ktorý bráni Čaputovú, že ona to nevie!

Tak, všetci to teda vedia, okrem Čaputovej, že musia poslúchať. 

A keďže ona jediná to nevie, tak ju to uráža že by ich mala poslúchať a ako vidíte – neposlúcha ich! 

Vždy keď od nej niečo požadujú, nejde si nohy dolámať aby to splnila, to len iní!

 

Takže sme prišli k záveru, aký si praje:

 

Všetci sme tu vazali USA, lebo ako malý štát sme si museli vybrať. Okrem nej jedinej, čo si ide nohy dolámať, aby všetko, čo chcú, splnila!

 

Inak všetci poslúchajú! Poslúchal aj Fico, aj Pellegrini. Naopak, vyberajú nám politikov, ktorí poslúchajú najlepšie!

Kto neposlúcha, je zlý politik. Kto poslúcha, je správny politik. A všetci to aj vedia, že majú poslúchať. To len Pellegrini je teraz prekvapený, že prečo by mala Čaputová?

 

Tvárte sa, že ona neposlúcha! Aby ju neurážalo, že dobre poslúcha!

 

 

O tomto Čaputová nič netuší:

 

List Blahovi a nátlak USA na slovenských politikov

http://casopisargument.cz/?p=25118

 

„Aj v tomto roku si Slovensko pripomenulo, aké nerovné je jeho postavenie vo vzťahu k USA. Ukázalo sa to najmä po zaslaní listu od A. Singleterryho z veľvyslanectva USA pre poslanca Ľ. Blahu, v ktorom ho poučoval, ako má hlasovať v Rade Európy – proti obnoveniu hlasovacích práv ruskej delegácii v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy (PZ RE). Ešte smutnejším dôkazom nášho podriadeného postavenia však bola servilná reakcia médií a niektorých politikov, ktorí miesto obrany slovenskej zvrchovanosti zaútočili na Ľ. Blahu a zastávali sa amerického diplomata, ktorý nátlak na poslanca vykonával. Najparadoxnejšie na celej záležitosti však bolo, že Blahovi kritici týmto svojim postojom atakovali ani nie tak Rusko ako skôr na našich spojencov z Francúzska, Nemecka a južnej Európy, ktorí sa o obnovenie hlasovacích práv pre ruskú delegáciu v PZ RE zasadzovali.

V nasledujúcom texte sa budem venovať týmto témam:

Podriadenosť slovenských poslancov?

 

V liste A. Singleterryho sa objavilo viacero nediplomatických vyjadrení, zvlášť toto: „Naliehame na slovenskú delegáciu, aby využívala Radu Európy na zdôrazňovanie ruského porušovania ukrajinskej suverenity. Žiadame vašu delegáciu, aby tento týždeň vydala verejné vyhlásenie v ktorom vyzve Rusko, aby implementovalo svoje ľudskoprávne záväzky.“ Lenže USA nemajú čo predpisovať Slovensku, na čo treba využívať Radu Európy. O tom by mali rozhodovať jednotlivé európske štáty, veď preto do PZ RE posielajú svojich volených zástupcov. Rovnako neprijateľné však bolo aj to, že A. Singleterry určoval Ľ. Blahovi, aby jeho delegácia prijala vyhlásenie o ľudských právach v Rusku už „tento týždeň“. USA teda slovenským poslancom diktujú nielen čo majú hovoriť, ale aj kedy. Pritom výzvy voči krajinám ako Rusko by mala SR vydávať len po dlhšej vnútornej diskusii a nie na želanie kohosi už „tento týždeň“.

Veľmi závažný v celej kauze bol fakt, že list od A. Singleterryho bol adresovaný priamo poslancovi Ľ. Blahovi. Išlo o prejav veľkej americkej arogancie a ignorancie voči oficiálnemu predstaviteľovi SR. Takéto nediplomatické listy by sa politikom iných krajín nemali vôbec posielať, ak však americká ambasáda takýto list predsa len pošle, mala si dobre zvážiť komu. Aj USA totiž vedia, aké postoje dlhodobo zastáva Ľ. Blaha a že sa zasadzuje za zlepšenie vzťahov EÚ a Ruska. A. Singleterry teda vlastne žiadal, aby slovenský poslanec z jedného dňa na druhý zradil všetko, čo doteraz celé roky hlásal… Je síce možné, že niektorí iní poslanci Smeru SD by to bez problémov urobili, ale Ľ. Blaha by sa podobným obratom naozaj veľmi zosmiešnil.

List amerického diplomata je zrejme iba špičkou ľadovca činnosti amerických diplomatov, i tak však prináša dôležité indície o nerovných vzťahoch veľvyslanectva USA a slovenských politikov. Ak Američania takéto listy posielajú Ľ. Blahovi, ktorý politiku USA pravidelne kritizuje, aké listy asi dostávajú ostatní poslanci? A v prípade politikov ako K. Cséfalvayová nejde zrejme len o listy… Pre porovnanie, skúsme si predstaviť, že by nejaký poslanec, napr. M. Poliačik, dostal list z ruského veľvyslanectva, kde by ho vyzývali nech v PZ RE hlasuje tak, ako si želá Moskva a vydá vyhlásenie o porušovaní ľudských práv zo strany USA. Určite by sa strhol škandál, mainstreamové médiá by písali o „novej Brežnevovej doktríne“ a SR by dotyčného ruského diplomata prinajmenšom vyhostila.“

.

.

.

.

Je veľmi zaujímavé, že o tomto všetci naši politici vedia, ale naša prezidentka o tom nič nevie, že politici musia poslúchať veľvyslanectvo USA.

 

Fico to vie, lebo musel poslúchať tiež! Takže on hovorí z vlastných skúseností! A odtiaľ to má, nie z alternatívnych médií, ako sa tu teraz tvária len niektorí novinári! Hovorí z vlastných skúseností, keď rozkazovali politikom aj predtým!

 

Tu sa politici delia len na tých, čo poslúchajú a snažia sa aj neposlúchať (Fico, Blaha) a potom tých, čo si idú nohy dolámať, aby poslúchali! (Čaputová)

 

Inak, vedeli to vždy aj voliči Smeru, že politici musia poslúchať. Volali to tu, že „Nedá sa šťať proti vetru!“

 

 

 

Reakcia Blahu na naliehanie americkej ambasády

 

Koncom júna sa len jediný poslanec nášho parlamentu ohradil proti tomu, aby do našich vnútorných záležitostí nezasahovali Američania a nediktovali a nevnucovali našim politikom, čo presne majú robiť. Ostatní, čo dostali rovnaké príkazy a odporúčania, boli ticho, že takto musia poslúchať.

 

z jeho odkazu:

 

3. Jediné verejné vyhlásenie ktoré v tejto súvislosti dám je následovné: Dajte preč paprče od slovenského parlamentu. My máme hovoriť Rusom aby prepustili novinára Sencova? A čo tak keby Američania prepustili Assangea? Čo keby sa Američania zamysleli nad tým, ako porušujú ľudské práva vo svete? Aké vojny vedú vo svete a ako zničili celé regióny. Nad týmto sa zamyslite, naši drahí americkí priatelia a nešikanujte iné štáty, vrátane Ruskej federácie.

“Milý Aaron, toto už nikdy nerob. Už nikdy nepíš Blahovi takýmto tónom. Hanbi sa!,” zakončil Blaha svoj odkaz.“

 

 

 

Takže celkom určite tu nie je agent USA aspoň Blaha!

 

Kde a v čom bola takto suverénna Čaputová?

 

 

 

„Pre porovnanie, skúsme si predstaviť, že by nejaký poslanec, napr. M. Poliačik, dostal list z ruského veľvyslanectva, kde by ho vyzývali nech v PZ RE hlasuje tak, ako si želá Moskva a vydá vyhlásenie o porušovaní ľudských práv zo strany USA. Určite by sa strhol škandál, mainstreamové médiá by písali o „novej Brežnevovej doktríne“ a SR by dotyčného ruského diplomata prinajmenšom vyhostila.“

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558130x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie