Založ si blog

Prečo tu teraz USA potrebuje svoju vládu s plnými právomocami?

Dehumanizácia protivníkov (80 % ľudí vyhlasujú za extrémistov) a proti parlamentnej demokracii! Vládu si uzurpujú lokaji USA s podporou asi 14 % občanov, ktorí sa boja o prácu (hlavne vzdelaní ľudia na vyšších pozíciách, preto by kolaborovali s čímkoľvek).

 

„Mikuláš Dzurinda už nemusí kandidovať, lebo práve sa zrodilo SDKÚ 2.“

 

„Návrat goríl do slovenskej politiky.“

 

Chmelár 12.5.:

 

„Po zverejnení kompletného zoznamu mien k tomu musím doplniť, že Mikuláš Dzurinda už nemusí kandidovať, lebo práve sa zrodilo SDKÚ 2. Rátajte so mnou:
Predseda vlády Ľudovít Ódor (bývalý poradca ministra financií Ivana Mikloša za SDKÚ a premiérky Ivety Radičovej za SDKÚ)
.
minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský (bývalý poradca premiéra Mikuláša Dzurindu za SDKÚ)
.
minister vnútra Ivan Šimko (bývalý minister obrany za SDKÚ)
 
ministerka spravodlivosti Jana Dubovcová (bývalá poslankyňa za SDKÚ)
 
minister dopravy Pavol Lančarič (dlhoročný priateľ Ivana Mikloša)
ministerka kultúry Silvia Hroncová (vymenovaná za riaditeľku SND za vlády SDKÚ)
 
Čudujete sa, že takúto „úradnícku vládu“ ocenil aj zakladateľ a dlhoročný líder SDKÚ Mikuláš Dzurinda?
 
Aj ďalšie mená tohto kabinetu – minister obrany Martin Sklenár, ktorý je pravou rukou Jara Naďa
 
alebo minister školstva Daniel Bútora, ktorý je synom poradcu Andreja Kisku Martina Bútoru – dokazujú, že ide o jednoznačne pravicovú vládu. Daniel Bútora sa mal stať ministrom školstva už v Hegerovej vláde po odchode SaS, napokon sa stal poradcom šéfa rezortu.
 
 
Považovať túto ideologicky vyprofilovanú vládu za úradnícku je zlý vtip. Úradnícka vláda sa tvorí po dohode so všetkými parlamentnými politickými stranami a je ideologicky neutrálna. Na čele tohto kabinetu stojí provládnymi médiami vychvaľovaný ekonóm, ktorý sa však nespochybniteľne riadi neoliberálnou ideológiou. Nezabúdajme, že je jedným z autorov sociálne nespravodlivej rovnej dane, pyramídovej hry zvanej „druhý dôchodkový pilier“ a všetkých neoliberálnych experimentov, voči ktorým sa vyhranila ľavica. Pripomíname to zvlášť Petrovi Pellegrinimu, ktorý sa na jednej strane pasuje za tú „pravú sociálnu demokraciu“, no ktorého na strane druhej žiadne meno v prezidentkinej vláde podľa jeho vlastných slov nevyrušuje. Takúto vládu jednoducho nijaký autentický ľavičiar podporiť nemôže. Zuzana Čaputová opäť potvrdila to, čo vieme už dávno – táto osoba nie je žiadnou hlavou štátu, je zaujatá, jednostranná, vedie Prezidentský palác ako súkromnú firmu, nie štátny úrad, ktorý by mal byť otvorený pre všetkých. Prosím, bude to ich zodpovednosť, ako riadia tento štát, len nech sa netvária, že sú nadstranícki, nezávislí a že reprezentujú celé spektrum slovenskej spoločnosti. Je to len jedna úzka skupina, ktorá si uzurpovala moc. Takže gratulujem Zuzane Čaputovej, výsledkom jej pôsobenia v úrade bude návrat goríl do slovenskej politiky.“
.
.
.
.
PRAVDA Marián Repa:
.
.

Čaputovej úradnícka vláda kríva na pravú nohu

 

Čaputovej vláda „kríva na pravú nohu“, lebo v nej nájdeme iba ľudí od stredu doprava. Na jednej strane neprekvapí, že vládu vytvorila „na svoj obraz“, na druhej strane premárnila šancu vyslať do spoločnosti signál, že chce vybalansovaný kabinet.

Tým, že o zložení úradníckej vlády rozhodla prakticky sama (okrem konzultácií s budúcim premiérom Ódorom), jej do značnej miery poskytla legitimitu. Mala by preto rátať s tým, že jej prischne nálepka „Čaputovej vláda“ a obaja spomínaní politici na ňu budú útočiť.“

 

 

z diskusie SME:

 

O skandaloznom menovani noveho ministra hospodarstva opat ani slovka. Este vlada ani nezacala a uz 2 skandaly. S nominaciu na ministra kultury a hospodarstva. To nie je boh vie aky zaciatok. A nic na tom nezmeni ani to, ak progresivne media budu tieto skandaly zamlciavat.

Na druhej strane, tak ako zlyhava prezidentka, Sulik a progresivne media, nastastie buduci premier Odor ma viac rozumu a chce s parlamentnymi stranami rokovat o podpore pre svoju vladu. So Sulikom uz nemusi, lebo potom co sa mu podarilo prezidentku donutit k vymene na poste ministra hospodarstva sa sam prihlasil, ze vsetkych 20 poslancov vlade da doveru. Ak malo staci na ziskanie podpory. Staci dat na ministerstve, kde ma Sulik skandal ineho cloveka a hned je podpora zabezpecena…

Ale naozaj je to rozumne rokovat so stranami. Najma ak vlada sa neopiera o demokraticku legitimitu, maju tieto formalne kroky velky vyznam. Vlada nesmie vytvorit dojem, ako jej nasepkavali viaceri komentatori SME, ze moze mat parlament na haku a ma ho ignorovat. Parlament je vrcholna demokraticka institucia v state a hoci uz nebudu ziadne schodze NR SR, vlada musi aspon predstierat respekt k parlamentu.

Dovoru vlada s vysokou pravdepodobnostou neziska, no aj tak su potrebne korektne vztahy. Je mozne, ze volby skoncia volebnym patom a nova vlade nebude kreovana este mesiace a potom by Odor musel do parlamentu predkladat rozpocet. Bude velmi zaujimave aky ho navrhne.

Krajina je coraz zadlzenejsia a prave tito ‚uradnici‘ casto navrhovali, ze treba setrit. Tak som zvedavy co navrhnu. Lebo ked ‚uradnici‘ nemaju zodpovednost pred ludmi, to za lahko tato verbalne ‚setri‘, ale ked uz sa mas postavit pred miliony ludi a zacat realne setrit, je to uplne ine. V CR na to Fiala ma guraz a samozrejme, reakcie volicov su velmi negativne. Tak som zvedavy ako to zvladne Odor.“
.
.
„Ak Sulik, na ktoreho padlo zavazne obvinenie, ze safaril s peniazmi za jeho posobenia na ministerstve prinuti prezidentku, aby tam nedala terajsieho statneho tajomnika, ktory ten skandal spolu s ministrom oznamoval, ale niektoho ineho a vynucuje si tym ze inak nepodpori vladu a prezidentka mu ustupi, je to skandal 1. kategorie.
Samozrejme, je to primarne skandal samotneho Sulika, ake mal asi tak motivacie na vymenu ministra hospodarstva, dalej prezidentky, preco mu ustupila, ale takisto aj Odora, ze si nechal vymenit nominanta a na obvinenia s prezidentkou vobec nereaguje.
.

V kazdej trochu kultivovanejsej krajine ako SR by to spustilo politicku krizu a medialne prepieranie. Tu je vsak v progresivnych mediach ticho, ale aj tie sa asi rozhodli chranit ‚nasich ludi‘.“

.
.

Pozri, 3 roky sa tu robila hysteria z kazdej debility, ktoru Matovic spomenul na nejakej tlacovke. Pisali sa tu siahodlhe traktaty o ‚kopani hrobov‘, o tom co povedal Matovic Batovej, dookola sa tu rozoberali uplne banality o ktorych sa napisali stohy clankov.

Tu mas zavazne podozrenie z defraudacie statnych peniaze spojene s moznym tlakom Sulika na vymenu nominovaneho ministra hodpodarstva, ktoremu prezidentka i Odor vyhovel, a je ticho ?

To je nejaky zvlastny dvojaky meter, nie ?“

.
.
.

„Tu nejde o vysetrovanie, ale o vymenu povodneho nominanta za noveho po Sulikovom natlaku, ktoreho motivacie su viac nez sporne. To je samo o sebe skandal, ak exminister, ktory je obvineny zo skandalu vylobuje u prezidentky odstranenie nominanta na ministra, ktory sa na odhaleni Sulikovho skandalu podielal, a prezidentka i buduci premier su ticho.“

Ano, ak by to spravil niekto iny ako progresivec ci liberal, bolo by to uz minimalne 10 clankov na tuto temu o korupcii dotycneho o zakryvani stop, o obrovskom skandale, o podozreniach na vsetkych strany. Boli by tu komentare, investigativne clanky, odvinenia by padali priehrstiami.

Ale teraz, kedze sa to tyka liberalna Sulika a progresivnej prezidentky, je tu ticho ako na funuse.“
.
.
.
„Ak Sulik dokaze Odorovi vymenit ministra hospodarstva, a ten je ticho, naozaj tie nie je dobre znamenie do buducna.“
.
.
.
.
 
Od 51 min. prečo sa to deje a prečo tu teraz USA potrebuje svoju vládu s plnými právomocami – napríklad zbavenie práva veta malých členských krajín!!!
 
https://www.youtube.com/watch?v=y7oLurzifSc
.
.
.
Dehumanizácia protivníkov (80 % ľudí vyhlasujú za extrémistov) a proti parlamentnej demokracii! Vládu si uzurpujú lokaji USA s podporou asi 14 % občanov, ktorí sa boja o prácu (hlavne vzdelaní ľudia na vyšších pozíciách, preto by kolaborovali s čímkoľvek).
.
.
Aj v socializme najviac kolaborovali s totalitným režimom práve vzdelaní ľudia, ktorým išlo o kariéru a o prácu. Preto najviac práve umelci a vysokoškolskí učitelia, práve inteligencia národa. Obyčajným ľuďom tak nešlo o profesionálny krk, ako ľuďom, čo by sa bez „uvedomelosti“ a kolaborácie vôbec neuplatnili!
Preto pomáhali znásilňovať všetkých občanov v totalite – kvôli vlastnej práci!
.
Dnes sa tá situácia len opakuje, že presne pre toto isté najviac pomáhajú zavádzať novú totalitu práve umelci, vysokoškolskí učitelia, novinári a práve inteligencia národa. Všetci, ktorí by sa pri akomkoľvek odpore už nielenže neuplatnili vo svojich profesiách, ale boli prenasledovaní a vyhadzovaní z práce!
.
Nesúhlasiť s novou totalitou si môžu dovoliť len obyčajní ľudia, ktorým nejde o kariéru v nejakej profesii, lebo prípadne sa môžu zamestnať v inej bežnej profesii, kde sú stále potrební! Teda tým nejde o toľko a o všetko o čo sa v živote snažili!
Z tohto dôvodu by „inteligencia národa“ kolaborovala s čímkoľvek. Keď vidia, že to robia iní, aby sa udržali, morálne si zdôvodnia, že robia len to, čo iní a väčšina ľudí v ich prostredí!
.
Ktorý inteligent má silu ísť proti kolegom, nadriadeným, priateľom, svojim deťom? Však by s nimi končili, dištancovali sa od nich a takých ľudí teraz dehumanizujú! Rovnako sa to dialo aj v socializme a preto boli ticho a preto pomáhali znásilňovať celý národ k umlčiavaniu! Pritom práve inteligenti mohli najviac vedieť, čo všetko sa dialo v socializme, čo bežní ľudia nevedeli! Práve najviac vedeli o prenasledovaní ich neprispôsobivých kolegov, čo bežný človek ani nemal odkiaľ vedieť, pretože v tej dobe internet nebol!
.
Preto sa aj hovorí, že: „Ľahšie prejde ťava uchom ihly, ako bohatý vojde do Božieho kráľovstva.“
.
Väčšina aj vzdelaných ľudí to chápe tak, že je akousi cnosťou byť chudobným a bohatý neprejde asi preto, že nerozdal majetok!
Nerozumejú, že tu nejde o ten majetok, ale o to, že o čo viac nemáte čo stratiť, môžete si dovoliť byť slobodným a morálnym človekom!
Aj vaša práca je váš majetok! Ak sa bojíte o prácu a ste cez ňu vydieraní, o to viac ste neslobodní a nemorálni cez vydieranie, čomu všetkému potom musíte amorálne slúžiť!
.
Aj teraz doslova platí – O čo viac ste obyčajným človekom, ktorý nemá o čo prísť, keby neposlúchal a odmietal k totalite znásilňovať iných, o to viac ste slobodnejším človekom, ktorý si môže dovoliť aj morálku!
.
Morálka je veľmi drahá komodita a draho sa za ňu platí!
Nedostanete za to nič, len prenasledovanie a odsúdenie! Niečo, čo svet vôbec neocení a oceňuje sa výlučne len v rozprávkach a v duchovnom živote.
.
Ako vidíme, väčšina ľudí aj v našej spoločnosti vôbec nie je veriaca, ale neveriaca! Vôbec tomu neveria, že byť morálnym človekom je nejaká hodnota! Pre tento svet nie je a tým je to pre nich rozhodnuté! To by museli dostať odmenu, aby tomu verili!
.
.
.
Len čerešničkou na tejto farizejskej torte je, že ako najmorálnejších vám vždy ukážu najväčších kolaborantov v každej spoločnosti!
Takto sa má poslúchať – oznamujú tým všetkým! Len takto dostanete odmenu, uznanie a svätý pokoj!
.
.
Najhoršie zlo v spoločnosti je dehumanizovanie ľudí! To, čo sa práve deje, keď toľkých označujú za len „dezolátov“!
.
V socializme som to vnímala, že inak to byť na takom ľahostajnom svete ani nemôže byť. Toto bola norma – ľahostajnosť k zlu a totalite, len snaha prežiť. Ale teraz vidím, že teraz je viac ľudí zlých a ľahostajných, pretože tých v socializme oproti dnešku ospravedlňovalo často to, že o obetiach socializmu a čo všetko sa vtedy dialo, nič nevedeli! Nebol internet, už sa narodili do tvrdej cenzury, kde sa to nemali ako dozvedieť!
.
No dnes žijeme v dobe, keď sa nová totalita len rozbieha, internet a informácie si ľahko môžu nájsť a napriek tomu sú ľahostajní a ochotne kolaborujú!
 
 
.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540303x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie