Založ si blog

Reakcia Blahu na naliehanie americkej ambasády

Koncom júna sa len jediný poslanec nášho parlamentu ohradil proti tomu, aby do našich vnútorných záležitostí nezasahovali Američania a nediktovali a nevnucovali našim politikom, čo presne majú robiť. Ostatní, čo dostali rovnaké príkazy a odporúčania, boli ticho, že takto musia poslúchať.

 

„Ľuboš Blaha toto bezprecedentní vměšování do vnitřních záležitostí Slovenska odsoudil a díky svému videu i medializoval. Naše redakce přináší exkluzivně originál dokumentu a český překlad.

Český překlad “amerických not” pro slovenské delegáty v Radě Evropy:

Vážení partneři,

Jak bylo řečeno, Spojené státy jsou pozorovatelem Rady Evropy a silným zastáncem její práce na podporu lidských práv a právního státu.

Uznáváme důležitost Evropského soudu pro lidská práva pro ruské občany. Umožnění ruské delegaci vrátit se do PACE bez sankcí by však vyslalo negativní signál, pokud jde o náš společný závazek, aby Rusko za svoji agresi zaplatilo.

Tento negativní signál by se značně zvýšil, kdyby ruská delegace zahrnovala jednotlivce, kteří byli potrestáni za svou úlohu v ruské okupaci a pokusili se o připojení Krymu, kde se situace v oblasti lidských práv stále zhoršuje.

Jsme znepokojeni nedávným oznámením Ruska, že hodlá předložit ke schválení delegaci do PACE, která zahrnuje jednotlivce, kteří podléhají sankcím EU a USA za jejich zapojení do okupace Krymu, včetně Leonida Slutského, Vladimíra Kozina, Igora Lebeděva, Leonida Kalašnikova a Svetlanu Žhurovou.

Tito sankcionovaní jednotlivci by neměli sloužit jako poslanci v přední evropské organizaci pro lidská práva. Naléhavě žádáme vaši delegaci PACE, aby se postavila proti pokusům přijmout jako poslance PACE každého jednotlivce, který byl potrestán za to, že se podílel na ruské agresi vůči Ukrajině, která si od roku 2014 vyžádala 13 000 životů.

Vyzýváme Slovensko, aby i nadále využívalo Radu Evropy k tomu, aby zdůraznila pokračující porušování ukrajinské suverenity a územní celistvosti.

Žádáme vaši delegaci PACE, aby tento týden vydala veřejná prohlášení, v nichž vyzve Rusko, aby provedlo své závazky v oblasti lidských práv jako členský stát Rady Evropy. Rusko by mělo propustit ty, které nespravedlivě uvěznilo, včetně ukrajinského filmaře Oleha Sentsova a 24 ukrajinských členů posádky, kteří byli zadrženi během neoprávněného útoku Ruska na ukrajinská námořní plavidla v Černém moři. Měli bychom znovu potvrdit, že transatlantické sankce proti ruským a ruským představitelům zůstanou v platnosti, dokud Rusko nevrátí ko ntrolu nad Krymem zpátky Ukrajině, nestáhne své síly z Donbasu a neuzavře Minské dohody. Spojené státy plánují tento týden vydat prohlášení zdůrazňující tyto body.

Rád bych tyto otázky dále projednal se všemi členy vaší delegace PACE.

S pozdravem,

Aaron

Aaron Singleterry
Politický důstojník
Velvyslanectví USA v Bratislavě

 

Reakcia Blahu na naliehanie americkej ambasády:

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=464950424288123 

 

Považujem za absolútne poburujúce, že servilná politička Katarína Cséfalvayová, ktorá takéto príkazy z americkej ambasády dostáva tiež, ešte bude spolu s Denníkom N tvrdiť, že to bolo od Blahu „“za čiarou slušnosti a vnímali to aj predstavitelia americkej ambasády”. “Nešlo len o to, že vám – ako zahraničnému diplomatovi – niečo podobné urobí predstaviteľ krajiny, v ktorej pôsobíte. Toto video predstavovalo aj bezpečnostné riziko pre americkú ambasádu. Zamestnanec, ktorému to urobil, musel načas odísť na nútenú dovolenku a museli mu prideliť ochranku.”

 

Čo ste vy za „slušnú“ spoločnosť, v ktorej keď niekto zverejní, ako naňho nalieha americká ambasáda, čo tak nalieha aj na ďalších našich politikov, ktorí sa boja zastrašovaní ozvať, považuje to za neslušné zverejniť? Tu záleží na tom, či mu tykal alebo vykal? Veď zverejnil zasahovanie americkej ambasady do našich vnútorných záležitostí! A to už pre ňu a pre Denník N za čiarou a nielen slušnosti nebolo? Nebolo, keď má príkaz, majú príkaz byť o tom ticho!

 

To ešte Blahu majú za to riešiť, že to zverejnil a pekne ticho neplnil príkazy americkej ambasády?

 

Viete, ako by Katarína Cséfalvayová a Denník N riešili šikanu na škole? Keby to nejaký žiak prezradil, podali by si toho žiaka, že rozprávať o šikane na ich škole je za čiarou slušnosti, lebo keď zverejnil toho, kto iných šikanuje, tak ohrozil toho žiaka, čo iných šikanoval!

Myslíte si, že toto sa na našich školách nedeje? Ale áno, keď sa školy boja riešiť šikanu, napríklad podľa toho o koho dieťa šlo, že šikanovalo iných, aby nemali problémy. Alebo aby nemala problémy škola, že sa na nej deje takáto šikana! Pekne to chcú ututlať a nechajú žiakov šikanovať, aby nemali problémy! Obludnosť, všakže! Majú chrániť deti a oni sa starajú o to, aby nemali problémy! 

 

A presne taký charakter má aj Katarína Cséfalvayová. Keby bola učiteľkou alebo riaditeľkou, tak pri svojej servilnosti a poslušnosti voči vrchnosti kryje aj šikanu, aby jej vedenie nemalo problémy so zverejnením šikany! Alebo si myslíte, že by sa ozvala tiež a dožadovala by sa, aby sa proti takej šikane zakročilo? Veď má k tomu príležitosť tiež. Vie, že americká ambasáda takto nalieha na našich politikov a rozposiela im takéto listy, ktoré určite dostáva aj ona a ona pekne potichu plní všetky príkazy. Ale bude napomáhať tejto mašinérii, čo už nie je len šikanou detí na škole, ale zasahovaním cudzích štátov do našich vnútorných záležitostí a pomáha to kryť. Kryje to tým, že ona to nezverejnila a ešte im pomáha označiť tu za problémového Blahu, čo na to poukázal a zverejnil to! V tom jej pomáhajú aj novinári Denníka N, čo tiež nepovažujú za problém, že nám tu rozkazy dávajú cudzie ambasády, ale za čiarou slušnosti je ten, čo to prezradí! A to sú vraj liberáli, čo by vedeli mať lepšie školstvo. Čo by asi tak povedali, keby v takej triede mali deti? Alebo všetkých občanov už môžu mať, lebo chápu komu slúžia a kto tu môže šikanovať? 

 

Vidíte, tiež by riešili hlúposti, maximálne šikanu v triede, no pri ich servilnosti neviem ako, ale keď pôjde o niečo horšie a o väčších extrémistov, ako som už písala, tak robia len horšie veci a aj pre celý národ. Tým neohrozujú oveľa väčšie skupiny ľudí? Či ako to je už prospešná šikana? „Uvedomelá“ za čo dostanú ešte odmenu (pochvalu) za politickú uvedomelosť?

 

Presne takáto je vaša morálka, keď beriete do úst len menších extrémistov od seba, lebo Mazurekovi nepíše pokyny cudzia ambasáda, ako už máme dôkazy, aké vám píšu! A presne takto vyzerá tá vaša sloboda a zmysel pre slobodu, že je to jasne len jedna fraška na liberalizmus!

 

Vy slúžite oveľa väčším extrémistom, ktorí porušujú medzinárodné zákony a pravidlá. A aby ste od seba v tomto odpútali pozornosť, tak akože chytáte a prenasledujete extrémistov. Asi ako škola, čo by si to každý rok dávala len do správy, že bojuje proti šikane a pritom by sa sama podieľala na jej ututlávaní.

A to presne obyčajní ľudia vedia, keď vám neveria a opakujú všade, že vám neveriaza čo ich prenasledujete tiež! Kto by sa proti tomu ozval, ten je podľa vás za čiarou slušnosti a už ani proeurópsky nie je. Asi je proaustrálsky!

 

 

.

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5510062x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie