Založ si blog

Aby sme aj my neboli ako tí, čo v Rusku neveria tomu, čo zažívajú Ukrajinci!

Rusi sú si sami na vine, keď prekročili svoje hranice a teraz na nich vyrobia čokoľvek. Za opačnú vojnovú propagandu považujem výhovorky, že niekoho museli takto zachraňovať, ide výlučne len o ich záujmy na územie a pocit ohrozenia, že NATO sa k nim cez Ukrajinu dostane nebezpečne blízko.

Nikomu neverím, že niekomu záleží na Ukrajine, keď všetci boli ochotní dohnať to až po vojnu a ešte chcú aj tretiu svetovú. Životy Ukrajincov sú ukradnuté všetkým, čo nevolajú po mieri. A to ako Rusom, tak aj západným krajinám. Ukrajina je obeť, ale vinníkmi tejto vojny nie je len Rusko ale aj expanzia NATO!

 

Neverím Rusom, že im záleží na ruskej menšine na Ukrajine, že tu ide o ľudí a nie o územia na svoju obranu. A presne to isté neverím ani Američanom a Európanom, že im záleží na Ukrajincoch a na ich životoch. Obyčajným ľuďom v týchto krajinách, ale nie politikom, oligarchom a obchodníkom. Úzkej skupine ľudí, ktorí túto vojnu zapríčinili a o všetkom rozhodujú, nezáleží na životoch Ukrajincov alebo menšín na Ukrajine.

Obyvateľov vlastných krajín vedia len manipulovať ako im to vyhovuje a obeťou propagandy sú tu všetci obyčajní ľudia, aj v Rusku, aj na západe, aj v Amerike. Týmto zločincom táto vojna vyhovuje alebo nevyhovuje podľa ich ekonomických a mocenských záujmov. Akákoľvek ich ľútosť nad obeťami na Ukrajine je čisto falošná! Inak by k tejto vojne vôbec ani nedošlo! Všetky príčiny, ktoré k nej viedli, sa dali vyriešiť aj mierovou cestou. A kto tvrdí, že nie, vedie jednostrannú propagandu v prospech iných cieľov!

 

 

Najlepšia analýza aj príčin tejto vojny je táto, ale keďže nevyhovuje do jednostrannej vojnovej propagandy, ktorá sa tu vedie, tak jej autora vyhlasujú za neobjektívneho.

No jasné, veď by potom museli pripustiť, že príčinou tejto vojny a že to došlo až po možnú tretiu svetovú vojnu, nemôže len jeden jediný človek, ale aj západ.

 

Cesta k vojne

 

„Ale MY (teda: USA, Francúzsko a Európska únia na čele) sme vytvorili podmienky na vypuknutie konfliktu.“

 

 

A označovať za vinníkov vojny viacerých, neznamená nadŕžať zjavnému agresorovi, ktorý vojnu začal!

 

 

Aj títo opisujú svoju aktuálnu situáciu. Málo sa rozpovedali? 

Nepovedali svoje mená alebo nepovedali, ako sa nemohli dostať k vode?

Viac sa rozpovedali tí, čo už ušli a vypovedajú z iných krajín o tom, čo sa na Ukrajine deje? Takže lepšie to opíše Ukrajinka z Poľska, ktorá ušla a neslúžila ako ľudský štít?

 

A hlavné, klame aj New York Times, keď píše o ľudských štítoch na Ukrajine a o vojnových zločinoch aj Ukrajincov na Ukrajine? Či vo vojne sa už vojnové zločiny aj na obidvoch stranách nedejú a to je logické?

 

Ale to svojim čitateľom scenzurovali, že o tom informoval aj New York Times. Rovnako, ako dôkaz na videu, že masový hrob v Buči dala vykopať nemocnica pre obete z nemocnice, na čom účelovo malo vyeskalovať volanie tisícov ľudí po tretej svetovej vojne.

 

 

Takže, toto sú herci a nie obete a hrajú úbožiakov? A reálny utečenec vie toho v Česku o situácii na Ukrajine viac?

Kto včas ušiel, tak ani nemohol zažiť, aby poslúžil ako ľudský štít, keď tam nezostal.

 

Prosím, tak vysvetlite na konkrétnom videu výpovedí obetí, prečo to sú najatí herci a nie skutočné obete.

 

Ja osobne by som si nedovolila tvrdiť, že ja viem posúdiť, že tento človek je herec, hrá sa na úbožiaka a preto mu neverte!

 

 

„Obyvatelia Mariupolu v bunkri rozprávajú americkému reportérovi, ako ukrajinskí vojaci bránili evakuácii civilistov, dokonca bránili raneným dostať sa k zdravotnej starostlivosti a ostreľovali civilné objekty. Obsadili nemocnicu a nikoho tam nepustili, na nádvorie dali tank. Reportér sa ich pre istotu viackrát pýtal, kto strieľal a prečo.“

 

Obyvatelia Mariupolu v bunkri rozprávajú americkému reportérovi

 

 

Pri všetkých videách musíte brať do úvahy, že výpovede mohli vzniknúť po vydieraní vojakmi! A môžu byť len vojnovou propagandou ktorejkoľvek strany.

 

Takže správam, ktoré len čítate a nevidíte tie obete, vôbec nemusíte veriť, že takéto osoby existujú. Ja si môžem tiež vymyslieť, že nejaká Alina zažila a urobila toto…

 

Dôležité je mať svedectvo na videách, ak sú z vojnovej oblasti. Potom je veľmi podstatné, či sú pri nich vojaci, ktorí by ich mohli vo výpovediach zastrašovať. Také niečo skôr nehrozí, keď je tam aj zahraničný reportér.

 

A viem odpovedať na otázku, prečo médiá na západe neuverejňujú výpovede takých Ukrajincov, čo mohli poslúžiť ako ľudské štíty.

Ani by také svedectvá neuverejnili! Také nemajú dovolené uverejniť. Aj toto video, čo uvádzam ja, je cenzurované a neželané, lebo nezapadá do propagandy.

 

Ukrajinci, čo hlásia svedectvá, ktoré sú neželané, tým odmietajú pomoc. Videla som také video, kde takej žene odmietli pomoc. Takže, aby ešte jej slová uverejnili, to už vôbec nie.

 

Môj syn je podľa mňa veľmi naivný, keď si myslí, že médiá by predsa informovali celkom objektívne a nezaujato a nikto ich v tom nekontroluje, čo môžu uverejniť. Asi si nepamätá ako bežala vojnová propaganda len pri takom Iraku, mal vtedy len sedemnásť rokov a vtedy ho obete v Iraku nezaujímali. Absolútne nemá predstavu, ako vtedy médiá celého sveta klamali a potom sa ich novinári ospravedlňovali, že také mylné mali informácie, ktoré dostávali na zverejnenie.

 

A nevie to aj preto, lebo u nás na Slovensku sa neospravedlňovali, ale doteraz si tie svoje klamstvá ešte aj obhajujú a boli za to ešte povýšení!

 

A určite inak bude vypovedať utečenec niekde v Poľsku, ak chce dostať pomoc a tiež je naň nátlak, keď aj na nás všetkých tu je, čo presne máme hovoriť, čo sa od nás vyžaduje. A určite inak bude vypovedať obeť, čo tam zostala a mala smolu na vojnové zločiny aj Ukrajiny. Ja predsa netvrdím, že vojnové zločiny Ukrajiny sú pravidlom v krajine, ktorá zažíva okupáciu. Ale to je vojnová propaganda, keď sú takéto obete umlčiavané a o ich životy sa už nezaujímame. Asi by sa potom po tretej svetovej nevolalo tak ľahko, keby sme sa zaujímali o všetky príčiny a o všetky dôsledky. 

 

 

Aby sme aj my neboli ako tí, čo v Rusku neveria tomu, čo zažívajú Ukrajinci!

 

 

Je vás tu dosť trollov na to, aby ste vysvetlili, prečo je to video len podvrh a tieto obete na Ukrajine už nie sú obete a len klamú.

 

Ja sa dám presvedčiť, ale ešte také argumenty nezazneli, čo by ma presvedčili, že tieto obete nie sú obeťami a nemáme im veriť to, čo hovoria!

 

Len zastrašovanie ako argument na mňa fakt nefunguje. Môže ma donútiť stíchnuť, ale nie myslieť si niečo iné. Na to musia byť argumenty, nie zastrašovanie, že keď sa o to budeš zaujímať, tak si fašista. 

 

 

A kde sú ďalšie videá – svedectvá obetí z Ukrajiny?

 

To mám veriť objektivite správ, ktoré končia:

 

Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na ukrajinskou prezidentskou kancelář.“ – nikým neoverené správy!

 

 

 ===

 

Chmelár 19.4.:

 

 

SLOVENSKÉ MÉDIÁ DEZINTERPRETOVALI PÁPEŽOVO MIEROVÉ POSOLSTVO
„Slovenské médiá nechutným spôsobom dezinterpretovali veľkonočné mierové posolstvo pápeža Františka. „Pápež kritizoval Rusko,“ zneli titulky slovenských denníkov. Možno boli mnohí z vás rovnako prekvapení ako ja, keď v jeho prejave nič také nenašli. Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi vyzval na mier „pre ťažko sužovanú Ukrajinu, tak ťažko skúšanú násilím a ničením v krutej a nezmyselnej vojne, do ktorej bola zatiahnutá“. Len demagóg alebo hlupák si tento výrok dokáže prvoplánovo zinterpretovať tak, že bol namierený iba proti Rusku. Treba pozorne počúvať všetky jeho prejavy, preštudovať si jeho novú knihu Proti vojne alebo aspoň dočítať do konca toto jeho posolstvo, aby sme pochopili jeho veľmi jasný, konzistentný a komplexný pohľad na vojnu.
Hoci František niekoľkokrát vyslovil ostrý protest voči ruskej agresii, hoci jednoznačne vníma Ukrajinu ako obeť, za vinníkov vojny považuje všetkých, ktorí živia tento začarovaný kruh násilia, zbrojenia a ovládania. V jeho očiach zlyháva každý, kto si namiesto mieru vyberá vojnu. Nie je to len Putin, ktorý vtrhol na Ukrajinu po tom, čo v prejave odporne šovinistickým spôsobom spochybnil ukrajinský národ a ktorý na výzvu talianskeho premiéra, aby uzavrel prímerie, odpovedal: „Teraz na to nie je čas.“ (Vždy je na to čas! Vždy musíme byť pripravení na mier!). Nie je to len Zelenskyj a jeho apologéti, ktorí dnes tvrdia, že teraz nie je čas na uzavretie prímeria, že najprv musia tú vojnu vyhrať. Sú to aj všetci tí, ktorí tú vojnu umelo predlžujú a majú v nej svoje záujmy – na čele so Spojenými štátmi. Viete, to je až odporné, ako sa všetci politici pokrytecky oháňajú pápežom, vrátane slovenskej prezidentky, a ako ho nikto nepočúva, ako mu nikto nerozumie, keď vraví: …“
„Lenže súčasná politika západných štátov k tomu nevedie. Za to, že rozpútal nezmyselnú vojnu, môže Putin, ale za to, že Ukrajina dopadne ako európsky Irak, už môžeme my všetci. Pápež František je jediný svetový líder, ktorý poctivo a konzistentne poukazuje na všetky konflikty na planéte, na nepredstaviteľné utrpenie, ktoré zažívajú ľudia v Jemene, Libanone, Sýrii, Iraku, Líbyii, Palestíne, Mjanmarsku, Afganistane, Etiópii, Kongu a inde. On jediný apeluje na politikov, aby ich vojna na Ukrajine urobila pozornejšími voči utrpeniu a bolesti v iných častiach sveta, na ktoré sa nesmie zabudnúť. Ale oni, západní politici, na to zabúdajú náročky. Nechcú o tom počuť. Vedia, že je to ich zlé svedomie. Profesor Noam Chomsky, ktorého rodičia boli Židia z Ukrajiny a Bieloruska, nemá problém označiť Putina za zločinca a agresora, ale keď je reč o príčinách vojny, je z neho dôsledný intelektuál a poukazuje na skutočné ciele americkej zahraničnej politiky. Naozaj veríte, že Washingtonu ide o slobodu a demokraciu na Ukrajine? Ale no tak. Stačí si spomenúť, akú dlhú históriu podkopávania a ničenia demokracie majú USA za sebou: v Iráne roku 1953, v Guatemale roku 1954, v Čile roku 1973… Hádam nemusím pokračovať. Nie, Američanom záleží na Ukrajincoch asi tak ako na Papuáncoch. Ich cieľom nie je oslobodiť Ukrajinu, ale zničiť Rusko.
Nesmieme sa báť propagandistov, ktorí sú schopní aj pápežove slová označiť za „whataboutizmus“, lebo ich cieľom je nedovoliť vám, aby ste si uvedomovali súvislosti. Slávny výrok Noama Chomského, že ak by sa dnes uplatňovali norimberské zákony, každý americký prezident od roku 1945 by bol popravený, do značnej miery vystihuje pokrivený mediálny obraz o súčasnom svete. Ukrajina slúži na odpútanie pozornosti od mnohých problémov dneška. Umožňuje nám nariekať nad každou jednou obeťou ukrajinskej vojny a nevšímať si hladomor a vojnové zločiny v Jemene páchané aj našimi zbraňami. Dovoľuje nám zamlčať, že v Afganistane sú ohrozené hladomorom milióny ľudí v dôsledku toho, že Spojené štáty zablokovali finančné prostriedky vlády v Kábule v newyorských bankách. V týchto a podobných prípadoch sa morálne rozhorčenie nad zverstvami páchanými západnými vládami a ich spojencami nedostaví, lebo ten, kto nie je v médiách, neexistuje.
V tomto kontexte je pozornosť, ktorá sa venuje Ukrajine, až patologická. Nijaký štát nedostal takú obrovskú pomoc a podporu (finančnú, materiálnu, mediálnu i humanitnú) ako Ukrajina, nikdy sme neprijali viac utečencov ako ukrajinských, aj tí najväčší obchodníci so zbraňami môžu závidieť tie miliardy, ktoré tam poputovali – a čo počúvame z Kyjeva? Každodenné urážky, vyhrážky a čoraz bezočivejšie požiadavky. „Ak ste priatelia, dajte nám peniaze!“ chrapčí Zelenskyj a ja mám pri jeho čoraz psychotickejších hereckých kreáciách pocit, že toho chlapa treba nechať a odrovná sa aj sám. Pátram v pamäti (nielen osobnej, ale aj historickej), ale nepamätám sa na žiadneho lídra v podobnej situácii, ktorý by sa správal ako výpalník. Namiesto slov vďačnosti šialené výčitky a ak sa mu aj z úst vyderie nepresvedčivé „ďakujem“, vzápätí sa paranoidne posťažuje, že svetu už neverí a neverí ani svojim susedom (sic!). Jediný, ktorého nikdy neskritizoval, je strýčko Sam vo Washingtone. No a po všetkých tých urážkach si vypýta od EÚ 50 miliárd eur na sanáciu ukrajinskej ekonomiky, akoby to bolo vreckové pre stredoškoláka, ktorého ste povinní živiť. A Hegerova vláda, ktorá vzhľadom na veľkosť krajiny pomáha najviac zo všetkých štátov NATO, ešte pokorne ohne chrbát a sľúbi aj pomoc ukrajinským poľnohospodárom, hoci tí naši krvácajú…
Neviem, kedy nám dôjde, že Ukrajinu nestaviame na nohy, ale pomáhame ju ničiť. Solidarita s trpiacimi nás nesmie zaslepiť natoľko, aby sme prestali vnímať, že to, čo tu prebieha, nie je europeizácia Ukrajiny, ale ukrajinizácia Európy. Niečo iné je podporovať ukrajinský ľud v boji za nezávislosť a niečo iné podporovať ukrajinský režim. Fascinuje a desí ma zároveň, ako všetci tí pseudoliberáli, celá tá kaviarenská scéna, ktorá presadzovala občiansku spoločnosť, podporu menšín a slobodu médií, dnes bez váhania podporuje na Ukrajine garnitúru, ktorá sa dostala k moci protiústavným prevratom a usiluje sa vybudovať etnicky čistý štát, v ktorom sú prenasledované menšiny, opozícia i slobodné médiá. Čo je to za režim, ktorý zakáže najpopulárnejšiu ukrajinskú (opozičnú) stranu, jeho lídra zatkne a potupne ho predvádza v médiách v putách? Čo je to za prezidenta, ktorý ponúka vlastného občana na výmenu? Sme ešte v Európe alebo už v Islamskom štáte? Ľudia, ktorí sú priam precitlivení na akékoľvek náznaky ultrapravicového zmýšľania v Európskej únii, dnes bagatelizujú fašistické zoskupenia na Ukrajine ako je prápor Azov a ospravedlňujú zverstvá banderovcov. Jeden z najvýznamnejších poľských novinárov, známy vojnový reportér a židovský aktivista Konstanty Gebert po tridsiatich rokoch opustil redakciu Gazeta Wyborcza, lebo noviny odmietli, aby vo svojich článkoch označoval prápor Azov za neonacistický. „Ak sa nedokážeme dohodnúť na podstatných veciach, budeme sa musieť rozísť,“ uviedol Gebert v spore, ktorý si všimli až v Izraeli.
Nechceme vidieť, že mnohé kroky ukrajinskej vlády sú problematické. Keď vicepremiérka Iryna Vereščuková priznala, že je to ukrajinská vláda, ktorá blokuje humanitárne koridory, neozval sa jediný protest. Rovnako ani v prípade, keď americký denník Washington Post zverejnil, že ukrajinskí predstavitelia posielajú ruským matkám naskenované tváre svojich mŕtvych synov. Tento postup obhajujú tým, že tak chcú ukončiť vojnu a odradiť ďalších bojovníkov, hoci psychológovia varujú, že táto brutálna kampaň, ktorá by mohla vytvoriť nebezpečný precedens pre budúce konflikty, vyvoláva pravý opak – hnev ruského obyvateľstva a túžbu po pomste. Nemôžeme sa k ukrajinskému režimu správať ako k nevychovanému rozmaznanému pubertiakovi, ktorému dovolíme úplne všetko, na ktorého nemáme žiadne požiadavky a nároky. Rozšírený bonmot, že ten, kto vyhrá Ukrajinu, prehrá všetko, lebo ju bude musieť živiť, sa stáva čoraz pravdepodobnejším. My sa už dnes správame k Ukrajine fakticky ako k členovi NATO a nechávame sa od neho mentorovať viac ako od globálnej superveľmoci. Vlajočkári chytia z týchto slov hysterický záchvat, ale práve v čase všeobecného klamstva, kedy sa (povedané slovami Georga Orwella) odvaha k pravde stáva revolučným činom, sa treba obracať na tie zvyšky racionálne zmýšľajúcich ľudí, ktorí už začínajú tušiť, že toto nie je cesta. Nesmieme dopustiť, aby vo vojnovom reve zaniklo, že Európska únia a predovšetkým USA sa prestali usilovať o mierové rokovania a nahradili ich vyššími dodávkami zbraní. Dlhotrvajúca vojna však neoslabí ani tak Rusko, ako Európu. Tí, ktorí majú plné ústa utrpenia ukrajinského ľudu a zároveň podporujú vojnové riešenie, nerobia nič pre to, aby sa ich utrpenie čo najskôr skončilo. Preto potrebujeme viac mierotvorcov ako pápež František, ktorí budú požadovať, aby sa toto šialenstvo zastavilo a ktorí prinútia obe strany, aby si sadli za rokovací stôl. Skôr či neskôr na to prídu všetci, otázkou je už len to, koľko obetí to ešte bude stáť…“
.

(krátené, je to veľmi dlhé, prečítajte si)

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5340045639360618/

 

 

 

V jedné věci je samozřejmě mezi bojovníky Azovu a dobrovolníky na ruské straně zásadní rozdíl: Ukrajinci se brání. Brání se odporné agresi naplněné válečnými zločiny. Tady mezi azovským Dmytrijem a ruským Varganem žádné rovnítko není.

Téma Azovu se tak za současné situace stává spíš otázkou, co vše je v rámci takové obrany povoleno. Všechno? A také otázkou: Co s Azovem po válce?

Není pochyb o tom, že v Azovu a dalších dobrovolnických oddílech působí extremisté i obdivovatelé třetí říše Adolfa Hitlera. Zdokumentovala to řada novinářů, (kromě už citovaných textů z The Guardian a magazínu Reportér například i BBCThe Telegraph nebo Newsweek) i neziskových organizacíZpráva OSN píše o podezření z válečných zločinů – rabování, znásilňování, mučení zajatců.

A kvůli podobnému podezření zrušil Kongres Spojených států nabídku, že USA budou pomáhat při výcviku ukrajinských dobrovolníků.“

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/magazin-historie-pluk-azov-elita-ukrajinske-armady-nebo-novy-taliban-195666

 

 

Zpráva OSN píše o podezření z válečných zločinů – rabování, znásilňování, mučení zajatců.

 

Správa o situácii v oblasti ľudských práv v Ukrajina 16. februára až 15. mája 2016

 

https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/Countries/UA/Ukraine_14th_HRMMU_Report.pdf

 

 

 

Azov se ale změnil, říká Procházková

 

Vyjednávání určitě neulehčuje ani to, že v ocelárně je známý pluk Azov, jehož členy Ukrajinci vnímají jako hrdiny. Naopak pro Rusko se stal symbolem toho údajného ukrajinského nacismu. Proč to tak je?

V Rusku se o pluku Azov vytvořil úplně neuvěřitelným mýtus. Tento pluk čítá několik tisíc mužů, kterým se tady říká ostří hoši. Jsou to lidé tady velmi uznávaní a stateční. Ale pověst nácků, fotbalových ultras, ze kterých se pluk Azov roce 2014 zrodil, už je dávno pryč. A v Rusku je to především mýtus živeným propagandou, který nemá v realitě žádnou oporu.“

 

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/pluk-azov-azovstal-mariupol-valka-na-ukrajine-ukrajina-rusko-prochazkova_2204220700_ako

 

 

 

Ľudia, ktorí sú priam precitlivení na akékoľvek náznaky ultrapravicového zmýšľania v Európskej únii, dnes bagatelizujú fašistické zoskupenia na Ukrajine ako je prápor Azov a ospravedlňujú zverstvá banderovcov. Jeden z najvýznamnejších poľských novinárov, známy vojnový reportér a židovský aktivista Konstanty Gebert po tridsiatich rokoch opustil redakciu Gazeta Wyborcza, lebo noviny odmietli, aby vo svojich článkoch označoval prápor Azov za neonacistický.“

 

„Moje zbohom

 

Keďže sa nevieme dohodnúť na podstatných veciach, budeme sa musieť rozísť. Ako každý týždeň tu mal vyjsť ďalší text z cyklu „Predpoveď počasia“, tentoraz venovaný rozporom v politickej rétorike prezidenta Volodymyra Zelenského…“

 

https://wyborcza.pl/7,75968,28336102,pozegnanie-dawida-warszawskiego.html

 

 

 

To je za môjho syna, ktorému ste vymyli hlavu

 

Aby všetci kričali, že chcú vojnu a neboja sa ani jadrovej!

 

 

Rasizmus v zahraničnom mainstreame si po svete všímajú!

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558337x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie