Založ si blog

Železnica cez cudzie územie

Tieto dni som si pozrela so synom nové spracovanie Winnetoua. Keď bola scéna, ako Old Shatterhand sedí v spoločnosti bielych snobov, ktorí sa ho pýtali na divochov, povedala som synovi: „Aj ja som taký Old Shatterhand. Je to také isté, čo zažívam ja, keď ja som prišla od liberálov k divochom, ktorí majú len konšpiračné teórie a sú nebezpeční. Tiež si tak myslím, že je to naopak.“

Pozerali naňho zhrozene pre všetko, čo mal spoločné s divochmi a pritom si čoraz viac uvedomoval, akí sú to falošní snobi s predstieranou kultivovanosťou, falošným  cítením, s predajnosťou… A vlastne oni sú divosi!

Už sa mi to pozeralo lepšie, aký aktuálny film, keď nájdete tú nadčasovú podobnosť o divochoch a inteligentnejšej spoločnosti. Akurát som neprišla na Pravdu alebo na konšpiračné územia, so snami ako Old Shatterhand, ale ako vyhnanec až k divochom. A tiež som čakala primitívov, že budú lietať skalpy ako na SME a nezostane zo mňa nitka suchá po zážitkoch diskutérskych zákeráctiev zo SME. A postavila som si na konšpiračnom území zrub a kľudne žijem. Akurát tu žiadneho Winnetoua nemám, keby som ako nebezpečného a smiešneho pre intelektuálov nepočítala Blahu. Až také rozprávkové to tu nie je, lebo Blaha patrí Smeru a Smer Pente… V skutočnosti indiánov predsa boli aj skalpy, mučenie, špi na, veľké lovištia… Aké podobné so životom aj teraz, kto je divoch a kto nie. Kto patrí k tej pokrokovejšej civilizácii.

Každá slniečkárka mi v tom filme pripomenula civilizovanú madam a civilizované slečny, čo sa s pohoršením a s civilizovanou nadradenosťou pýtali na divochov, čo strašné im o ich primitivizme povie.

„Skôr je to naopak!“, povedal nový, strapatý Old Shatterhand a všetci sa z toho smiali, veď to je nezmysel! To chápu slniečkári, len keď si pustia tento film, lebo tí všetko chápu s dojazdom desaťročí a storočí (aj svoju podobnosť s komunistami). Že by na takú analógiu prišli v stave súčasnom, to je rovnako smiešne, ako vtedy. Kde by mohli byť primitívnejší,  vzhľadom na to, čo už vedia?

Konšpiračné teórie zakopávame ako náleziská ropy v tom filme. Konšpiračné územie obsahuje čierne zlato, čo keby vytrysklo na povrch, razom sú tu všetci, aby sa zmocnili tohto územia, aby sme nevlastnili viac a žiadnu pravdu, ktorú vedia speňažiť. Vieme, že sedíme na rope a každý je o tom ticho, lebo by nás vyhladili. Nepotrebujeme pravdu. Tu každý vie, čo je pravda, nepotrebuje ju písať. Tu chodíme ako divosi, s pár perami na hlave, na smiech osvieteným slniečkárom. A celkom rovnako sme aj rozdrobení a bojujú tu kmene. Tiež vám nedarujú, keď držíte s liberálmi alebo Komančmi. Šíp je pre nich konšpiračný znak a aj tie podvrhy sú navlas rovnaké.

Zvlášť tie bledé tváre žien s civilizovanými spôsobmi, ma dostali. Rovnaká akože citlivosť civilizovanejšej spoločnosti, krajky, šaty v divočine a totálne nepochopenie pre slobodných divochov. To ako keby ste videli slniečkárov a konšpiračných divochov. Presne to, kto má kedy pravdu a prečo. Či je to naozaj o civilizácii a slobode alebo bublinová propaganda na ovládnutie cudzích území, kde sa LEN domorodci bránia a sú preto primitívni. Prišla tieto územia scivilizovať liberálna spoločnosť ako bledé tváre, ktorej na nich zavadzajú už len primitívni domorodci.

Aj tie krajky, šaty a účesy majú analógiu v tom stále opakujúcom sa príbehu, agenda LGBTI ako hrajúca platňa, len ako kulisa vyspelejšej civilizácie pri náhlej falošnosti a rabovačkách novej ziskuchtivej spoločnosti.

Tiež neviem, prečo som to prežila. Nie, nemám o tejto spoločnosti nereálnu predstavu, presne ako v tom filme, keď absolútne nedržali spolu a rozdrobili ich, poštvali aj proti sebe, aj boli malicherní a nie všetci boli Apači a ako Winnetou! Zostali sami na všetko, aj na boj, na krátku výhru a vyhladenie, keď nová civilizácia prišla a zabrala cudzie územia. Možno vnuci slniečkárov to pochopia a budú sa za svoje bledé tváre, ešte civilizovanejšej spoločnosti, naozaj hanbiť. Keď spätne pochopia, čo všetko zničili a ako využili tú ropu a tie pravdivé konšpirácie.

 

Ak vtedy žije nejaký Winnetou, vždy je to podvrh (populárny Blaha alebo Okamura) alebo veľkolepý blázon, ktorý je všetkým z tej civilizovanejšej spoločnosti na smiech (určite je ním skôr Ľubo Huďo alebo Juraj Poláček alebo Branislav Fábry). Niečo ako Ježiš pre Old Shatterhanda. Zato Old Shatterhandov je veľa a to koľkokrát sa nám podarí dostať sa hrou osudu na opačnú stranu a byť zhrozený zo svojej.  Aj keď slniečkár zachraňuje Afriku v rozsahu akcia čivava pre korporácie a svetových oligarchov, aj keď sa z liberála stane konšpiračný Apač.

 

Aj konšpiračná krajina vyzerá takto. Obsahuje obrovské a mnohými len neprebádané územia aj s drsnými podmienkami a kmeňmi, ktoré sú vzájomne aj nepriateľské. So svojimi pokladmi a tajomstvami o inom videní sveta a udalostí, o ktorých sa šíria hrôzostrašné báchorky, že práve tam vás len primitívni divosi oskalpujú:

 

obrazne:

 

 

 

hudbou:

 

 

Najkľúčovejšia konšpirácia o dokonalom svete alebo dokonalom zrkadle zo Zeme konšpirácií:

(Tiež na nej mnohí sedia, ako na rope a nevysvetľujú ju, čo všetko sa ňou dá stratiť a čo všetko získať.)

 

 

.

Vzdávam česť na všetky svetové strany, všetkým Winnetouom, ktorých ste len na tomto svete našli. A dúfam, že Old Shatterhandov bude stále čím viac, aj keď svojich Winnetouov budú len pochovávať pre stále novú „civilizovanejšiu“ spoločnosť. Aby sme raz všetci boli Apači, čo sa spoja a už to s tými civilizovanejšími neprehrajú.

 

.

„Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná vedecká štúdia. „

07.05.2024

„Môj osobný odhad je, že na Slovensku žije od 2000 do 3000 medveďov.“ rozhovor 1.máj 2024 Šéf južného zásahového tímu Jaroslav SlašťanZmenil som názor. Ani kvóty na odstrel nie sú extrém, nemôžeme chrániť len medvede „Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná [...]

Aj u nás sa rozhoduje o tom, či o Slovensku bude rozhodovať demokratická väčšina alebo západom podporované politické mimovládky a novinári!

06.05.2024

Aj naše politické mimovládky desí transparentnosť. Zvykli si, že na politickú činnosť nemusia kandidovať vo voľbách a politiku rôznym štátom určuje USA cez farebné revolúcie s obeťami na životoch ako to bolo aj na Ukrajine. Najviac do politiky potom zasahujú od USA závislí novinári ako zahraniční agenti. Majú za úlohu zorganizovať mladých [...]

„USA nechtějí, tak si americkou základnu postavíme sami, tvrdí Černochová a už shání cihly“

05.05.2024

Môj výsmech z tejto bláznivej ministerky, čo je ako Naď na Slovensku, znamená len to, že aj my si z nej môžeme robiť výsmech, nielen Reflex z ľudí, čo si tu americké základne neprajú! 22.4.2022 som napísala článok: Hoax šírený ministerkou obrany v Česku „Černochová dodala, že USA by mali mať dve základne na Slovensku. To však slovenské [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,498
Celková čítanosť: 5566072x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie