Založ si blog

Aj mnohí novinári podporovali Hitlera. Akí to boli ľudia? Neboli nacisti?

Novinári mu robili propagandu a vydávali absolútne zlo za dobro. A pritom pracovali pre nacizmus.

Máte z týchto slov dojem, že ich neprirovnávam k nacistom?

Tu máte dôkaz, že ich neprirovnávam a je to len moja slobodná tvorba:

Denník N 

Newsfilter 27.5.: V Markíze sa píše história. Prítomní sú hrdinovia aj kolaboranti

 

„Šimečka pritom Fica k Hitlerovi neprirovnal, iba napísal: „Aj mnohí voliči Adolfa Hitlera sa napokon od neho odvrátili, ale akí ľudia to boli v čase, keď ho volili a zostávali mu verní? Dobrí?” Jeho text je súčasťou dlhšie trvajúceho dialógu medzi intelektuálmi o tom, do akej miery sú za aktuálnu situáciu na Slovensku zodpovední politici a do akej voliči.“

https://dennikn.sk/4017127/newsfilter-v-markize-sa-pise-historia-pritomni-su-hrdinovia-aj-kolaboranti/?ref=list

 

Denník N Samo Marec:

„Milan hovorí o voličoch koalície ako o jednoliatej skupine. Hovorí o vedomom úmysle. Hovorí o krajnej pravici. Voličov koalície porovnáva s voličmi Hitlera a implikuje, že sú to zlí ľudia. Ani jedno tvrdenie nie je v súlade s faktmi.“

 

(Čitatelia progresívnych novinárov by povedali, že má IQ ako nacista a dezolát, keď nechápe, že voličov koalície neporovnáva s voličmi Hitlera a nevyhlasuje, že sú to zlí ľudia!)

 

Marec pokračuje:

10. Milan Šimečka sa teda mýli aj vo svojom tvrdení, že o voličoch koalície vieme málo. Nie je to pravda: vieme o nich celkom dosť; vieme, koho a prečo volili aj čo si myslia. Problém nie je vo voličoch, ale v nás, lebo to, čo o nich vieme, odmietame prijať.

Vieme napríklad toto: volič Hlasu je stredový volič s úplne priemernými postojmi. A my ho namiesto toho prirovnávame k voličovi Hitlera. No tak to sme mimo my a nie on.

Hádam si totiž nemyslíme, že by nemecký kancelár prijal predsedu krajne pravicovej strany. Hádam si nemyslíme, že by opozičné strany s krajnou pravicou rokovali. Hádam si nemyslíme, že tí ľudia volili Hlas úmyselne, aby nám ublížili, lebo sú zlí. Nedáva to žiadny zmysel.

 

Našou úlohou je okrem iného aj držať sa faktov a nie pocitov. 

 

Potrebujeme pochopiť napríklad toto: žiadnu spoločnosť nikde na svete netvoria bloky. Každá spoločnosť je škála. Tak prečo z nej tie bloky robíme? Prečo ich tlačíme tam, kam nepatria a nechcú patriť? Samozrejme, že realitu nedokážeme zmeniť, keď ju vnímame úplne nesprávnym spôsobom.

Ak totiž úplne priemerného voliča stredovej strany označujeme za zlého človeka voliaceho krajnú pravicu, vypovedá to o nás a nie o ňom.“

 

https://dennikn.sk/4012882/10-dovodov-preco-sa-martin-m-simecka-myli-a-co-z-toho-vyplyva/?ref=list

 

 

z komentárov:

„Bohuzial poslanci Hlasu hlasuju v zhode so SNS a Smerom. A to su podla mna extremisti. Urcite cast volicovHlasu volilo povrchne a nespravne. Bez zleho umyslu. To sa ale o volicoch Fica a Danka povedat neda.“

 

„Medzi Hlasom a Smerom nie je rozdiel, ten prvý je pre farizejských, ten druhý pre nemaskovaných odporcov liberalnej demokracie.“

 

 

Ich čitatelia a voliči sa už nedajú presvedčiť, keď im opakom a nacistami vymývajú hlavu už roky!

 

=========

 

Newsfilter Denníka N pokračuje:

 

„Ak pritom porušujú verejný záujem, novinári na to musia upozorňovať.“

 

A kto má upozorňovať na rozoštvávanie spoločnosti novinármi? No len politici, keďže občania tú možnosť po cenzúre občanov od novinárov, v médiách nemajú!

„Ako v pondelok napísala reportérka Markízy Martina Töröková: „Kritika a kontrola moci nie je prejav nenávisti, ale esenciálna novinárska práca. A našu prácu sa snažíme robiť najlepšie, ako vieme, nič iné tým nesledujeme.”

 

Rovnako kritika občanov nie je prejav nenávisti ale slobodná možnosť kritiky. A že sa snažia novinári robiť svoju prácu čo najlepšie, to si mysleli o sebe aj nacisti, že robia to najlepšie, čo môžu, že konajú dobro. 

Všimnite si, že novinárov neprirovnávam k nacistom, len píšem, že aj novinári nacisti si mysleli, že robia svoju prácu najlepšie ako vedia!

„V tejto suvislosti vyjadrenie Erika Kaliňáka ako sefa poradcov premiera Fica v tom zmysle, ze prvym krokom k zmieru v spolocnosti by “malo byť to, že sa novinár Martin Milan Šimečka ospravedlní za svoje texty”, je takou politickou nehoraznostou a pravnickym nezmyslom, ze slovenske chapanie demokracie a jej zakladnych hodnot, ako su slobody tvorby, prejavu a medii, je uz daleko za hranicami nepripustneho obmedzovania, ktore vidime u nasich susedov.“

Sloboda tvorby u Šimečku je to, že môže voličom iných strán nadávať do nacistov, čo sa jeho vlastný syn Šimečka vyjadril, že znevažovať a urážať voličov iných strán by si nedovolil!

 

 

Štandard:

„Na úvod treba priznať, že pokračovanie „diskusnej“ relácie v najsledovanejšej televízii bolo neudržateľné. Nešlo to. Nebola to už otvorená politická diskusia, ale jej karikatúra. Koaličné strany odmietali spolupracovať s televíziou Markíza a špeciálne s jej reláciou Na telo. Dôvod: nedôverovali progresívnemu moderátorovi Michalovi Kovačičovi. A nedôverovali ani zástupu jeho aktivistických kolegov, ktorí si mýlili žurnalistiku s politickými kampaňami.

Toto „uvedomelé“ (woke) nastavenie redakcie umožnil ešte bývalý šéf spravodajstva Markízy Henrich Krejča. Po konfliktoch s Ficovou vládou v televízii skončil. Následne sa mu o novú prácu postaral tím predsedu SAV Pavla Šajgalíka. Ten je okrem iného aj členom správnej rady Nadácie Eset.

Markíza je predsa súkromná televízia a jej úlohou nie je bojovať po boku progresívcov proti vláde. Hlavne, ak časť jej príjmov tvorí inzercia zo štátnych zdrojov.

Jeho slová však môžeme vnímať ako obľúbenú pózu väčšiny progresívnych aktivistov. Oni všetci sa cítia podobne. Ako záchrancovia slobody, demokracie a nezávislosti médií… Lebo demokracia, to sú oni. Nie víťazi volieb. Tých chcú zhodiť a izolovať ako hrozbu pre demokratický svet.

Jednoducho, ich pocity a pózy sú krivé. A v rozpore s realitou. Tá je celkom iná, ako to hlásajú.

Skutočnou hrozbou pre slobodu sú práve progresivistické hnutia, ktoré neznesú iný názor ako svoj.

Skutočnou hrozbou pre demokraciu sú progresivistické strany a ich satelity, ktoré neznesú iného víťaza volieb ako svojho.

A skutočnou hrozbou pre nezávislosť médií sú aktivistickí novinári, ktorí si privatizujú verejný priestor pre seba. A pre svoju politickú (a geopolitickú) bublinu.

Nie, vážení, Slovensku nehrozí nijaká orbanizácia. Ani riadenie Markízy z centrály Smeru. Hrozí len to, že mediálna spartakiáda už nebude taká mohutná a vzorne jednofarebná, ako by si to želali jej dirigenti.“

https://standard.sk/672221/na-telo-konci-a-je-v-tom-politika-moderator-markizy-to-prehnal

 

 

K vulgarizmu, ktorý sa novinármi prisudzuje Blahovi a každý ho pozná, tak to novinári rozmazávali.

Jasne Blaha povedal, že má zakázané súdom povedať o prezidentke, že je „vulgarizmus“? Každý vie, že to, že je agentka. 

Ale dennodenne x progresívnych voličov používa vulgarizmus miesto mena ministra – Šuka.!

Vyjadrila sa tak aj moderátorka z Markízy v televízii!

A to sa nemôžu vyhovárať, že to napísal niekto iný! Ani tá moderátorka, že to povedal niekto iný!

Takto ľudia, čo sa nevedia slušne vyjadrovať, kritizujú z vulgarizmov nejakých primitívov, Blahu!

Pritom na tom videu o Ficovi, ako z neho progresívci robili terč, je jasný záznam ako zas ich primitívi vykrikovali Fico je ko….

 

 

Ak sa to prisudzuje všetkým voličom Smeru a vládnej koalície, potom výkriky Fico je…. musíme priradiť všetkým voličom progresívnych strán! Vulgárne nadávajú, ministra inak ako vulgarizmom nazvať nevedia, ale budú sa oháňať pár primitívmi na opačnej strane!

 

Reportérka JOJ volá ministra Šukaj a potom sa smeje!

 

To je tá úroveň našej mediálnej „intelektuálnej elity“, že sa zabáva ako primitívna lúza, pričom z toho budú obviňovať občanov, čo by ich propagandu povinne nežrali!

 

 

 

Inak, tiež nesúhlasím s urážaním prostitútiek, pretože tie predávajú len seba a nie iných!

 

A nesúhlasím s nikým, kto vyhlasuje, že tu máme liberálny fašizmus, to by sme tu nejaký liberalizmus museli mať.

Vy vidíte nejaké šírenie slobody? Lebo ja nie. Ja vidím, že aj liberálov cenzúrujú a vyhlasujú za nacistov!

To slovné spojenie je naozaj nezmysel. To je akoby som ja napísala, že „náboženstvo je vrahom slobody“, pretože sa medzi nimi uchytila aj inkvizícia alebo radikálny islamizmus. Môže za to náboženstvo alebo viera a veriaci, ktorí boli inkvizítormi tiež prenasledovaní?

 

 

“Novinári z Markízy nie sú žiadni hrdinovia. Sú to kolaboranti,” myslí si exminister

 https://www.hlavnespravy.sk/novinari-z-markizy-nie-su-ziadni-hrdinovia-su-to-kolaboranti-mysli-si-exminister/3504896

 

Redaktorka Denníka N Benedikovičová dostala po nose po tom, ako vo svojich článkoch hrubo manipuluje verejnosť o dôvodoch odchodu sudcu Hrubalu z čela špeciálneho súdu, ktorý nezákonne od polície zhromažďoval informácie nielen na sudcu ŠTS Trubana, ale aj na jeho dcéru – advokátku. Tá manipulátorke odkázala, aby sa zamyslela nad tým, ako takýmito dezinformáciami a dvojakým metrom ešte viac prispieva k stupňujúcej sa polarizácii a šíreniu nenávisti v spoločnosti

https://www.infovojna.bz/article/redaktorka-dennika-n-benedikovicova-dostala-po-nose-po-tom-ako-vo-svojich-clankoch-hrubo-manipuluje-verejnost

 

VIDEO: MUDr. Bukovský pripomína moderátorovi Kovačičovi z Markízy, ako jeho manželka Hanzelová počas covidizmu odmietla diskutovať o faktoch mimo jej názorovej bubliny a hlavne, ako on sám mlčal, keď zapchávali ústa ľuďom s iným názorom na covid a konflikt na Ukrajine, keď počas predchádzajúceho Hegero-Matovičo-Ódorovho režimu vypínali občianske médiá a teraz ako veľký hrdina bojuje za slobodu názoru a demokraciu

 https://www.infovojna.bz/article/video-mudr-bukovsky-pripomienka-moderatorovi-kovacicovi-z-markizy

 

 Taraba:

„Pripomenul, že ešte keď bol súčasťou opozície, vyjadroval kritiku médiám, že sú neobjektívne. Osobitne odsúdil, keď médiá nazvali voličov súčasnej koalície dezolátmi a dokonca to dali aj do titulky či do nadpisu. „Vždy sme počúvali, že čo je nás do toho ? Veď oni sú súkromné médiá… A pokiaľ to súkromník platí a pokiaľ chce také správy, tak sa s tým máme vysporiadať,“ pokračuje minister.

A čo je teraz nové ?

„Zrazu, ak sa ten súkromník rozhodne vo svojej vlastnej redakcii urobiť nejakú zmenu, tak sa pán Kovačič rozhodol sám seba vyhlásiť, že ON je predstaviteľom demokratického systému…. : Pokiaľ on bude moderovať Na telo, Slovensko je demokratické, a ak ho nebude moderovať, Slovensko demokratické nie je,“ povedal Taraba.

„Vlastníci médií si uvedomujú, do akej miery boli zatiahnuté ich redakcie v rámci nejakého politického, neobjektívneho až ideologického boja.,“ povedal.

„Úlohou médií určite nie je viesť politickú vojnu, pretože vtedy vyzývam všetkých redaktorov, ktorí toto robiť chcú : Založte si politické strany, vyzbierajte si svoje podpisy a nech sa páči! Politická aréna je voľná,“ vyjadril sa v závere videa.

 

Video ministra životného prostredia Tomáša Tarabu si môžete pozrieť nižšie“

 

 

 

https://www.hlavnespravy.sk/minister-tomas-taraba-hovori-o-velkej-zmene-toto-pomoze-slovenskej-demokracii-ovela-viac/3505306

 

.

Majk Spirit sa podľa Denníka N odmieta poctivo venovať faktom!

26.07.2024

Dnes na Denníku N vyšiel článok, v ktorom odsúdili Majka Spirita, že nerapoval pravdu, že tu spoločnosť rozoštvali a rozoštvávajú progresívni novinári. Preto píšem progresívni, lebo to nerobili všetci novinári, to k nim musíme byť spravodliví! Že to takto pochopili aj ich čitatelia, o tom svedčí, že spoločne odsudzujú Majka Spirita ako nejakého [...]

Nestojíte proti Smeru! Stojíte proti občanom, ktorých chcete chudobou vydierať, aby vás volili!

25.07.2024

„Ukrajina koná na podnet Bruselu. Na to nemusím byť Poirot.“ Nadpis je komentár kedysi slávnej diskutérky „babička Lívia“ na SME, čo tiež zo SME ušla a nesúhlasí s ich politikou. Náhodou som ju našla, ako inak, tiež na alternatíve! Zoberme si následky toho, čo dnes EÚ pod nátlakom USA robí Tiež mi to [...]

Preto dnes EÚ alebo Európska komisia prenasleduje a vydiera Maďarsko a Slovensko!

25.07.2024

Takto ma včera Denník N vystrašil: https://www.facebook.com/watch?v=1044703647277094 To ako 100 % som pre nich len sliepka. Všetky „progresívne neuvedomelé ženy“ sme pre nich len sliepky! No asi takú váhu majú naše názory ako len názory sliepok, keď sme všetky sliepky scenzúrované! Môžeme ich naháňať len ako sliepky! [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,566
Celková čítanosť: 5644462x
Priemerná čítanosť článkov: 3604x

Autor blogu

Kategórie