Založ si blog

Pred pár dňami SME skritizovalo Magické bohyne

Človek by mal vo všetkom nájsť to dobré a dávať si pozor na to zlé!

Všetko na svete bolo zneužité, lebo takí sú ľudia, že všetko vedia aj zneužívať. Vieru, liberalizmus, ezoteriku…

 

Môžeme sa kruto vysmiať z veriacich, bolo by za čo u väčšiny z nich, rovnako z liberálov, čo sa ešte aj dnes hlásia k liberalizmu, hoci z ich zmyslu pre slobodu zostala už len šupka LGBTI a slobody len v sexe.

 

Pred pár dňami SME skritizovalo Magické bohyne:

 

https://zena.sme.sk/diskusie/5236957/transformacne-koucky-kurzy-za-tisice.html

 

Pod týmto článkom je vyše 400 komentárov, ktoré teraz neútočia na dezolátov, ale na ženské kruhy, pretože začali príliš zarábať.

 

V diskusii som našla napríklad odkaz na článok „Ezopice“:

 

http://prigl.cz/brnaci/ezopice/

 

Malá ukážka:

 

Ani ta nejdokonalejší studie na téma náboženské vakuum v ateistickém Česku, ztráta smyslu života v odcizujícím kapitalismu nebo nedostatek pohybu v přírodě při sedavém zaměstnání naši touhu po vysvětlení této tak rozšířené debility neuspokojuje.

 

Kde je nabídka, je i poptávka. V Česku počet lidí, kteří chtějí iluzi štěstí za každou cenu, neustále stoupá. Proč je nezkasírovat?

 

Ezokonzument neplatí proto, aby musel životní problémy složitě řešit, ale nechá je mistra Reiki za pár táců „rozpustit v sedmidenním procesu.“

Ani sedmdesátiletý Peruánec, který se naučil žít ze šťávy orchideje, nepohrdne eurem a hlavně na rozdíl od smutný paní s květákem, která posílá skrz televizi léčivou energii na snížení hladiny cukru, nabízí něco reálnýho: fet.“

 

„Dnes vyšlo také na idnes, Petra Yamuna Částková: Ve vagině i análu hledám a léčím nemoci duše, říká psycholožka“

 

https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/petra-yamuna-castkova-ve-vagine-i-analu-hledam-nemocna-mista-rika-psycholozka-a-samanka.A150729_162659_nasi-muzi_jup?

 

 

Vtipne sú v ňom opísané ako smiešne a sprosté zlo.

Mňa takéto články nepoburujú, pretože vtipnú kritiku všetkého najhoršieho a najhlúpejšieho si ako ľudia zaslúžime vo všetkom. Aj ako veriaci, aj ako neveriaci, aj ako liberáli, aj ako ezoterici, aby sme na to zlé nezabúdali! Takže mňa ten článok pobavil, lebo som si vedomá ako môže vyzerať všetko to smiešne a hlúpe v ezoterike. Rovnako sa viem zasmiať na dobrej karikatúre veriacich, hoci sama som veriaca, alebo o liberáloch, hoci sa sama považujem za liberála. Zasmiať sa vieme, keď sme si toho zlého vedomí!

Rovnako som si vedomá, že x kníh je primitívnych a nevediem vojnu voči knihám ako Rousseau, ktorý písal knihy proti knihám, že by mali všetky spáliť, lebo manipulujú ľudí. Rovnako zakázať divadlá, pretože tam sa ľudia falošne dojmú a skutočný život ich dojme len v divadle (dnes len vo filme).

 

Aj do ezoteriky sa ako všade nasáčkovali aj ľudia, čo ju zneužívajú. No ako do náboženstiev alebo do liberalizmu, z ktorého si urobili len reklamu na slobodu!

 

Preto vás x veriacich a náboženstiev sklame svojimi sektami aj ziskuchtivosťou. Preto vás aj x liberálov sklame, že nie sú liberáli ale len kariéristi a celkom rovnako by sa pridali aj k Hitlerovi, keby bol pri moci. Preto vás aj x ezoterikov sklame, že sú to povedzme hlavne obchodníci len s týmto tovarom – duchovno a záchrana za tisíce!

 

Človek by mal vo všetkom hľadať to dobré a dávať si pozor na to zlé.

To znamená, že neodsúdiť preto vieru a duchovno, lebo v ňom nájdete najväčšie poklady. To znamená neodsúdiť liberalizmus a boj za slobodu, lebo sloboda je základom duchovného rozvoja. To znamená aj neodsúdiť ezoteriku, lebo celkom rovnako aj v nej môžete nájsť x ľudí, čo vám na ceste k slobode a duchovnu pomôžu! Najskôr ich nájdete práve medzi nimi!

Je len na nás, čo práve kto nájde! Môže ho to odradiť a nemusí.

 

V živote ma sklamalo x veriacich a najviac pobúrili akože liberáli. Lebo že zradia aj tí, to by som tak nečakala ako u náboženských fanatikov. A v živote som stratila veľmi veľa zbytočného času s ezoterikmi. Podľa mojich skúseností tak 90 % zážitkov boli len oblbovačky.

Našťastie ma to nestálo veľa peňazí, lebo hľadala som sama a nie za tisíce korún alebo eur. Ak v nej niečo bolo dobré, okamžite sa to snažili šíriť hlavne tí, čo na tom chceli zarábať. Nieže by som proti zarábaniu aj na tom niečo mala, ale vidím, ako tie informácie boli predražené. Napríklad celkom by hľadajúcemu človeku pomohli videá mnohých ezoterikov, ktoré mohli ľudia sledovať zadarmo!

Mne najviac pomohli ľudia, ktorých som sledovala zadarmo a nestálo to celkom nič! A tí, čo na tom zarábali, nehovorili nič iné, len to isté, ale dokázali na tom aj zarábať.

 

No celkom nič vám nepomôže, keď na vlastnej ceste to nenájdete sami na základe vlastných skúseností. Čiže stačí aj niekto zadarmo, keď naozaj hľadáte a nebudete o tom len teoretizovať. Naopak, môžete zaplatiť tisíce a nenájdete žiadnu zmenu, keď vás tam raz vaše hľadajúce vnútro a skúsenosti ešte nedoviedli.

Ale inak sú napríklad ženské a mužské kruhy veľmi dobrá vec a preto to títo ľudia zas nemôžu robiť zadarmo.

 

Uznávam vieru, liberalizmus aj ezoteriku. Všetko to, čo je v nich o duchovne, slobode a skutočnej pomoci.

Nikdy sa od toho nenechajte odradiť náboženskými fanatikmi a dogmatikmi, ani novodobými progresívnymi totaliťákmi, ani šarlatánmi, čo vás len pumpli o peniaze. Presne, ako vás neodradí päť kníh, ani sto v kníkupectve, že to boli celkom povrchné knihy.

 

Napríklad tomuto by som neverila:

 

https://lenkalutonska.sk

 

Keď vstúpite do tej ženy zázrakov, čo máte na prvej strane, nájdete na konci, že vám pomôže za 5999 eur. Už tá suma je obchodná.

Keďže som sa vyše 20 rokov zaoberala ezoterikou, viem si predstaviť, čo všetko môže ponúkať. Niečo ako luxusnú kabelku, keď kabelku naozaj potrebujete!

 

Len či potrebujete práve tento luxusný obchod?

 

A celkom náhodou je to teraz aj s mojou skutočnou kabelkou rovnaké!

Najradšej nosím takú krásnu tašku, ktorú si raz odo mňa na rok požičala bohatá kamarátka, čo si môže dovoliť nakupovať aj v celkom luxusných obchodoch, ale tam takú nenašla!

Dá sa aj prať a už aj kolegyňa si našla podobnú. Dá sa použiť aj ako plážová taška aj nákupná!

A našla som ju za 10 eur! Dodnes ľutujem, že keby som vedela, že bude taká skvelá, mali mnoho podobných, aké som už nikdy nevidela, kúpila by som z každej!

Určite, že necením si na nej, že stála vlastne najmenej, to je náhoda. Veď dnes by som si ich kúpila naraz aj šesť!

Je to o tom, že nie cena je rozhodujúca. Rovnako som najlepších ľudí v duchovne našla zadarmo. A nemyslím si, že platí, že keď zaplatíš 6000 eur, tak si ušetríš roky hľadania. Pre vás najkrajšia kabelka vôbec nemusí mať luxusnú cenu!

 

A ešte, aby som nezabudla na to podstatné, že nielen sa domýšľam ako taký kurz vyzerá. Raz som na takom kurze online bola v Česku a bol určený pre podnikateľov, zjednodušene povedané, aby zbohatli a prilákali do svojho života hojnosť. Veľmi ho propagovali českí ezoterici – muži, viacerí v ňom pôsobili, malo to byť niečo mega. Bola som zvedavá, ako by ho podávali podnikateľom mužom!

Normálne by som sa ho len zo zvedavosti nezúčastnila, keďže bol drahý. Lenže keď v jeden deň urobili akciu na celý trojtýždňový kurz za 500 českých korún, toľko som zo zvedavosti dala, či tam bude niečo nové.

A veru, nebolo tam nič nové, čo by som dovtedy nebola vedela od vizualizácii až po teóriu. Podnikateľom som sa preto nestala!

Skôr podnikatelia pochopili, že viac by mohli zarobiť v ezoterike.

 

Tiež by som mohla, lebo aj to som si vyskúšala, keď som bola bez práce, že som v núdzi vykladala tarotové karty. Za jeden deň som za krátky čas vedela zarobiť viac než v práci. Ale nepáčilo sa mi to, lebo som sa cítila zle, že tí ľudia vôbec nerozumejú duchovnu a tarotovým kartám, že to ti má len napovedať, že to nie je také veštenie ako si predstavujú – čo sa stane a nemusím sa zaujímať o nič duchovné.

Načo sú ľuďom také výklady, že čo sa stane?

V podstate potvrdzujem, že aj na tomto sa dá dobre zarobiť, keby na to mal niekto žalúdok – presviedčať ľudí, že vieš, čo sa stane. To je klamanie! Nemusí sa tak stať a nemáš čas vysvetľovať ľuďom, že to nemôžeš povedať, keď chceš na tom súčasne zarobiť, lebo to chápu takto. Stávaš sa obchodníkom, keď poskytuješ tovar – o ktorom si myslí zákazník niečo iné.

A potom máš na výber, budem klamať aby som zarobil? Alebo nezarobím nič, lebo takto to nefunguje?

Vybrala som si, že radšej si nezarobím a s tarotom som skončila. Našla som odvtedy oveľa lepšie veci. Nakoniec sa aj tak dopracujete k tomu, že najväčšie skúšky sú len v každodennom živote a neexistujú umelé skratky. Všetko je len podporné alebo zavádzajúce.

Mnoho ľudí si myslí, že biela mágia pomáha a hľadajú sebe aj ľuďom skratky. A to práve si myslím, že tú skratku a cestu máte v obyčajnom živote a nie v tých umelých skratkách. Že aj viac môžu pomýliť než pomôcť. Preto ma najviac oslovili takí duchovní „ezoterici“, ktorí varujú nielen pred čiernou mágiou, ale aj bielou! Preto sa nevenujem ani bielej!

A na týchto duchovných ľuďoch si vážim, že hoci rozumejú bielej mágii a mohli by na nej aj zarábať, nebudú to riskovať preto aby zarobili.

Mnohé informácie z nej sa totiž dajú zneužiť a môže im to predĺžiť cestu aj obyčajnú, nielen duchovnú. A už aká motivácia k duchovnu je aby som zbohatol?

Tiež to nie je merítkom duchovnosti, či niekto žije v bohatej hojnosti hmotnej, lebo množstvo ezoterikov nemá ambície zbohatnúť a šťastnú komfortnú zónu majú aj v nedostatku, lebo im to, čo majú, stačí, tú hojnosť prežívajú v niečom inom. Tiež najdôležitejšia otázka v tom je – za akú cenu zradíš niečo, čo už vieš? A tým myslím bielu a tiež nebezpečnú mágiu. Pokiaľ to nevieš, nemáš vedomý úmysel. Ale keď už vieš, zrádzaš to, čo vieš. A za to komfortnejšia zóna len v bohatstve nestojí.

 

Myslím si, že sú štyri stupne vedomia, ako by som to opísala ja:

 

1. nevedomí o duchovných zákonitostiach

 

2. ľudia, čo objavili čiernu mágiu a zneužívajú ju

 

3. ľudia, čo objavili, že čierna mágia škodí aj im, že sa im to vráti ako otrokom temna a preto pokračujú bielou mágiou – akože si len pomáham a len pomáham iným

 

4. ľudia, čo objavili nebezpečenstvá aj bielej a preto svoj život riešia len v každodennom živote a už nehľadajú umelé skratky, pokojne a prirodzeným spôsobom pôjdu po duchovnej ceste (to inak dobre odporúča aj RKC, vyhnúť sa nielen čiernej ale aj bielej)

 

Tí v tretej si myslia, že urobili kvantový skok. A v štvrtej prídu na to, čím všetkým si len predlžovali cestu. Ego vie oklamať nielen iných ale aj samotného majiteľa ega. Človek sa vie veľmi ľahko presvedčiť, sám seba, že čo mu vyhovuje, to prospieva jemu aj iným.

Najviac v živote klameme sami seba, nie iných!

 

Napríklad môžete si položiť aj otázku – Nie som chudobný preto, že mi to vyhovuje a som len lenivý?

Alebo – Nie som taký záchranca preto, že vyhovuje mi na tom zarábať?

V každom prípade bude ego vždy ten hráč, čo väčšinou vyhráva. S vlastným egom hráme o životy!

 

 

z komentárov na SME ako vysvetľujú vysoké poplatky za semináre:

 

„Prečo ten kurz stojí toľko? Veď ak je pre tých, ktorí nemajú peniaze a chcú ich privolať do života, nemal by byť v takej sume, aby si to mohli dovoliť?“ Nie. Túto sumu som vybrala úplne zámerne a vedela som, že sa táto otázka objaví. Naša “chudobná myseľ”, teda tá časť, ktorá je naprogramovaná na nedostatok a tam nás aj drží, je veľmi prefíkaná. Má svoje ťahy. A presne toto premýšľanie je jedným z nich. Ľudia, ktorí nemajú peniaze alebo ich majú málo, sa pohybujú práve v nedostatku ako v zóne komfortu – zdá sa to zdanlivo nekomfortné, ale v skutočnosti je tam pohodlne. Držia vás tam nejaké presvedčenia o peniazoch a bohatstve, ktoré vás (zdanlivo) chránia. A presvedčenie, že keď nemám peniaze, mali by sa tomu okolnosti prispôsobiť je jedným z nich. Veď je to pre ľudí, čo majú málo, tak to musí stáť málo! Ak by som na túto “hru” prístúpila a kurz by stál toľko, že by ste si ho všetci mohli s ľahkosťou a pohodlne dovoliť, iba by som vás viac podporila v tom priestore nedostatku, v ktorom ste. Toto je taký malý test (pre vás), či naozaj chcete alebo nechcete vyjsť von z nedostatku. Takže máte dve cesty: Pozíciu obete: kurz je drahý, nemôžem si ho dovoliť, nie je to moja chyba, že ostanem kde som (pocit nespravodlivosti, nie je to fér). Diskusia sa skončila, dvere sú zavreté. Alebo môžete to celé otočiť a ísť do toho z pozície tvorcu – tento kurz ma láka. Viem, že je pre mňa. Stojí koľko stojí. Ako to môžem urobiť, aby som v ňom bola? Cítiš? Dvere sú otvorené! Ako to môžem urobiť? Ak naozaj chceš, budeš hľadať riešenia. A sú tam mnohé riešenia, lebo už teraz máme prihlásených ľudí, ktorí si to “nemôžu dovoliť” ale “dovolili si”. A ak nejaké nápady máte, napíšte pokojne do komentára 🙂 Takže tá cena je takáto primárne pre vás, ktorí paradoxne tie peniaze nemáte a nie je to pre vás ľavou zadnou, to zaplatiť. Je to preto, aby ste šli za hranice svojho komfortu. Aby ste pohli tým svojim vnútorným vôľovým svalom. Aby ste nečakali, že sa to stane za vás. Pretože toto je prvý skutočný krok, ako sa z tej mentality nedostatku začať vyhrabávať. Tak vám v tom veľmi držím palce!“

 

 

Má to logiku, čo sa týka tej zóny núdze. Ale ani na toto by som nemala žalúdok, ukážte to na mne, koľko dáte mne!

Vedela by som to povedať a vysvetliť na niečom inom – Nerozmýšľaj takto, netoč sa v tomto kruhu, dopraj si, nastav sa na to. Ale nie ukáž to na mne, ako dáš mne! A navyše, keď predsa každý v ezoterike by mal vedieť, že šibnutím prútika sa človek len tak nezmení a o tom nerozhodujú semináre ani eurá, ale ako si s tým poradí v bežnom živote.

 

Vedela by som uviesť príklady, že niektorí si dovolili čokoľvek a dopriali si hypotéky, lebo veď sú už dobre nastavení a zbohatnú, no skončili zle. Alebo naopak obracali každú korunu a práve tí zbohatli. Svojimi životmi dokazujú aj opak.

V podstate by som sa bála, že predávam niečo, za čo neviem ručiť a preto by som sa cítila zle.

 

Myslím si, že aj duchovná cesta je ako škola, kde nejakými skratkami z ezoteriky preskočíte možno jednu triedu, ale určite nie celé ročníky!

Takže v tomto je to zavádzajúce. A zvlášť charakteristické pre tých, čo sa venujú bielej mágii a to je možno taká štvrtá, piata trieda.

Myslím si, že takí ôsmaci na duchovnej ceste si už dajú pokoj nielen s čiernou mágiou ale aj bielou a žijú napriek svojim vedomostiam jednoduché životy. Proste pochopili, že s tými skúškami každodenného života nevybabrú! Takže sa skôr vytratia z ezoterického života a žijú celkom jednoduché životy. Aj to ezoterika zachytáva v príbehoch učencov. Takí ľudia ma najviac oslovuju teraz. V podstate hovoria – Neboj sa, dôjdeš všade aj prirodzenou cestou, lebo všetkým je určená. Také to, všetky cesty vedú… povedala by som do „neba“, len mnoho ich vedie cez menšie alebo väčšie peklo, ktoré chce naše ego len preskúmať. To je tá sloboda, koľko životov to bude trvať!

A verím tomu, že niekde pri posledných uvidíte kvantové skoky v bežnej rutine života.

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5559077x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie