Založ si blog

Aj Arpáda Šoltézsa len využili a o jeho objektívnosť v rozprávke na dobrých a zlých nestoja!

Arpád Soltész a snaha o objektivitu

 

Nikdy som sa nezaujímala o Arpáda Soltésza, ale zaujal ma tým, že v podcaste s Tkačenkom hovoril o etike a morálke novinárov s súvislosti s kauzou Tódová a Záleská. To bolo prekvapujúce, že nemal čiernobiele videnie, ale pre „pozametať si pred vlastným prahom“. To je aj pri týchto zas opačných extrémistoch vzácne, že to zhodnotil objektívne. Alebo tam veľká snaha o objektívnosť bola.

 

Tu chcem dodať, že som ich rada počúvala počas leta a upratovania so slúchatkami na ušiach ako ozdravný proces, aby som k progresívcom a opačnej strane necítila žiadnu nenávisť a hnev. Keď totiž počúvate svojich zdanlivých nepriateľov, nemôžete k nim cítiť hnev ani nenávisť, lebo dostávajú ľudský rozmer. Potom chápete ako rozmýšľajú, že tomu veria, čo majú presadzovať, že to nie sú zlí ľudia vedome a len tak slepo veria svojej strane, že akými ideálmi žije. Po skončení si dáte otázku – Ako som sa na nich, aj na nich mohla hnevať?

Podľa ľudí je to zbytočné, či sa hneváte alebo nehneváte na opačnú stranu, väčšinou si k opačnej politickej strane pestujú až nenávisť. Ale to ľudia nevedia, ako veľmi im škodí nenávisť a len posiluje a roztáča opačnú stranu. V tomto boji je úplne najdôležitejšie, aby ste necítili nenávisť a hnev, lebo to je taká duchovná zákonitosť ako odzbrojiť sa v boji alebo počas boja!

A na to nie je nič lepšie, ako vypočuť si ich a uvedomiť si, že nie sú zlí, len naivní alebo nevedomí. Čo teda by sa zasmiali, ale samotní budú sklamaní zradami tých vlastných. Naivity nikdy nie je dosť, čo je schopná naša „politická strana“.

Takže pomáham si tým v ozdravovaní svojho cítenia, že ich počúvam a snažím sa ich chápať. Po skončení podcastu som citovo naladená ako chcem, ľudsky ich prijímam a chápem. Viem, že by som si veľmi škodila, aj celej politickej situácii, keby som k nim cítila hnev alebo nenávisť. Na to nutne potrebujem ich ľudský rozmer. Počuť ich pokojný hlas a pochopiteľné sklamania alebo ich hodnoty.

 

Napriek tomu ma prekvapilo, ako bol Arpád Soltész objektívny pri Tódovej a Záleskej, ale inak jeho politickú stranu charakterizuje čiernobiele videnie. Takže jeho objektívnosť si na ich strane nikto nevšímal. To sa im len hodí trochu objektívnosti a inak ideme čiernobielu líniu, lebo skutočnosť je čiernobiela, máme len demokratov a fašistov, dobrých a zlých, morálnych intelektuálov a dezolátov!

 

Znovu bol Arpád Soltézs objektívny alebo sa znovu snažil o objektivitu, keď napísal. Účelovo z toho vyberám:

 

„Rozprávky dávajú zmysel, keď máte sedem rokov.“

 

Vojna policajtov je príbeh bez kladných hrdinov

 

https://plus.noviny.sk/archiv/825989-vojna-policajtov-je-pribeh-bez-kladnych-hrdinov?fbclid=IwAR0B-SipBRpf7TwpnEiuKqPf3VEVueJ190PmWSr7QFMnqrMAqjCa_sQ2ZSs

 

“ Je ešte bizarnejšie dívať sa na Roberta Fica ako rozpráva a má pravdu. Jeho oponenti mu sami podali povraz, na ktorom ich môže bez námahy obesiť. Najbizarnejší je však fakt, že sa stále nájdu celé armády ľudí, ktoré niektorej strane tejto vojny stále bezvýhradne a nekriticky dôverujú. Tento príbeh nemá kladných hrdinov a aj tí jeho aktéri, ktorí sú technicky nevinní, sa prinajmenšom previnili trestuhodnou neschopnosťou.

Celá mocenská garnitúra, od prezidentky cez úradnícku vládu až po poslancov rozpadnutej koalície, kompletne politicky zlyhala a nechala zájsť udalosti za akúkoľvek tolerovateľnú hranicu.“

 

 

Opäť zažíval snahu po objektívnosti, že nie je to ako v rozprávke na dobrých a zlých, že to nie je čiernobiele. Zas jeho strane z neho prospieva len snaha po objektivite ale pôjdeme svoju čiernobielu líniu na len demokratov a fašistov, dobrých a zlých, morálnych intelektuálov a dezolátov!

 

 

Rovno pod tým článkom mu na FB František Šebej napísal:

 

František Šebej

„Zvyčajne súhlasím. Tentokrát však nie. Mne sa zdá, že je jasne viditeľné, kto sú tí dobrí, a ktorí sú gauneri.Tí dobrí určite nie sú ani Aláč, ani Pčolinský, ani Žilinka, ani Gašpar, ani Para, ani Kaliňák, ani… Som presvedčený, že Hamran je ten, ktorý koná správne a tamtí patria za mreže. Videl som zblízka trebárs Mečiara aj Lexu, a tiež iných siskárov kedysi, aj dnes. Základná chyba je, že sú stále na slobode. A všetci títo sú ich nasledovníci. Tú všivavú bandu (SIS) treba rozohnať od gruntu. Už dávno.“

Takže ich objektívnosť nezaujíma, lebo sú extrémisti s čiernobielym videním. Celé dni si opakujú mantru, že ľudia sa delia len na demokratov a fašistov, na dobrých a zlých, na morálnych intelektuálov a fašistických dezolátov! A to sa cíti ako intelektuál a morálny človek!

 

 

Na to mu Šoltész odpovedal:

 

Arpad Soltesz

František Šebej „SIS je obrovský problém ako inštitúcia. Osobne som presvedčený o tom, že ju treba úplne od základov znova vybudovať, čo je práca politikov, nie polície. To isté platí o prokuratúre. Hovoríme o tom desaťročia, nikdy sa jej nikto ani nedotkol.
Pokiaľ ide o samotné trestné stíhania, nemám na ne žiaden názor, pretože na trestný proces môže mať názor jedine sudca, po tom, čo videl všetky dôkazy.
Na Hamranovi mi prekáža, že sa pokúša o rôzne manipulácie, hoci by nemusel. Aj keby som mu ľudsky rozumel, v skutočnosti tým iba podáva svojim nepriateľom povraz, na ktorý ho raz obesia.
Jednoducho mám pocit, ako keby tu úplne všetci aktéri dočista zabudli, čo je úlohou každého jedného z nich, a čo sú veci, ktorých by sa nemali dotknúť ani trojmetrovou tyčou. Od nejakého Aláča alebo Fica to vôbec nečakám, no na prezidentku, premiéra alebo policajného prezidenta stále kladiem isté nároky.“

 

Tu je kľúčové, že ojedinele chápe, že na trestný proces môže mať názor jedine sudca po tom, čo videl dôkazy, ale realita je taká, že novinári ako Tódová tlačia aj na justíciu a skôr než vidia akékoľvek dôkazy!

Z právneho štátu týmto robia títo intelektuáli len sektu, ktorá je práve pri moci a ktorej sa má len veriť a to veriť uvedomelo, inak sa vám mocensky vyhráža, že budete prenasledovaný fašistický dezolát, ktorého má z vlastnej rodiny vyvrhnúť každý poslušný uvedomelý intelektuál. Ak s ním ešte neskončil, nech s ním skončí, všetci títo ľudia patria len do basy a malo by im byť odňaté volebné právo!

 

Nepreháňam! Presne ako kritizovali vyháňanie homosexuálov z rodín pre ideály RKC a ich morálky, celé roky pre svoju už vraj správnu ideológiu štvú svojich čitateľov, aby vyháňali z rodín dezolátov a takto sa vzájomne prenasledovali a rozoštvávali!

 

Na rozdiel od náboženských fanatikov, za týmito progresívnymi fanatikmi a rozoštvávačmi za „uvedomelosť“ stojí štátna moc, justícia, polícia, mimovládky a mediokracia troch najdôležitejších mainstreamových novín ako sú SME, Denník N a Aktuality, ktorým Šoltész len slúži, ako zvyknú hovorievať oni, že ako užitočný idiot.

 

Čiže sa dovolávajú štátnej moci pri prenasledovaní štátnu moc využívajú a zneužívajú proti občanom!

 

Ako som bránila homosexuálov proti vyháňaniu z rodín, len celkom rovnako bránim samu seba a iných, ktorých postihol rovnaký osud a vyháňajú nás a štvú k tomu, pričom sa dovolávajú tvrdej ruky štátu, justície, polície a cenzúry!

 

Ale vraj nie oni ohrozujú právny štát!  To tí, ktorých prenasledujú a rozoštvávajú im rodiny!

 

 

Na to fakt musí byť človek intelektuálny magor, aby veril, že je náhoda zatýkanie a prepúšťanie mesiac pred voľbami, že to nepatrí k predvolebnému divadlu na ovplyvnenie volieb.

Kto z vás to pred voľbami nečakal? Veď presne to občania čakali, že aj polícia bude slúžiť volebnej reklame!

Trojročné divadlo nestačilo, musí byť kvôli voľbám aj tesne pred voľbami!

A to najväčšie si nechajú na tri dni pred voľbami? Akože čistou náhodou je to potrebné?

 

Občan si povie, keby boli dôkazy, nepotrebovali by na volebnú reklamu len divadlo, že dôkazy budú až po voľbách ako to bolo minule!

Občan si povie, komu poslúžila Kuciakova vražda? Bolo to zámerom Smeru, aby dostali ľudí do ulíc celkom rovnako vraždou ako v 89, keď bola presne na to zinscenovaná?

 

To je veru nebezpečná otázka pre intelektuálneho magora, ktorý má zaručenú nielen kariéru ale aj pracovné miesto len vtedy, keď bude intelektuálny magor. To znamená, keď využije všetku svoju inteligenciu na obranu systému, ktorý ho nebude za odmenu prenasledovať, ako to bolo v socializme!

 

 

Arpád Soltész ten tlak necíti, nie je si ho vedomý, pretože tomuto totalitnému systému celou dušou úprimne verí ako svojmu verili prví presvedčení komunisti. Hájili ho celou svojou inteligenciou a morálkou ako najlepšie usporiadanie spoločnosti.

 

Arpád Šoltezs si myslí, že keď ho v minulosti oklamala jedna žena, iná ho už niečim iným nemôže oklamať, lebo tak klamať dokázala a dokáže len prvá! Vznešený progresivny liberalizmus to byť nemôže! Koľko mužov sa takto aj ženami nechalo oklamať a na ešte ohavnejší spôsob, lebo duchovná zákonitosť je taká, že teraz to bude na vyššom leveli!

 

Je to ako v počítačovej hre aj s totalitou a manipuláciami, poradíš si aj na vyššom leveli, rozpoznáš to? 

Rozpoznáš to isté na ešte krajšej láske, na ešte lepšej uvedomelosti?

 

 

Opäť nikto neverí, že aj táto morálna revolúcia zožerie aj vlastné deti. Pretože táto je už pre nich morálne najsprávnejšia!

Ako verí náboženský fanatik, keď objaví najlepšiu už nie sektu! Ako verí ezoterik, že teraz objavil najväčšie kvantové skoky a teraz už nezaplatí zbytočne! Ako veria liberáli, že konečne je pri moci sloboda!

 

Aj Arpáda Šoltézsa len využili a o jeho objektívnosť v rozprávke na dobrých a zlých nestoja!

 

Tiež raz bude dezolát, lebo je to zákonitosť, že inakosť si razí cestu ku slobode! 

Preto sa vždy k liberálom a k inakosti budem hlásiť, k ľuďom so zmyslom pre slobodu a vo všetkom, nielen v niečom ako je ich len reklama na inakosť LGBTI.

 

 

Voľakedy sa na manipulácie s ľuďmi zneužívala viera, potom rovnosť a bratstvo, teraz si ešte len nevyskúšali zneužívať pojem inakosť a sloboda! To vidíme práve teraz, že aj sloboda sa dá vyprášiť tak, že z nej nič nezostane v novej teraz módnej a uvedomelej totalite!

 

 

 

 

.

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

Maroš Žilinka

Ústavnoprávny výbor k rozhodnutiam Žilinku po zrušení ÚŠP neotvorili

30.04.2024 13:51

Koalícia podľa podpredsedu ústavnoprávneho výboru Dostála odmieta, aby si výbory plnili svoju kontrolnú funkciu.

prezidentske volby Ivan Korčok postava

Korčok podporí v eurovoľbách PS, KDH, SaS a Demokratov

30.04.2024 13:14

Vyzvať chce najmä na podporu žien na kandidátnych listinách týchto strán.

Británia Londýn Hainault útok meč zranení

Muž s mečom útočil na ľudí na predmestí Londýna

30.04.2024 12:52

Podľa polície incident zrejme nesúvisí s terorizmom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558760x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie