Založ si blog

Daniš: „Propaganda však rok hlása pravý opak“

Dag Daniš: V zajatí propagandy“

 

„Rozsiahly únik dokumentov amerických tajných služieb vyzerá ako informačná katastrofa. Ukazuje na dramatický rozpor medzi vojnovou propagandou a realitou.

Bezpečnostné služby vo svojich správach priznali holú pravdu: vyčerpaná Ukrajina už nemá sily na to, aby si v protiofenzíve zabezpečila väčšie územné zisky. Nepomáha masívne vyzbrojovanie ani nasadenie vojenských špecialistov z krajín NATO priamo na ukrajinskom území (aj o tom hovoria dokumenty). Ukrajina má veľké straty, slabo vycvičených vojakov, nedostatok záloh, neudržateľnú spotrebu munície a zbraní…

Realisti zo západnej spravodajskej komunity na to upozorňujú už rok. Vojenské riešenie – definitívna porážka Ruska s jeho jadrovým arzenálom – je nemožné. Stupňovanie konfliktu a jeho kŕmenie zbraňami len zvyšuje straty. Nie šance na vojenské vyriešenie konfliktu.

Propaganda však rok hlása pravý opak. Hrdinskí Ukrajinci vraj získajú naspäť všetky územia vrátane Krymu a vybojujú mier.

Tento rozpor medzi aktivistickým prístupom (propagandou) a pravdou je asi najväčším problémom vojny na Ukrajine. Živí krvavý konflikt a rozvrat v Európe – a odsúva riešenie. To riešenie, ktoré nemôže byť čisto vojenské. Silové.

Ukrajina a Západ mali celý čas prevahu len na fronte informačnej vojny. Nie na bojisku, kde krok po kroku postupujú ruské sily. Navyše, mytológia, ktorú produkujú aktivisti, funguje len krátkodobo. Pravda a realita skôr či neskôr vždy prevážia.

Ak niekde virtuálna realita nikdy nemôže prevalcovať tú fyzickú, tak práve vo vojne.

Malý príklad: The Times na základe uniknutých tajných správ priznávajú, že Záporožskú jadrovú elektráreň bombardovali Ukrajinci. Použili pri tom aj americké raketové systémy HIMARS. Ukrajinci chceli z elektrárne vytlačiť ruskú armádu, ktorá objekt obsadila.

Možno si spomínate, že ukrajinská vláda a Západ scénu prevrátili. Aspoň na fronte informačnej vojny. Obvinili Rusko, že nezodpovedne bombarduje jadrovú elektráreň a ohrozuje tým celú Európu. Toto obvinenie nemalo nijakú logiku. Rusko by predsa nepodniklo raketový útok na jadrovú elektráreň, ktorú obsadili a kontrolovali ruské sily. To však konzumentov propagandy nevyrušovalo. Obvinenie na krátky čas splnilo účel: svet bol pobúrený a odhodlaný stupňovať protiruské sankcie. A protiruskú nenávisť.

Tá je dnes v časti západného sveta taká silná, že celkom znemožňuje politické rokovania a dohody o prímerí. Poháňa rozširovanie vojny bez náznaku reálneho východiska.

Na druhej strane: časť spojencov si uvedomuje, že toto podsúvanie falošnej reality a predlžovanie konfliktu je v konečnom dôsledku nebezpečné. Naliehajú na racionálny prístup. Lenže narážajú na ďalší z frontov hybridnej vojny.

Úniky tajných dokumentov ukazujú, ako americké spravodajské služby sledovali súkromnú komunikáciu spojencov a partnerov. Sledovali napríklad generálneho tajomníka OSN, vedenie Južnej Kórey, Maďarska, izraelských kolegov. A sledovali aj komunikáciu ukrajinského prezidenta Zelenského a jeho tímu.

Kto preferoval mierové riešenia alebo rokovania s Ruskom, prípadne kto odmietal ďalšie dodávky zbraní Ukrajine, ten bol vyhodnotený ako riziková osoba. A následne bol ešte hlbšie „rozpracovaný“ spravodajskou službou.

Pozitívne je, že úniky tohto typu prispievajú k tomu podstatnému – priznaniu pravdy. Je to kľúčové. Lebo bez toho sa nedá nájsť riešenie.

Samozrejme, časť laickej verejnosti bude aj ďalej fungovať tak ako doteraz. Slepo aktivisticky, iracionálne a emotívne. V rytme propagandy bude veriť tomu, že Rusi si sami odpálili ruský plynovod Nord Stream, že si sami bombardovali jadrovú elektráreň, ktorú obsadili… Dôležitý je však posun v rovine politického myslenia kompetentných.

Niektorí analytici sa domnievajú, že únik tajných dokumentov je len jedna z operácií na bojisku hybridnej vojny. Predpokladajú, že úniky boli zámerné, v réžii bezpečnostných zložiek, a majú upozorniť tých z politickej úrovne rozhodovania na tvrdú vojenskú realitu. Prípadne na to, že vojenská podpora Ukrajiny musí mať svoje limity.

Bolo by načase. Po roku hysterických kampaní a kriku dozrieva čas na vytriezvenie. A na racionálne posudzovanie možností a riešení.

Ak sa to podarí, presnejšie, ak sa to podarí včas, môžeme aspoň čiastočne znížiť straty Ukrajincov. A ďalších európskych národov, ktoré sú bojiskom nezmyselnej hybridnej vojny.“

(krátené)

https://standard.sk/343644/7-dni-v-kocke-tajne-dokumenty-odkryvaju-holu-pravdu-o-vojne-na-ukrajine/

 

VIDEO: Alexej Arestovič v posledním rozhovoru varoval před rozvratem Ukrajiny po ukončení války v důsledku sociálního kolapsu, vojáci po demobilizaci přijdou o královské platy, propadnou se do chudoby a rozvine se u nich post-traumatický syndrom (PTSD) jako u vojáků americké armády po misích v Iráku! Arestovič potvrdil svědecká slova českých žoldáků, že ukrajinští vojáci berou vysoké platy až 130 000 hřiven, které nikdy předtím v životě neviděli a když válka skončí, stanou se z nich nezaměstnaní!

 

Arestovič video:

 

https://rumble.com/v2hu8za-alexej-arestovi-vykreslil-chmurnou-budoucnost-ukrajiny-po-vlce-a-vojci-afu-.html

 

 

„Mluvil o tom Matouš Bulíř, český žoldák, který před pár týdny popisoval, jak na Ukrajině mizí peníze, protože tak dobře se nikdy předtím neměli. Matouš Bulíř se stal záhy poté terčem fyzického útoku na Ukrajině od zfanatizovaného czech-bandera týmu českých žoldáků za tato pravdivá slova, a to v důsledku nenávistné kampaně mířené na sociálních sítích proti jeho osobě za to, že odhalil skutečný charakter té války ze zákulisí.

 

Naopak se očekává, že po skončení války Ukrajina vyhlásí platební default a následný bankrot. Arestovič to popsal v pořadu dokonale. Obrovská území na Ukrajině jsou zaminována, především orná půda a odminování těch polí bude trvat roky. Zaminovaná jsou nejen pole, ale i polní přístupové cesty mezi vesnicemi, mezi jednotlivými poli a lesy, všechno se bude muset odminovat a to bude stát miliardy a miliardy hřiven.

 

Nejhorší situace nastane po demobilizaci vojáků AFU, kteří se propadnou do bídy. Ukrajinská armáda nedokáže uživit více jak 300 000 vojáků, takže tito vojáci zůstanou v armádě s vysokými platy, ale ten objem zahrnuje velící důstojníky, profesionální vojáky a jenom malá část z mobilizovaných mužů bude přijata do služby v armádě na profesionální bázi. Na frontě je v současné době přitom 1,2 milionu Ukrajinců, jak uvedl Arestovič.

Jenže pozor, tím nejsou myšleny jen bojové jednotky na frontě na Donbasu a na jihu Ukrajiny, to jsou všechny osoby, které se podílí ve stavu mobilizace na válečném úsilí v týlu, jedná se o zdravotníky, zdravotní sestry po celé Ukrajině, řidiče aut pro zásobování, opraváře a automechaniky, svářeče, prostě jde o stovky tisíc mobilizovaných osob mimo frontové linie, které teď berou královské platy, ale po demobilizaci se stanou nezaměstnanými, protože civilní sektor na zničené a vysídlené Ukrajině je nedokáže uživit.“

 

Po demobilizaci se stovky tisíc vojáků AFU propadnou do ukrajinské reality, tedy do poválečné bídy. Podle Arestoviče to bude větší hrozba pro Ukrajinu než válka samotná

 

========

 

 

Rozvíjaniu totality sa rozhodne viac darí v Česku. Ukážky uvedomelých občanov, ktorí sú ochotní prenasledovať spoluobčanov:

 

„Poděkujte panu Putinovi, že máte vše drahé.“

 

https://sabo.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800571

 

Rajchl měl pravdu! Odvedou do ARMÁDY i vás?

 

 

========

 

 

Opačná strana, ktorá sa ešte bráni:

 

Jindřich Rajchl:

Za necelých 48 hodin se potkáme na Václaváku a společně se postavíme fialové bídě!“

 

https://www.facebook.com/rajchl.jindrich/videos/174252838838174

 

 

České lithium má být Západem vydrancováno za nejnižší cenu na světě! Uniklo včera 13. dubna z nejprestižnější studie o budoucnosti světového průmyslu!

 

 

 

 ČESKO: „Nyní máme první kandidáty, kteří mohou založit „Klub 405“. A když tento režim padne, pak doufejme, že tyto oběti budeme za naše daně znovu odškodňovat a vyšetřovat, kdo a proč mohl za selhání justice.

Celkem policie obdržela téměř 700 oznámení kvůli tomuto válečnému konfliktu.

Takže udání je celkem dost, jako za nacistů. Jak zní hezký nadpis v korporátních médiích:

Množí se stíhání za „nenávist“, policie to kvituje: Lidé se nebojí oznamovat. A stejně jako to bylo za gestapa, je teď na nových strážcích politicky motivované justice, zda udání pilných občanů na sousedy hodí do koše, nebo je předají státnímu zástupci ke stíhání. A mnohem horší je, když policajty dozoruje samotný státní zástupce. Jako bývalý politický vězeň jsem byl souzen podle trestního zákona z roku 1961, který měl v hlavě I. známé politické paragrafy, což byly trestné činy proti republice. Jak sami vidíte, dnes se občané nestíhají za hanobení, pobuřování či podvracení republiky, ale za velmi podobné trestné činy. Motiv „nenávisti k socialistickému společenskému a státnímu zřízení“ byl nahrazen schvalováním trestného činu genocidia. Tento „politický“ paragraf citujme celý.“

 

 

Proč bylo slovo lež nahrazeno slovem „dezinformace“?

 

„Podíváme se na to, že dokazovat lež a nepravdu je velmi komplikované. Říci někomu do očí: „Lžeš!“ vyžaduje i zdůvodnit, v čem dotyčný nemá pravdu. Je to jasné a má to silný etický náboj. Když však protistranu označíme za šiřitele „dezinformace“ pojem není určitý.“

 

https://e-republika.cz/article4629-Proc-bylo-slovo-lez-nahrazeno-slovem-dezinformace

 

 

 

V Česku je väčšia nesloboda než na Slovensku. Pokým drvivá väčšina Slovákov sa búri proti totalite vnucovania jediného správneho názoru a búri sa proti takej vláde, Česi a ich intelektuáli totalitnú vládu podporujú a sú veľmi ochotní prenasledovať a udávať spoluobčanov ako v socializme 50-tych rokov!

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553325x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie