Založ si blog

Českí intelektuálni bedári – inteligenti a umelci

O Česku a Čechoch z pohľadu slovenského občana

 

„Nedávno jsem viděl v ČT něco, při čemž mi ztuhla krev v žilách. Něco, co nebylo běžné ani v době normalizace.“

 

Vždy, celý život som Čechov považovala za inteligentnejších než Slovákov, tak vo všeobecnosti a myslím si to dodnes. 

Mnohokrát sa to, ale len zakomplexovaným Slovákom nepáčilo, keď som to niekde spomenula, že Čechov vidím a vždy som videla ako inteligentnejší národ od Slovákov.

No rovnako ich intelektuálov viem aj skritizovať, lebo zas nikdy netvoria obraz celého Česka a všetkých Čechov, čo sme videli v totalite, akých predajných mali umelcov a intelektuálov v službách totality.

 

Po poznaní, čo dokážu Česi na iDnes v diskusiách, sa zdvihla vo mne vlna nevôle voči Čechom. V tej chvíli totiž zabúdate, že celkom rovnako, ako čitatelia SME nie sú vzorkou Slovákov, len intelektuálnou bublinou na SME, rovnako tam kontrolovaní občania pod vlastnými menami nie sú vzorkou Čechov, len ich neviem, či tiež intelektuálnej bubliny.

Najlepšie to pod nenávistným blogom vyjadril jeden diskutér:

 

Pravda ale zvítězí, to se vůbec nebojte. Ta hra o ruských dezolátech je totiž pro většinu lidí už trochu nuda. Hraje už jí jen pár desítek novinářů a pár desítek tisíc moulů, kteří potřebují ventilovat nenávist.“

 

A predstavte si, že napriek tomu, že SME kritizujem roky, od roku 2017, keď nám vnucovali propagandu o migrantoch, niečo tak strašné, ako na českom iDnes, som na SME a na Slovensku nevidela.

Možno je to tým, že na SME sa predsa len nachádzajú ľudia aspoň so zvyškami liberálneho myslenia, tou citlivosťou k iným ľuďom, že predsa len nemali by iných nenávidieť. Stále sú to pôvodne liberáli meniaci sa na progresívcov, teda v mojom videní na totaliťákov.

Ako prví komunisti neboli zlí ľudia a len nemali predstavu, kam to povedie, na SME vidím ľudí, čo úprimne veria tým liberálnym hodnotám.

Nemyslím si napríklad o Hanzelovej, že je zlý človek, nemyslím si to ani o Havranovi, ani o Poliačikovi. Pred očami sa nám len menia na nástroj totaliťákov, čo si ani sami neuvedomujú už čomu slúžia. V podstate to všetko boli citliví ľudia, títo pôvodne liberáli, inak by ich na liberalizmus nenalákali. Prví komunisti tiež mali pekné myšlienky, len boli pekne využití na totalitu.

 

Rovnako táto propaganda stavia na citlivých ľuďoch, lebo najlepšie sa dajú zneužiť skutočne zapálení ľudia pre dobrú vec. Nezapálených a necitlivých by na reklamu na slobodu nemohli využiť.

 

Preto na SME, aj keď si tam vyrábajú fanatikov, existuje ešte čosi ako „liberálny duch“, ktorý je teda lepším ovzduším než vidíte na iDnes.

Tam je to tak nepokryte surové, že kto by si takto predstavoval všetkých Čechov, musí byť zdesený.

 

Nikdy ma tak SME s ich diskusiami nevie tak rozhádzať, ako keď čítam diskusie na iDnes, čo tam vládne za neľudskosť. Je to oveľa horší level krutosti od občanov k spoluobčanom. Po takej diskusii si poviem, len po jej prečítaní, lebo ja tam prihlásená nie som, že toto je najhorší obraz človeka v Európe. Horší už môže byť nejaký radikálny islamský štát.

Musím si pripomínať, že to nie sú všetci Česi, aby sa mi z Čechov nezdvihol žalúdok.

Ak si myslíte, že na SME môžete vidieť najväčší level odporu občana k občanovi, stále to nie je také, ako na iDnes.

Dokonca, tam si myslím, že ich novinári sú na tom omnoho lepšie než ich čitatelia a že tam je to naopak! Nesnažia sa toľko prekrúcať, ako sa o to snažia samotní čitatelia so svojou nevraživosťou voči spoluobčanom. Nenávidia sa dosť aj medzigeneračne. Také niečo už vyeskalované medzigeneračne by ste na slovenských diskusiách nenašli. Aby tam ľudia tak nadávali dôchodcom.

Možno je to aj tým, čo inak na SME kritizujú, že na Slovensku je toľko veriacich zaostalým spôsobom, ale práve vďaka tomu kresťanstvu majú lepšie hodnoty než suroví ateisti na iDnes. Napadli by vás slová – bezbožníci, surovci bez kresťanskej výchovy, ktorá tu ovplyvňuje kultúru aj kladným smerom – nesprávať sa k spoluobčanom zjavne surovo.

Na iDnes navzájom proti sebe surovo a tvrdo zosmiešňujúco pôsobia aj blogeri a je to tam dovolené!

To, čo by na Pravde bolo nemožné, aby jeden bloger trvalo písal len zosmiešňujúce články na iných blogerov, dokonca denne zosmiešňoval aj ich názvy. Navzájom sa medzi sebou surovo zosmiešňujú a ešte sa to ich čitateľom páči! Ten boj je tam proste veľmi vyostrený a dovolený.

 

Neviem napríklad, či na Slovensku máme tak primitívny bulvár ako je Blesk, ale ja si myslím, že až tak vulgárny nemáme. Tak je všetko nejako zosilené všetkými smermi. Či smerom k vulgárnosti alebo boju medzi spoluobčanmi.

 

Stručne povedané, nemyslím si, že je to s ľuďmi až tak strašné, keď čítam SME, ako keď čítam diskusie na iDnes. A dokonca ani keď čítam diskusiu na Hlavných správach, nepríde mi z toho tak zle, ako z diskusie na iDnes.

Mám mnoho tých komentárov uložených. Mnohokrát som chcela ukázať tú nevraživosť medzi ľuďmi, ku ktorej sa nechali novou propagandou vyprovokovať. A zakaždým to odložím ako tému, na ktorú už nemám ani žalúdok. Proste niečo strašné!

Že tak sa dokážu spoluobčania voči sebe správať a tak sa dovolávať násilia na spoluobčanoch!

 

Nápríklad tento:

 

Chválím policii za zásah proti řádící lůze

https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799318

 

 

Demonstrace na Václaváku. Žádné Česko proti bídě, ale hajlování, násilí a propagace terorismu

 

„Celá akce totiž rozhodně nepůsobila jako něco, co má být systematickou alternativou pro současnou ideovou platformu vlády snažící se řešit krize na několik frontách, ale srocením lidí, kteří jen vykřikují vyprázdněná hesla, propagují terorismus a pod vlivem davové psychózy agresivně útočí na policii a podporovatele Ukrajiny.

Těžko říct, jak s heslem „Česko proti bídě“ například souvisí propagace teroristické skupiny Wagner (Putinovi žoldáci), jejichž výšivku měli někteří účastníci protestu na bundách. Kromě toho si například jeden z nich ozdobil batoh písmenem Z, znakem invaze, něco jako hákový kříž.“

 

https://medium.seznam.cz/clanek/apolena-tumova-demonstrace-na-vaclavaku-zadne-cesko-proti-bide-ale-hajlovani-nasili-a-propagace-terorismu-4556

 

 

Napríklad jeden zo 70 000 davu ich charakterizoval.

 

 

Tento je naopak z opačného tábora, kritiku píše ako požadovane uvedomelý občan:

Ministr vnitra Rakušan už nebude mít s dezoláty slitování. My občané stojíme za ním

https://ladislavpokorny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799336

Autor – bloger pod svojim článkom v diskusii dodal:

„Panu Zieglerovi se rovnat nemohu, ten je schopen se podivovat nad tím, proč policie do demonstrantů rovnou nestřílela ostrými. Taky proto může přispívat i do Fórum 24 ;-D

 

Tak som si vyhľadala, čo je ten človek Ziegler zač, aké má názory, keď ho dnes tak uvedomelí Česi na iDnes žerú za jeho uvedomelosť ukážkového uvedomelého občana.

A to by ste neverili, že má presne také myšlienky, ako sa na Slovensku posudzujú, že svedčia o nacizme, lebo také názory mala a teraz schováva Kotlebova strana k tomu, akých občanov by vylúčili z volieb. Mnohokrát mi to tu v diskusiách pastovali ako dôkaz nacistického myslenia.

 

No čo sa na Slovensku považuje za dôkaz nacistického myslenia, pre ktoré má byť Kotlebova strana zakázaná s týmto dôkazom o ich predstavách o voľbách, je v Česku na Fórum 24 považované za uvedomelé myslenie ukážkového uvedomelého občana!

Po tomto všetkom, čo tam v Česku čítam, ako má vyzerať uvedomelosť občanov, si myslím, že majú pravdu české alternatívne stránky, ktoré to hodnotia ako nacifikáciu Čechov. Tam sa im to rozhodne viac darí než na Slovensku, na iDnes určite. 

Aká irónia, že tam z toho obviňujú iných.

 

Ziegler 11.1.2023 Fórum 24

„Čili, volit by mohli pouze lidé, kteří platí určitou přímou minimální daň. Zákon by pak mohl povolit výjimky třeba pro matky v domácnosti pečující o děti.

Domnívám se, že právo volit by mělo být spojeno s určitými podmínkami. Například získání řidičského průkazu vyžaduje prokázání určitých dovedností, znalosti dopravních předpisů nebo zvládnutí techniky jízdy. Proto ani volební právo by nemělo být vázáno pouze na dovršení věkové hranice. Zákon by měl po voličích požadovat též určitou míru zodpovědnosti, a k té určitě patří i placení daní.“

https://www.forum24.cz/pravo-volit-by-melo-byt-spojeno-s-urcitymi-podminkami-ziskani-ridicskeho-prukazu-take-vyzaduje-prokazani-urcitych-dovednosti/

 

 

Studenti demonstrovali za Ševčíkovo odvolání, hádali se s jeho příznivci

 

Tu si pozrite rovnaké stovky ľudí, ako je 70 000 dav demonštrujúcich. Až takto novinári zavádzajú a manipulujú aj študentov, aby mladí študenti ochotne plnili rolu ŠTB-ákov, čo aj plnia!

Takéto „kolektívy“ sa zhlukovali za potrestanie Horákovej! To tu už všetko bolo, len naša generácia nebola takou ŠTBáckou generáciou ako v 50 -tych rokoch. Vidíte nové totalitné zrúdy.

 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/miroslav-sevcik-dekan-vse-odstoupeni-demonstrace-studenti.A230315_092150_domaci_bur

 

 

kandidát na prezidenta ČR 2018:

 

Stop návratu 50tých let

 

„Mládež má právo, aby ji učili učitelé ctící spravedlivý boj dělnictva za skvělou budoucnost“. Tak protestovala svazácká mládež v modrých košilích v padesátých letech.

Nedávno jsem viděl v ČT něco, při čemž mi ztuhla krev v žilách. Něco, co nebylo běžné ani v době normalizace. Jakýsi student z Vysoké školy ekonomické žádá, aby byl odvolán z fakulty děkan Miroslav Ševčík za to, že byl viděn na demonstraci a ve shluku lidí u Národního muzea. Že to studentští zastupitelé v akademickém senátu školy vyžadují.

Tento student nechce odvolat Ševčíka z důvodu nedokonalosti jeho odborného vědění a způsoby vyučovacích metod, ale z politických důvodů.“

https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799402

 

 

Vždy, celý život som Čechov považovala za inteligentnejších než Slovákov, tak vo všeobecnosti a myslím si to dodnes.

No ako vieme, umelci a intelektuáli musia slúžiť, inak by mali po kariére. Udržať sa v ich bubline znamená obetovať morálku.

 

Dnes túto bublinu charakterizuje toto:

 

„Nedávno jsem viděl v ČT něco, při čemž mi ztuhla krev v žilách. Něco, co nebylo běžné ani v době normalizace.“

 

 

 

Na Slovensku taká istá časť občanov na čele s progresívnymi novinármi spôsobila toto:

 

 

V českej TV zaznela pravda o Hegerovej vláde,ktorú naše médiá nielen ignorujú, ale hlavne popierajú!

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541833x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie