Založ si blog

Bruselskí eurokrati nebudú mať dva svetre, ale svoj obchod s ruskými diamantami!

Podľa nariadení je prvoradou úlohou EU zachrániť zisky s diamantami a preto sa dovoz ruských diamantov nesmie sankcionovať!

 

Sankcie sa smú dotýkať len žobrače a len im sa toto divadlo na sankcie predstiera!

 

 

Vymytých sprostejších a naivnejších Európanov presviedčajú na sankcie, ktoré poškodia výlučne európskych robotníkov, no nepoškodia európskych bankérov, boháčov a eurokratov!

Pokým sprostejším a naivnejším pokrytecky hovoria o nejakej solidarite a význame sankcií, ktoré položia chudobných Európanov a nie Rusko, na svoje investície do diamantov bankármi, boháčmi a eurokratmi si sankcie nezaviedli ale obišli!

Na sankcie nech doplácajú chudobní a žobrač Európy hladom a zimou, na to kde si bohaté vrstvy Európanov ukladajú svoje investície, si sankcie nezaviedli a tie obišli a vynechali!!!

Však nech tie ich nápady so sankciami zaplatia chudáci a bedač! Čo ich potom, že chudobné deti budú hladovať a mrznúť? Na svoje diamanty si sankcie obišli, tie vynechali, lebo tam si boháči ukladajú peniaze a v tomto prípade už s Ruskom budú obchodovať a teda Rusku a hlavne sebe pomáhať – kde uložiť svoje peniaze proti inflácii. V článku dole sa píše o pokrytectve a vychcanosti týchto boháčov a eurokratov, o ktorých záujmy sa už Uršula stará, hoci chudobné deti sú jej už ukradnuté!!!

 

Tu už bankárov, boháčov, eurokratov neposiela do Moskvy, nech sa sťažujú na sankcie proti ruským diamantom. Komodity pre boháčov proti inflácii si nijako solidárne s Ukrajinou nedajú. Tie musia mať!!! Ruské diamanty pre seba potrebujú!!!

Kde by si inak uložili svoje bohatstvo proti inflácii? Schudobnieť boháči a eurokrati rozhodne nemôžu! To je na prvom mieste a pred hladujúcimi a mrznúcimi deťmi! O tom sankcie nebudú a len o tom, o čo prídu chudáci, keby sa chceli zohriať alebo pracovať.

 

Takže takáto je táto predstieraná solidarita s Ukrajinou! Boháči a eurokrati sa postarali aby o svoje bohatstvo neprišli! Pre nich nie je problém platiť zvýšené energie a na bohatstvo a diamanty sankcie nesmú byť, lebo boháči nemôžu schudobnieť, to len už súčasná chudoba alebo stredná vrstva. A tí, čo toto nemorálne pokrytectvo v podobe sankcií vymysleli, sa o seba a len o seba proti tomu postarali, aby ich bohatstvo nijako neutrpelo a len prežilo! Však to zaplatia tí, čo pomrú hladom alebo budú mrznúť. Mali byť tiež bohatí a mať diamanty, lebo s tými sa veselo bude obchodovať! Čo sa týka boháčov, tam už sankcie nie sú. Čo potrebujú, to sa vynechá.

 

Ako vidíte, v tom Bruseli vlastne nie sú debilní. Že krachne Európa, ich nemusí zaujímať, keď ich bohatstva sa to týkať nebude!

 

To je len divadlo pre sprostých a progresívnych naivných, čo si myslia, že hladujúce a mrznúce deti v Európe potrestajú Rusko.

 

Bruselskí eurokrati nebudú mať dva svetre, ale svoj obchod s ruskými diamantami. Žiadnu solidaritu s Európanmi nezdieľajú! Neschudobnejú, ich sa inflácia nedotkne. Je to len divadlo pre debilných od chytrých. A tí debilní ešte k tomu budú spoluobčanov naháňať! A trepať niečo o nejakej solidarite!

 

 

„Bruselská Uršula včera vydala nové nařízení na boj proti Putinově DrahotěPodle nařízení je prvořadým úkolem EU zachránit zisky bohatých evropských obchodníků s diamanty, a proto se dovoz ruských diamantů nesmí v žádném případě sankcionovat! Sankcionovat se naopak bude dovoz ruské oceli, ropy a dalších produktů, na nichž závisí pracovní místa evropských průmyslových dělníků. A aby se pořádně uškodilo Putinovi, nově Uršula zakázala vývoz toaletního papíru do Ruska! A to je legrační, protože to jen dokazuje, že v Bruselu se už obávají, i že v Evropě brzy dojde toaletní papír! Papírny totiž kvůli drahým energiím zavírají jedna za druhou: (Norske Skog v RakouskuCordier v NěmeckuMitsubishi Paper Mills v NěmeckuDelkeskamp v NěmeckuPapírny v ItáliiPapírny ve ŠvédskuPapírny v Česku. ) Když se nad tím vším zamyslíte, pochopíte, co bude dál – Drahota poroste! Proto Brusel dělá vše proto, aby do vánoc nezdražily v Bruselu diamanty a diamantové šperky. Monopolními kšeftmany s ruskými diamanty jsou totiž bruselští a antverpští klenotníci, a jejich hlavními zákazníky jsou evropští bankéři, boháči a eurokraté. A proč nakupují v Evropě broušené ruské diamanty. No přeci, aby si uložili peníze, do bezpečné měny – do diamantů! Bruselská ochrana diamantového trhu má jasný cíl, umožnit eurokratům, aby si zachránili své prašulky před inflací!“

(česká alternatíva)

 

z prekladača:

 

„Jedna položka vynechaná zo zoznamu boli ruské diamanty – toto vynechanie urobí Belgicko a jeho robustný diamantový priemysel šťastnými . Namiesto toho chce Komisia zakázať dovoz „určitých prvkov používaných v klenotníckom priemysle, ako sú kamene a drahé kovy“. Navrhuje sankcionovať spoločnosť Alrosa, najväčšiu ruskú spoločnosť na ťažbu diamantov.“

„Napriek šiestim kolám rozsiahlych sankcií Európskej únie voči Moskve zostali ruské diamanty na zozname embarga jasnou absenciou.

 

Ich vynechanie je čiastočne spôsobené významnou úlohou Belgicka v diamantovom priemysle. Antverpy po celé generácie slúžili ako hlavné centrum pre diamanty prichádzajúce do Európy – a to aj z Ruska.

To sa však môže zmeniť. Ruský prísľub zintenzívniť vojenskú kampaň na Ukrajine podnietil EÚ urýchliť prácu na novom sankčnom balíku. A niekoľko diplomatov uviedlo, že váhanie Belgicka ohľadom zákazu ruských diamantov je čoraz neudržateľnejšie.

Belgicko sa verejne zaviazalo, že nebude blokovať diamantové sankcie. Vyjadrila tiež obavy, že takýto krok môže poškodiť ekonomiky EÚ viac ako ruskú peňaženku. Podľa mnohých diplomatov oboznámených s diskusiami o sankciách súkromne belgickí diplomati úspešne lobovali u predstaviteľov EÚ, aby drahé kamene ponechali mimo sankčného zoznamu.

„Táto pozícia je čoraz ťažšia,“ povedal diplomat EÚ.

Výsledkom je, že Belgicko – a jeho neochvejná podpora priemyslu dlho spojeného s autokratmi, diktátormi a konfliktnými zónami – je opäť v nepríjemnom centre pozornosti. EÚ už sankcionovala ruské zlato a ďalší luxusný tovar. A teraz sa tí, ktorí dlho presadzujú diamantové sankcie, vrátane pobaltských štátov, Poľska a Holandska, snažia zaútočiť. 

„Už mesiace presadzujeme sankcie na ruské diamanty,“ povedal ďalší diplomat EÚ.

 

Diamantová divergencia

 

Surové ruské diamanty v súčasnosti predstavujú 30 percent celosvetového obchodu s drahými kameňmi. A ministerstvo financií USA odhaduje , že diamanty sú jedným z 10 najlepších neenergetických exportov Ruska, ktorých celková hodnota v roku 2021 presahuje 4,5 miliardy dolárov. 

Napriek tomu sa belgickí lídri ani počas vojny nedištancovali od diamantového priemyslu v krajine. Len minulý týždeň bol belgický premiér Alexander De Croo v Antverpách a vyjadril svoju podporu na priemyselnej konferencii. Opakovane tvrdil, že akýkoľvek zákaz diamantov by poškodil Európu viac ako Moskvu.

„Antverpy počas šiestich storočí dokázali, že si v turbulentných časoch vždy dokážu zachovať odolnosť a inovatívnosť,“ povedal v prejave, v ktorom sa nespomenulo Rusko.

Vedúci predstavitelia diamantového priemyslu v Antverpách zostávajú sebavedomí aj po tom, čo sa tento týždeň začala nová diskusia o sankciách.

USA krátko po invázii zakázali dovoz „nepriemyselných“ diamantov z Ruska. Sankcionovala aj Sergeja Sergejeviča Ivanova, generálneho riaditeľa najväčšej ruskej diamantovej ťažobnej firmy Alrosa, a jeho otca Sergeja Borisoviča Ivanova, bývalého šéfa kabinetu ruského prezidenta Vladimira Putina.

EÚ ho nenasledovala. 

 

Roland Papp, ktorý sleduje nezákonné finančné toky pre Transparency International, uviedol, že EÚ v tejto veci prejavuje „morálne pokrytectvo“.

„Počas leta EÚ pridala na sankčný zoznam ruské zlato, ešte nie je neskoro pridať diamanty,“ povedal.

V júli protikorupčná mimovládna organizácia napísala predstaviteľom EÚ a vyzvala ich, aby do svojho ruského sankčného režimu zahrnuli diamanty. Papp povedal, že EÚ na list nereagovala .

Tom Neys, hovorca Antverpského svetového diamantového centra, tvrdil, že diamantový biznis, už pod obrovským tlakom regulátorov a spotrebiteľov, organicky reaguje na požiadavky spotrebiteľov, ktoré v súčasnosti zahŕňajú etické a udržateľné postupy.

„20 rokov sme investovali do toho, aby bol obchod s diamantmi transparentnejší,“ povedal Neys v rozhovore pre POLITICO na konferencii v Antverpách. „Naozaj to všetko zahodíme, aby sme odmenili Dubaj, ktorý už otvára svoje brány ruským oligarchom?“ pridal.

Tieto argumenty rozzúrili ukrajinských predstaviteľov. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v apríli namietal na belgických zákonodarcov vo videu pred tamojším parlamentom. 

„Sú ľudia, pre ktorých sú ruské diamanty, ktoré sa niekedy predávajú v Antverpách, dôležitejšie,“ povedal. 

Historická väzba

Boj proti praniu špinavých peňazí, daňová regulácia a väčšia transparentnosť neboli pre obchodníkov s diamantmi v Antverpách prirodzené.

Od konca 90. rokov 20. storočia je belgický diamantový priemysel spojený s občianskou vojnou, ozbrojeným bojom a korupciou v celej Afrike. V roku 2004 sa v Antverpách konal vôbec prvý súdny proces proti pašerákovi „krvavých diamantov“ zo Sierra Leone na svete.

Belgická vláda už dlho čelila kritike za to, že sa pozerala iným smerom.

Human Rights Watch v roku 2008 napísala belgickému podpredsedovi vlády Didierovi Reyndersovi, teraz komisárovi EÚ pre spravodlivosť, a vyzvala Brusel, aby zakročil proti pašovaniu diamantov v Zimbabwe a porušovaniu ľudských práv, ktoré ho sprevádzalo. 

Podobne bola skupina politikov so sídlom v Antverpách začiatkom roku 2010 známa ako „ diamantový klub “ obvinená z diktovania vládnej politiky a zákonov v prospech tohto odvetvia. 

Pokiaľ ide o Rusko, ďalším obhajcom diamantovej scény v Antverpách bol vtedajší belgický premiér Charles Michel, teraz predseda Európskej rady. V januári 2018 sa Michel stretol v Moskve s Dmitrijom Medvedevom, vtedajším ruským premiérom, aby prediskutoval obchodné príležitosti.

„Naša investičná spolupráca sa nezastavila,“ povedal vtedy Michel s odkazom na nedávne sankcie EÚ voči Rusku za anexiu Krymu. „Ruské spoločnosti už dlho pracujú v Antverpách.“

Michel a Reynders odmietli komentovať.

Rusko rozdeľuje diamantový priemysel

Odhliadnuc od sankcií, diamantový priemysel sa tiež rozdelil v otázke, ako riešiť ruskú vojnu na Ukrajine.

Od roku 2002 je takzvaný Kimberleyský proces certifikačnou schémou schválenou Organizáciou Spojených národov, ktorá má spotrebiteľov a obchodníkov uistiť, že diamanty, ktoré kupujú, nepodnecujú vojny v Angole, Sierra Leone a Konžskej demokratickej republike. 

https://www.politico.eu/article/eu-proposes-new-sanctions-package-including-oil-price-cap/

 

 

 

Ak nemáte na diamanty a nie ste bankári, boháči a eurokrati, pre vás je divadlo na sankcie!

Ožobráčia vás, seba nie. Ich zachránia ruské diamanty! A každý obchod, kde si sankcie pre seba vynechajú! 

Ak im chcete závidieť, závidíte ľuďom, ktorým sú ako nacistom ukradnuté životy hladujúcich a mrznúcich detí v Európe!

A nielen ukradnuté, toto tým deťom osobne pripravili v rámci divadla na morálku!

 

Médiá teda pomáhajú udržať majetok boháčom, bankárom a eurokratom a ožobráčiť spoluobčanov. Myslite na deti, ktoré budete mať na svedomí, ktorých rodiny nebudú mať na stravu a jedlo!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549646x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie