Založ si blog

Obete dnešnej totality nechajú hladovať

Sankcie majú vyhladovať Európanov. Sú zavedené proti chudobným obetiam v Európe a keby sa chceli búriť, že hladujú, tak sú ešte dezoláti a nepriatelia štátu.

 

Aká solidarita tu existuje, keď energetické spoločnosti dosahujú super zisky?

Sankcie boli zavedené na superzisky energetických spoločností, ktoré budú na hladujúcich zarábať? A ich superzisky poškodia Rusko?

Alebo boli zavedené na preriedenie Európanov, ktorí to neprežijú?

Skrachuje skôr Rusko než Slovensko? A keď Slovensko, to boli sankcie proti komu? Proti Slovensku?

 

Dnes ma zo správ zaujala bezcitnosť a asociálnosť Ursuly Leyenovej voči obetiam debilných sankcií, ktoré nebudú mať na stravu:

 

„Na neúnosnú situáciu s astronomickými účtami za energie upozornila šéfku Eurokomisie francúzska europoslankyňa Manon Aubry počas rozpravy v Štrasburgu. Zároveň jej ukázala niekoľko príkladov nehoráznych účtov za plyn a elektrinu, ktoré jej poslali rozhorčení voliči. Mnohí Francúzi sa sťažujú, že si musia vyberať medzi platením účtov za energie a nákupom potravín. A to v čase, kedy energetické spoločnosti dosahujú super zisky so súhlasom Európskej komisie.

Ursula von der Leyenová na interpeláciu europoslankyne z Francúzska odpovedala: „„Účty, ktoré ste nám ukázali, sa naozaj dajú označiť za „netolerovateľné“. Je to pravda, ale viete čo: pošlite tieto účty do Moskvy! Tam leží dôvod zdražovania“.

 

z článku:

Viktor Orbán označil za urážlivé, ak predsedníčka Európskej komisie odporúča menej solventným Európanom, aby účty za kúrenie posielali do Moskvy

 

Toto sa v socializme nedialo, aby obete socializmu nechávali hladovať. Naopak médiá aj 30 rokov po skončení socializmu vypisovali, že ľudia mesiac nemali toaletný papier! Čo sa bude písať o hyenizme k obetiam v tejto dobe? Že Leyenová bola netvor?

Dnešní obyvatelia Európy sú ešte horší než boli ľudia u nás v socializme voči obetiam totality, lebo je im jedno, že obete budú hladovať a nebudú mať ani na stravu. Ešte im arogantní a bezcitní asociáli budú vypisovať, že to vyriešia dvoma svetrami. Alebo sa hladujúcim posmievať, že nech pošlú účet za nedoplatky do Moskvy, akokeby tieto debilné sankcie, na ktorých budú mať superzisky energetické spoločnosti, vymyslela Moskva a neboli Európanom vnucované debilmi v Bruseli. Alebo chytrými ľuďmi v Bruseli, ktorých k tomu naviedli tí, čo na tom majú zisky a za tučnú odmenu!

Kto by potom také sankcie nechcel? Keď sú na nich superzisky?

 

 

„Nestává se příliš často aby nějaký premiér mluvil otevřeně k novinářům o situaci ve své vlastní zemi. V případě slovenského premiéra Eduarda Hegera k tomu ale došlo, a to navíc pro britský Financial Times. V rozhovoru prohlásil [1], že Slovensko dělí několik dnů, resp. týdnů od kolapsu ekonomiky v důsledku nezvladatelných cen elektřiny a plynu, které začínají likvidovat slovenský průmysl.“

 

https://www.ft.com/content/9a94385a-e007-47dd-a238-7add9f7331c7

 

 

„Odpověď na tuto otázku ve středu přinesl německý Tagesspiegel, který práskl a vynesl ven [3] přísně utajenou informaci německým bezpečnostních služeb, které v úterý večer informovaly německou vládu, že oba dva plynovody jsou poškozeny tak obrovsky a rozsáhle, že už nemusí být nikdy opraveny, protože je to prý prakticky nemožné. Přísně tajná informace vyvolala ve středu mezi průmyslníky hotový poprask a německá vláda zahájila vyšetřování skrze policii, kdo tuto přísně tajnou informaci pro Tagesspiegel vynesl ven.

Informace se ven zjevně dostat neměla, minimálně ne teď v této době. Jak může německá tajná služba vědět, že plynovody již nepůjde opravit? BND se snad šla na to potrubí již podívat, agenti BND navlíkli skafandry a zkontrolovali stav plynovodů na mořském dně? A to zvládli jen pár hodin po explozích, tak rychle?

To samozřejmě ne, to je nesmysl. BND prostě má informace od někoho. Od koho? No, od koho asi? Jedině od někoho, kdo to potrubí viděl zblízka. A kdo se postaral o jeho likvidaci. Chápete? BND dostala informace od amerických bratří, to je celé! A ten skandál s únikem tajné informace teď ohrožuje informační zdroj, protože i tomu nejhloupějšímu Němcovi dojde, odkud BND může vědět takové detaily o stavu zničených plynovodů.

Za výbuchy stojí americká vláda a je vlastně jedno, jestli to zařídila skupina potápěčů Navy Seals, nebo americké námořnictvo poslalo proti potrubí torpédo. Výsledkem prostě je stav, který jsem popsal v článku v úterý, že plynovody jsou prostě zničeny. A proč je nelze opravit? Protože to Američané prostě nedovolí! Každé potrubí lze opravit, když je vůle, jenže zde je přímo zákaz vydaný okupační správou v Německu. Ano, je to tak, Američané stále udržují v provozu Úřad okupační správy v Německu, jeho ústředí je zde ve Frankfurtu na půdě amerického konzulátu.“

(česká alternatíva)

https://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/eu-halt-pipeline-sabotage-fur-wahrscheinlich-und-droht-mit-sanktionen-8687140.html

 

z prekladača:

„Nemecké bezpečnostné úrady predpokladajú, že tri rúry baltského ropovodu Nord Stream 1 a 2 budú po údajných sabotážach navždy nepoužiteľné. Ak sa rýchlo neopravia, natečie veľa slanej vody a rozkoroduje potrubia, dozvedel sa Tagesspiegel z vládnych kruhov.

Podľa Dánskej energetickej agentúry už z postihnutých vedení unikla viac ako polovica plynu. Linky by preto mali byť v nedeľu pravdepodobne prázdne, ako povedal na stredajšej tlačovej konferencii šéf úradov Kristoffer Böttzauw.

Ako vypočítal úrad, klimatický vplyv úniku plynu zodpovedá približne tretine celkového vplyvu Dánska na klímu za jeden rok. Konkrétne zdravotné riziko pre obyvateľstvo – najmä na ostrove Bornholm v Baltskom mori – neexistuje, uviedla.

Incidentu sa medzitým ujal aj krízový tím Spolkového ministerstva zahraničných vecí a o dôsledkoch rokujú viaceré federálne ministerstvá a kancelária.

Ako prvý krok sa zintenzívňuje kontrola nemeckých suverénnych vôd federálnou políciou, ktorej lode budú dôkladnejšie monitorovať príslušné trasy kritickej infraštruktúry. Okrem toho by mali spolkové krajiny posilniť ochranu pobrežných oblastí Severného mora a Baltského mora. Obavy vyvoláva aj ochrana v súčasnosti budovaných terminálov na skvapalnený plyn a podmorské a telekomunikačné káble.“

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540694x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie