Založ si blog

Koľko ľudských životov ste ochotní obetovať za výhru nad Ruskom?

Predstava rodinného stretnutia podľa SME

 

Niektorí ste tu napísali, že máte v rodinách takú dobrú dohodu, že keď sa stretne rodina, tak sa o politike nerozprávate a vďaka tomu máte v rodine mier, keby si niektorí členovia v rodine mysleli niečo iné než iní.

 

Ani toto nie je ideálna rodina, lebo ideálna rodina podľa skutočných liberálov by vyzerala tak, že každý člen rodiny môže povedať, čo iné si myslí a napriek tomu vzájomne so sebou neskončia za svoje aj iné názory. O nich by ďalej mohli diskutovať a buď by dospeli k tomu, že o niečom iných presvedčia alebo nepresvedčia. V prípade, že nepresvedčia, tak by to ukončili slovami – No, nepresvedčil si ma, stále si myslím to, čo som si myslel, ale politika nie je taká podstatná ako naše porozumenie v rodine a preto nateraz o politike končíme a venujeme sa niečomu inému. V liberálnej rodine by a o čo viac by bola liberálna, existovalo nie mlčanie, ale plodné a podnetné diskusie, ktorých by sa nikto nebál, že sa tým zničia rodinné vzťahy, keď budú diskutovať. Je to o schopnosti tolerancie k iným názorom, že aj tak toho človeka máte radi a o zmysle ľudí pre slobodu, že nemusíš byť ako ja, nemusíš mať názory ako ja, môžeš aj chcieť inak žiť ako ja. Pochopenie, že nemusíš napĺňať moje predstavy o tebe, ale svoje predstavy o sebe a svojom živote.

To nie sú kecy, to je opis slobody v rodine. To je predpoklad, kedy môže byť rodina naozaj šťastná a nikto sa v nej nemusí báť byť sám sebou.

 

Nižší, naozaj nižší level od tohto je, že sme rodina, ktorá si rozumie len vtedy, keď budeme o svojich názoroch mlčať. Vychádzame spolu dobre, ale za cenu mlčania na nejaké témy v ktorých neuznávame iné názory, len svoje! Keby sme sa vzájomne počuli, tak by sme so sebou navzájom skončili a preto na tieto témy mlčíme. Aj taká rodina je celkom šťastná, lebo nie všetci v rodine vedia iných zniesť v niektorých témach a nedovolíme kvôli tomu rozbiť vzťahy všetkým. Môžeme sa aspoň vidieť, objať, nestratíme kontakt, čo je v rodine najdôležitejšia vec.

 

Predstava rodinného stretnutia podľa SME, čo by si ich novinári priali. Samozrejme, že v prvom rade také rodiny, ktoré majú kompletne také názory ako ich diktujú novinári SME a Denníka N. Také rodiny sú určite šťastné, lebo všetci sú čitatelia SME a Denníka N, všetkých členov rodiny vychovávajú len progresívne médiá aj v dospelosti, čo si majú myslieť, čomu majú veriť, čomu veriť nemajú a prečo. Celý návod na myslenie máte v ich novinách ako v biblii. No dnes na ovládanie spoločnosti nemáme duchovenstvo ale objednaných novinárov na vašu výchovu v dospelosti a čo musíte splniť, aby vám dal štát pokoj a neprenasledoval vás za to, že ste sa od tejto výchovy nejako odchýlili. Dnes sú vaše povinné duchovenstvo konkrétne progresívne médiá. Oni vám nadiktujú a podrobne vysvetlia, akú morálku máte mať a prečo. Aký názor je morálny a aký nie.

Že ste si ich neobjednali a nečítate ich? To je úplne jedno, lebo oni určujú celej spoločnosti, čo je morálne a čo nie, ktorý názor je správny a ktorý nie. A ak by ste neposlúchali, tak na vás urobia mediálny pohon (ak ste známa osoba), alebo vás len scenzúrujú cez svoje dovolávanie sa cenzúry ako „dezoláta“ a „fašistu“.

 

 

 

Ako majú postupovať ich čitatelia pri rodinnom stretnutí, keď sa v rodine nachádzajú jedinci, ktorí s nimi v niečom nesúhlasia.

 

Ich morálny čitateľ a správne nimi vychovaný jedinec, najlepšie viacerí jedinci, sa uprostred stretnutia v rodine postavia a povedia:

 

 

„Vyzerá to tu ako šťastná rodina, lebo ste o politike mlčali. Ale my nie sme šťastná rodina, lebo nie sme komplet morálna rodina podľa predstáv SME. Nie všetci členovia rodiny tu majú požadovanú morálku podľa vyšších princípov takého Jakuba Fila, čo nám má byť vzorom. To uvádzam ako príklad, lebo správnych ľudí, progresívcov a liberálov, tam máme veľa!

 

Aj keď mlčíte a nehovoríte svoje politické názory alebo na odpojenie plynu, my vieme, že ste fašisti, lebo vás sledujeme. My vieme, že si nemyslíte presne to, čo Jakub Filo a darmo sa tu pretvarujete, že fašistami nie ste. My vieme veľmi dobre, čo si doma myslíte! A že s nami nesúhlasíte, pretože nemáte morálku Jakuba Fila a našich progresívcov, ktorí by vám mali byť vzorom na každý morálny názor a aj ku iným aspektom, ako je odpojenie plynu alebo dodávok zbraní.

My vieme, že podporujete Putina, keď si myslíte niečo iné, než je v novinách na SME už aj podrobne vysvetlené, ale nekúpili ste si predplatné!

My vieme, že akýmkoľvek iným názorom dodávate energiu Putinovi a za to by ste si zaslúžili vysťahovať do Ruska alebo do Afriky.

My vieme a sledujeme vás, že počúvate a čítate aj niečo iné ako SME a Denník N a nami odporúčané médiá. Tým ste vydláždili cestu k vojne a preto máte na svedomí obete aj z Buče. A preto ako vymytí nechápete morálny rozmer okamžitého odpojenia plynu. Aspoň chápať by ste mali, prečo by to malo byť okamžité. Aspoň po tom volať!

Kde vy máte zástavu Ukrajiny? A kde vy ste napísali slovo odsudzujem, aby to bolo dostatočne jasné, že nič iné k tomu nemáte dodať, žiadny iný názor s čím by to mohlo súvisieť alebo aké by mohli byť príčiny? Napíšeš slovo odsudzujem a potom k tomu niečo dodáš a tým zabiješ celé slovo odsudzujem! Potom máš zmĺknuť a nič nedodávať, na nič sa nepýtať, lebo to všetko je spochybňovanie slova odsudzujem! Vidno, že vôbec nerozumiete tejto vyššej morálke novinárov SME lebo ste dezoláti a fašisti.

A keďže sme vo vojne, musíme všetci jednotne chcieť veľkú vlasteneckú svetovú vojnu, kde sa všetci zapoja a všetci dodávajú zbrane na rýchly mier. A všetci jednotne musíme chcieť odpojenie plynu.

Už máme toho akurát dosť, tohto vášho mlčania v rodine, aby ste sa ako fašisti mohli votrieť do našej blízkosti, a preto s vami ako s fašistami končíme! Môžete vstať a odísť, tam sú dvere pre tých, čo sa nenechajú prevychovať Jakubom Filom a našim morálnym vzorom v progresívcoch.

 

 

Prečo na to musia využívať svojich čitateľov.

 

 

Keďže, ako mi to niekoľkokrát vysvetľoval Pupuško, že SME číta len 5 % obyvateľov, nemajú ako prenasledovať iných občanov, ktorí si ich predplatné nekúpili a neveria im. Čo nedokáže Jakub Filo a ďalší novinári v SME a Denníku N, dokážu ich čitatelia. Hoci je ich len 5 %, rozlezú sa takto prevychovaní týmito novinármi do spoločnosti a takto zatočia so svojimi kolegami, priateľmi a rodinami! Pár novinárov by takto rozoštvať spoločnosť nedokázalo, ale ich čitatelia už áno! Aj 5 % obyvateľov postačí, aby šli po spoločnosti ako križiaci a vnucovali v diskusiách a v rodinách všetkým propagandu týchto novín.

 

 

 

„Vysvitlo, že minister obrany Jaroslav Naď, ako ináč z OĽaNO, nám celý čas klamal. Ubezpečenia, že S-300 v hodnote miliónov eur, ktorý chráni Slovensko, nikdy nedodá na Ukrajinu, pokiaľ nebudeme mať adekvátnu náhradu, bola čistá lož.

Koalícia by si mala uvedomiť, že od voličov nedostala mandát na stále sa opakujúce riskantné dobrodružstvá nielen teraz v zahraničnej politike, ale najmä v domácej – sociálnej, zdravotníckej, daňovo-odvodovej politike. Ak bude naďalej pokračovať v bezprecedentnom avanturizme vo všetkom, na čo siahne, tak nás nakoniec dovedie do katastrofy.“

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/622958-vojensky-dobrodruh-heger-a-jeho-moralna-ocista/

 

 

Chmelár:

 

„V prvom rade je neprijateľný už len spôsob, akým sa o tom slovenská verejnosť dozvedela. Z bezpečnostných dôvodov sa dá tolerovať utajenie času a spôsobu prepravy takéhoto systému, ale nie samotné rozhodnutie o jeho darovaní inému štátu. To by bolo vo všetkých vyspelých demokraciách od Spojených štátov až po susedné Rakúsko neprijateľné. Demokratický štát musí rozhodovať o základných otázkach svojej bezpečnosti transparentne, nie v utajenom režime, na nátlak veľmoci, a tak, že sa o tom dozvedia naši občania skôr zo zahraničnej tlače ako od vlastných predstaviteľov. Už len za tento arogantný štýl, keď dal bez akejkoľvek diskusie do stávky životy nás všetkých, by mal minister obrany podať demisiu. On tu bude naháňať „agentov“ za mizerných 500 eur, pričom sám poberal štedré dotácie od americkej vlády a dodnes jej slúži oddanejšie ako vlastnému štátu a správa sa k nej poníženejšie ako k vlastným občanom? Nechutné, ak túto mocenskú aroganciu a svojvôľu trpíme. Prezidentka Čaputová sa opäť ukázala ako osoba bez autonómneho názoru na zahraničnú politiku, keď okamžite po zverejnení informácie odverklíkovala pripravený text, že vraj „darovaním obranného systému S-300 Ukrajine pomáhame znížiť počet civilných obetí tragického konfliktu“. Ale to je perfídna lož. Akoukoľvek dodávkou zbraní počet obetí zvyšujeme a vojnový konflikt predlžujeme. Pokúsim sa vysvetliť, v čom je hlavný problém a prečo o celom konflikte nediskutujeme poctivo.

 

Samozrejme, už počujem námietky: A čo Buča? A čo dnešné zbombardovanie železničnej stanice v Kramatorsku? Po prvé, je iste zábavné, že experti z našich červených denníčkov vedia viac ako ministerstvo obrany USA. Pentagon totiž vydal vyhlásenie, v ktorom sa píše, že „americká armáda nie je schopná nezávisle potvrdiť ukrajinské správy o zverstvách spáchaných ruskými silami voči civilistom v dedine Buča“. https://www.reuters.com/…/pentagon-cant-independently…/ O tom, že Washington Post potvrdil, že ukrajinskí bojovníci zneužívajú civilistov ako živé štíty, som písal už v predchádzajúcom článku: https://www.washingtonpost.com/…/ukraine-kyiv-russia…/ No a čo sa týka bombardovania železníc, práve to je prípad, kedy sa životy civilistov môžu stať vedľajšími stratami, nie hlavným cieľom útokov. Po tom, čo štáty NATO začali prevážať vojenskú techniku po železnici, sa železničné uzly stali vojenským cieľom. Tí, ktorí to nariadili, s tým museli rátať, preto im treba klásť legitímne otázky, či sú to pre nich prijateľné straty.
Chápem legitimitu sporu, ak si časť ľudí myslí to, čo americký prezident, že Ukrajine treba dodávať zbrane, aby sa mohla brániť a druhá časť si myslí to, čo pápež, že treba ihneď ukončiť krviprelievanie. Neviem, či ste si všimli, že Washington doteraz nevyvinul žiadnu diplomatickú aktivitu na ukončenie konfliktu. Namiesto toho povzbudzuje Kyjev, že tú vojnu môže vyhrať, čo je podľa mňa šialené. Aj keby tu bola teoretická možnosť, že Ukrajina vyhrá nad jadrovou veľmocou, všetci veľmi dobre vedia, že niečo také je možné dosiahnuť len za cenu nesmiernych strát na ľudských životoch. Ste ochotní tú cenu zaplatiť? A povedali ste to ľuďom? Vysvetlili ste im, v koho záujme je prerušenie diplomatických rozhovorov po masakre v Buči, stupňovanie požiadaviek nad dohodnuté body a predlžovanie vojny o ďalšie nie mesiace, ale roky? Nie je náhoda, že práve tí, ktorí Ukrajine odporúčajú bojovať za akúkoľvek cenu, pohŕdajú mierom a sú už niekoľko desaťročí posadnutí vojnami.
Nič z toho, čo som napísal, nezmenšuje Putinovu vinu za rozpútanie konfliktu, za straty na ľudských životoch i za zničenie Ukrajiny. Ale ak chceme porozumieť tomuto konfliktu a prispieť k jeho vyriešeniu, musíme prestať s tými infantilnými hádkami, kto je zradca, so zaslepeným uprednostňovaním Ukrajiny pred všetkými cieľmi a s hysterickými pokrikmi, aby si nás všimli v zahraničí, ako poslúchame. Ukrajine nepomôžeme tým, že necháme vykrvácať vlastnú ekonomiku a už vôbec nie tým, že budeme ignorovať potreby vlastného obyvateľstva. Namiesto toho sa musíme usilovať pochopiť povahu tejto vojny a motiváciu jednotlivých aktérov bez predsudkov. Je šialené, ak nám vládnu ľudia bez morálky a cti, ktorí poslušne aportujú svojim pánom v Bruseli a Washingtone bez toho, aby vedeli vysvetliť, čo ich konanie prinesie Slovensku.“

(krátené)

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5311943352170847/

 

 

 

Kasparov: „Toto už je třetí světová válka“

K eskalaci stejně dojde

„Toto přece už je třetí světová válka. Putin s tím začal už před dávnou dobou a Ukrajina je jen aktuální frontou. Konflikt se stejně bude stupňovat, a to mnohem spíš, pokud se mu podaří zničit Ukrajinu, protože pak mu znovu dokážete, že ho stejně nezastavíte, i když byste toho zřejmě byli schopni.

Biden a ostatní trvají na tom, že pokud Putin zaútočí na pobaltské státy, NATO podnikne odvetné kroky. Když se podívám na Ukrajinu, těžko tomu věřím a Putin určitě také ne. Pokud jde o jaderné riziko, pak mezi Estonskem a Ukrajinou není nejmenší rozdíl. Prosím, neříkejte: „To by Putin přece nikdy neudělal!“

 

 

„Prosím, neříkejte: „To by Putin přece nikdy neudělal!“

 

To má pravdu v tejto vete a preto Putin použije aj jadrové zbrane a nehovorte, že to by predsa neurobil!

 

 

 

„Aj keby tu bola teoretická možnosť, že Ukrajina vyhrá nad jadrovou veľmocou, všetci veľmi dobre vedia, že niečo také je možné dosiahnuť len za cenu nesmiernych strát na ľudských životoch. Ste ochotní tú cenu zaplatiť? A povedali ste to ľuďom? Vysvetlili ste im, v koho záujme je prerušenie diplomatických rozhovorov po masakre v Buči, stupňovanie požiadaviek nad dohodnuté body a predlžovanie vojny o ďalšie nie mesiace, ale roky? Nie je náhoda, že práve tí, ktorí Ukrajine odporúčajú bojovať za akúkoľvek cenu, pohŕdajú mierom a sú už niekoľko desaťročí posadnutí vojnami.“

(Chmelár)

 

 

A ja sa pýtam, koľko ľudských životov ste ochotní obetovať za výhru nad Ruskom? Uvádzajte počet, koľko! Po aký počet obetí ste ochotní zájsť, aby ste už nechceli tretiu svetovú, ktorá vraj už teraz je?

 

 

 

 

.

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,493
Celková čítanosť: 5555618x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie