Založ si blog

Čo by som na mieste Ruska robila ja

Ešte som nenapísala, čo by som na mieste Ruska robila ja, keby som mala dodržať, čo odo mňa iné štáty chcú.

 

Ak nemá štát žiadne právo chrániť svojich občanov mimo svojho štátu, tak by som svojim občanom odkázala: Môžete k nám utiecť, ale ak tam zostanete, nepočítajte s tým, že vás bude niekto zachraňovať! Keď vás tam vyvraždia, tak nemali ste tam bývať a už dávno ujsť.

Nevedela som, že medzinárodné právo vyzerá tak, že keď sa tu rozhodneme viesť občiansku vojnu s Maďarmi, nemajú sa do toho čo Maďari v Maďarsku starať. Nevedela som, že Maďari na Slovensku sú nám vydaní na milosť a môžeme im zakázať aj maďarské školy a keď sa im nepáči – odchod do Maďarska.

Viete, ja keby som bývala v takej maďarskej časti, kde by ich Slováci ostreľovali, celkom nesebecky by som chápala, že keď na nich budeme útočiť a bude z toho vojna, tak o tú časť Slovenska prídeme. Ja by som chápala, že potom chcú byť časťou Maďarska, keď im takto nehorázne ubližujeme, že im ide o životy.

Prisahám, že keby sa ma spýtali – Súhlasíš, že toto už nebude Slovensko, aby sme týchto ľudí mohli zachrániť? Tak ja by som súhlasila. Odišla by som odtiaľ ja alebo tam s nimi zostala. To je ako taký problém zistiť, čo si ľudia prajú, keď sa všade oháňame, že sa vraj môžu slobodne rozhodnúť?

To sa predsa tiež dá ľahko zistiť, či tam bola občianska vojna, či majú všetci občania rovnaké práva, na svoj jazyk, na svoje školy, či sa ostreľujú?

 

Potom ale neviem, prečo napríklad náš štát by nesmel našich občanov niekde zachraňovať, keby tam voči nim viedli občiansku vojnu, ale Ukrajincov máme!

Prečo tam teda nejdeme zachraňovať aj Maďarov? Však nie sú naši Slováci, tak už môžme.

 

Ako vidím, je to dobré poučenie, prečo si nemáte brať niekoho z iného štátu. Lebo keď vás tam budú vyvražďovať v občianskej vojne, tak vás nemá čo váš štát zachraňovať!

Tak to ľuďom oznámte: Ak sa odsťahuješ do inej krajiny, sám si znášaj následky, čo ti tam urobia! Ak ťa zavraždia, mal si tam nebyť. Ak si zoberieš cudzinca, riskuješ svoj život, preto si dobre rozmysli, do akej krajiny takto pôjdeš riskovať život. A každý by vedel, že môže počítať aj s genocídou, lebo všetci dodržia medzinárodné práva.

Zatiaľ to vyzerá tak, že hlavne svojich občanov nikde zachraňovať nemôžete, ale cudzích musíte! Všetky tie medzinárodné zmluvy sú len taký toaletný papier, ktorý sa dodržiava len ako komu vyhovuje.

A potom vznikajú také absurdnosti, že našu prezidentku nezaujíma, čo chcú 2/3 Slovákov, ale čo chce 52 % Ukrajincov. A nás nech potom zastupuje ukrajinský prezident a nech sa zodpovedá nám, čo chceme! 

Ako som už písala, o politiku som sa nezaujímala. A v podstate nie je ani o čo! Ak existujú nejaké medzinárodné zmluvy, tak to aby ste sa nabiflili, kde, kedy a ako len neplatili. A kto politike rozumie, vie dlho vyprávať, že v tom roku sa porušili takto, v tom roku zas takto. Menuje len kedy čo neplatilo.

Je niekde aj krajina, kde platia?

 

 

„Evakuovaní z Donbasu se obávají budoucnosti v Rusku, část se chce vrátit“

 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-invaze-doneck-luhansk-obyvatele-evakuace-rostov.A220221_124931_zahranicni_dtt

 

 

No ja by som ich na mieste Ruska nechala nech ich aj vyvraždia. Nemali tam ísť bývať! A zvlášť nie na Ukrajine, kde ich aj upália.

 

Ale som si istá, že keby písali recenzie o hoteloch, tiež by boli nespokojní. Keď je u nás nejaká žena týraná a prenasledovaná partnerom, zabezpečia jej maximálne ubytovanie a celkom nikto sa nestará, že má len dve igelitky. Nedostane 116 eur a môže si variť z toho, na čo má! Keď nemá na mäso aj celý rok alebo na jogurty, nikoho to nezaujíma. Môže byť rada, že má kde hlavu skloniť, lebo mnohé nemajú kde ani to!

 

 

 

z komentárov na Postoji:

 

„Asi by ste dopriali aj juhu Slovenska, aby si tam maďarsķá menšina vyhlásila svoju republiku. Lenže tak by sme mohli prehodnocovať hranice celej Európy, zájsť do obdobia Raķúsko-Uhorska, alebo až do čias Rímske ríše. Hrozba vojny Vám neprekáža?“

 

„Alebo do Kosova.

Na juhu Slovenska nikto nikoho neupaľuje v dome odborov, neruší Maďarom cudzojazyčné tabule, necenzuruje médiá a nezavádza diskriminačné jazykové zákony. Ani nemáme podobnú web stránku ako myrotvorca, kde sa zverejňujú identifikačné údaje nepohodlných ľudí a takisto tu nezomierajú antislovenskí Maďari. Nemáme v parlamente hardcore náckov, ktorí sa reálne podieľali na násilnostiach voči Maďarskému etniku a otvorene vyzývajú na ich elimináciu.

Ale inak je vaše prirovnanie jednoducho perfektné.“

 

 

Vážne by si po tomto Maďari z nás neodkrojili? (Keby sme ich 50 zaživa upálili?) Však sa bojíme, že si z nás odkroja aj bez toho!

 

 

Masaker v Odese je stále mokvajúcou ranou

 

„Vládne úrady sa tak usilovali zabrániť prípadným provokáciám počas panychídy za obete krvavej tragédie z 2. mája 2014. „Rusi, usmažte sa!“ ozývalo sa podľa očitých svedkov odeskej tragédie pred horiacim Domom odborov. Tragédiu sa dodnes nepodarilo objasniť a vinníkov potrestať napriek verbálnej pripravenosti vládnych miest v Kyjeve.“

 

 

A vážne by sme si mohli dovoliť to nevyšetriť?

 

 

„Výsledkom krviprelievania 2.¤mája 2014 bolo za živa upálených 48 ľudí a ďalších viac ako 250 utrpelo zranenia. Boli to obete ultrapravicových nacionalistov skrývajúcich sa väčšinou za maskou futbalových fanúšikov a aktivisti Majdanu. Stalo sa tak po februárovom zvrhnutí prezidenta Viktora Janukovyča a dosadení prozápadného režimu.

 

Pravicoví radikáli hádzali na budovu, v ktorej boli aj ženy a deti, Molotovove koktaily. Niektorí útočníci použili proti obkľúčeným aj strelné zbrane, čo dokumentujú aj dobové fotografie. Vládna moc doteraz neurčila vinníkov masakry napriek rastúcemu tlaku verejnosti vrátane EÚ.

 

Vyzývam ukrajinskú vládu na nezávislé a transparentné vyšetrenie tragédie. Všetkých vinníkov týchto zločinov musí stihnúť spravodlivý trest,“ citujú agentúry Jana Tombińskeho, veľvyslanca EÚ v Kyjeve.

Podľa Kyjeva ukrajinskí vyšetrovatelia od začiatku vraj pracovali s niekoľkými verziami príčin nepokojov. Hlavnou bola provokácia radikálov. Dokonca požiar Domu odborov majú podľa nej na svedomí protivládni aktivisti, ktorí zo strechy budovy hádzali zápalné fľaše na futbalových ultras. Objavilo sa dokonca aj tvrdenie, podľa ktorého „nepokoje vyvolali ruské tajné služby“. Ukázalo sa však, že ide o výmysel, rovnako ako v prípade použitia otravných látok. Pravdou však napríklad je, že medzi aktivistami útoku na Dom odborov bol aj dnešný predseda parlamentu Andrej Parubij, čo dokumentujú dobové fotografie aj viaceré videá. Sú na nich napríklad aj dievčatá, ktoré pred centrálou odborov plnia prázdne fľaše horľavinou, či ostrostrelec v nepriestrelnej veste strieľajúci na ľudí v Dome odborov. Oficiálne je podozrivých zo spáchania série trestných činov 23 ľudí a po ďalších 13 je vyhlásené pátranie. Sú medzi nimi občania Ukrajiny, Ruska a Bieloruska. Doteraz však bez výsledku.

Rovnako ako transparent aj opoziční poslanci, ktorí chceli vzdať hold obetiam krviprelievania spred dvoch rokov, napokon ostali na letisku. Stúpenci Automajdanu totiž odmietli pustiť poslancov na Kulikovo pole a k Domu odborov.

Zato poslanec z parlamentnej frakcie Radikálna strana Igor Mosijčuk teror v Odese charakterizoval v deň tragédie ako „veľký národný sviatok“. „Príde čas, keď aj 2.¤máj bude štátnym sviatkom, pretože práve pred dvomi rokmi získali Ukrajinci prvé skutočné víťazstvo v súčasnej národnooslobod­zovacej vojne,“ napísal ukrajinský poslanec na svoje stránke na jednej zo sociálnych sietí. Podľa neho bude tento deň zapísaný „zlatými písmenami v novodobej ukrajinskej histórii“.

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/391860-masaker-v-odese-je-stale-mokvajucou-ranou/

 

 

Vážne by sme mohli upáliť 50 Maďarov zaživa a neodkrojili by si z nás? A stihli by sme to aj roky nevyšetriť a urobiť si z toho veľký národný sviatok a vraha mať v parlamente? A ešte dávať do rúk zbrane aj deťom?

 

22.2.2022

Pravý sektor v Oděse fotil děti a seniory se zbraněmi na podporu válečné propagandy!

 

https://rumble.com/vvl20c-prav-sektor-v-odse-fotil-dti-a-seniory-se-zbranmi-na-podporu-vlen-propagand.html

 

 

 

Ani by ste sa nečudovali, keby si z nás po tomto odkrojili!

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542169x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie