Založ si blog

Ukrajina nemôže byť členom NATO

Vzájomne nepriateľské krajiny podľa obsadenia „priateľmi“, nemôžu byť susedmi. Medzi nimi musí byť „neutrálny“ priestor, kde ich už „priatelia“ nebudú obsadzovať.

 

zo starého článku:

 

Komentár Eduarda Chmelára: Územnú celistvosť Ukrajiny ochráni iba neutralita

 

„A jeho riešenie je jednoduchšie ako sa nám to bojovne naladené médiá snažia vsugerovať: medzinárodné záruky ukrajinskej neutrality.

Kyjevu treba vysvetliť, že jeho koketovanie so Severoatlantickou alianciou sa musí skončiť. Nie preto, aby si nepohneval veľkého ruského medveďa. Ale preto, aby udržal Ukrajinu pokope.

Západní politici, novinári, analytici, aktivisti a všetci, ktorým (údajne) tak veľmi leží na srdci suverenita a celistvosť ukrajinského územia, musia pochopiť, že cesta cez NATO k nej nevedie – naopak, je to najistejšia cesta k rozbitiu Ukrajiny.“

https://www.aktuality.sk/clanok/260850/komentar-eduarda-chmelara-integritu-ukrajiny-ochrani-iba-neutralita/

 

 

Putin kritizuje Západ za zradu ideálov. Pomýšľa na vytvorenie nového štátu

 

https://www.aktuality.sk/clanok/260731/putin-kritizuje-zapad-za-zradu-idealov-pomysla-na-vytvorenie-noveho-statu/

 

 

Putinovi poslanci navrhli uznání „lidových republik“ na Donbasu

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-jednotne-rusko-separatiste-donbas-luhanska-republika-ukrajina.A220214_133857_zahranicni_jhr

https://tass.com/world/1403111

 

 

„Vladimir Putin nezávislost obou republik nechtěl uznat, protože bylo jasné, že tím by byl učiněn nezvratný krok vedoucí k rozbití Ukrajiny, který by ještě více uzavřel dveře ke Kyjevu v politické a diplomatické rovině. Jenže, časy se mění.

Takováto výzva poslanců Putinovi od jeho vlastní strany je pouze politickým a dopředu dohodnutým scénářem, protože všechny prostředky diplomacie byly zjevně ve vztahu k Ukrajině a NATO vyčerpány. NATO se chce rozšiřovat, Kyjev chce do NATO a pro Moskvu je to nepřijatelné. Kremlu tedy nezbývá nic jiného, než uznat nezávislost obou republik, čímž z hlediska mezinárodního práva dojde ke změně několika klíčových faktorů.

Pokud Kreml uzná nezávislost DLR a LLR, potom tím automaticky uzná i jednotlivé orgány těchto republik a jejich představitele. A tito představitelé jako zástupci uznaných států potom budou moci z titulu politické reprezentace požádat Moskvu o vojenskou pomoc před agresí NATO a Kyjeva, budou moci požádat o rozmístění ruských vojsk a zbraňových systémů. Kyjev tím okamžikem navždy ztratí obě republiky, které budou od té chvíle kopírovat model Kosova, Abcházie a Jižní Osetie.

Moskva tak rozmístěním zbraní v DLR a LLR neporuší mezinárodní právo, protože zbraně i vojska budou rozmístěna na základě pozvání a žádosti představitelů uznaných republik a Kyjev tak definitivně už nebude moci nic dále podnikat, protože útok na obě republiky by byl útokem proti rozmístěným ruským jednotkám. Rusko zřejmě v případě obou republik použije model Kosova, tedy tzv. model Albright (nazvaný podle Madeleine Albright, někdejší ministryně zahraničí USA), kdy Američané jednostranně uznali nezávislost Kosova na Srbsku a vzápětí do Kosova vyslali své vojáky, transportní letouny a techniku. Ruská diplomacie zřejmě okopíruje Albright model a to samé provede s DLR a LLR. Svědci hlásí, že ruská armáda po železnici nasunuje k Ukrajině pásové raketomety TOS-1 určené pro palbu termobarické munice.

Po jejich uznání nezávislosti na Kyjevě se okamžitě do obou republik začnou přesouvat ruské jednotky a ruská transportní letadla začnu přivážet vojenskou předsunutou techniku. Američanům se Kosovo vrátí do ksichtu jako bumerang. Jenže, více než Američany to bude bolet Kyjev. Ten ztrátou obou republik nastoupí cestu rozpadu Ukrajiny na další menší části. Problémy se objevují na jihozápadě Ukrajiny s maďarskou menšinou, která si stěžuje do Budapešti, že je utlačovaná, protože Kyjev zakázal používat ve školách a na úřadech v oblasti maďarštinu. O tomto česká média mlčí jako zařezaná. Viktor Orbán to označil za prvek Banderismu a útisku maďarské menšiny na Ukrajině.

Odtržené části Ukrajiny, které vyhlásí samostatnost, najdou uznání v cizině, rozuměj v Rusku, cizí mocnost tuto nezávislost uzná a na žádost čerstvě uznaných představitelů té země pošle na jejich žádost do země vojáky a vojenskou techniku. Moskva takovýto postup nechtěla, protože hlavním cílem bylo neztratit Ukrajinu, tedy kontrolu nad procesy, ale toto nastoupené řešení lze označit za ruský PLAN B. Ukrajina natrvalo přijde o východ Ukrajiny a ztráta dalšího území podkope autoritu vlády v Kyjevě. O to více bude potom Kyjev tlačit na členství v NATO a bude argumentovat nejen Krymem, ale především ztrátou Doněcku a Luhansku.

Tento krok Kremlu vyrazí Američanům ale z rukou karty v dané situaci, protože Moskva bude tvrdit, že pouze kopíruje model Albright a odtržení Kosova, jehož představitelé obratem poslali zvací dopis pro americkou armádu a legalizovali zřízení největší americké vojenské základny v Evropě, Camp Bondsteel. Marně Bělehrad křičel, že odtržení je nezákonné, že je neplatné, že jde o součást Srbska, protože všechny tyto křiky padaly na hluché uši Američanů a celého NATO, s výjimkou několika zemí, např. Ficova Slovenska, které tehdy Kosovo neuznalo.

 

Kyjev se musí rozhodnout, jestli chce více do NATO, nebo více zachovat územní integritu. Obojí ale v etnicky a politicky rozpolcené zemi jakou je Ukrajina mít nemůže a nebude

 

Český ministr zahraničí Jan Lipavský na to nemá, ale správně by měl do Kyjeva přiletět a vysvětlit tamním politikům, že nemohou mít všechno. Buď půjdou cestou neutrality a zachovají si integritu státu, pokud dojde k federalizaci, ale nebudou v NATO a budou muset dodržovat pravidla neutrality, což pro militantní Ukrajince bude asi fakt nepředstavitelné.“

(česká alternatíva)

 

 

A my by sme zas chceli byť neutrálni a nám nedovolia naši „priatelia“. Nikde o tom nerozhodujú občania, len zapredané svine „priateľom“. Každý štát má svoje.

 

 

Ak sa vám to zdá nejaká bláznivá konšpirácia, tak ja by som si myslela, že skôr toto je konšpirácia a len vymyslené, lebo také sa stať nemôže:

 

 

„Úrad amerického prezidenta Joe Biden najal nového šéfa poradcov pre jadrovú politiku. Stal sa ním absolvent jadrového inžinierstva Sam Brinton. To, ako sa prezentuje, budí väčšiu pozornosť ako jeho nová profesia

 

Ako upozorňuje web iPrimaNewBrinton je zároveň aktivistom LGBTQ+, propaguje rodovú rovnosť- po Bielom dome tak chodí aj na vysokých podpätkoch. Necháva sa oslovovať zámenom „oni“. Vo voľnom čase prepadol hobby, v rámci ktorého udržiava sexuálny vzťah s osobou hrajúcou sa na psa.“

https://www.hlavnespravy.sk/vizaz-bidenovho-poradcu-pre-jadrovu-politiku-je-zarazajuca-ma-takto-vyzerat-reprezentacia-velmoci-pytaju-sa-ludia/2861218

 

To isté na iDnes:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/lgbtq-komunita-usa-jaderna-energie-sam-brinton.A220214_192331_zahranicni_wass

 

To je konšpirácia, výmysel alebo sa vážne hrá na psa? Predtým by som povedala, že len súkromne v spálni, ale keď je niečo také možné na verejnosti, že niekto má rúž aj fúzy, môže byť reálne aj to s tým psom.

 

 

 

Chmelár 15.2.:

 

MÉDIÁ ZOHRÁVAJÚ V UKRAJINSKOM KONFLIKTE HANEBNÚ ÚLOHU A VYTVÁRAJÚ ATMOSFÉRU VOJNY

 

„Večer mi volala kamarátka z Ukrajiny, s ktorou som sa zoznámil zhodou okolností v Kyjeve, niekoľko týždňov po Majdane. „Čo ste tam všetci zošaleli?! Aká vojna?? Kde?? Ako to, že tu o tom nič nevieme??? Máme väčší strach z vašich správ ako z Rusov!“ vyžalovala sa mi znepokojene.

Teraz je zo všetkého najdôležitejšie to, aby Ukrajinci pochopili, že ich Američania iba zneužívajú ako živé štíty v ich geopolitickom zápase s Rusmi. Napriek tomu, že Ukrajina je dnes plná zbraní, nikdy nebola taká opustená ako dnes. Západní diplomati odtiaľ ušli ako prví, nasledovali ich oligarchovia, no Ukrajincov najviac ponížilo a podráždilo to, keď šéf americkej diplomacie Blinken oznámil presťahovanie veľvyslanectva USA z Kyjeva do Ľvova – čo je veľmi silný politický signál, na ktorý sú v hlavnom meste Ukrajiny veľmi citliví, lebo narúša doktrínu o nedeliteľnosti štátu.. V Kyjeve ho pochopili tak, že Spojené štáty formujú samostatnú západnú Ukrajinu. Preto Kyjev vydáva smerom k Washingtonu čoraz podráždenejšie reakcie. Ukrajina musí pochopiť, že ju čaká na ceste k politickej a ekonomickej stabilite ešte dlhá cesta a že preto musí niečo urobiť predovšetkým sama a nespoliehať sa na to, že jej Západ niečo „daruje“ a bude si donekonečna zakrývať oči pred problémami, ktoré tam sú.
Zostať verný hodnotám znamená mať jasno v tom, čo je pravda a čo lož, čo je vojna a čo mier, čo je sloboda a čo otroctvo, kto je vinník a kto obeť. Médiá a politici vám zmysel týchto hodnôt neustále prekrúcajú, ale spomeňte si, kto stále ospravedlňuje zbrojenie, násilie, vojny a vytváranie nepriateľstva. My to nie sme. A opäť zdôrazňujem: nie je náhoda, že do konfliktu s Ruskom nás dnes slepo ženú tí istí, ktorí nás zatiahli do najničivejších vojen po roku 1989.“

(krátené)

 

To si prečítajte celé:

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5165851943446656/

 

 

 

Najvýstižnejšie sa k tým, čo nás ženú do vojny, vyjadril Pellegrini na tlačovke za 1 minútu a 38 sek.:

 

https://www.facebook.com/pellegrini.peter/videos/946971425965406

 

celá tlačovka, kto nemá FB:

 

 

 

 

R. Kaliňák: Označovať ľudí ako lúzu za nesúhlas s koalíciou je vrcholne neprípustné a neadekvátne

 

 

 

 

Našiel sa tretí záznam ako Čaputová v predvolebnej kampani klamala, že nebude súhlasiť s americkými základňami a nechala si za to aj zatlieskať a s tým podvodne vyhrala voľby:

 

 

https://www.facebook.com/LBlaha/videos/1623292261371293

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5554298x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie