Založ si blog

Budú spoliehať na to, že občania nevedia, čo Rusi v dokumentoch navrhli

Táto vláda nám tu nielenže zavádza totalitu a stratu slobody slova, ale poslušne spolupracuje aj na vyprovokovaní vojny s Ruskom. 

Kedy to začne ľudí zaujímať? Až keď budú mať plyn na prídel do domácností na 4-6 hodín denne? Ohrozenie bezpečnosti ich zjavne nezaujíma!

 

Chmelár 20.12.2021:

 

18 000 PODPISOV ZA PÁR DNÍ JE SLUŠNÝ VÝKON, ALE CHCE TO OVEĽA VIAC…

 

Chcem vám len vysvetliť, v čom je význam tejto akcie, ktorá presahuje samotnú hrozbu rozmiestnenia amerických vojakov na našom území. Vaša vôľa a vaše odhodlanie určí mravný horizont tejto spoločnosti, bez ktorej je naša sloboda, naša demokracia, naša nezávislosť úplne bezcenná. Podobne ako pred 45 rokmi vyhlásenie Charty 77 nemohlo zvaliť komunistický režim – na to bola táto občianska iniciatíva príliš malá a preceňovaná (veď ju za takmer trinásť rokov nepodpísalo v 15-miliónovom Česko-Slovensku ani 2000 ľudí). Charta 77 však strhla pokryteckú masku režimu, pretože nežiadala zvrhnutie vlády, ale iba dodržiavanie toho, k čomu sa režim zaviazal. V tých naoko banálnych požiadavkách, aby zákony skutočne platili a boli dodržiavané, aby ľudské práva neboli len na papieri, ale boli rešpektované a napĺňané, aby ústava nepodliehala svojvoľnej mocenskej interpretácii, tkvie najväčšia sila tejto iniciatívy a jej nebezpečenstvo pre režim. Naše požiadavky vychádzajú z legitímnych cieľov medzinárodného spoločenstva, opierajú sa o výzvu pápeža Františka pri jeho návšteve Slovenska a sledujú tie najušľachtilejšie ciele, ktoré sme si vytýčili počas Nežnej revolúcie v roku 1989: aby sme si rozhodovali o svojom osude sami, aby sa studená vojna skončila a aby konfrontáciu a konkurenciu nahradil mier a spolupráca.

 

Otvorte si noviny a presvedčte sa, koľko je v nich vojnovej propagandy, šovinizmu a agresívneho rozoštvávania národov! Napríklad Denník N včera otvorene až sprosto klamal, keď tvrdil, že Rusko za svoje požiadavky Severoatlantickej aliancii nič neponúklo. Ja už neverím, že je to novinárska nedôslednosť, ale propagandistický zámer, keď člen Správnej rady Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku Karel Hirman zámerne nespomenie, že Moskva je ochotná vyhovieť Západu presne v tom, čo ho najviac dráždi: teda ukončiť vojenské manévre pri svojich hraniciach a nerozmiestňovať rakety krátkeho a stredného doletu. O tejto ruskej ponuke sa však nedočítate v žiadnych slovenských médiách. Niekto tu chce jednoducho vyprovokovať vojnu. A našou prvoradou úlohou a svätou povinnosťou je zabrániť im v tom, aby urobili zo Slovenska základňu pre útok na Rusko. Myslite na to, keď budete uvažovať nad tým, či má zmysel podpísať túto petíciu, poslať ju známym a upozorniť na ňu priateľov. Už je tej vyhrotenej konfrontácie a zvyšovania napätia akurát tak dosť. A náš hlas tentoraz musí byť počuť.“

(krátené)

 

 

„Instrument posledního smíru je garancí bezpečnosti v Evropě. Kdokoliv z politiků jej odmítne, odhalí se jako válečný štváč pracující proti lidu a proti míru.

 

Politici v EU návrhy Moskvy odmítnou a budou spoléhat na to, že občané neví vlastně, co rusové v dokumentech navrhli. 

Jak sami vidíte z obou dvou návrhů, Ruská federace jako garant míru v Evropě po II. sv. válce předložila západním imperiálním mocnostem návrh mírového vývoje v Evropě. Naše redakce oba dva návrhy plně podporuje a považujeme je za nezbytné dokumenty posílení mírových procesů v Evropě. Bohužel, je téměř jisté, že oba návrhy budou západními zeměmi odmítnuty, a to s vysokou pravděpodobností i českou a slovenskou vládou.

 

S vědomím toho, že k tomuto odmítnutí dojde, je proto nutné dokumenty publikovat a děkujeme našemu zdroji z okruhu ruského ministerstva zahraničí za poskytnutí plného znění obou návrhů. Je důležité, aby veřejnost znala texty obou dokumentů, aby si veřejnost mohla udělat obrázek o procesech bezpečnostní a protiruské eskalace, která má za cíl jedinou věc, a to rozmístění amerických raket krátkého a středního doletu ve Střední a Východní Evropě pod záminkou údajné ruské agrese na Ukrajině.

 

 

Brusel v případě války na Ukrajině podle všeho poprvé v historii zahájí přídělový systém na kubické metry plynu pro domácnosti. Evropská komise tuto variantu probírala minulý týden na uzavřeném zasedání. Podle informací našeho zpravodaje v Bruselu zatím nedošlo k dohodě, ani k mechanice přídělového systému, ale mělo by to fungovat tak, že plynárenské podniky by uzavřely dodávky veškerého plynu do průmyslu a všechno, co by zůstalo, by se přesměrovalo pro vytápění domácností zhruba 4 až 6 hodin denně. Tento krizový scénář zatím Brusel před obyvatelstvem zemí EU tají.“

(aeronet)

 

 

Ako vidíte, opäť sa na tom rozoštvávaní do vojenského konfliktu najviac podieľajú novinári. Ľudia veria, že ich médiá budú informovať a miesto toho médiá klamú a pracujú na vojenskom konflikte:

 

Napríklad Denník N včera otvorene až sprosto klamal, keď tvrdil, že Rusko za svoje požiadavky Severoatlantickej aliancii nič neponúklo. Ja už neverím, že je to novinárska nedôslednosť, ale propagandistický zámer, keď člen Správnej rady Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku Karel Hirman zámerne nespomenie, že Moskva je ochotná vyhovieť Západu presne v tom, čo ho najviac dráždi: teda ukončiť vojenské manévre pri svojich hraniciach a nerozmiestňovať rakety krátkeho a stredného doletu.“

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5554196x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie