Založ si blog

Kto zodpovedá za 8000 mŕtvych u nás

Iste je nezmyslom v pandémii zodpovedať za mŕtvych, keď zomreli následkom pandémie, ktorej sa nedalo zabrániť lebo vznikla prirodzeným spôsobom a nejaké obete by boli, nech by ste urobili čokoľvek. V tomto zmysle politici nezodpovedajú za počty mŕtvych, ani lekári alebo odborníci.

 

 

1. V prvom rade by zodpovedali za obete vinníci, keby sa preukázalo, že nákaza nevznikla prirodzeným spôsobom, ale unikla z laboratória, čo si myslí aj Flegr a v Denníku N asi zo včera ho citujú presne prečo si to myslí (aby to nebolo dlhé, nelinkujem citácie).

Ale európske inštitúcie toto vyšetrovanie zastavili a dokonca sa cenzúruje, že nikto si nesmie myslieť, že by to mohlo byť únikom z nejakého laboratória. Flegr je asi veľká kapacita, ktorého si nedovolia cenzúrovať.

To by teda boli najväčší vinníci po ktorých nikto nepátra a ktorí by nielen boli odvolaní ako Krajčí, ale niekto by musel platiť odškodné celému svetu za všetky obete pandémie, ktorá nevznikla prirodzeným spôsobom. Ale ako to už býva, odstupujú za to len ministri zdravotníctva v rôznych krajinách asi tak, ako miliardári kradnú a do väzenia ide niekto, kto ukradol bagetu. Tak je to aj so zodpovednosťou pri pandémii, že tým chudákom na konci bude oproti svetovým vedcom len nejaký minister zdravotníctva, čo žiadne pokusy na ľuďoch a s ľuďmi nerobil. (Ale spomeniem aj štúdiu na ktorej sa podieľal s tým testovaním – ale za toto odvolaný nebol!!! To mu nikto ako dôvod na odvolanie nevytkol!)

 

 

2. V druhom rade sú zodpovední svetoví odborníci a vedci, keď nepoužili na záchranu ľudí včasnú liečbu účinnými liekmi, ktoré už preukázatelne mohli poznať ale robili si obchody s drahšími a neúčinnými a štúdie povolovali, nepovolovali alebo uplácali podľa toho, kde lepšie zarobia. To by sa asi tiež nedoplatili také inštitúcie za všetky obete týchto „vedeckých“ obchodov. To by ešte stále vyzeralo ako súdy s nacistami a nie vedcami. Ale ako vinníkov masám predhodia len nejakých ministrov zdravotníctva ako vinníkov za svoje obete, že zodpovední sú za to politici! 

To majú veľmi dobre vymyslené, že za včasné neliečenie a tisíce obetí neliečenia majú zodpovedať ministri zdravotníctva, keď im liečbu nepovolili, neodporúčali, cenzúrovali štúdie, neschvaľovali, podplácali. 

 

 

3. V treťom rade za to môžu odborníci a vedci na úrovni jednotlivých štátov, ktorí sa voči tomu mali ozvať a neozvali sa a len poslúchali v tejto byrokratickoobchodníckej štruktúre s ľudskými životmi. Títo by mali byť, keby niekto hľadal vinníkov, nielen odvolaní ale aj trestne stíhaní, že sa na tom podieľali ako radovo nižší nacisti vyšším, ktorí len vykonávali rozkazy a „odporúčania“. Spravodlivé súdy by ich riešili ako vinníkov. Nie politikov, čo nemali medicínske vzdelanie a vykonávali len to, čo im tieto inštitúcie nariaďovali.

 

 

 

Ale preskočme všetkých týchto vinníkov za milióny obetí a venujme sa len chudákovi na konci, čo ukradol bagetu – Krajčímu, čo mu vytýka Raši, ktorý už zlodej nie je.

 

 

Vypísala som si to z jeho rozhovoru s Hanzelovou, kde nám spolu zahrali divadlo na „zodpovednosť“:

 

 

zvysit testovanie

 

trasovanie vyskolenymi,

 

zmena komunikacie – cez odbornikov

 

e karantena a e rusko

 

kontrola na hraniciach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

statna karantena

 

nikde o liecbe

 

nikde o skolach a mobilite

 

a kde je celoplosne, cize prestat testovat

 

vas podiel malo zdravotnikov – kazdy robi aj chyby

 

napriek tomu sme nakupovali ventilatory

 

informatizacia – nocne hry o zivot, tak sa mohol pripravit a ked nanho pride rada, bude predvolany – my vam dame vediet

 

zapojit do toho samospravy – mali zapojit samospravy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ked premier spochybni vakcinu

 

slovensko este takuto situaciu nemalo

 

 

Mal zvýšiť testovanie inde a inak. Snáď si nikto nemyslí, že len iné testovanie by nás zachránilo, keď sme nemali včasnú liečbu. Ako pomohlo len testovanie v iných krajinách?

Trasovanie by nikto nestíhal a rovnako by nestíhala ani iná vláda.

 

Zmena komunikácie je nezmysel, lebo aj tí odborníci si vzájomne odporovali o čom som už písala, že keby to dali pod seba, tak by všetci videli, ako si odporujú a ešte aj sami sebe a o včasnej liečbe nikde nehovorili!

Keď vláda chcela mobilné aplikácie, tak to zastavila prezidentka a teraz idú hovoriť, že to malo byť? Plus v Česku píšu ako to nestačí a nesplnilo očakávania, lebo málo ľudí si túto aplikáciu stiahlo. Plus proti tomu bojovala celá opozícia, aké je to porušovanie práv občanov.

 

Kontrola na hraniciach je najopodstatnenejšia kritika, ale ako keby všetci zabudli, aký krik vždy sputili pri kontrole hraníc a ako tým ubližujú pendlerom. Keď to bolo, tak to len kritizovali a keď to nie je, tak to zas malo byť. Štátnu karanténu kritizovali tiež a všetko, čo by zlyhávalo aj iným vládam ako aj v iných krajinách.

 

Pritom nikde nekritizujú zvýšenie mobility občanov pootváraním škôl aj v čiernych okresoch do tejto situácie a asi preto, lebo za toto nemôže minister zdravotníctva ale školstva, čiže sa tá kritika riadi len politickým bojom.

 

Najprv chceli testovať len tam, kde sú najhoršie hodnoty nákazy a to už potom mali skoro všade a to samé o sebe nepomáha, keď nemáte včasnú liečbu a rovno len ťažké stavy do nemocníc.

 

Ale keď sa mal pozrieť na chyby svojej vlády v akom stave je zdravotníctvo, tak zrazu hovoril, že každý robí aj chyby a každý musí robiť aj chyby! Ale pokiaľ ide o Krajčího, ten už žiadne chyby robiť nemal!

 

Nikde opozícia neupozorňovala na to, že k tým ventilátorom, čo sa kupovali, nemáme vyškolených zdravotníkov. Keď o tom Torok na jar a Ivo Balaži v lete hovorili, čo presne zlyháva a čo bude chýbať, opozícia to odignorovala a tí odborníci v médiách nespomínali nikde. Viem to, lebo ma to rozčuľovalo, že to ignorujú a nikde nespomínajú! A keď som o tom už na jar mohla písať ja a citovať lekárov k tomu – Toroka a obyčajných blogerov – lekárov k tomu, mohli to v médiách spomínať aj tí odborníci! A nikde o tom nehovorili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Taktiež nespomínali informatizáciu pri očkovaní a nikde teraz nespomínajú zas úskalia objednávania ľudí na očkovanie keď ich volá systém a prepadávajú termíny očkovania preto, že si ho ľudia nemohli vybrať alebo sa nedostavia v tom termíne, ako zas táto možnosť očkovania spomaľuje očkovanie. Objektívni odborníci by sa venovali obidvom spôsobom a ich nevýhodám objektívne a nielen účelovo pre politický boj!

 

Ďalej médiá sústavne opakujú klamstvo, že ľudia sa nechceli dať očkovať AZ pre spochybnenie AZ premiérom dvomi slovami „vieme svoje“ akokeby čo povie Matovič v len dvoch slovách, bolo pre občanov sväté!

O očkovanie AZ nebol záujem pre správy zo zahraničia a po skúsenostiach našich učiteľov s AZ. A všade mediá odignorovali, že najviav spochybnil vakcíny práve Sulík, keď v rozhovore pre SME s Hanzelovou povedal, že on si vyberie možno Sputnik ale preštuduje si, ktorú si vyberie, aby si nevybral nejaký „šunt“!

Ale to už nikto nikde v médiách nerozmazával, lebo to sa už do len politického boja nehodilo!

 

Ďalej Raši spomínal, že do očkovania mali zapojiť samosprávy a dať to samosprávam na starosť. A pritom práve tie samosprávy sa sťažovali, čo všetko na nich hádžu a zrazu, že mali hodiť aj toto? Veď by okamžite boli všade vypisovali a dávali tlačovky ako si ešte dovoľujú ešte aj toto hodiť na samosprávy!

A posledný, čo spomenul, tak že takúto situáciu ešte Slovensko nemalo ako keby to bolo vinou tejto vlády a nie toho, čo zažíva celý svet a v žiadnej krajine ešte takúto situáciu v Európe nemali!

 

 

 

Ak by bolo naozajstné vyvodzovanie zodpovednosti, tak po medzinárodnom vyšetrovaní vzniku pandémie a podielu vedcov a odborníkov a prečo sa nimi Krajčí riadil a neupozorňoval na to, že ich včasná liečba nezaujíma a len objednané štúdie? 

Brali by ho na zodpovednosť, že nevymenil odborníkov, ak ich mohol vymeniť on! 

Taktiež by ho brali na zodpovednosť za to, že naši občania poslúžili na nejakú štúdiu o ktorej nevedeli, aby toto vysvetlil, ale to tu dodnes nevadí nikomu!

 

A naopak by vyzdvihli a mal by poľahčujúcu okolnosť za to, že ako jediný bol za lockdown proti politikom, čo si viedli len svoj politický boj. A naopak by uňho vyzdvihli, že hoci sa žiadne európske inštitúcie nezaujímali o včasnú liečbu a záchranu ľudíon v tej dobe povolil včasnú liečbu ivermektínom v ambulanciách a v nemocniciach.

Čiže jeho by súd oslobodil a trestne stíhaní by boli tí, čo proti tomu bojovali, čo to cenzúrovali, čo podplácali štúdie, robili si svoje obchody alebo viedli len svoj politický boj.

 

Ale skončím tak, ako som začala. Vinníkom prešli obchody, podvody, byrokracia s tisícami obetí a spolu predhodia davu niekoho za bagetu!

To je spravodlivosť, ktorej sme svedkami!

 

 

 

Predvčerom zomrel na túto vraj omylom uniknutú nákazu môj bratranec. Môjmu deduškovi a babičke tým zomrel ich prvý vytúžený vnuk, ktorého sa dožili len po dcérach.

Týchto vinníkov ľudské obete nezaujímajú, zaujíma ich vždy len ich politický boj.

Keď sa narodil, babička mávala na záhrade bielym ručníkom k prichádzajúcemu vlaku, aby všetci prichádzajúci už z vlaku videli, že sa narodil.

Nikto nemá v rodine odvahu povedať to jeho matke, že prežila svojho syna. Pri starých už títo vinníci nevnímajú, kto bol voľakedy komu matkou alebo synom, sú to pre nich už zbytoční starí ľudia. Už len oni si pamätajú, že to sú ich deti, ich synček alebo dcéra:

 

 

Zbojník Jurko – Pieseň matky

 

 

 

.

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5518868x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie