Založ si blog

A koľko učiteľov a detí to zaplatí životmi, už viete?

Títo naši odborníci, ktorí sa nezaujímajú o liečbu, len ako preplávať v politickom boji, jednotne vymysleli neuveriteľnú sprostosť, pretože absolútne si nevedia predstaviť, ako to reálne na prvom stupni ZŠ vyzerá a to si nevie predstaviť ani minister školstva, keďže tam nikdy nerobil.

 

Ja som tu obhajovala testovanie, že nám pomohlo, keď testovali učiteľov, aby sa vychytali nakazení, ale v čase, keď sme neboli podľa automatu v čiernej farbe a nebola tu britská mutácia! A už vtedy to bolo už na hrane a za hranou, že sa nedodržiavali karantény učiteľov a tried, lebo to by sme mohli rovno pozatvárať školy aj pre prvé stupne. Ale vtedy bola taká situácia, že učitelia s tým súhlasili, lebo radšej chceli učiť prezenčne ako dištančne a boli ochotní aj riskovať, keď teda ešte môže vyučovanie prebiehať prezenčne pre CELÉ TRIEDY! Všimnite si to – pre celé triedy!

 

A presne to teraz naši odborníci „na liečbu“ odignorovali, že týmto opatrením, keď sa len hrajú, že akože púšťajú deti do školy, tieto triedy potrhajú na dve polovice, z ktorých na to doplatia obidve a vysvetlím ako:

 

 

Najprv, ako to vyzeralo teraz, keď bolo online vyučovanie.

Síce im socializácia chýbala, ale celé triedy kompletne prešli na online vyučovanie v rozsahu 7 – 12 hodín týždenne okrem písania a úloh, čo si robili samostatne.

Práve som aj vypĺňala dotazník pozitíva a negatíva online vyučovania. Hoci by ste si mysleli, že žiadne pozitíva vyučovanie online nemôže mať, našlo sa ich na prekvapenie veľa, čo by som ani ja nečakala.

Napríklad tým, že to boli pre malé deti otvorené hodiny aj s rodičmi a rodičia mohli byť prítomní kedy chceli, pôsobilo to aj na deti motivačne, že sa chceli svojim rodičom ukázať a predviesť, ako sa im darí a čo všetko vedia. Rovnako sa zvýšil aj záujem rodičov o vyučovanie a úlohy detí, ktoré si ich dovtedy aj celkom samostatne robili a rodičia nemali predstavu ako to konkrétne cvičíme, ako to vyzerá, ako to ide iným deťom, ako to ide v porovnaní s inými ich deťom. Zrazu z toho bolo spoločné divadlo, ktorým sme žili všetci spolu. To malo za následok, že deti potom viac chceli čítať a viac počítať, aby sa ukázali, ako dobre to vedia. Zrazu skoro všetci vedia čítať na jednotku a aj počítať a vyslovene to prinieslo ešte lepšie výsledky v učení, ako keby túto možnosť rodičia nemali, lebo nesedia u nás na hodinách a nevedia, ako presne to my v škole a akým systémom cvičíme. Prinieslo to oveľa lepšiu spoluprácu s rodičmi. Taktiež motiváciu pre deti.

Okrem toho sú žiaci, ktorí majú aj problémy s čítaním, konkrétne mám teraz takých dvoch, z ktorých jeden sa výrazne zlepšil a druhému som sa mohla každý deň individuálne venovať, čo by som v škole nemohla, aby čítal tri strany denne, že ho mám čas toľko počúvať. Aj mi skončili online hodiny a ja som si dala záväzok, že cvičíme každý deň, aj keď to bude dlho trvať.

 

A teraz:

Triedy sa roztrhnú na dve polovice (alebo tretinu a dve tretiny) – jedna pôjde do školy a druhá zostane doma. Tým, čo zostanú doma, sa už nemáme venovať, lebo budeme v práci a tým pádom aj zastupovať aj v poobedňajších hodinách za chýbajúcich vychovávateľov. Musíme zastupovačkami dobiehať náhradné voľno za Vianoce.

Takže táto skupina príde nielen o to online vyučovanie, keď som ich mohla počuť čítať a počítať, ale celkom príde o pravidelnú pomoc pri učení. Ešte im môžem po večeroch písať, čo majú prebrať, ale zostanú tým poškodení. A možno potom stratia motiváciu učiť sa! A ako ich preskúšam bez online vyučovania?

 

Druhá skupina pôjde do školy a mnohí bez testovania rodičov, pretože rodičom stačí podpísať prehlásenie, že boli na testovaní. A kto by hodinu a pol stál v rade na testovanie, keď nemusí a stačí mu podpísať, že ho má?

Keby boli všetky deti v škole, tak jedno WC používa niekoľko tried a to neodsledujete tú hygienu. O tom sa ani nebudem rozpisovať, ako sa to nedá ustrážiť, keď máte aj iné povinnosti, ako stáť pri WC alebo umývadle.

Predtým sme tu nemali covid v čiernej farbe a nemali britskú mutáciu vírusu, ktorý sa šíri omnoho ľahšie a už aj na deti. Považujem za trestuhodné poslať v takej situácii deti do škôl, keď v našom štáte ani nie je záujem o liečbu. 

 

Načo potom tí odborníci navrhovali covid – automat, keď ho teraz zrušili a idú v čiernej farbe uvoľňovať opatrenia, čo sú hlavne školy? A ešte hovoria, že idú sprísňovať, keď ich idú cez školy uvolňovať? Tak potom ho prečo navrhovali? Navrhli ako odborníci predtým zlý?

 

A keď chcú do týchto podmienok posielať učiteľov s priemerným vekom nad 50, prečo ich potom presunuli v očkovaní skoro až na koniec a prednosť dostali úradníci?

Kde, kto chodí do práce tak, že on sa má testovať, ale má svoj život riskovať dennodenným hromadným stretávaním sa s neotestovanými? Ak si myslíte, že predavačky, tak nakupujúci si skôr umyjú ruky ako malé deti, čo ani rúška nenosia ale im padajú pod nos. A predavači boli v počte nakazených v práci až na 11. mieste a učitelia na 3.mieste ešte aj pred zdravotníkmi na 4.mieste, lebo zdravotníci sa chránia. Zdravotníci nejaké pomôcky aj dostali a nielen tri rúška za celú pandémiu, aj to z látky.

Dnes si skôr prečítate, kto zomrel, lebo sa nedostal k lekárovi alebo do nemocnice, lebo nemal test, hoci mal aj žlčníkový záchvat. Ani len sa k nim nedovoláte, tak sa boja netestovaných, že ešte aj rodiacu ženu budú testovať!

 

A učitelia sú čo za výnimka, že pre nich stačí byrokratický papier – boli sme na testovaní, naše dieťa nemôže byť nakazené. A to pri automate odborníkov v čiernej farbe a pri novej mutácii koronavírusu, kde to viac postihuje aj deti!

 

 

 

Za učiteľov moja kolegyňa, citujem ju:

 

„… veľa rodičov sa totiž boji dať dieťa. Ja ti poviem sama za seba, keďže som Covid mala, že si ani nevieš predstaviť v akom strachu som. Tie bolesti hlavy nechcem nikdy zažiť … a keďže to môžem schytať znova… kde mám istotu o svoje zdravie? A že opäť nakazim svoju rodinu… Len tak mimochodom v decembri bola moja bývala kolegyňa 15dní na JISke a takmer to neprežila. Celý život bude sledovaná na pľúcnom, pretože má celé pľúca rozbité. V nemocnici už povedali jej najbližším , že nech sa pripravia na najhoršie. Má 47 rokov , v živote nebola na PN, ani nevedela ako sa vypisuje PN ka“

 

 

Moje, čo som na to napísala mojim kolegyniam:

 

„u nas je este mlady kolektiv, ale priemer ucitelov na Slovensku je vyse 50, keby bolo ako za socializmu, mozu odist aspon do dochodku“

 

tychto par rokov ich bude stat aj zivoty“

 

„A keby to bolo kvoli detom, ale len kvoli hre, ze mohli ist aj vsetky do skoly! Nie nasou vinou nejdu, to rodicia sa nechceli dat testovat! Ale zodpovedas za uroven vedomosti aj tych, co zostanu doma! A tie po navrate budu brzdit vsetky, ako pojdes dalej, ked polka, tretina mala volno?“

 

 

 

 

A dostali sme sa k tomu, prečo tak urobili, naši odborníci na liečenie.

 

 

Verejnosť tlačila na otváranie škôl a ako vždy opakujem, vláda sa zľakne, keď na niečo tlačí verejnosť. Tak preto, aby jej vyhoveli, toto je ukážka, že pozrite, veď môžu ísť deti do školy! To je pre nich hlavné! Ukázali ochotu! A svoju múdrosť, že to tak urobili!

 

Ale vôbec si nevedia predstaviť, čo to prakticky znamená. Že tým narušia rozbehnuté online vyučovanie na mnohých školách a jedna skupina žiakov na to doplatí tým, že prídu aspoň o takéto vyučovanie a druhá skupina na to doplatí ohrozovaním žiakov aj učiteľov, lebo to ich testovanie bude len byrokratický zdrap papiera – čestné prehlásenie!

Viete, koľko detí si zabudlo doniesť čestné prehlásenie predtým, že sú zdravé? A od nás potom chceli, aby sme také dieťa vyviedli z triedy a nechali ho samé v nejakej miestnosti, pokiaľ si poňho nepríde rodič. Toto od nás chceli. 

A teraz, keď si malé deti zabudnú ten byrokratický zdrap papiera, že ich rodič dáva čestné prehlásenie, že sa bol testovať, tak budú chcieť to isté?

Ešte aj keď si to môžu rodičia z brucha vymyslieť miesto stánia v rade, aj tak tie papiere budú zabúdať!

 

Ale školstvo je kryté, že rodič bol testovaný, vraj to podpísal, že bol!

 

A koľko učiteľov a detí to zaplatí životmi, už viete?  Takúto čistú byrokraciu, ktorou sa len kryjete, že bol?

Však, to ani ja by som sa nešla testovať, keď viem, že mi to stačí len podpísať! No hádam by som nestála 1,5 hodinu v rade, kde mi bolo zima, keď stačí to len prehlásiť a viem, že keď som doma, tak som sa nenakazila a idem predsa do práce, kde sa na nákazu kašle!

Áno, presne tak, kašle!

 

Keď bol niekto nakazený, nešlo sa do karantény, nešli ste domov, ešte vás poslali aj do iných tried!

A to sme ešte neboli v čiernej farbe automatu odborníkov, ktorý je vraj zlý, hlavne, že sa kvôli nemu hádali. A to sme tu ešte nemali tú mutáciu!

 

Až teraz sa už kašle celkom vražedne! Ani očkovanie, ani liečenie, ani testovanie, už len byrokratický zdrap papiera, ktorý navyše ešte budú deti zabúdať.

A to tí odborníci nebudú riešiť, ale my, čo s takým dieťaťom, keď od vás chcú, že byrokraticky nesmie byť v škole ale zdrap papiera zabudlo!

 

Hlavne, že ste si pozbierali % pre SaS, Remišová a naši odborníci, čo ani nevedia, že existuje aj liečba. 

 

 

 

iné komentáre zo SME:

 

 

„minister sa bohužiaľ už vyjadril: rodič bude škole dávať (alebo posielať po dieťati) čestné vyhlásenie, že na teste bol… rovnaký princíp ako minulý rok, keď deti nosili čestné vyhlásenie, že sú zdravé a že nikto nebol v zahraničí a pod.

dištančné vzdelávanie nebude… ktoré dieťa nepríde, bude „dlhodobo ospravedlnené“ a bude sa na neho hľadieť ako na dlhodobo chorého – nikto ho nebude dištančne vzdelávať

takže je to také malé vydieranie a akože vyhovenie „všetkým“ rodičom, lebo údajne je silný tlak na prezenčné vzdelávania… a iba pár nezodpovedných nedá deti do školy a nedá sa otestovať

bohužiaľ, takto to zaznelo…“

 

„v Rakúsku pri klesajúcej krivke budú testovať priamo deti 2x týždenne; v SR pri neklesajúcej krivke bude rodič dávať škole čestné vyhlásenie, že bol na teste

lebo na Slovensku #smezodpovedni“

 

„Poslať deti do školy pri týchto číslach môže len totálny idiot. Dokonca ani nevedia aká je situácia u nás ohladom anglickej mutácie. Môžem čakať,že mi to syn donesie zo školy. Od jesene sme celá rodina doma a darí sa nám chrániť pred nákazou. Čoskoro bude teplejšie a covid zoslabne,keď sa už nemôžeme spoliehať na vládu,že by urobila niečo zmysluplné. Premýšlam,že syna nechám doma a počkám ako sa to vyvinie…“

 

„Sedím so ženou doma cely čas. Robíme z home officu lebo môžeme. Rodičov nenavstevujem aby sa nenakazili. Idu sa dat zaočkovať. My sme boli na všetkých antigen testoch. Do obchodu chodím raz týždenne. Deti nemajú psychické problémy a ani problém učiť sa online. Teraz ich mam poslať do školy? A kto bude niest zodpovednosť keď príde jedno nakazene zo školy a ja skončím v nemoci? Ktorý k… toto vymyslel. A ze trestná zodpovednosť? Nech ju má aj vláda. Polka vlády trajda po svete. Bafunari. Alibisti. Nebude hnusne nadávať ale to si myslím o nich. A keď by som ja zaloval napr ministra zdravotníctva. Za ujmu na zdravý, potom. A za neschopnost. Na čele s náčelníkom Testovacom. Predchádzajúca vláda boli gauneri. Tyto sú len neschopní.“

 

„Učiteľov

zaočkujú v siedmom kole, ale deti v pohode pošlú do školy pri tisícoch nakazených denne, keď ani zďaleka nie je ani prvé kolo očkovania ukončené… Nobelovú cenu im! Hlavná vec, že sú zaočkovaní zamestnanci a prednostovia na okresných úradoch, ako je tomu napr.v Zvolene, vraj je to kritická infraštruktúra – taká čo sedí na zadku a spoza stola riadi a samozrejme sa nezabudne pochváliť na fajsbuku denno denne čo všetko urobili! Vakcín je žalostne málo, pchajú ich do starých ľudí, ktorí by teraz mali byť odizolovaní, už dávno mali byť zaočkovaní prednostne tí, ktorí sa o nich starajú a všetci tí, ktorí reálne riešia vec v teréne, lekári, sestry, sanitári, policajti, hasiči a učitelia a všetci čo školy zabezpečujú, aby sa mohli urýchlene spustiť školy… Oni idú spustiť školy a hodia to na zodpovednosť rodičov a jeden test v rodine a znova si to všetko vyžerú učitelia, ktorým dajú ffp2 filter na ochranu! Tak toto už je zbytočné komentovať…“

 

„prečo

by mal mať mladý učiteľ prednosť pred mladou pokladničkou ktorá je v kontakte v väčším množstvom ľudí ako učiteľ ,“

 

„Samozrejme

aj ľudia v obchodoch by tam mali patriť. Neviem, či je pokladnička za sklom s respirátorom vo väčšom kontakte s ľuďmi, než učiteľ… O tom pochybujem! Áno, prejde tam viac ľudí, ale kontakt taký blízky nie je, ináč by to už dávno zasiahlo staršie predavačky a o takej som ešte nepočul! Učitelia budú ohrození, väčšina z nich sú u nás starší ľudia 50-60 a viac, neviem ako u vás a malé deti rozhodne nedodržiavajú opatrenia tak, ako to robia ľudia v obchodoch, kde to ešte aj sledujú zamestnanci… A ešte je tu jedna vec, deti to šíria v drvivej väčšine bezpríznakovo!“

 

„ako kde

ja som videl žúrku cca do 200 mladých ludí pánu bohu zachrbtom o cca23.00 hod. cca 70-80 vozidiel značiek z okresov celého Slovenska…chlastanie z flašky, jazda na sánkach za autami, diskotéka …bez rúšiek ..počítam že nejaká anonymná skupina na sociálnej sieti“

 

„SR je co do poctu obeti za januar 2. najhorsie na svete.
‚Situácia na Slovensku je katastrofálna. V januári zabíjal covid viac len v jednej krajine sveta.‘ https://slovensko.hnonline.sk/…
V tejto situacii by kazda pricetna krajina nediskutovala o otvarani, ale o totalnom lockdowne, ked sa zavrie uplne vsetko, okrem kritickej infrastruktury.“

 

„Keby tu bol Lockdown ako v Rakusku vsetci kricia obmedzenie slobody, nechceme, nech ta vlada skonci..
Ked vdaka Lockdovnu sa v Rakusku zlepsila situacia, vsetci kricia Rakusko otvara to aj to a my nie..“

 

„Len tak na okraj. Mnohé samosprávy testujú aj dobrovoľne. V tomto prípade pripomínam, že tu ide o politiku, keďže tam je starosta podpredseda strany Dobrá voľba. Jej predseda Drucker mal tiež silné reči, pretože sponzor tejto strany Brhel je obvinený a toto je reakcia na to. Je verejne známe, že oligarchia pre svoj biznis si stvorila „nového, čistého“ Pelleho, aj budúceho koaličného partnera „najmúdrejšieho manager“ Druckera. Takže žiadna nezištnosť, len zviditeľnenie a politický marketing.“

 

„aký lockdown?

zavreté sú iba školy a služby, inak všetci na to kašlú“

„vážne?

pozri z okna, pozri sa na cesty, pozri sa do parku, pozri sa do kauflandu, na poštu, do MHD, u mňa v práci sú všetci okrem tých čo sú v karanténe, mládež si robí nočné žúrky, rodinné návštevy o_100_6., paprče neumyté, rúška na pol žrde, …karanténa a samoinfomácia kontaktov nefunguje“

 

 

 

 

.

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5519051x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie