Založ si blog

Všetky deti do škôl, aby už bol lockdown!

Deti s rodičmi v karanténe už vôbec netestujú!

 

 

Predtým sa regionálne úrady zdravotníctva aspoň hrali na nejaký semafor, teraz už neexistuje žiadny!

Predtým testovali aj žiakov, či po karanténe rodičov nie sú nakazení a môžu ísť do školy, teraz ich už netestujú ani na začiatku karantény rodičov, ani na konci.

 

Že to malo zmysel, je vidno podľa toho, že po 10 dňoch stále mali koronavírus zas iní členovia rodiny a preto im karanténu predĺžili a nešli do práce a do školy.

Teraz sa to už nerobí a keď sa niekto z rodiny nakazil neskôr, odchádza do školy vtedy, keď aj rodičia. Ak malo dieťa koronavírus len 5 dní, skončili mu, lebo rodičom skončila karanténa. Ako na to doplatia spolužiaci v škole, asi už nikoho na regionálnych úradoch nezaujíma.

A tak už mám k dnešnému dňu troch žiakov len v našej triede, čo mali koronavírus a štyroch kolegov, čo len ja viem a stále učíme. Stále boli také výhovorky, prečo sa nedodržiava semafor – to je len jeden žiak alebo jeden pracovník, budeme vedieť výsledky testu až o 10 dní, už prešlo 10 dní, takže už to nemá význam riešiť…

Ak to takto bude pokračovať, školstvo si nevšíma nakazených učiteľov, môže ich byť aj desať, ale nie sú to deti, snáď nikto nezomrie. Ak sú to deti, tak to sú len deti, deti to nijako nepostihne, deti sú bezpríznakové, veď deti to neohrozuje!

Takže, ideme tak, že len ignorujeme nákazu. Ďalší? No a čo? Ďalší? No a čo?

Dnes sa ma vychovávateľka pýtala, že prečo som jej nepovedala, že ďalší náš žiak je v karanténe s rodičmi?

A ja jej na to, že to už nepovažujem za nič zvláštne, lebo tých prípadov je už tak veľa, že už si to ani nevšímam, koho nového hlásia. Ale doteraz ich aspoň testovali, buď na začiatku alebo na konci alebo predlžovali karanténu, keď stále boli pozitívni. No dnes už nerobia ani to. Už nemajú byť nakazení, tak nie sú a môžu ísť do školy.

Vlastne si viem predstaviť, že keď sa nakazí niektorá naša dôchodkyňa a nedajbože zomrie, všetci sa budú dojímať, ale my ich necháme zomrieť. My neurobíme celkom nič, my sme ticho. My len dúfame, že žiadna nezomrie, hoci nefunguje semafor, pre učiteľov neplatia žiadne karantény, my ešte učíme aj po iných triedach. My riskujeme životy našich kolegov. Ale keby niektorý zomrel, vyzbierame sa na veniec a všetci na pohrebe budú za ním plakať.

Keď mi zomrie niektorý kolega, lebo deti nemôžu nikoho nakaziť a preto ich nikto netestuje, ja nikomu z nich na pohreb nepôjdem a nebudem hrať divadlo, že sme na jeho bezpečnosť nekašlali. Ja by som vedela na takom pohrebe povedať len jedno: „Veď vám bolo ukradnuté, či je ohrozený alebo nie!“ A preto by som na taký pohreb nemohla ísť.

A samozrejme, tiež dúfam, že to nebudem ja. Dúfam, že sa toho dožijem, že budem môcť uvidieť svoju vnučku, čo sa nenarodila mne. Tá sa nenarodila ani môjmu synovi, len mojej neveste. To keby ste si mysleli, že vnučku si môžete porodiť.

Taktiež dúfam, že ma moji žiaci, u ktorých sa šíri koronavírus, nenakazia a budem môcť cestovať. Dôvodne sa obávam, keď to je bežné, že sú v karanténach a nikto ich už netestuje, lebo veď to sú deti. A dôvodne sa obávam aj v práci, keď už vyše 10 % kolegov som mala nakazených a pre nás karanténa neexistuje, lebo veď deťom nič nehrozí. Priamo v jednej miestnosti som mala dve nakazené kolegyne, ale ani to nikoho nezaujíma, lebo veď deťom nič nehrozí.

 

Tak pustite aj druhý stupeň do škôl a to nás možno zachráni a niekomu životy, lebo potom to poskočí a už nebudeme mať len vyše 10 %, ale vyše 30 % a budete spokojní, keď už dajú karanténu na celé školy a nebude sa už môcť učiť ani prvý stupeň. Nie to ste chceli? Potom už možno budú predčasné voľby, keď sa zatvorí aj prvý stupeň škôl!

Chcem lockdown, nech je to už čím skôr, keď už neplatí ani semafor a nič a deti môžu roznášať nákazu, lebo deti to neohrozuje.

Načo vlastne chcete testovať žiakov, čo boli doma a rodičov, čo nemajú koronavírus, keď vás nezaujímajú ani deti s koronavírusom a ani testovanie tých s koronavírusom a všetkých tých púšťate do škôl?

A že sa tí rodičia nakazili od detí a nebolo to naopak, viem podľa toho, že rodičia mi to dnes volali, že najprv ochoreli deti a potom sa od nich nakazili rodičia.

Že sa nakazia aj učitelia, to už nikoho nezaujíma.

 

Keď nezaujíma, pustite druhý stupeň do škôl a konečne budeme môcť mať lockdown, lebo nebude mať kto učiť!

 

 

 

A to nie som zástanca testovania, ale lockdownu, lebo ani deti v karanténach sa už netestujú. Deti nie sú ohrozené a preto môžu ohrozovať učiteľov. Čiže som za lockdown!

 

 

„V Česku se dnes rozjíždí dlouho plánované celonárodní plošné testování na koronavirus, od kterého si jeho otec zakladatel Roman Prymula sliboval, že se mu podrobí až šest milionů lidí.“

 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lekari-covid-19-testovani.A201203_185336_domaci_cern?zdroj=top

 

 

14. nov 2020

 

Rakúsko zavádza tvrdý lockdown

 

„Povolené budú stretnutia najviac dvoch ľudí, ktorí nežijú v spoločnej domácnosti.

 

 

VIEDEŇ. Rakúsko od utorka 17. novembra do 6. decembra zatvorí všetky školy aj obchodné prevádzky s výnimkou potravín, lekární, drogérií či čerpacích staníc a zavedie prísnejšie obmedzenia pohybu a kontaktov.

Vyplýva to z nového nariadenia ku koronavírusovým opatreniam, ktoré v sobotu oznámil rakúsky kancelár Sebastian Kurz, informuje agentúra DPA.

Druhý lockdown je podľa Kurza jediný spôsob ako úspešne zamedziť šíreniu nového druhu koronavírusu a odľahčiť preťažený zdravotný systém.

Ľudia budú môcť svoje príbytky opustiť len z dôvodu zaobstarania si základných životných potrieb, v prípade neodkladných ciest do práce či nevyhnutných návštevách príbuzných. Doteraz platil v Rakúsku zákaz vychádzania v čase 20.00 h – 06.00 h.

Povolené budú stretnutia najviac dvoch ľudí, ktorí nežijú v spoločnej domácnosti.

 

Nemecký denník Kurier informoval, že pred viacerými obchodmi vo Viedni sa pred avizovanými opatreniami tvoria v sobotu dlhé rady, pričom veľký nával je najmä v obchodoch s elektrotechnikou.

Zatvorené budú i školy a škôlky, pričom žiaci majú prejsť na dištančnú výučbu.“

https://svet.sme.sk/c/22535060/rakusko-zavadza-tvrdy-lockdown.html

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549555x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie