Založ si blog

Prečo už rebelom nevyhoviete a nenecháte ich, aby svojich príbuzných dostali do hrobu?

Nechajte možnosť kňazom nakaziť veriacich, nechajte smerákov, aby svojej strane poslúžili svoj posledný politický boj ako obete. Nechajte ich deti pred bránami škôl, v ktorých nemá kto učiť a nechajte ich doma s D – vitamínom.

 

Ja vám vysvetlím, prečo je to politicky rozumné.

Keby ste kohokoľvek zachránili, celkom nikto sa vám za to nepoďakuje, môžno 2000 voličov OĽaNO, čo vám stačiť nebude, inak by ste do politiky nešli.

Vy budete obvinení, že záchrana bola len bláznovstvo a nikoho ste nezachránili, len všetkých potápali, čo potápali vás.

Pokiaľ ľudia neuvidia dôsledky svojho konania, neuveria vám celkom nič. Nechajte, aby sa presvedčili o svojej viere, že ich zachráni pred koronavírusom. Nechajte im ich záchranné koleso D – vitamín. Nechajte ich vybrať, že chcú všetko vidieť na vlastné oči.

 

Povedali odborníci lockdown? Dajte lockdown. Povedali odborníci, že otvárať? Tak otvárajte. Splňte im zakaždým, čo chcú. Veď ich deti na to doplatia, keď budú školy zatvorené, nie vaše! Oni sa nedostanú do nemocníc, nie vy! Sú to ich peniaze, nie vaše! Vy máte z čoho prežiť, tak čo sa staráte do toho, že niekto si chce zbankrotovať sám. Nech sa zničia! Nech vymenia dedka za reštauráciu a reštauráciu za slobodu! Je to váš dedko alebo vaša reštaurácia? Budete im platiť zo svojho?

Nepíšte – Dobre bude! – ale Zle bude, ale ctíme si vašu slobodu! A teraz vám ukážeme, ako vás zachráni sloboda!

 

Neočkujte! Nechajte ich pochodovať do Česka, že Babiš má ísť do basy, keď im neotvorí hranice. A spýtajte sa ich, či si chcú zavrieť hranice pred inými. Možno chcú byť zavretí každý rok. Vy nejaký ostrov nemáte?

A nechajte ich, nech ich liečia tí, čo neujdú. Moje deti už ušli, kde je lepšie. A vašim bude tiež inde lepšie. Urobili to tak všetky vlády, nedávali si deti do našich škôl a neliečili sa v našich nemocniciach. Nechajte Slovensko Slovákom a ich právam. Infovojna im dodá toľkých ministrov, koľko len budú chcieť.

To prekvapenie zažijú vo voľbách, keď si ako vždy nezvolia tých, kvôli ktorým chcú predčasné voľby. To sa nevedia dohodnúť ani ako koalícia, že koho!

 

 

Nákaza stúpla aj v Bratislave

 

 

z komentárov:

 

„koľko je od pamätnej demonštrácie na výročie 17.11? Tuším 2 týždne, teda nárast v BA nie je vôbec prekvapujúci.“

 

„Neviem, ale súbežne som počúval rozhovor so Smatanom, a tam padla veta, cca nárast hospitalizácii je výsledkom konaní spred troch týždňov. Teda možno už aj 17.11 niečo prinieslo.“

 

 

Takže, slobodne protestujte znova a znova, aby aj v Bratislave zavreli školy aj prvého stupňa. Len sa prosím neprezentujte, že vám záleží na prevádzke škôl. Nezáleží, lebo každý, kto rozmýšľa, si musí uvedomiť, že čím viac nakazených učiteľov, o to viac karantén a zatváranie škôl!

 

Je to asi taký argument, keď sa niekto oháňa školami, ako že testovanie je nebezpečné, ale masové protesty bez rúšok ich už neznepokojujú, ako sa nakazia tam.

 

 

Doprajte si slobodu na úkor svojich detí. A nepočúvajte Mikasa, že nechodiť do obchodov. Čím viac budete chodiť, o to skôr sa ukáže, že pandémia neexistuje. Niet nad zháňanie vysávača osobne!

 

 

Aj tak ma viac zaujíma to, že za všetko môže Babiš a nie Matovič!

To, keby ste sa narodili v inej krajine, máte s Matovičom problém.

 

 

„Rakúsko hromadne testuje, softvér dodaný vládou nefungoval“

 

 

„Hromadné testovanie na COVID-19 sprevádzali technické problémy.

VIEDEŇ. Hromadné testovanie obyvateľstva Rakúska na nový druh koronavírusu, ktoré sa začalo v piatok vo Viedni a v spolkových krajinách Voralbersko a Tirolsko, sprevádzali technické problémy a pred odbernými miestami sa tvorili dlhé rady. Informovali o tom rakúske médiá.

Vypadol elektronický systém

Po tom, čo na jednom z troch odberných miest vo Viedni vypadol elektronický prihlasovací systém, museli sa údaje o testovaných osobách zaznamenávať ručne do formulárov.

Do systému sa prenesú neskôr. Technické ťažkosti by nemali spôsobiť dlhšie trvanie odberov vzoriek.

Hľadáme pozitíva, to je cieľom tejto akcie,“ citoval starostu tirolskej metropoly Innsbruck Georga Williho denník Die Welt v súvislosti so vzniknutými problémami.

 

Skutočnosť, že softvér, ktorý dodala spolková vláda, nefungoval, je podľa neho vedľajšie. Ako vysvetlil, miestne úrady si dokázali pomôcť a prešli na vlastné programy.

 

Kritika ministerstva zdravotníctva

 

Starosta hornorakúskej metropoly Linz Klaus Luger kritizoval „chaos s údajmi na ministerstve zdravotníctva“ a avizoval, že Horné Rakúsko, kde sa s testovaním začne v sobotu, prejde na vlastný systém, uviedla stanica ORF.

Ostatné spolkové krajiny spúšťajú testovanie cez víkend 12.-13. decembra a už 10. decembra sa otvoria testovacie miesta v Burgenlande.

Testovanie antigénovými testami je súčasťou hlavnej stratégie vlády v boji s koronavírusom.

https://svet.sme.sk/c/22548734/rakusko-hromadne-testuje-softver-dodany-vladou-nefungoval.html

 

 

Už aj štátni experti spomínajú lockdown, nový semafor môže priniesť obmedzenia v okresoch aj na celom Slovensku

 

 

„Stúpa počet infikovaných ľudí aj počet hospitalizovaných pacientov. „Máme 164 pacientov na pľúcnej ventilácii,“ povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí. V karanténe je 2200 zdravotníkov.

 

Najväčšie medzitýždňové zhoršenie eviduje pandemická komisia v Bratislavskom kraji – o 71 percent.“

https://dennikn.sk/2172934/pendlerom-na-hraniciach-budu-uznavat-aj-testy-zo-zahranicia-uz-aj-statni-experti-spominaju-lockdown/?ref=tit

 

 

Visolajský:

 

 

„Máme vyše 1800 pacientov v nemocniciach, ako to môže vyzerať o tri týždne?

 

Čísla rastú. Keď nepríde k obmedzeniu mobility, bude rásť počet nových prípadov, a teda aj pacientov. Na Vianoce bude mať veľa rodín pohreb. A bude to pokračovať, kým mobilitu neobmedzíme. Okolo Vianoc sa veľmi ťažko znižuje mobilita. Vyhlásiť celoštátny lockdown teraz je ťažko predstaviteľné.

 

Ďaleko pred Vianocami sprísňovalo pravidlá viacero krajín. Keď ste to navrhovali, čo bola odpoveď, prečo sme na to nepristúpili?

 

Jedna z odpovedí bola, že máme predsa atómové zbrane, ktorými to vyriešime. To bol pokus, že skúsme to inak, a vyhneme sa lockdownu. Dnes sa ukazuje, že to tak, žiaľ, nie je. Vnímam, že na politikov je obrovský tlak. Povedať ľuďom, že musia tri týždne vydržať vo väčších obmedzeniach, chce obrovskú politickú odvahu. Hlavne keď naša spoločnosť nezažila ťažký priebeh na jar a pandémia už trvá dlho.

Ukázalo sa to aj u nás, že keď lockdown zavediete v správnom čase a v správnej intenzite, má najlepšie aj ekonomické výsledky. My tu máme od polovice septembra zbytočné naťahovanie – máme, nemáme obmedzenia, miernejšie, silnejšie, nepodržíme opatrenia tri týždne. Nakoniec budeme po niekoľkých týždňoch v situácii, že budeme musieť aj tak lockdown zaviesť.

 

Ak by ste boli na jeho mieste, aké opatrenia by dnes platili?

 

Navrhol som lockdown so štyrmi výnimkami – cesta do práce, k lekárovi alebo na opatrovanie, nákup potravín a zdravotná prechádzka/šport. Takýto typ obmedzenia na tri týždne a skombinovať to s antigénovým testovaním v práci a v oblastiach, ktoré majú vysoký nárast alebo výskyt infekcie. Ak by sme to načasovali koncom októbra a začiatkom novembra, tak by sme dnes hovorili, čo ideme otvárať, a premiér by bol poslom dobrých správ. To, čo zažíva teraz Česká republika.

 

Teraz sme tri týždne pred Vianocami a situácia je iná. Čo treba urobiť teraz?

 

Sme v patovej situácii riešení, lebo máme predvianočnú mobilitu. Teraz ostáva len to, aby sme opakovane pretestovali najhoršie regióny ako nedávno Oravu a sprísnili mobilitu tak, ako sa to len dá, niekde aj veľmi prísne.

 

Zákaz cestovania medzi okresmi si teda neviete predstaviť?

 

Pre niektoré okresy je aj toto potrebné. Viem si predstaviť, že by sme cestovanie podmienili aj negatívnym testom alebo by sa umožnili len dlhšie návštevné pobyty, aby nebolo presúvanie zbytočne časté.

 

Prečo nevieme kontrolovať dodržiavanie karantény?

 

Od všeobecných lekárov mám informácie, že veľa pozitívnych pacientov nedodržiava karanténu. Karanténu má kontrolovať všeobecný lekár a regionálny úrad verejného zdravotníctva. Vieme, koľko inej roboty majú regionálne úrady, a ak má niekto 5-tisíc ľudí v obvode a plnú čakáreň, určite nevie dohliadať, aby infikovaný sedel doma. Žiadal som, aby pomohla polícia. Nenašla sa ochota.“

https://dennikn.sk/2172036/visolajsky-nepotrebujem-tri-hodiny-na-stabe-pocuvat-koalicnu-hadku-biju-sa-o-volica-akoby-sme-boli-dva-mesiace-pred-volbami/?ref=tema

 

 

Nech sa ani nenájde, doprajte ľuďom slobodnú anarchiu. Všetci chcú čím horšie, tým lepšie!

 

 

„Je v záujme Slovenska, aby sa politická scéna normalizovala, ak do NR kandiduje 27 strán a hnutí je to anomália, ktorá neslúži demokracii, ale špekulantom. Dnešná vládna koalícia sa utápa v žabomyších sporoch, parlamentné kluby pripomínajú zbory zverbovancov – amatérov, ktorí sa neovládajú ani politickú abecedu. Riadenie štátu takýmito subjektmi, ktoré ani politickými stranami nie sú, je logicky jedna veľká tragédia. Ak vzniká nová politická strana s nádejným programovým základom a jadrom skúsených politikov, buďme radi tomu, že svitá na lepšie časy. Ak dnes má Hlas SD volebné preferencie okolo 20%, je pravdepodobné, že za pol roka to bude blízko 30%. Potom môže vzniknúť koalícia z dvoch strán, keď partner Hlasu dosiahne aspoň 15%. Súčasný stav, kedy okolo 5% hranice osciluje 7 strán a hnutí, nedáva nádej na zmenu. Ak príklad Hlasu SD nie je použiteľný pre existujúce mini strany a hnutia, je najvyšší čas na ich zlučovanie.

Peter Pellegrini ukázal, že politika sa môže vykonávať aj slušne, podujal sa vybudovať stranu od nuly, bez oligarchov a sponzorov je to zložitejšie, ale darí sa mu, lebo vie a chce! Nad neprajníkmi, ktorí sa ho snažia znechutiť, ba kriminalizovať pre politickú zodpovednosť, možno len zaplakať!“

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549509x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie