Založ si blog

Doplácate sami na seba!

Ja veľmi dobre rozumiem, o čom hovoria alternatívne médiá, keďže ja som ich sledovala už roky dozadu, keď iným boli ukradnuté a zbytočne by ste ich odporúčali, keď išlo napríklad o Smer, o migračnú politiku alebo o čokoľvek. Ja veľmi dobre rozumiem ich obavám, že keď sa pôjdete dať poslušne otestovať, rovnako poslušne sa pôjdete dať aj zaočkovať.

Ale to neznamená logiku, že aby som bojoval proti rúškam, roznesiem tu koronavírus, aby nám tu potom robili karantény našou vlastnou vinou.

Ak raz viem, že keď sa roznesie nákaza, znamená to pre iných ohrozenie prežitia bez práce, o to viac budem dbať, aby sa nerozniesol!

 

Nech mi nikto nehovorí, že nosenie rúšok boli koncentráky, ktoré nemohli splniť a doslova vystrájať kvôli slobode, aby tým položili toľkých do situácie bez práce.

Oveľa viac vás obmedzí, keď musíte nosiť barlu a x iných vecí, ktoré jednoducho musia ľudia zvládnúť.

Keby ľudia boli zodpovední a nekašlali na situáciu iných, keď už to nerobili kvôli životom iných, tak mali kvôli ekonomike iných a finančnému prežitiu. 

 

Nijako zvlášť ma neobmedzovalo, že som musela nosiť rúško, že musím nosiť rúško a to cestujem denne do práce skoro hodinu a rovnako späť hodinu. Ak to znamená ohrozenie aj finančné pre celé rodiny, o to skôr to musí človek zvládnuť, aby iní ľudia mohli prežiť aj ekonomicky, keď už na vás len tento dôvod zaberá.

 

Že rúška chránia v tejto situácii najviac, o tom svedčí množstvo pozitívnych ľudí, s ktorými som sa v práci stretla a nákazu sme si nerozniesli práve vďaka rúškam. A to keby sme ich nemali, tak to jednoznačne nákazu len roznášame a pošleme do múky ďalších. Moja dcéra napríklad mala spolubývajúcu nakazenú, ale nenakazili sa ďalšie spolubývajúce, keďže dodržiavali rúška a hygienu v spoločnom byte. Ešte aj v spoločnom byte ich to dokázalo ochrániť, aby sa nerozniesla, aj za cenu, že aj v kuchyni a všade mimo svojej izby nosili rúška.

 

Ale tu sme nemali zodpovedných občanov, ktorí sa báli len povinného očkovania v budúcnosti, tu sme mali hordy primitívov, ktorí sa neboli schopní obmedziť v ničom a šlo im len o nadávanie a arogantné vyhlasovanie slobody, že ja si nedám náhubok, hoci zdravotníci ani nepijú, aby sa nemuseli z ochranných oblekov vyzliekať.

Tu ste nemali uvedomelých občanov a bojovníkov za slobodu, ale primitívov, ktorým bolo jedno, či iní skrachujú, ale oni sa nijako neobmedzia a veselo sa budú stretávať, chodiť do krčmy, dožadovať sa 150 hostí a čo nás po tom, že iní skrachujú? To mali byť bojovníci za slobodu? To boli arogantní občania, ktorí existenčne ohrozili iných, finančne, keď už životy starých ich nezaujímajú, že aj tak by umreli.

 

Jednoznačne ja neuznávam absolútnu rozmaznanosť iných len všetko okolo seba popierať, pre sprostú nezodpovednosť a neschopnosť domyslieť, čo to všetko bude znamenať pre iných.

A práve preto, že ja som skutočne ťažké životné obdobia zažila, keď neviete ako prežijete, tak viem porovnať, čo je naozaj na depresiu a čo už je číra rozmaznanosť a totálna neschopnosť niečo uniesť. Keby mi niekto povedal, že jediné tvoje obmedzenie bude len niekoľko mesiacov nosiť rúška a obmedziť stretávanie, tak sa budem smiať, že toto má byť ťažké. Tak to ste potom fakt nič ťažké nezažili, čo tu ani nebudem menovať, čo všetko ste mohli a čo ľudia bežne okolo vás zažívali a nikto nekričal, že to zažívajú a roky, nie pár mesiacov!

A vy toto prirovnávate ku koncentrákom a apartheidu a žasnem, čo za dospelých sme tu potom mali! Asi ľudí, čo nevedia uniesť celkom nič a nie roky! Ani len pár mesiacov!

Nemali ste čo jesť? Báli ste sa celé roky, že neprežijete? Báli ste sa roky o svoju bezpečnosť? Starali ste sa roky o chorých a nevládnych? To je neuveriteľné, že ste sa s ničím ťažkým v živote ani nestretli. 

Mesiace ste v tých vraj samotkách nenávideli iných a myslíte si, že vás zachráni D -vitamín aj pred finančným kolapsom toľkých živnostníkov?

Tak ste si nemali veselo roznášať nákazu, lebo veď je to všetko len podvod. Alebo si ju teda roznášajte ďalej a pomáhajte na krachoch ďalších.

 

Ako spoločnosti pomôže, keď sa hromadne budú ľudia tlačiť na protestoch bez rúšok a vykrikovať oplzlosti? To pomôže komu, výmene strán?

Ako som si tu včera prečítala, že keby bola iná vláda, tak koronavírus neexistuje, lebo iná vláda by ho popierala spolu s vami! Iná vláda, dajte tomu Pellegriniho by vám dala slobodu bez rúšok a obmedzení a koronavírus by sa už neroznášal?

 

Iná vláda by už netestovala? Naopak, iná vláda by nedovolila konšpirácie a už dávno by boli stíhaní všetci konšpirátori, lebo by ich nikto nepotreboval na politický boj. Tu sú konšpirácie len zneužívané na politické boje medzi stranami.

Ak chcete, aby iní finančne neskrachovali, keďže smrť iných vás nezaujíma, môžete len naozaj nosiť rúška a naozaj dodržiavať bezpečnostné opatrenia.

 

Ak je ľudské právo netestovať sa, potom nie sú povinní testovať sa ani zdravotníci a učitelia a bez nich by vás nemal kto ošetriť a nemal vám kto strážiť deti. Takže vaše ľudské právo to nebude, keď si vyžadujete ich služby, lebo aj zdravotníci a učitelia sú ľudia s ľudskými právami. A vy, naopak, nemáte od nich právo vyžadovať nič, čo u seba považujete za porušenie vášho! Vďaka rúškam a ochrane tu nemáme nakazených ešte viac zdravotníkov a ešte viac učiteľov a vďaka testovaniu našli, ktorých majú poslať do karantény a superšíriteľov, ktorých by inak nenašli. Len popierači pre spoločnosť absolútne nič nevyriešili, len roznášali nákazu a popierali ju.

 

 

A keď porovnám nebezpečenstvo nákazy v škole, koľko tam je detí natlačených na seba, tak menej všetci riskujeme na akomkoľvek testovaní, kde ľudia stoja až 2 metre od seba, čo je v školstve nemysliteľné!

Odmietam filozofovanie z vašich pivníc, kde len vy máte mať ľudské práva a od zdravotníkov a učiteľov chcete, aby sa vystavovali nákaze bez ochrany, lebo oni pre vás už ľudské práva nemajú. 

To je presne len vaša primitívna logika, že keby sa aj všetci zdravotníci a učitelia vzbúrili a zahodili rúška a popierali pandémiu, akú slobodu bez nich by ste tu mali, len rýchlejší kolaps nemocníc a ekonomiky. 

Uráža vás, že ste primitívi? A ako nazvať človeka, čo nie je schopný pochopiť, že nemáme toľko zdravotných sestier ako Nemecko, že nemáme také zdravotníctvo ako iné štáty a že keby sme si aj všetci slobodne schválili, že všetkých čo majú umrieť, necháme umrieť, tak skolabuje naše zdravotníctvo a postihne to ekonomiku!

 

Keby ste sa boli správali normálne zodpovedne, nie je potrebný žiadny núdzový stav. A kto z vás by v tejto situácii dovolil, aby hordy primitívov, a vraj za slobodu, teraz spôsobili kolaps zdravotníctva a ekonomiky, tak by nebol lepším premiérom, len anarchistom! A takým debilom by nebol ani Fico, ani Pellegrini, ani Kotleba. Ale spomeňte si, čo hovorili o zákrokoch voči osadám, ako to tam treba len strážiť a zatvoriť.

To je vaša primitívna myšlienka, že nejaká vláda by vyhlásila popretie pandémie a zahodenie rúšok, aby ste mohli mať slobodnú seansu na chate s hordou iných slobodných.

 

A konkrétnych uráža, že sú spodina? Stačí si vás prečítať, ako vyzerá ten váš boj za vraj slobodu a slobodu iného názoru a sú to len ukážky vulgárnej šikany iných názorov. 

 

 

Práve kamarát napísal správu, že mu synovec zomrel na covid. Ale toto vás nezaujíma, len vaše peňaženky. Takže kvôli vlastným peňaženkám neposielajte iných finančne do krachu. Nešírte nákazu, nebude núdzový stav.

Keby nebol, 100 % si budú arogantní slobodní šíriť nákazu, lebo politický boj a lebo v ňu neveria a vedia jediné – len ju roznášať a vulgárne vrieskať na iných. 

Len to je sloboda v ich podaní. Nejaký Chmelár inteligentne pískajúci na balkóne to nespasí. Pri migrantoch by sa rýchlejšie spamätal, k čomu to tak bude viesť. Umiernených a inteligentných tu nemáme. Bude na tom balkóne sám, o čom svedčia aj jeho %, koľkých takých normálnych by ste tak našli, čo rešpektovali bezpečnostné opatrenia a vôbec by ich rešpektovali. 

 

 

Takže, on má pravdu, ale pre spoločnosť, aká tu ešte NIE JE!

 

Jeho naivita, že teroristi by lietali len prvou triedou, je rovnakým predpokladom, ako že skritizujme len niečo a nie extrémne.

 

 

 

 

.

Viete, podľa čoho spoznáte progresívneho primitíva? Má názor, že všetci k EÚ len natŕčame paprče

16.06.2024

Takto zjednodušene ich vymyli progresívni novinári, že EÚ nás má na to, aby nás veľkoryso kŕmila pre ich „hodnotovú politiku“. Vždy keď je reč o diskusiách odborníkov, ktoré u nás neexistujú, čo sa týka ekonóma, myslím najviac na Ilonu Švihlíkovú. V českej televízii si ešte také diskusie môžete vypočuť. Uvádzam celkom dole v porovnaní s iným [...]

Čaputová sa „ohádzala“ volebným podvodom a nás kritizujú, že sa nám volebný podvod nepáčil!

14.06.2024

Zakaždým, keď si niekto normálny prečíta SME alebo Denník N, tie klamstvá mu môžu dvihnúť tlak. Preto ich toľkí ľudia ani nečítajú! Dalo by sa písať ku všetkým klamstvám doradu a to by ste mohli celé dni. Zareagujem tak na každé dvadsiate klamstvo. Dnes ich šéfredaktorka SME v poslušnej óde na Čaputovú napísala, že „Ohádzali ju blatom a potom na ňu [...]

Čitateľ SME: „Niekedy mam pocit, ze aj Marx by bol pre nich pravica a vlavo od nich su snad iba pol Pot a Mao Ce-tung. . . „

10.06.2024

Nie vždy sú čitatelia SME a N vymytí do správnej podoby, niekedy sa vymývajú ťažšie (majú viac rozumu než progresívni novinári). Pozrela som aj na český iDnes a aj tam ide vymývanie ťažšie. Aj pre morálne uvedomelých bola Nerudová Danuše – Blbuše. Nasledujú komentáre ťažšie vymývateľných: Čitatelia SME dnes ku článku: Krajná pravica [...]

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Do paláca prišla sociálna demokracia. Čo očakávajú od prezidenta Pellegriniho odborári, zamestnávatelia či pacienti? (anketa)

17.06.2024 06:00

Denník Pravda sa spýtal zástupcov pracujúcich, zamestnávateľov, pacientov či kultúrnej obce, čo od nového prezidenta Petra Pellegriniho očakávajú.

búranie, bytovka, Čadca

Namiesto bytovky parkovisko. Posledný obyvateľ stavbu opustil tesne pred zbúraním

17.06.2024 06:00

Ošarpanú budovu, ktorá stála v centre Čadce, zrovnali so zemou. Čo tam neskôr postavia, je zatiaľ otázne.

Legitimny ciel Dozd

"Povedala, že otec bol legitímny cieľ." Slová 7-ročnej vojnovej siroty môžu ruskú lekárku dostať na dlhé roky za mreže

17.06.2024 05:30

Na procese s moskovskou pediatričkou Nadeždou Bujanovovou zaznel údajný záznam výsluchu dieťaťa, ktorý pre ňu môže byť osudný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,522
Celková čítanosť: 5598924x
Priemerná čítanosť článkov: 3679x

Autor blogu

Kategórie