Založ si blog

Blaha: „Akonáhle prestaneme tlačiť, zase tu spustí teror“

Presne pre toto sa rozšírila nákaza v Česku a na Slovensku, lebo masy ľudí tlačili proti zavádzaniu bezpečnostných opatrení, bojovali celé mesiace proti každému jednému a celé mesiace tlačili len na uvoľňovanie všetkých opatrení. A potom naopak obviňujú svoje vlády, že neurobili opatrenia, na ktoré tlačili, aby neexistovali.

 

V oboch štátoch za tým bola opozícia a jej politický boj o moc aj napriek všetkým dopadom na zdravotníctvo a ekonomiku následne pri zavádzaní v dôsledku tejto nezodpovednosti, ešte tvrdších opatrení.

V obidvoch štátoch si za to môžu samotní občania poštvaní opozíciou, keďže tlačili proti všetkému, čoho sa dožadujú vždy, keď je už neskoro.

 

Tu sú dôkazy, že opozícia nerešpektuje odborúčania odborníkov a sústavne a vedome tlačí proti všetkým opatreniam a len kvôli svojmu politickému boju a marketingu. Vyslovene kašle aj na zdravotníctvo, aj na ekonomiku následne, aj na životy ľudí, ktorých to postihne ekonomicky aj zdravotne.

 

 

Najväčšia ich drzosť je, že sa oháňali proti plošnému testovaniu tým, že sa rozšíri nákaza a teraz je im celkom jedno, že masovejšie sa rozšíri nákaza pri demonštráciách, keď sú ľudia natlačení na seba a navyše bez rúšok! Aj tu vidno, že ich argument o možnej nákaze bol falošný a len účelový na ich politický boj.

 

 

 

 

13.11. Názory odborníkov – Neodporúčajú uvoľňovanie!

 

 

Peter Visolajský

 

„Pokiaľ nemáme dostatok informácií o reálnej situácii, vnímam akékoľvek zvyšovanie mobility ako nezodpovedný krok. Takéto uvoľnenie by malo vychádzať z relevantných dát a rešpektovať regionálnu situáciu, keďže vo viacerých regiónoch epidemiologická situácia vyžaduje, naopak, sprísnenie lockdownu.

 

Tento ústup premiéra zo svojej pozície vnímam ako politický tlak SaS na neho pri boji o percentá. To však môže mať vážne dôsledky.

Populistické tlaky a sľuby politikov sa už pri tejto pandémii vo viacerých krajinách obyvateľom aj ekonomike vypomstili. Očakával by som teda, že sa z takýchto zahraničných chýb naša krajina skôr poučí.“

 

Richard Kollár

 

„Na druhej strane, mobilné trendyobyvateľstva a veľmi mierny pokles počtu pozitívnych PCR testov indikujú, že je potrebná opatrnosť. Špeciálne v oblastiach, kde už sú dáta relevantnejšie vzhľadom na dlhší odstup po plošnom testovaní (napríklad Bratislava), sa ukazuje, že miera šírenia vírusu je stále významná a ani plošné testovanie a doterajšie opatrenia nedokázali zásadne zredukovať počet infikovaných v populácii.

Z tohto dôvodu bude asi potrebné v blízkej budúcnosti pristúpiť minimálne lokálne k prísnejším opatreniam.“

 

Peter Sabaka

 

„Aj tak je najdôležitejšie, ako sa budú správať ľudia. Ak budú zodpovední, nebudú sa združovať a budú používať rúška a umývať si ruky, nemuselo by to nutne viesť k zhoršeniu epidemiologickej situácie.

 

Bolo by veľmi zlé, ak by to verejnosť pochopila ako znak, že to najhoršie máme za sebou, a začali by znova s vysoko rizikovými aktivitami, ako sú návštevy, oslavy a podobne. Ľuďom je nutné vysvetliť, kedy hrozí najväčšie riziko nákazy. To sú hlavne indoorové aktivity, pri ktorých je viac ľudí na menšom priestore a kde ľudia jedia a pijú, lebo pri tom si skladajú rúško. Ďalej tam, kde sú ľudia blízko pri sebe a rozprávajú sa alebo nebodaj kričia a spievajú.

 

Všetko je nakoniec o správaní ľudí. Ľuďom je nutné vysvetliť, že to najhoršie nemáme ani zďaleka za sebou, že nemocnice sú plné, personál vyčerpaný a na JIS bojujú o život aj ľudia od 40 rokov.“

 

https://dennikn.sk/2142783/odbornici-vidia-naschvaly-sas-aj-chybajuce-kriteria-pre-rozhodovania-uuvolnenie-opatreni-hodnotia-mikas-smatana-kollar-sabaka-a-visolajsky/?ref=tit

 

 

Expremiér Peter Pellegrini žiada, aby zrušil zákaz zhromažďovania a otvoril aj ďalšie prevádzky.

 

„ŽIADAM PREMIÉRA, ABY ZRUŠIL ZÁKAZ ZHROMAŽĎOVANIA

Žiadam premiéra Matoviča, aby zrušil zákaz zhromažďovania a otvoril aj ostatné prevádzky, vrátane reštaurácií, štadiónov či finesscentier.

Ak raz nie je hygienickým rizikom polovica kapacity kina, divadla, či kostola, potom je úplne neprijateľné, aby sme naďalej mali v platnosti zákaz zhromažďovania, ktorého jediným cieľom je znemožniť ľuďom slobodne vyjadriť názor na túto vládu. Rovnako potom nie je rizikom ani desať ľudí v reštaurácii alebo sto ľudí na štadióne, ak dodržia všetky hygienické predpisy. Žiadam preto premiéra Matoviča, aby sa prestal hrať na sultána a neurčoval, čo bude otvorené a čo zatvorené, ale umožnil ľuďom slobodne žiť a dýchať.“

 

 

ŽIADAM PREMIÉRA, ABY ZRUŠIL ZÁKAZ ZHROMAŽĎOVANIA

 

 

 

 

 

Blaha: Masové protivládne protesty, ohlásené na 17. novembra, už prinášajú prvé výsledky. Matovič sa zosypal a od pondelka otvára kostoly, fitká a kiná

 

 

 

„Za rozhodnutím premiéra Igora Matovič otvoriť kostoly, fitnescentrá a kiná je podľa poslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD) strach z protivládnych protestov ohlásených na 17. novembra. Premiérové rozhodnutie podľa neho potvrdzujú, že nie je dôvod na to, aby u nás platil núdzový stav či zákaz zhromažďovania

 

 

Jeho epidemiológovia predsa hovoria, že tu má byť tvrdý lockdown a že sa nemá nič otvárať, lebo príde apokalypsa. No odrazu si máme na seba hodiť plavky a šupnúť sa do bazéna – lebo keď dávate kraula, tak vás ujo Covid nechá na pokoj. Keby si pán premiér aspoň po jazyku nešliapali. Ak mu toto odklepli epidemiológovia, ktorí ešte pred pár dňami hovorili presný opak, znamená to, že o všetko rozhoduje len a len Matovič.“

 

 

To, že Matovič otvoril kostoly, bazény a fitká, je len zastierací manéver. V stredu po protestoch zase všetko zavrie. Urobil to len zo strachu a akonáhle prestaneme tlačiť, zase tu spustí teror,“ myslí si opozičný poslanec.

 

 

Blaha ešte na záver dodal, že Matovič sa zo všetkého najviac bojí ľudí. „Až sem počuť, ako sa trasie. On vie, že keď skončí, bude súdený. A odsúdený. Robí všetko preto, aby neskončil. Nepomôže. Poďme mu ukázať, že sa má čoho báť – že je nás dosť. Už v utorok. Tik-tak-tik-tak.“

 

 

Kým pred pár dňami, či hodinami bola podľa premiéra pandemická situácia taká nepriaznivá, že vláda išla zavádzať núdzový stav na 90 dní dokonca so zákazom nočného vychádzania, dnes je všetko inak.

„Za tých pár dní sa nemohla tak zásadne vylepšiť epidemiologická situácia. A ani sa nezlepšila. Čo teda ovplyvnilo náhlu zmenu myslenia laického epidemiológa, alias premiéra Matoviča ? No predsa ohlásené protesty v uliciach Bratislavy! To bol ten zvonček, ktorý zmenil premiéra z obchodného cestujúceho s Ag testami na pragmatika až populistu schopného na ústupky, za ktoré ešte včera posielal svojho koaličného partnera kopať v noci hroby. Strach, strach z ulice to je ten zázračný prostriedok a liek, ktorý veľmi rýchlo znormalizuje aj toho najväčšieho blázna v politike,“ uviedla na sociálnej sieti.

 

Taraba:

„Ešte pred dvomi dňami nám autokratickí politici, ktorí sa boja vládnuť inak ako v režime núdzového stavu odkazovali, že do konca roka nič nebude otvorené. Včera potom, čo sulíkovci a vašečkobci videli akú spŕšku kritiky dostali za to, že asistujú pri potláčaní ľudských práv a slobôd potom čo nepodporili náš poslanecký návrh zrušiť tieto obmedzenia, ľady sa rýchlo pohli.““

 

 

 

 

Tu je dôkaz, že celkom vedome tlačia cez masy ľudí na vládu, aby sa neopovážila zavádzať žiadne opatrenia, ktoré jej potom vytknú a opäť cez masy ľudí, že nezaviedla!

 

Je to presne ako pri pochodoch za Slušné Slovensko, keď väčšina ľudí sa nepridala a práve tu na Pravde sa oháňali tým, že tá väčšina zostala doma.

Aj teraz väčšina zostane doma a nákazu tu väčšine bude šíriť menšina poštvatá opozíciou. Postarajú sa tu celému Slovensku len o šírenie nákazy kvôli politickému marketingu strán Smer a Hlas. Kvôli nim potom zas budú potrebné tvrdšie opatrenia, než by inak boli potrebné!

 

Ja nemôžem uvidieť svoju vnučku nie kvôli vládam v Česku a na Slovensku, ktoré nákazu nešírili, ale kvôli primitívnym občanom, ktorí ju poštvaní konšpirátormi a opozíciou, ktorá ich len zneužívala, roznášali. Keby ich nebolo, dávno tu nemusíme mať žiadne zvláštne opatrenia. Aj v tom Švédsku, ktorým sa oháňate, ľudia nemuseli nosiť rúška, lebo sami od seba održiavali odstupy a bezpečnostné opatrenia, čo hovorila aj tá dievčina na Kulturblogu, že keď predtým stáli ľudia od seba na 2 metre, po odporúčaní na 5 metrov! Preto nepotrebujú také opatrenia, keďže sa primitívne nezgrupovali, že šírme si ju, lebo je to celé len podvod, čo vidíte aj na protestoch. Celá spoločnosť dopláca na primitívov, ktorí si ju vedia len šíriť. A práve oni sú ako ovce, lebo to robia len kvôli politickému marketingu Smeru a Hlasu, ktorí zneužívali na to všetky konšpirácie.

Keby tých občanov naozaj bolo veľa, využívali by petície a nepotrebovali len hulákať na uliciach. Sloboda názoru sa dá pre inteligentných vyjadriť aj inak, ako davovo, primitívne a v kombinácii so šírením nákazy. Všetci na nich budeme doplácať.

A kde máme my možnosť hlasovať, že s tým nesúhlasíme?

 

Nezabudnite si vypočítať, aké % ľudí protestovalo oproti všetkým občanom a aké je to zanedbateľné %, čo bolo v uliciach a šírilo nákazu kvôli politickému marketingu opozičných strán.

 

 

„Politológ Pavol Baboš nevidí úspešne ani jednu z iniciatív Roberta Fica. „Vzhľadom na skúsenosti sú obe aktivity, či už odvolávanie vlády, alebo referendum, len propagačným cvičením. Nepamätám si, že by niekedy opozičná strana sama odvolala čo i len jedného člena vlády bez pomoci aspoň jednej z koaličných strán. Rovnako sa ani raz nestalo, že by pri podobnom referende bola dosiahnutá potrebná účasť. Je to oveľa viac marketing, ako čokoľvek iné,“ povedal Baboš.“

 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/568654-opozicia-chce-odvolat-matovica-kazda-po-svojom/

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5539934x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie