Založ si blog

Zneužívanie konšpirácií na politický boj medzi stranami

Život je plný paradoxov a jedným z paradoxov v mojom živote je, že som sa z bojovníka za slobodu alternatívnych médií stala bojovníkom proti konšpiráciám o pandémii.

Aj dnes si myslím, že alternatívne médiá by mali existovať a v mnohom písali pravdu, ale kto mohol vedieť, že ich opozícia bude zneužívať na svoj politický boj a bude tým ohrozovať občanov aj na živote?

Nebudem opäť písať ako, lebo sa tomu venujem vo všetkých predošlých článkoch. Je mi ľúto, že extrémizmom ľudia zničia všetko, čo je dobré a že svojim extrémizmom určite zničia aj alternatívne médiá, že potom ich obmedzia všetky a všetko, čo v nich bolo dobré. 

 

Na ich obranu som napríklad v roku 2015 písala toto:

https://malinova.blog.sme.sk/c/380198/pojem-bratislavska-kaviaren-alebo-cesty-nasich-intelektualov.html

 

Ale zacitujem vám k tomu Chmelára v tom čase:

„Vykašlime sa teraz na názor na nejaký časopis. Všimnime si radšej, že rozhorčená reakcia bratislavskej kaviarne v plnej miere potvrdila to, na čo poukázala Adela: na Slovensku nie je možné vysloviť slobodne svoj názor bez verejnej šikany. Nemám rád časopis Zem a vek. Na rozdiel od mnohých jeho kritikov, ktorí ho odsudzujú bez toho, aby ho niekedy držali v rukách, viem povedať presne, čo mi na ňom vadí: miešajú sa v ňom zaujímavé informácie s demagógiou a výmyslami – ibaže to isté robí väčšina periodík. S tým rozdielom, že do tých, ktoré sa tešia pohodlnej priazni vládnucich vrstiev, malomeštiaci píšu s komickou pýchou.

Ostrakizovanie ľudí za názory, ktoré sa netešia všeobecnej popularite, sa stalo obľúbeným športom tých, ktorí liberalizmus len predstierajú. Je to nielen hlúpe, ale hlavne nebezpečné. Títo ľudia si neuvedomujú svoj diel zodpovednosti za to, že počet ľudí inklinujúcich k extrémistickým hnutiam a konšpiratívnym názorom alarmujúco stúpa aj vďaka ich dlhodobému postoju, keď vytesňovali akékoľvek provokujúce názory do šedej zóny mlčania, zavrávali znepokojenia ľudí, škandalizovali odlišné postoje a zužovali verejnú diskusiu na dogmatický sterilný priestor konsenzuálnych právd. Plnohodnotná kritika sa tak nerozvíjala v plodnej polemike, ale v izolovaných skupinách, v ktorých ľahko prerastala až do podoby konšpiratívnych prejavov a extrémistických riešení. Ľudia boli príliš dlho klamaní. A dnes nehľadajú odpovede v koncepčných plánoch, ale v demagogických skratkách.“

 

 

Presne preto som sa zastávala alternatívnych médií. Neskôr som alternatívne médiá aj kritizovala, keď viac šírili medzi ľuďmi nenávisť, než odpovede:

 

„Na čom skončia všetky alternatívne médiá“ – rok 2018

„Stručne by sa dalo povedať aj jedným jediným slovom – na extrémizme.

 

Keby sa alternatívne médiá držali zdravého stredu bez extrémov, tak by boli nezničiteľné, pretože by im nebolo čo vytknúť a za čo ich zakázať. Taký zdravý názorový stred vám na Slovensku predstavuje napríklad Chmelár, lebo v ničom nepresadzuje extrémy. Keby sme tu mali tisíce Chmelárov, tak by predstavovali neskutočnú silu, ktorá by sa dokázala postaviť politikom, ktorá by sa dokázala postaviť akejkoľvek moci, ktorá by dokázala pohnúť aj zahraničnou a nielen domácou politikou, pretože by bola pre svoj zdravý umiernený a mierový stred nezničiteľná.

Tomu ľudia neuveria, pretože si myslia jeden veľký omyl, že umiernených ľudí môžte najskôr zničiť a odstaviť. Chápu totiž pod slovom mier, umiernenosť, stred, niečo slabé, čo sa dá ľahko odstaviť.

Absolútne si neuvedomujú, že to, čo sa dá najľahšie odstrániť, napadnúť alebo zničiť, je práve akýkoľvek extrém.

 

Keď zakážu Aeronet, vôbec sa nebudem čudovať, lebo ich štvanie proti obyčajným Židom je úplne zjavné, čím porušujú základné ľudské práva. Darmo sa budú vyhovárať, že nie. A keď raz pôjde kosa po alternatívnych médiách, vôbec sa nečudujte, že skosí všetky aj na Slovensku, lebo takto sa aj vzájomne potápajú a poukazujú len na to, kam to vedie.

Iste by sa to Aeronetu nepáčilo, čo som tu popísala. Iste by ma zhodnotili, že ja som len nepochopila ich teórie, ktoré napokon skončili pri obviňovaní všetkých Židov z toho, čo nerobia ani Česi, aby aspoň voliť chodili. A že skončili a že si to tam pestujú, to ste mohli vidieť tuto:

https://malinova.blog.pravda.sk/2018/10/31/na-com-skoncia-vsetky-alternativne-media/

 

Dnes je v cenzúre alternatívnych médií a pre ich zneužívanie opozíciou na šírenie hoaxov o pandémii a ich využívaním na politický boj nové toto:

 

Štát predstavil svoj prvý plán na boj proti hoaxom.

 

„Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus (SaS) vraví, že pandémia zvýraznila alarmujúci vplyv falošných správ a konšpiračných teórií na spoločnosť.

 

Dokument sa hlási k slobode prejavu a k právu na informácie, ktoré platia v európskom právnom prostredí. Navrhuje však spôsoby, ako nepravdivé a zavádzajúce informácie identifikovať, vyhodnotiť a ako na ne v prípade potreby reagovať.

 

Riaditeľ Inštitútu strategických politík Stratpol Matej Kandrík oceňuje, že vládny materiál jasne pomenúva, aké úlohy a povinnosti majú jednotliví aktéri. „To minimalizuje problém prehadzovania si horúceho zemiaka zodpovednosti, ktorý sa tradične vyskytuje pri medzirezortnej a nadrezortnej problematike.“

 

Dokument počíta tiež so spoluprácou s mimovládnymi organizáciami a médiami, ktoré už teraz monitorujú sociálne siete. Svoje podnety by mala posielať aj široká verejnosť, vzniknúť na to má elektronický formulár.

Čo sa má s odhalenými hoaxmi robiť?

O dezinformáciách s verejnosťou výraznejšie komunikuje ministerstvo zdravotníctva, ministerstvo zahraničných vecí či polícia, ktorá vytvorila špeciálnu facebookovú stránku o hoaxoch. Ich spolupráca je však stále nedostatočná.

Nový plán to má zmeniť. Potenciálne nebezpečné informácie majú byť v prvom rade analyzované. To je niečo, čo dnes štát systematicky a medzirezortne nedokáže robiť.

Skúmať sa má napríklad to, kto dezinformáciu šíri, či sú šíritelia nejako koordinovaní, či môžu spôsobiť nejaké škody (napríklad na zdraví, hospodárske škody či narušiť princípy právneho štátu) alebo či môžu hoaxy vyvolať nejakú akciu, napríklad násilné nepokoje.

Na základe analýzy budú dezinformácie rozdelené do kategórií od tých, ktoré majú nepatrný vplyv, cez hoaxy so znepokojivým vplyvom až po informácie s vysokým či kritickým vplyvom.

Podľa toho sa štát rozhodne, ako by sa malo na falošnú správu reagovať. Na škodlivé správy s nepatrným vplyvom nebude reakcia potrebná. Pri vážnejších situáciách majú úrady reagovať, poskytnúť relevantné fakty a prípadne podrobnejšie monitorovať hrozby.

„Základným nástrojom reakcie každého subjektu (ale aj štátu ako celku) musí byť dobrá strategická komunikácia,“ pripomína sa v materiáli.

Ak sa objaví podozrenie zo spáchania trestného činu, posunie sa vec polícii.

Daniel Milo z organizácie Globsec vraví, že mu v dokumente chýba jasné určenie, ako rýchlo má štát reagovať. „Informačné operácie a dezinformácie sa šíria v rádoch hodín, preto ak má byť takýto systém skutočne efektívny, musia tomu zodpovedať aj procesy a postupy. Neskorá reakcia totiž býva neefektívna.

Kedy sa s tým začne? …

„Dokument je skutočne kvalitný a jeho úspešná implementácia bude v slovenskom kontexte revolučným krokom,“ myslí si Kandrík. „Pri kompletnej implementácii to bude prvou ozaj adresnou, systémovou a komplexnou reakciou štátu na bezpečnostný problém dezinformácií.“

(krátené)

 

https://dennikn.sk/2128471/stat-predstavil-svoj-prvy-plan-na-boj-proti-hoaxom-remisova-ma-pripravit-nastroj-na-ich-monitoring/

 

 

Už predtým Denník N upozorňoval na šírenie hoaxov o pandémii, čo môže mať za následok kolaps nemocníc a ohrozovanie životov:

 

Blogy na webe denníka Pravda sú plné konšpirácií, redakcia problém nerieši

 

„Pravda: Nechceme obmedziť slobodnú diskusiu

„Blogy na blog.pravda.sk reprezentujú široké spektrum názorov a prevádzkovateľ nemá záujem obmedzovať slobodnú diskusiu či cenzurovať názory,“ reagoval zástupca šéfredaktora Pravdy pre online Ivan Piovarči na príklady niektorých nepravdivých článkov.

Niektorí blogeri na webe Pravdy pritom nepredstavujú len „široké spektrum názorov“, ale vo svojich textoch šíria overiteľné nepravdy.

Mazanie nie je jediná možnosť

Blogy na Pravde nie sú bezvýznamný web. Mesačne ich číta viac ako 300-tisíc unikátnych čitateľov. Pre porovnanie, spravodajská časť webu Pravdy má čítanosť vyše jedného milióna unikátov mesačne.

Redakcia nielen vytvára priestor nepravdivým článkom na blogoch, ale ich aj propaguje na titulke svojho spravodajského webu. Pravda tak aktívne zvyšuje čítanosť evidentne nepravdivých informácií, a to nielen o pandémii, ale aj mnohých iných témach.

Prevádzkovateľ portálu podľa dnes platných zákonov nenesie zodpovednosť za všetko, čo blogeri na jeho doméne zverejnia. Avšak v momente, keď je na problematický obsah upozornený a nekoná, nesie zaň spoluzodpovednosť.“

(krátené)

https://dennikn.sk/2099424/blogy-na-webe-dennika-pravda-su-plne-konspiracii-redakcia-problem-neriesi/

 

 

 

Hoaxy a podvody – Polícia SR

 

 

 

„Vedenie polície hovorí, že venuje väčšiu pozornosť trestným činom, ktoré súvisia pandémiou. Do tejto skupiny môže patriť aj šírenie hoaxov.

 

Peter z Trnavského kraja v októbri rozšíril na Facebooku fámu, že istej rodine vraj ponúkli tisíc eur za to, aby mohli ako príčinu úmrtia ich starej mamy napísať chorobu covid-19. Označil to za jasný dôkaz, že sa počty obetí na Slovensku falšujú.

V skutočnosti žiadny dôkaz nedodal. Nepovedal, o akú rodinu šlo ani v ktorej nemocnici takúto ponuku spravili. Napísal len, že je to „stopercentná pravda“, pretože to počul od švagrinej, ktorá to zas počula od svojej známej.

„Kľudne môže prísť aj NAKA, či klamem alebo dávam nejakú krivú výpoveď,“ dodal vo svojom statuse.

Čo pravdepodobne nečakal, lebo trnavskí policajti Petra skutočne navštívili. Jeho status sa totiž stal virálnym, zdieľali ho tisíce ľudí.

„Kriminalisti identifikovali osobu na základe jej profilu na sociálnej sieti. Na základe týchto informácií a osobnej znalosti ju kontaktovali v mieste trvalého bydliska,“ potvrdzuje hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová.

„Niekto od niekoho niečo počul“

Polícia prípad zverejnila na facebookovej stránke Hoaxy a podvody, kde sa venuje vyvracaniu internetových fám. Podľa jej opisu Peter po príchode policajtov „zmeravel“ a tvrdenia zverejnené na Facebooku nevedel doložiť. Policajtov len odkázal na ďalšieho človeka, od ktorého historku počul, ani ten však nevedel nič konkrétne.

„Autor uviedol, že išlo o sprostredkované neoverené informácie, ktoré mu poskytla iná osoba. Polícia išla aj za touto osobou, ktorá uviedla, že aj ona to počula sprostredkovane a nevie k tomu nič viac povedať,“ napísala polícia.

Polícia: Viac to sledujeme

Denník N sa spýtal policajného prezídia, či bude takto postupovať častejšie. Prezídium jednoznačnú odpoveď nedalo, uviedlo však, že pozornejšie sleduje prípady, ktoré súvisia s pandémiou ochorenia covid-19. Do tejto skupiny spadajú aj internetové fámy.

„Trestnej činnosti súvisiacej so šírením ochorenia covid-19, nedodržaním karanténnych opatrení alebo šírením poplašnej správy venuje polícia zvýšenú pozornosť,“ potvrdzuje hovorkyňa prezídia Denisa Bárdyová.

Polícia podľa nej eviduje viaceré trestné oznámenia na šírenie „nepravdivých správ vo veci nákazlivého ochorenia covid-19 prostredníctvom elektronických sietí“.

Vyšetrovatelia ich zahŕňajú pod paragraf trestného činu šírenia poplašnej správy a podnety následne preverujú. V koľkých prípadoch to už spravili, hovorkyňa neprezradila.

Ak niečo viete, ohláste to

Vedenie polície zároveň varovalo pred zdieľaním nepodložených príbehov o tom, že niekto niekomu ponúkal úplatok za uvedenie choroby covid-19 ako príčiny úmrtia.

„Chceme upozorniť autorov takýchto statusov, že pokiaľ si takéto informácie budú nechávať pre seba, respektíve ich budú iba zverejňovať na internete, môžu sa dopúšťať zatajovania trestného činu korupcie,“ píše prezídium.

Polícia aj týmto konštatovaním ilustruje, že ide o nepravdy. Nikto totiž doteraz neprišiel podať trestné oznámenie na to, že mu núkali peniaze za falšovanie úmrtného listu. Obvykle sa o tom len píšu statusy na Facebooku.

„Polícia dodnes neeviduje žiadny podobný podnet, čo je len ďalším z dôkazov, že ide o dezinformácie. V opačnom prípade by sa autori statusov prihlásili a uviedli všetky relevantné skutočnosti, než by riskovali trestné stíhanie svojej osoby,“ dodala Bárdyová.

Zatiaľ len Rostas

Doteraz nie je známe, že by na Slovensku niekoho odsúdili za šírenie hoaxov. Z takzvanej dezinfoscény dostal zatiaľ neprávoplatný (peňažný) trest iba šéfredaktor časopisu Zem a vek Tibor Eliot Rostas.

 

Pred pár dňami zase polícia požiadala o pomoc s identifikáciou mužského hlasu, ktorý na novej zvukovej nahrávke hovorí, že počas plošného testovania sa do ľudí chystali tajne vpichovať vakcínu podľa zákulisnej dohody premiéra Igora Matoviča s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.“

HITPARÁDA HOAXOV: TIETO NEZMYSLY O PLOŠNOM TESTOVANÍ A KORONAVÍRUSE SME POSLEDNÉ OBDOBIE RIEŠILI
 
Počas blížiaceho sa víkendu sa na Slovensku uskutoční plošné testovanie. Pri tejto príležitosti sme sa obzreli za dezinformáciami, ktoré sa v súvislosti s testovaním šíria na internete:
1. Testovanie je škodlivé, konšpirátori si vymysleli nové orgány ľudského tela
2. Testovanie ako tajný plán na čipovanie a ovládanie ľudí
3. Testovanie môže spôsobiť poškodenie mozgu
4. WHO spochybňuje koronavírus
5 Niekto platí pozostalým za to, aby príčina úmrtia ich blízkych bol koronavírus
6. Zdravotníci nosia umelé figuríny, lebo fingujú pandémiu
7. Pandémia ako tajný plán na odovzdanie krajiny do rúk NATO
8. Prázdne odberné miesta
WHO NETVRDÍ, ŽE SMRTNOSŤ NA COVID-19 JE NA ÚROVNI BEŽNEJ CHRÍPKY
Od začiatka týždňa po internete koluje časť relácie zo CNN Prima News, v ktorej komentátorka Lenka Zlámalová interpretuje dokument od WHO. Podľa Zlámalovej WHO udáva, že smrtnosť na Covid-19 je len 0,23% a to má podľa nej znamenať, že smrtnosť na Covid-19 je na úrovni bežnej virózy. Na Slovensku toto video spopularizoval portál Eurorespekt, na ich webe má článok s týmto videom už 35 000 interakcií na Facebooku.
Ani autor štúdie, ani WHO v skutočnosti netvrdia, že smrtnosť na Covid-19 je na úrovni bežnej chrípky alebo virózy.
Niekoľko faktov:
1. Smrtnosť na bežnú chrípku býva podľa WHO menej ako 0,1%, čo je menej ako spomínaných 0,23% pre Covid-19 („For seasonal influenza, mortality is usually well below 0.1%“: https://bit.ly/3jByN3r).
2. Spomínaný dokument bol zverejnený v Bulletine WHO, nie je oficiálnym postojom, stanoviskom ani štúdiou WHO.
3. Samotný autor štúdie Johna P. A. Ioannidis pripúšťa limity jeho analýzy, ktorá vychádza z desiatok iných štúdii, ktoré ešte neprešli peer-review procesom a neboli robené na reprezentatívnej vzorke populácie, čo môže mať výrazný vplyv na výsledné čísla (na smrtnosť zásadne vplýva vek a niektoré štúdie boli vekovo ohraničené – neboli v nich starší ľudia).

Česká pobočka WHO

World Health Organization (WHO): Country Office in the Czech Republic

zareagovala na šíriacie sa interpretácie tejto štúdie:

„Studii Johna P. A. Ioannidise zaměřená na míru smrtnosti onemocnění covid-19 vycházející z dat o séroprevalenci zveřejněných v Bulletinu WHO byla věnována velká pozornost. Rádi bychom uvedli, že za tvrzení zveřejněná v této publikaci jsou zodpovědní pouze autoři. Její postoje a závěry nereprezentují postoje WHO.
Pozice WHO je následující: Ačkoliv bude ještě nějaký čas trvat, že plně pochopíme skutečnou úmrtnost onemocnění covid-19, data, která máma k dispozici, ukazují, že hrubá míra smrtnosti (poměr počtu hlášených úmrtí k celkovému počtu hlášených případů – case fatality ratio, CFR) se pohybuje mezi 3 až 4 %, smrtnost (poměr počtu hlášených úmrtí k počtu případů infekce – infection fatality rate, IFR) bude nižší. Zdá se, že čísla z České republiky tomu budou odpovídat.
Studie Johna P. A. Ioannidise je jednou z několika mála prací zaměřených na úmrtnost. V průběhu pandemie je stále relativně brzy na to mít přesnější údaje o podílu z celé populace, který byl infikován onemocněním covid-19. Toto číslo je jmenovatelem při výpočtu úmrtnosti. Množství séroprevalenčních studií roste, ale intervaly spolehlivosti, tedy intervaly odhadu neznámého parametru, jsou stále velmi široké.
Na druhé straně smrtnost identifikovaných případů (CFR) lze vypočítat. Jedná se o počet úmrtí z celkového množství potvrzených diagnóz u onemocnění covid-19. Pokud budeme počítat smrtnost covid-19 pro Českou republiku k 24. říjnu, bude to 0,83 % (2 087 úmrtí k 246 022 případů potvrzených k dnešnímu odpoledni). Bylo by však možná vhodnější počítat smrtnost z počtu již uzavřených případů, tedy počtu uzdravených a zemřelých. V tomto případě je smrtnost 2,22 % (2 087 úmrtí k 93 969 uzdravených či zemřelých).“
https://www.facebook.com/hoaxPZ/posts/831667110994491?fbclid=IwAR3QadhKpFJNXRA0Ccb83s7h37sYRlHbxSPlBEIwcN4UW4Mi2pbEEBrKz7U

Profesor zo Stanfordu sa čuduje, že Matovič nazval jeho štúdiu hoaxom

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/567532-profesor-zo-stanfordu-sa-cuduje-ze-matovic-nazval-jeho-studiu-hoaxom/

 

Čo hovorí štúdia, pre ktorú lekári vybili premiérovi poistky?

„Najnovšia štúdia, uverejnená v bulletine Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), rozhádala Slovenskú lekársku komoru a premiéra Igora Matoviča (OĽaNO). Tá na základe dát zozbieraných z približne 70 krajín celého sveta uvádza, že úmrtnosť vírusu COVID-19 je násobne nižšia, než sa pôvodne konštatovalo.

 

Ešte počas prvej vlny pandémie sa predpokladala úmrtnosť na koronavírus na úrovni 3,4 percenta. V poslednej štúdii WHO, ktorú publikovala 14. októbra, uvádza hodnotu 0,23 percenta, čo je približne na úrovni chrípky.

 

Dobrý signál alebo blud?

 

Premiér Matovič snahy lekárov prirovnávať koronavírus ku chrípke v ten istý deň odmietol a označil za blud. Na ich adresu sa nezdržal kritiky. „Mne vybilo poistky,“ reagoval premiér. Pýtal sa, či naozaj ide významná lekárska autorita v takejto chvíli odkazovať lekárom a zdravotníkom, že nepotrebujú rúška a ochranné pomôcky, keďže „ide len o chrípku“. Lekári i zdravotníci si podľa Matoviča musia zodpovedať otázku, či budú veriť „bludárom na úrovni Kotlebu“, alebo sa zapoja a pomôžu v boji proti novému koronavírusu, ktorý podľa jeho slov určite nie je chrípka.

Doplnil, že Sivík k svojmu tvrdeniu došiel na základe štúdie, ktorá mala byť na internete označená ako hoax (Matovič svoje tvrdenie, že ide o hoax, oprel o jeden český webový zdroj). „Po tejto vete akékoľvek slovo, akýkoľvek výrok, akýkoľvek názor tohto človeka pre mňa nemá absolútne žiadnu váhu,“ uzavrel Matovič.“

 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/567329-co-hovori-studia-pre-ktoru-lekari-vybili-matovicovi-poistky/

 

 

Aj dnes si myslím, že alternatívne médiá by mali existovať a v mnohom písali pravdu, ale kto mohol vedieť, že ich opozícia bude zneužívať na svoj politický boj a bude tým ohrozovať občanov aj na živote?

 

Je mi ľúto, že extrémizmom ľudia zničia všetko, čo je dobré a že svojim extrémizmom určite zničia aj alternatívne médiá, že potom ich obmedzia všetky a všetko, čo v nich bolo dobré. 

 

 

súvisiace články:

 

Pokračuje práca mnohých médií (konšpiračných) na popieraní pandémie

 

Bašty Smeru a šírenie konšpirácií

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549404x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie