Založ si blog

„Ľudia plačú, že im berú mafiu ako princeznú“

„To su take bludy, proste vybudovali v politike mafiu a ludia placu, ze im beru mafiu ako princeznu, iba preto ze ju zmagoreni zboznovali“
.
.

Podľa mňa, ak sa chcel Smer brániť, musel poštvať ľudí (svojich voličov) a najlepšie sa k tomu hodili konšpiračné hoaxy o celosvetovom podvode pandémie. Hodili by sa im aj kolapsy nemocníc, lebo to by ľudí rozzúrilo najviac a preto zdvihli stavidlá všetkým konšpiráciám a cielene podporovali ich nevídaný rozmach, aký na Slovensku nikdy doteraz nemali, lebo o čo viac nakazených, o to väčší chaos v štáte, o to viac potrebných opatrení a viac hnevu od ľudí.Takto aj za cenu kolabovania nemocníc vedú svoj politický boj, kde na životoch obetovali dôchodcov, ktorí im verili. A ich zmagorení voliči celkom zabudli, kto poslal NAKU k Rostasovi a že keby boli pri moci, žiadne konšpirácie a žiadne konšpiračné médiá alebo konšpiračných lekárov nepodporujú ale naopak stíhajú!

 

Konšpiračné stránky a videá začali zneužívať, až keď sa im to hodilo, celkom rovnako ako ĽSNS:

Bašty Smeru a šírenie konšpirácií

 

 

Dag Daniš – Postoj:
.
.
Ide do tuhého. Padať budú ďalšie hlavy
.
.

„Polícia udrela na bývalých šéfov polície a viacerých stíha – spolu s oligarchom Norbertom Bödörom – za podporu organizovanej zločineckej skupiny, zneužívanie právomoci a rozsiahlu korupciu.

Asi nezaškodí pripomenúť, že dvojica Hraško – Krajmer, bývalí šéfovia NAKA, podľa viacerých zdrojov disponovala mesačným rozpočtom v desiatkach tisíc eur. Na krycie firmy a z ich „kapitálu“ si kupovali byty, domy, autá… Za ich prepychom mali byť tzv. čierne fondy. Tie sa kŕmili nielen úplatkami, ale aj organizovane a systémovo cez biznis oligarchov bödörovcov, napojený na verejné zdroje.

Znie to šialene, ale za tretej Ficovej vlády bolo vedenie polície sprivatizované (do rúk bödörovcov), slúžilo organizovanému zločinu – užívalo si bočné príjmy v stovkách tisíc eur.

Na privatizáciu vedenia polície stačili dve veci. Vplyv oligarchov (bödörovcov) na stranu Smer a na najvyššie miesta, teda na policajného prezidenta Gašpara. A veľké sumy hotovosti pre funkcionárov NAKA.

Po voľbách a odstavení Smeru dlho nebolo isté, či vyšetrovatelia a prokurátori nájdu dostatok sily a dôkazov na to, aby mohli zaťať do dlhoročných bosov polície, prepojených s organizovaným zločinom, veľkopodnikateľmi a vedením Smeru. Nakoniec to urobili.

Asi to nepreženieme, keď povieme, že členovia tejto organizovanej skupiny si vybudovali vnútri štátu impérium. Obsadili Pôdohospodársku platobnú agentúru a jej miliónové zdroje, vedenie polície, časť tajnej služby a prokuratúry… Stíhali súperov. Kryli zločinecké skupiny. Za odmenu. Zasahovali do politického boja. A zarábali milióny eur.

Ak treba Matovičovej koaličnej zostave a novému vedeniu polície niečo uznať, tak práve toto. Že bez zábran a bez strachu odstavili vypasené ošípané od kasy. Rozohnali ich palicou. A čistia prasačinec, za aký by sa dnes trochu ostýchali už aj v Kolumbii či v Mexiku.

Robert Fico už stihol reagovať. Vyhlásil, že nebude zapierať Gašpara a že on svojich ľudí neopustí. Popritom si opakovane kopol do Pellegriniho, ktorý je vraj schopný zapredať kohokoľvek.

Ficovi treba uznať, že jeho nervozita je plne opodstatnená. Slučka sa pomaly zaťahuje aj pod jeho krkom. Predseda Smeru naliehavo potrebuje demonštrovať silu, uistiť partiu stíhaných, aby vydržali, a presadiť sa ako líder opozície. Lebo, uznajte, v dome vplyvného a perspektívneho lídra opozície sa nepatrí rozkopávať dvere policajnou čižmou.

Predpokladáme, že Ficovi sa v tejto misii nebude veľmi dariť. Už za sebou nemá ani oligarchov (ak nerátame tých s mrežou na okne), ani masy verných voličov.

Možno aj to bude jeden z dôvodov, prečo je taký zlý na Pellegriniho. Prestal mu fungovať ako posila.

A prestal s tým už v roku 2018. Z pohľadu Fica: bola to Pellegriniho zrada, ktorá privodila celé nešťastie. Všetko sa začalo lámať bitkou o Gašpara. Bol to drsný boj.

Možno si spomínate, ako prebiehal. Bolo to v čase vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka. Nová Pellegriniho vláda s ministrom vnútra Druckerom bola pod tlakom, aby odstránila Gašpara a bödörovcov z vedenia polície.

Fico s Kaliňákom však celou silou tlačili na to, aby Gašpar ostal. Za akúkoľvek cenu. Keď na seba tieto dve sily narazili, minister Drucker sa zlomil v páse. A odplazil sa do šatne. Gašpar sa zaprel v zárubni a ostal.

Keď si včera vyšetrovatelia prišli po Gašpara, Fico sa neovládol. Nasadil plexisklo. A zvolal tlačovku k téme… Pellegrini…“

(krátené)

https://www.postoj.sk/65023/ide-do-tuheho-padat-budu-dalsie-hlavy

 

Aktuality:

Policajnú chobotnicu riadil Bödör zo 6. poschodia na tajných poradách

 

„Mali šéfovať polícii a bojovať proti zločincom. Oni ale pripomínali tajný spolok, sedávali na súkromných poradách a za ťažké úplatky mali upratať či vypaľovať vyšetrovaných podnikateľov. Aktuality.sk prinášajú príbeh, ako mala fungovať zločinecká skupina pod taktovkou Norberta Bödöra, Tibora Gašpara a ďalších policajných funkcionárov.

 

V zákulisí sa už dlhé roky rozprávalo o tom, že políciu v skutočnosti riadil Norbert Bödör, ktorý si mal podmaniť jej najvyšších funkcionárov tak, aby sa vybrané prípady skončili presne podľa želania. A nie zadarmo, ale za kráľovské úplatky.

Podľa vznesených obvinení sa polícia domnieva, že v samotnom vedení polície skupina existovala dlhé roky – minimálne od roku 2012. Bödör sa však o prvé poschodie v štruktúre delil ešte so svojím vzdialeným príbuzným a vtedajším policajným šéfom Tiborom Gašparom.

 

Títo dvaja mali pospájať sieť osôb s priateľskými väzbami z minulosti a vytvorili si tak štruktúrovanú skupinu, ktorá zarábala na trestných činoch korupcie, vydierania, zneužívania právomoci verejného činiteľa či marenia spravodlivosti.

Podľa informácií Aktuality.sk sa osem najpovolanejších pravidelne stretávalo na tajných poradách v bratislavskej budove na šiestom poschodí. Iróniou je, že na dohadovanie zločinov si vybrali budovu policajnej stanice.

Čo sa zametalo?

Členovia skupiny dozerali na to, aby ich kauzy boli vyšetrované k spokojnosti „našich ľudí“. Makó sa priznal, že ponuku na funkciu šéfa KÚFS dostal práve od Gašpara a Bödöra. Tam potom podľa svojich slov dozeral na vyšetrovanie daňových deliktov osôb blízkych tejto zločineckej skupine, strane Smer-SD, neskôr aj SNS a strán vládnej koalície.

Bödör vyberal aj ľudí do vedenia polície. Hlavným kritériom bola lojalita voči skupine a ochota plniť jeho požiadavky. Tak sa na funkcie dostal dnes obvinený Róbert Krajmer, ktorý bol podľa polície v hierarchii na druhom mieste, ale aj Bernard Slobodník, Marian Zetocha či Milan Mihálik.

Za činnosť pre skupinu dostávali aj „vianočné“ odmeny. Pokyny Bödöra poslúchal aj špeciálny prokurátor Kováčik, ktorý mu chodil referovať o trestných veciach z Úradu špeciálnej prokuratúry. Makóovu výpoveď potvrdilo viacero svedkov.

Ako policajti boli platení za odhaľovanie trestnej činnosti, od Bödöra však dostávali peniaze za jej tolerovanie, prehliadanie a dôsledné informovanie šéfa. Úplatky za jednotlivé službičky mali predstavovať sumy od pár tisícok do niekoľko stotisíc eur. Ak bolo treba niekoho prinútiť platiť, prišli na rad aj domové prehliadky, zaistenie peňazí na účtoch či účtovných dokladov. Policajti z Bödörovej skupiny dokonca aktívne vyhľadávali vhodné subjekty na vypaľovanie.

Výpalníctvo aj sledovanie…“

 

Obvinení v kauze Očistec

Hlava skupiny:

Norbert Bödör – nitriansky oligarcha

 

Prvé poschodie:

Tibor Gašpar – policajný exprezident

 

Druhé poschodie:

Dušan Kováčik – špeciálny prokurátor

Róbert Krajmer – bývalý šéf protikorupčnej jednotky

Peter Hraško – bývalý šéf NAKA

Bernard Slobodník – bývalý šéf národnej finančnej jednotky

Marián Zetocha – bývalý šéf odboru podpory riadenia

Ľudovít Makó – bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy

 

Tretie poschodie:

Pavol Vorobjov – bývalý šéf finančnej spravodajskej jednotky

Milan Mihálik – zástupca šéfa národnej finančnej jednotky

Vladimír Bisták – zástupca riaditeľa finančnej jednotky NAKA

Milan Žáčik – referent expozitúry NAKA-Západ

Ivan Bobocký – referent expozitúry NAKA-Západ

Martin Fleischer – bývalý riaditeľ ekonomického odboru ministerstva vnútra

(krátené)

https://www.aktuality.sk/clanok/837807/akcia-ocistec-policajnu-chobotnicu-riadil-boedoer-zo-6-poschodia-na-tajnych-poradach/?fbclid=IwAR1TgAEj13_HwlCIU8NATVKj9bBmrnB67IVHj061rU2LSXHKdwxe

 

 

Podľa mňa, ak sa chcel Smer brániť, musel poštvať ľudí (svojich voličov) a najlepšie sa k tomu hodili konšpiračné hoaxy o celosvetovom podvode pandémie. Hodili by sa im aj kolapsy nemocníc, lebo to by ľudí rozzúrilo najviac a preto zdvihli stavidlá všetkým konšpiráciám a cielene podporovali ich nevídaný rozmach, aký na Slovensku nikdy doteraz nemali, lebo o čo viac nakazených, o to väčší chaos v štáte, o to viac potrebných opatrení a viac hnevu od ľudí. Takto aj za cenu kolabovania nemocníc vedú svoj politický boj, kde na životoch obetovali dôchodcov, ktorí im verili. A ich zmagorení voliči celkom zabudli, kto poslal NAKU k Rostasovi a že keby boli pri moci, žiadne konšpirácie a žiadne konšpiračné médiá alebo konšpiračných lekárov nepodporujú ale naopak stíhajú!

 

Konšpiračné stránky a videá začali zneužívať, až keď sa im to hodilo, celkom rovnako ako ĽSNS:

Bašty Smeru a šírenie konšpirácií

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547573x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie