Založ si blog

Bašty Smeru a šírenie konšpirácií

Ako som už písala, všimla som si nápadnú podobnosť volebnej mapy so šírením vírusu, že nákaza sa najviac rozšírila v okresoch, ktoré sú baštami Smeru alebo ĽSNS, kde si ich voliči najviac šírili konšpirácie o pandémii z alternatívnych stránok. Možno si myslíte, že je to náhoda a voliči týchto opozičných strán najviac milujú konšpirácie o pandémii, ale podľa mňa je to naopak, že tieto opozičné strany najviac ovplyvňovali svojich voličov, aby verili konšpiráciám o pandémii.

 

A to nie tak naivne, aby ich len šírili ako Kotleba alebo ďalší, ale tým, že stránky, na ktoré ich voliči chodia a odtiaľ čerpajú všetky informácie aj o pandémii, sú plné konšpirácií. Najprv tie stránky boli plné bojov proti všetkým bezpečnostným opatreniam, pretože pandémia je podľa nich len celosvetový podvod. Neskôr sa k tomu pridali celé mesiace bojov proti rúškam ako znaku zotročenia a postupne preferovali konšpiračných lekárov, ktorí im to všetko len potvrdzovali. Títo voliči ani nemali možnosť čítať niečo iné, lebo na iné stránky nechodia, považujú ich za politicky nepriateľské a preto si utvárali všetky názory na pandémiu, rúška a všetky bezpečnostné opatrenia len na základe svojich politicky preferovaných stránok.

Tak došlo k tomu, že v pandémiu neverili a v tom sa masovo utvrdzovali. Taktiež masovo neverili v nejaký význam nosiť rúška a naopak sa masovo utvrdzovali v tom, že rúška sú naopak škodlivé, nemocnice prázdne a pandémia sa im len predstiera.

Následkom toho si v týchto oblastiach rozšírili nákazu, keďže opatrenia pre nich nemali zmysel a slúžili podľa nich len na ich zotročenie.

Za toto nesú zodpovednosť tie ich politické strany, ktoré sa v boji o politickú moc viezli na nevídanej vlne konšpirácií o pandémii a jej úplnom spochybnení a popieraní. 

 

Som presvedčená, že tieto politické strany zneužívajú svojich voličov na vyvolávanie chaosu v štáte, pretože keď sa rozšíri nákaza a skolabujú nemocnice, dúfajú v hromadné protesty svojich voličov a v politický prevrat a predčasné voľby. Považujem to za najväčší hyenizmus, aby niekto aj za cenu kolapsu nemocníc bojoval o moc a bolo im ukradnuté, že následkom tohto ich pôsobenia sa rozšíri nákaza a ich voliči nedostanú už žiadnu zdravotnú pomoc.

 

 

Najprv sa im nepáčilo, že bol lockdown, teraz sa im nepáči, že naopak nie je lockdown, ako hovoril na svojom videu mladý Kaliňák, že toto robia iné štáty – zavádzajú lockdown. Keby bol, besnejú, keď nie je, besnejú. Keď sa zatvoria hranice, besnejú, keď zostali otvorené hranice, besnejú. A to dodnes vyzývajú k zahodeniu rúšok a k spochybneniu celej pandémie a doradu všetkých opatrení. Využívajú na to konšpiračné stránky a priestor len pre konšpiračných lekárov. 

 

Pri celoplošnom testovaní sa dožadovali len lokálnych testovaní v miestach rozšírenej nákazy a teraz neverím, že zas nebudú bojovať, že ani v miestach rozšírenej nákazy! Ich cieľom je len chaos v štáte a vyvolávanie hromadných protestov za predčasné voľby a to v čase, keď hrozí kolaps nemocníc. Naopak, kolaps nemocníc by rozzúril občanov ešte viac a o to skôr by boli predčasné voľby. Ich protesty sú typické prejavom odmietania rúšok a odmietania akýchkoľvek bezpečnostných opatrení.

Na ich protestoch sú občania natlačení na sebe a bez rúšok, čo najlepšie ukazuje na falošnosť ich argumentov, že im vadí celoplošné testovanie preto, že je na ňom možné rozšírenie nákazy. Nákaza sa niekoľkonásobne viac rozšíri práve na takýchto protestoch bez rúšok a odstupov. Tu je ukážka takého protestu:

 

https://scontent.fbts2-1.fna.fbcdn.net/v/t66.36281-6/10000000_180624366953766_8573357867353293755_n.mp4?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6Im9lcF9zZCJ9&_nc_ohc=ZTVoZTGKS18AX8hwsON&tn=MiLS2j4GfIG0ufCm&_nc_ht=scontent.fbts2-1.fna&oh=d116563045b97bd764c49d62203cf2b1&oe=5FC36889

 

 

Ja viem, že sa oháňate tým, že je protiprávne, aby zamestnávateľ vyžadoval výsledok testu. Ale výsledok testu sa vyžaduje aj v práci s dôchodcami a deťmi v ústavoch a to pravidelne každý mesiac. To už nie je protiprávne? Prečo vychovávatelia sa musia testovať a iní občania už nie, keď si celkom nezodpovedne rozširujú nákazu? U nás v práci sa nikto nebúril proti testovaniu zamestnancov, pretože nás naopak ochráni a dokázalo identifikovať, kto má ísť do karantény. Nám vadilo, že bolo celoplošné kvôli našim nezodpovedným občanom, ktorí si miesto dodržiavania bezpečnostných opatrení šírili len konšpirácie, prečo sú zbytočné.

A od nás v práci dnes nikto nevyžadoval preukazovanie sa výsledkom textu. A viete prečo? Lebo naše vedenie školy vie, že má normálnych zamestnancov, ktorým na bezpečnostných opatreniach záleží a ktorí nebudú klamať, že ich majú, keď nemajú. Zostalo to celkom na dôvere, aká je medzi normálnymi ľuďmi.

Čo keby ste sa najprv správali ako normálni ľudia? Keby sa tak bolo stalo, nebolo by celoplošné testovanie potrebné. Nemalo by sa prečo, lebo ľudia by si nákazu nezodpovedne nešírili.

Ja sa naopak čudujem, že je ešte málo rozšírená napriek tomu, že občania masovo kašlú na dodržiavanie bezpečnostných opatrení a dokonca proti nim celé mesiace len bojujú. Ale bude to tak preto, že nie všetkých občanov máme úplne zdemoralizovaných a okolo tých nezodpovedných stále boli ľudia, čo ich dodržiavali a tým chránili tých iných nezodpovedných, lebo keby sme sa všetci správali len nezodpovedne, ten kolaps nemocníc tu už dávno je!

 

 

Ešte som zaznamenala, že ľudia nevedia, prečo sa majú pretestovať práve okresy, ktoré sú od 0, 70 %. Tu je tá informácia prečo:

 

„Kombinácia týchto dvoch spôsobov by mohla byť veľmi silná a mohli by sme si výrazne pomôcť.

Dá sa na základe výsledkov testovania určiť, akým percentom pozitívne testovaných by mala ísť hranicami medzi týmito dvomi prístupmi, medzi premorenými regiónmi a málo premorenými?

Nie je to exaktné číslo. Mne sa zdá ako vhodná hranica jedno percento alebo možno 0,8 percenta. Okresy, ktoré sú nad jedno percento, pri nich by sme vôbec nemali váhať ich plošne pretestovať.“

https://domov.sme.sk/c/22524376/richard-kollar-dvadsatpat-tisic-ludi-je-falosne-negativnych.html

 

 

 

Bašty SMERU, kde SMER zvíťazil vo voľbách:

 

„Pri pohľade na mapy územia volebnej podpory vidno, že Smer má už dlhodobo veľmi stabilné voličské bašty. „Najviditeľnejšie sú dve – jedna na severozápadnom a druhá na severovýchodnom Slovensku. Obe majú pritom úplne odlišný charakter,“ hovorí volebný geograf Tibor Madleňák z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Severozápadná bašta Smeru sa vinie od Kysúc, cez Považie až po Hornú Nitru. Ide o regióny, v ktorých sa vždy darilo predovšetkým stranám so silným vodcom, či už to bolo HZDS Vladímíra Mečiara, SNS Jána Slotu alebo ešte počas prvej republiky aj Hlinkovej slovenskej ľudovej strane.

Dnešné bašty Smeru, ako sú Čadca, Kysucké Nové Mesto, Partizánske, Považská Bystrica, Ilava, Prievidza či Zlaté Moravce, patrili aj k najvernejším podporovateľom hlinkovcov a HZDS.“

https://dennikn.sk/366022/smeru-sa-dari-tam-ludia-hladaju-silneho-vodcu-preco-bastach-ini-nemaju-sancu/

 

 

0, 57 %   Poltár                       SMER  27 %  LSNS  16 %  

 

0, 60 %   Zlaté M                    SMER  26 %  LSNS  10 % 

 

0, 65 %   Žarnovica                SMER  23 %  LSNS  15 %

 

0, 71 %   Gelnica                    SMER  25 %  LSNS  14 %

 

0, 87 %   Michalovce               SMER  24 %  LSNS  8 %

 

0, 99 %   Turčianske T             SMER  26 %  LSNS  10 %

 

1, 04 %   Sobrance                 SMER  32 %  LSNS  10 %

 

1, 06 %   Vranov                     SMER  28 %  LSNS  11 %

 

1, 07 %   Detva                        SMER  26 % LSNS  12 % 

 

1, 18 %   Ilava                         SMER  25 %  LSNS  10 %  

 

1, 19 %   Stropkov                   SMER  26 % LSNS  8 %

 

1, 21 %   Brezno                     SMER  23 % LSNS  12 % 

 

1, 30 %   Medzilaborce            SMER  34 %  LSNS  9 %

 

1, 32 %   Svidník                     SMER  28 %  LSNS  8 %

 

1, 34 %   Považská B            SMER  24 %  LSNS  12 %

 

1, 53 %   Bytča                     SMER  26 %  LSNS  13 %

 

1, 68 %   Topoľčany             SMER  29 %  LSNS  10 %

 

1, 80 %   Snina                     SMER  33 %  LSNS  7 %

 

1, 81 %   Humenné               SMER  27 %  LSNS  8 %

 

1, 86 %   Partizánske           SMER  25 %  LSNS  10 %

 

1, 86 %   Kysucké N/M       SMER  28 %  LSNS  13 %

 

1, 96 %   Bánovce              SMER  27 %  LSNS  10 %

 

2, 06 %   Prievidza             SMER  26 %  LSNS  10 %

 

2, 65 %   Púchov                SMER  25 %  LSNS  10 %

 

3, 22 %   Čadca                  SMER  31 %  LSNS  14 %

 

Myslím si, že protesty bude opozícia využívať medzi svojimi voličmi, u ktorých zapríčinila šírením konšpirácií nákazu.

 

 

https://domov.sme.sk/c/22525330/vysledky-plosne-testovanie-mapa-okresy-slovensko.html?utm_source=https%3A%2F%2Fdomov.sme.sk&utm_medium=rozcestnik&utm_campaign=podpora-clankov

 

 

Všimli si to aj na SME:  „Náhoda?“

 

https://luqi5.gulas.sme.sk/124448/nahoda.html

 

SME

 

 

„Na druhej strane, viacerí upozorňujú, že pri chrípke nerobíme také veľké opatrenia ako pri korone, ani keď je to vážne.

Nerobíme, lebo chrípka má úplne iné vlastnosti. Je to vírus, ktorý má oveľa kratší inkubačný čas, jeden až dva dni.

Prejavuje sa tiež pomerne jasne, objavia sa silné bolesti svalov, hlavy, teploty. Ak by sa začala rýchlo šíriť, vieme to pomerne rýchlo lokalizovať a zastaviť.

Naproti tomu pri Covide môže byť inkubačná lehota až dva týždne a veľa asymptomatických nosičov sú superšíritelia, ktorí nakazia iných.

 

Pri chrípke máme aj prevenciu, očkovanie, ktoré síce nie je povinné, ale je to najefektívnejší spôsob prevencie a máme aj lieky, ktoré priamo pôsobia na molekuly vírusu chrípky a bránia jeho ďalšiemu šíreniu v tele.

Pri Covide zatiaľ nemáme vakcínu, aj keď je to otázka času, a nemáme ani žiadny liek. Nedávno Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila, že ani remdesivir, do ktorého sme vkladali toľko nádejí, pravdepodobne nepredstavuje klinicky významný liek. Momentálne nemáme nijaké silné zbrane v rukách.“

https://plus.sme.sk/c/22517267/lekar-roland-oravsky-ani-snimky-pluc-pacientov-z-praxe-niektorych-nepresvedcia.html

 

 

 

Záchranár Ivo Baláži

Máme sa pri testovaní báť o svoju bezpečnosť?

„Rozhovor so záchranárom, ktorý zažil viaceré epidémie, o tom, či a za akých podmienok je plošné testovanie bezpečné.

 

Minister obrany mi povedal, že odbery nie sú o nič nebezpečnejšie, ako keď idem nakúpiť do obchodu. Je to pravda?

 

Svojím spôsobom je to pravda. Dokonca by som si dovolil povedať, že to je bezpečnejšie, lebo si nemyslím, že v nákupnom centre bude niekto tak vážne vyžadovať hygienu pre vaše dobro. A keď sa testovanie deje vonku, tak koncentrácia vírusu vo vzduchu je niekoľkonásobne nižšia ako v nákupnom centre.

Má podľa vás testovanie zmysel?

Áno, bez debaty. Pretože v danom momente, i keď naozaj len v danom momente, budeme vedieť, ako na tom sme. Mne však nestačí, ak napríklad zistíme, že celá republika je v 30-percentnom premorení. Neviem si totiž predstaviť, aké opatrenia by som nastavil na celú krajinu. Keď však budem vedieť, že v Štúrove je iné premorenie ako na Orave a v Bratislave zas iné, tak viem prijať relevantné opatrenia ku špecifickým lokalitám.

Nie je už príliš neskoro na to, aby sme lokalizovali jednotlivé ohniská a prijímali opatrenia len pre ne? Nezaberú už len celoštátne opatrenia?

Určite nie. Nikdy nie je neskoro. Nie je nič horšie ako paušálne opatrenia. Pokiaľ by rozhodovanie bolo na mne, nikdy by som nesúhlasil ani s tým, aby sa každé mesto zatvorilo rovnakým režimom.

Okrem pochybností o bezpečnosti celoplošného testovania existujú aj vážne otázniky nad tým, či antigénové testy nemajú nízku spoľahlivosť a či ich využitie na celom území Slovenska nie je málo efektívne. Aký máte na to pohľad vy?

Je pravdou, že antigénové testy sú určené primárne na to, aby vyhodnotili pacienta, ktorý má relatívne významné príznaky nakazenia. Treba však povedať, že v tejto chvíli nemáme nič lepšie ako tieto testy. Všetko ostatné by z hľadiska realizácie trvalo oveľa dlhšie ako inkubačný čas 14 až 16 dní.

Osobne by som sa rád hlboko poklonil všetkým zdravotníkom, vojakom a každému, kto sa na testovaní zúčastní.“

https://www.postoj.sk/64550/mame-sa-pri-testovani-bat-o-nasu-bezpecnost

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518217x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie