Založ si blog

Pokračuje práca mnohých médií (konšpiračných) na popieraní pandémie

Bukovský v poslednom videu štve ľudí proti „kovidistom“, že sú „nebezpeční a toxickí“ (5 min. 2.11.) Sú to podľa neho ľudia, ktorí si dovoľujú neveriť, že by pandémia nebola podvodom. Ale vraj pandémiu nepopiera, hoci ju popieral aj v televiznom vysielaní. Prirovnáva ich ku komunistom, ktorí nútili iných veriť v komunizmus. Vieru v existencie pandémie prirovnáva k viere v nejakú ideológiu. Kto v ňu verí, núti iných rovnako ako v prvomájový sprievod. Zaujímavé je, že takáto kritika socializmu a prvomájových sprievodov už smerákom nevadí, ktorí druhým dychom obhajujú túto totalitu ako staré krásne časy.

 

Na infovojne popierajú pandémiu jednoduchšie a takto bojujú proti všetkým bezpečnostným opatreniam (5.11.):

„Takto. Tu treba sa vrátiť úplne na začiatok, pretože tu nie je vôbec žiadny dôvod na žiadne opatrenia. To je jednoduchá matematika. Tu si treba dať počet obyvateľov, počet testovaných, počet nakazených, smrtnosť. To je celé. Oni nemajú žiadny právny, ani iný dôvod na to, aby zavádzali vôbec nejaké opatrenia. Pretože žiadna pandémia tu nie je.“

 

Keďže je pre nich pandémia len celosvetovým podvodom, najnovšie nebojujú len proti rúškam a testovaniu aj lokálnych oblastí s vyšším výskytom nákazy, ale už aj za to, aby mohli rodičia vstupovať do škôlok a škôl a nemuseli rešpektovať žiadne bezpečnostné opatrenia. Dovolili by firmy, ktoré si testujú svojich zamestnancov, ako odporúčal aj Visolajský a Chmelár, aby k nim voľne mohli chodiť tí, ktorých netestovali? Aký má potom význam v nich testovať?

 

A sme pri otázke, na ktorú mi tu nikto neodpovedal a nevie odpovedať, prečo týmto ľuďom už testovanie schvaľujú? Prečo to už nie je porušením základných ľudských práv, že pracovníkov s dôchodcami a deťmi v ústavoch a zdravotníkov a zamestnancov už môžu testovať? Oni už nemajú základné ľudské práva a pre nich to už je dôstojné?

Nezdá sa vám, že oveľa viac je nedôstojné pre zdravotníkov, že radšej v práci nepijú, aby nemuseli chodiť na WC a vyzliekať sa z ochranných oblekov a nemuseli nosiť plienky? Alebo ich ohrozovanie a ich dôstojnosť vás už nezaujíma? Majú dať všetci títo ľudia výpoveď pre nedôstojnosť a prekvalifikovať sa na inú prácu? Veď títo pracovníci nevedeli, že súčasťou ich práce bude povinné mesačné testovanie. Pre nich je to už dôstojné? A to že ich iní ohrozujú, nie je ešte nedôstojnejšie, keď ich ohrozujú až na životoch?

A nejde len o týchto pracovníkov, lebo napríklad mi vychovávateľka z takého ústavu skoro plakala do telefónu, že sa viac bojí o svojho manžela s cukrovkou, že mu prinesie z práce domov nákazu. 

Je to podľa vás dôstojné, že ich nútite vystavovať sa nákaze bez bezpečnostných opatrení a tým aj ich rodinných príslušníkov, o ktorých sa boja? Ich sa spýtajte, či sa cítia dôstojne, keď im ich takto ohrozujete a boja sa o ich životy!

 

 

Je to podľa vás dôstojné, že ste za nich rozhodli, že pandémia je vymyslená a preto ich budete ohrozovať?

Keby ste od nich nič nechceli, dalo by sa tak povedať, čo nás je do teba, ale nie keď od nich chcete, aby vám slúžili, aby vás ošetrovali, strážili vám deti a pritom nerešpektujete ich ľudské práva na ich ochranu a ich rodín, ktorej sú vystavení oveľa viac než vy!

Ako sa potom môžete vôbec nejakou dôstojnosťou oháňať, keď ich základné práva vôbec nerešpektujete?

 

 

Aj blogeri tu dennodenne bojujú za to, že pandémia je len podvod:

„Kvôli naháňaniu jedného percenta infikovaných v pandémii, ktorá v skutočnosti pandémiu nie je?“

 

A celé dni tu čitatelia šíria konšpirácie ako napr:

„Už si pravdepodobne celý svet poukazuje na nás, akí sme , mierne napísané, hlúpi. Veď v okolitých štátoch nemajú takéto reštrikcie, nemusia povinne nosiť rúška, nezatvárajú ich doma, chodia po verejnosti. A čísla majú podobné ako my. Matovič je bludár a kolaborant, zapredal nás a celú republiku. Neberie do úvahy nikoho, ani svetové vedecké kapacity. Veď on to vyštudoval, iba si musí dať niekomu napísať diplomovku . WHO už dávno zverejnila štúdiu,v ktorej hovorí, že COVID nie je pandémia, ale obyčajná viróza a rúška sú iba ODPORÚĆANÉ…

WHO už dávno zverejnila štúdiu,v ktorej hovorí, že COVID nie je pandémia“

 

A celkom ignorujú, že to nie je oficiálne stanovisko WHO.

 

 

14:25 SVET Grécko od soboty opäť zavedie na tri týždne lockdown, aby obmedzilo šírenie druhej vlny pandémie koronavírusu.

„Bolo to náročné rozhodnutie,“ ale „ak chceme predísť pandémii, musíme zaviesť trojtýždňové opatrenia“, uviedol premiér Kyriakos Mitsotakis.

Gréci budú podľa nových opatrení môcť vychádzať z domu, len ak o to špeciálne požiadajú formou telefonátu alebo SMS a následne dostanú povolenie.

https://domov.sme.sk/c/22526642/koronavirus-na-slovensku-spravy-mapa-opatrenia-05-11-2020.html?ref=diskusie

 

 

„aj tu moze niekto vytiahnut cisla ze JIS a ventilacia dramaticky nestupa..“

Dramaticky v Čechách stúpajú aj čísla hospitalizovaných a na ventilácii:

Nejvyšší za celou dobu epidemie je nyní podle posledních údajů i počet hospitalizovaných, v nemocnicích se léčí téměř 8300 s koronavirem, z toho 1 244 bylo ve vážném stavu.“
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/do…

Ve středu přibylo 15 729 případů nákazy. Je to nejvyšší denní nárůst vůbec

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-denni-narust-pripady-potvrzene-nemocni-cesko-vlada-opatreni.A201105_055817_domaci_jadv

 

 

 

„V apríli sme hovorili, že koncept premorenia je možný, ale či je skutočne funkčný, ukážu až štúdie, ktoré sa plánovali ako u nás, tak aj v cudzine. Aj zo zahraničných štúdií vyšlo najavo, že výskyt protilátok u obyvateľov najviac zasiahnutých lokalít je minimálny,“ uviedol pre server Lidovky.cz Rastislav Maďar, epidemiológ a člen odborného tímu pri ministerstve zdravotníctva.“

 

Trvalejšia imunita proti COVID-19 nefunguje, vedci možno objavili novú liečbu

https://science.hnonline.sk/medicina/2192546-trvalejsia-imunita-proti-covid-19-nefunguje-vedci-mozno-objavili-novu-liecbu

 

 

 

„Nemocnice čakajú dva kritické týždne. Žilina a Bojnice už kolabujú

 

Riešením je presúvať pacientov zo severu do nemocníc na juhu, vraví Kollár.

 

Zlepšenie dôsledkom víkendového celoplošného testovania možno očakávať najskôr o dva týždne.

 

Bražinová je ešte skeptickejšia. „Skôr by som povedala o tri týždne až mesiac.

Nápor budú podľa neho pociťovať najmä zdravotníci, ktorých bude v práci ubúdať. Niektoré nemocnice sa zrejme nevyhnú tomu, že do služieb budú povolávať aj infikovaných zdravotníkov, ktorí nemajú príznaky.

Zopár zdravotníckych zariadení to už otvorene priznáva, koncom septembra sa to stalo v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Zdravotníci budú čeliť veľkému náporu pacientov vo vážnom stave, ktorí prevyšujú ich bežné kapacity a zároveň bude zomierať veľa ľudí. „S tým však už nemáme čo spraviť,“ vraví matematik.

Už pred vyše týždňom takú situáciu predpokladal aj patológ Michal Palkovič, ktorý vrchol krivky úmrtnosti na Covid očakáva práve v tomto období. Myslí si, že pre preplnené nemocnice niektorí pacienti budú zomierať doma.“

https://domov.sme.sk/c/22525195/nemocnice-cakaju-prinajmensom-dva-kriticke-tyzdne-zilina-a-bojnice-uz-kolabuju.html

 

 

A ľuďom je to jedno, lebo to jednoducho popierajú, že je to vymyslené a len informačným podvodom!

 

 

 

„Kolaps hrozí najmä nemocniciam na severe Slovenska. Najkritickejšia situácia je v Žiline, Martine, Poprade a Prešove. Aj o čosi južnejšie stojaca nemocnica v Bojniciach už má viac pacientov s Covidom, ako má pre nich lôžok.

 

„Poprosili sme nemocnicu v Partizánskom a v Topoľčanoch, aby boli súčinné a pomohli, keď treba,“ povedala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová. Topoľčiansky okres však patrí medzi tie, v ktorých cez víkend odhalili najviac infikovaných koronavírusom. Miestna nemocnica tak zrejme za chvíľu sama bude potrebovať pomoc.“

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22525195/nemocnice-cakaju-prinajmensom-dva-kriticke-tyzdne-zilina-a-bojnice-uz-kolabuju.html

 

Pandémia ukázala slovenskú realitu

„Lekárov a zdravotných sestier pritom nemáme nazvyš ani za normálnych okolností. No a pandémia teda iba naplno ukázala, akému problému naše zdravotníctvo dlhodobo čelí. Ako totiž pre Postoj tvrdí Visolajský, „nemocnice dlhodobo nedodržiavajú personálne normy“ a zdravotníkov je na oddeleniach bežne menej, ako by malo byť, a teraz, keď je nápor vyšší, sa prejavili dôsledky tohto prístupu.

To, že zdravotníkov je u nás málo, potvrdzujú aj medzinárodné štatistiky, a tak kým na Slovensku pripadá na stotisíc obyvateľov 570 zdravotných sestier, v Nemecku je to takmer 1300, v Slovinsku o niečo viac ako tisíc a v Maďarsku 662. Čo sa týka lekárov, u nás ich na stotisíc obyvateľov pripadá 352. V Česku je to 404, v Nemecku 431 a v Rakúsku dokonca 525.

 

Nedostatok zdravotníckeho personálu vo všeobecnosti však nespôsobila pandémia, ale dlhodobý prístup k zdravotníctvu. Štát by podľa Visolajského mal nemocnice prestať hodnotiť podľa toho, akú ziskovosť dosahujú. „Ide o absurdnú debatu, Slovensko si musí uvedomiť, že zdravotníkov potrebuje. Ani pri armáde sa nepýtame, či je stratová,“ vysvetľuje.“

 

https://www.postoj.sk/64817/reprofilizacia-je-v-praxi-problem-ktorym-oddeleniam-zobrat-lekarov

 

 

Dag Daniš:

 

„Prevažná časť Slovenska je na tom relatívne dobre. Naopak, zasiahnuté sú regióny na severe. Tam treba sústrediť sily a tam treba rázne konať.

 

Je predsa zvrátené a dlhodobo neúnosné, aby mala Bratislava (Trnava, Piešťany, Košice), ktorá zvláda epidémiu veľmi dobre, rovnaké obmedzenia ako prudko zasiahnuté centrá nákazy.

 

Tak ako má rôznu dynamiku na rôznych miestach epidémia, tak by mali mať rôznu dynamiku na rôznych miestach zásahy vlády. Týmto by sme zvyšovali efektivitu v boji s nákazou a znižovali zbytočné straty v oblasti ekonomiky, podnikania, kultúry (lebo život bez kultúry je chorý).

 

Napokon, veľká časť expertov a lekárov z krízového štábu ďalej požaduje lockdown (ako to robia viaceré európske krajiny). Predpokladajú, že až takéto pritvrdenie prinesie rozhodujúci zlom v boji s nákazou.

Po vyhodnotení opatrení a nových dátach však budeme pripomínať, že stupňovanie zásahov vlády by malo kopírovať dátovú mapu Slovenska. A fakt, že epidemicky tu máme vlastne „dve krajiny“. Sever a juh. Ohniská a potom oblasti, ktoré sú pod kontrolou.

Druhá rovina opatrení by mala byť lokálne dávkovaná a dočasná. Hoci aj vrátane tvrdých lockdownov, karantén a izolácie najviac zasiahnutých okresov. S obmedzením pohybu a dlhodobým hromadným testovaním v ohniskách.

Naopak, v mestách, kde sú ľudia disciplinovaní a kde je infekcia pod kontrolou, by opäť mohli fungovať kiná, divadlá, reštaurácie a kaviarne (samozrejme, s dodržaním bezpečných odstupov).

Námietka, že lokálne to nefunguje, lebo ľudia sa presunú inde, by nemala byť problém, ale výzva. Regionálne nariadenia sa dajú vynucovať. Kontrolami a hrozbou pokút.

https://www.postoj.sk/64837/konecne-sa-potvrdzuju-aj-dobre-spravy

 

 

Práca mnohých médií (konšpiračných) na popieraní pandémie pokračuje – dôsledkom môže byť kolaps nemocníc.

 

V koho prospech to môže byť?  To sa už nepýtate? Komu to môže prospieť a komu to vyhovuje? A preto, kto na tom pracuje?

 

Ale tak to učili alternatívne médiá, že toto sa máte pýtať, komu to prospeje! Veľmi dlho ste sa tým oháňali a teraz už nie?

 

 

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517564x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie