Založ si blog

Ukradli by vám aj lieky!

Odpovede na tieto otázky:

 

„Takže sa pýtam PSYCHOPATA, že kedy mala vláda naplniť stavy zdravotníckeho materiálu NAD BEŽNÚ POTREBU, keď len pár dní na to, ako sa epidémia rozšírila v Číne, hlavný výrobca a vývozca uzavrel obchodovanie a dodávky zdravotníckeho materiálu?! Dokonca bola Čína závislá aj od pomoci ostatného sveta! Toto dokáže zodpovedať asi iba trnavská BABA VANGA!!! A o ďalších veciach, čo NATÁRAL trnavský CHUCK Norris ani nehovorím…“

 

„6.2.2020 na letisku v ba pristálo to „známe čínske lietadlo pre SÚKROMNÝ zdravotnícky materiál. A až DEŇ NA TO 7.2.2020 sa objavil prvý prípad COVID19 v Taliansku, ktoré sa stalo ohniskom epidémie v Európe!“

 

 

Keď som ja mohla vedieť už 25.1. že sa mám pripraviť na možnú epidémiu, tak určite mohla vedieť aj vláda. A dokonca vláda je za to platená a ja nie, aby som to vedela.

Presne na to mám túto vládu a novinárov, aby mi to zistili oni a oznámili oni a pripravili nás na to, keďže sú za to platení a zvlášť keď ide o ohrozenie občanov.

 

Ale nikde ma o tom neinformovali, že sa mám na to pripraviť a informovali ma o tom alternatívne médiá, aj že sa mám na to pripraviť a ako sa máme pripraviť. A to ich chcú zakázať, že sú zbytočné a klamú, hoci opäť nás len klamali a zavádzali tí, čo za to všetko boli platení.

 

A keď som ja mohla už pred 28.1. vedieť, že si mám zabezpečiť respirátor a aký, tak to určite mohla vedieť aj vláda, že ich má zabezpečiť.

Ja som sa teda zabezpečila a vláda to nevedela, lebo prvý prípad bol až 7.2.

 

Hlavné je, že to vedeli naši súkromní podnikatelia, ktorí vedeli, že majú všetky ochranné pomôcky skúpiť a predať za 3 milióny. 

Ale vláda to vraj nevedela, keď im v tom podnikaní pomáhala.

 

 

„Neskôr bola verejnosť o postupujúcej nákaze informovaná aj v správe z 23. januára 2020 – a v tom čase už boli oveľa dôkladnejšie informovaní aj ústavní činitelia zodpovední za krízový manažment a tiež predstavitelia bezpečnostných zložiek štátu.

Dňa 27. januára 2020 sa teda na základe týchto viac ako dva týždne zhromažďovaných informácií uskutočnilo zasadnutie krízového štábu, ktoré zvolal premiér a zastupujúci minister zdravotníctva Peter PELLEGRINI pre hrozby súvisiace so šírením koronavírusu.

Jedným z poznatkov získaných členmi krízového štábu bol aj fakt, že Slovenská republika v tom čase nemala dostatok ochranných prostriedkov triedy FFP3 a Správa štátnych hmotných rezerv nedisponovala aj viacerými inými komoditami, ktoré sú na zvládnutie hroziacej vírusovej pandémie nevyhnutné. Boli prijaté viaceré závery, ktoré zaväzovali konkrétne orgány k rýchlemu a efektívnemu riešeniu tejto situácie.“

„29. januára 2020 vydal Úrad verejného zdravotníctva SR správu o zabezpečení informačného manažmentu medzi Slovenskom a Čínou v spolupráci s Ministerstvom zahraničia SR, takže pribudol ďalší oficiálny kanál, ktorým boli získavané nové a nové informácie o skutočnej povahe a závažnosti infekcie.“

„5. februára 2020 sa objavila v médiách informácia o snahe získať povolenie na pristátie čínskeho lietadla, pričom Peter PELLEGRINI uviedol: “Ide o lietadlo, ktoré by malo na letisku vyzdvihnúť humanitárnu pomoc, ktorú poskladali aj niektoré slovenské firmy.” Že ide o humanitárnu pomoc uviedol opakovane s tým, že by údajne nebolo spravodlivé, aby sme bránili jej odvozu do Číny, ak už je pripravená. Ako sa neskôr ukázalo, premiér niekoľkokrát nehovoril pravdu. O žiadnu humanitárnu pomoc nešlo.“

„8. februára 2020 pristálo na bratislavskom letisku prázdne lietadlo a o 16:55 hodine opustilo územie Slovenska naložené zdravotníckym materiálom spôsobilým pomôcť chrániť obyvateľstvo pred koronavírusovou nákazou. O niekoľko hodín pristálo v Číne. Na palube sa, okrem iného, údajne nachádzalo aj zhruba milión rúšok. Do Číny bol takto vyvezený zdravotnícky materiál v hodnote zhruba 3 miliónov Eur zhromaždený súkromnými podnikateľmi, ktorí sa pokúšali vylepšiť si trhovú pozíciu u svojich čínskych partnerov neobvyklým obchodom.“

 

Nórska firma núkala Slovensku štyrikrát lacnejšie respirátory

 

 

„Nórska distribučná firma núkala Slovensku respirátory FFP3 za necelé štyri eurá za kus. Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) ich napokon minulý týždeň nakúpila za 16,58 eura od slovenskej spoločnosti Lacorp. Niekoľko násobne drahší je aj ďalší zdravotnícky materiál, ktorý štát nakúpil.

V čase, keď štát hľadal dodávateľa, vedela nórska Agriculture Investment Group AS predať Slovensku státisíce respirátorov a ďalšieho zdravotníckeho materiálu za zlomok ceny, za ktorú ich napokon štát nakúpil od slovenských dodávateľov. Zmluvy za desiatky miliónov podpísala SŠHR len minulý a predminulý týždeň. Čelí pritom kritike, že niektoré zo slovenských spoločností boli založené len nedávno a dodávka je predražená.

Nadácia Zastavme korupciu porovnala ceny nórskej distribučnej firmy s dodávkami, ktoré zabezpečí slovenská firma Lacorp. Špráva štátnych hmotných rezerv s ňou podpísala dve zmluvy, jednu za 22,5 milióna eur a ďalšiu za takmer 12,4 milióna eur.

Kým Agriculture Investment Group AS ponúkal Slovensku respirátor FFP3 za 3,75 eur za kus, Lacorp ho dodá za 16,58 eur. Typ FFP2 by v réžii Nórov stál 2,80 eur, pričom išlo o objem šestotisíc. Rovnaké množstvo zabezpečí Lacorp za 8, 24 za eur za kus. Už len na týchto dvoch položkách mohlo Slovensko ušetriť takmer päť miliónov eur. Úspora by bola nepochybná, aj keby sa odrátala letecká doprava.

Podľa informácií Nadácie Zastavme korupciu si vymenila so slovenskou stranou niekoľko mailov. Potom záujem Slovenska ustal. Aj keby existovala akákoľvek prekážka, pre ktorú si Slovensko nemohlo od nórskeho obchodníka materiál kúpiť, jej ponuka je dôkazom, že na trhu boli stále dostupné lacnejšie respirátory.“

https://dennikn.sk/blog/1816050/norska-firma-nukala-slovensku-styrikrat-lacnejsie-respiratory/

 

 

Takže naši súkromní podnikatelia sa nenabalili na Slovensku len skúpením ochranných pomôcok a ich vývozom v čase pandémie, čo je trestný čin, ale ten čas využili na ďalšie súkromné podnikanie ako predať vlastnému Slovensku drahšie než nám ponúkali zo zahraničia.

Takže, to je to, čo robili oni a zas im v tom naša vláda pomáhala! A chcete povedať, že to netušili, že im pomáhajú s vývozom a so zbohatnutím na pandémii aj teraz?

Ale nabehnú ich voliči a ešte ich budú brániť, že chudáci nemohli tušiť, že súkromní podnikatelia zarábali na tom už na začiatku februára a druhýkrát, keď predávali našej vláde niekoľkonásobne drahšie. Ani to naša vláda netušila čo kupuje a za koľko?

Posmievali ste sa iným, že volili Čaputovú pre sympatický vzhľad, vlasy a mierumilovnosť a pritom to isté vás zaujíma aj na Pellegrinim. Ako súčasť vlády vedel, že sa tu súkromní podnikatelia na tom priživovali a že sa priživovali aj druhýkrát. A keďže to nikde neskritizoval a nikde sa nevyjadril, že s tým nesúhlasí, tak to celkom rovnako pomáhal kryť.

Keby som bola vo vláde a nemohla naplniť stavy, tak poviem:

„Nevedeli sme nič zohnať, tu vám vymenujem čo všetko sme pre to a ktoré dni robili, tu sú dôkazy….

Ale aspoň sme nedovolili našim súkromným podnikateľom, aby tu skupovali zdravotný materiál a zarábali na pandémii. Týmto sme zachránili toľko a toľko zdravotníckeho materiálu aj keď je to nedostačujúce.

Okrem toho sme zabezpečili dovoz takéhoto materiálu, ktorý bol lacnejší a druhýkrát neumožnili súkromným podnikateľom na pandémii zarábať.

Z tohto dôvodu sme zakázali obchodovať so zdravotným materiálom.

Len taká vláda by si to ďakujem zaslúžila a nie taká, čo pomáhala súkromným podnikateľom zarábať na pandémii. Chcete povedať, že celkom zadarmo?

Jednoducho sa na tom priživili aj oni.

 

To som napísala včera a nemala som chuť na konfrontáciu s davom, čo ich bežne bránia. Dnes otvorím noviny a dočítam sa, akú mal za to syn Kičuru odmenu:

 

Syn šéfa hmotných rezerv kúpil dva byty za státisíce eur

„Realitný obchod prebehol v čase, keď hmotné rezervy pod vedením jeho otca Kajetána Kičuru draho nakupovali ochranné pomôcky od novovzniknutých firiem.

Dva byty sa nachádzajú na Konventnej 7. Ide o historické centrum hlavného mesta neďaleko prezidentského paláca.

Ceny bytov sa tu pohybujú rádovo v stovkách tisíc eur, 20-ročný Krištof Kajetán Kičura sa stal vlastníkom dvoch bytov 17. a 18. marca 2020.

Kúpnu zmluvu podpísal najneskôr 12. marca, vtedy totiž prišiel na návrh na vklad vlastníckeho práva na katastrálny úrad.

Na liste vlastníctva nie je zapísaná žiadne záložné právo, čo signalizuje, že Kičura ml. kupoval byty bez hypotekárneho úveru.

https://domov.sme.sk/c/22365263/syn-kajetana-kicuru-kupil-dva-byty-za-statisice-eur.html

 

Takže miesto do rúšok, investovali do bytov pre 20ročného chlapca. To bola odmena za rozkradnutie životne dôležitej pomoci v čase pandémie. Také nevymysleli ani do tých katastrofických filmov.

 

Minúta po minúte: Dostál podal trestné oznámenie v kauze Kičura, šéf štátnych rezerv vypovedá na NAKA

z komentárov:

 

„Všeobecne ohrozenie

Obaja na 20r natvrdo. Toto by malo byt rovnakou sadzbou ako teroristicky čin, rukojemníci je 5mio obyvateľov Slovenska.
Synátor nech sa vo väzení poďakuje tatkovi“

 

„podľa českej TV 1 a kurzu koruna-euro Česi dali za 1 rýchlotest v prepočte celkom 6,20 € . Kičura podpísal 200 tisíc testov za 30.-eur/ks. Už v r.2012 ho p.Žitňanská odvolala pre nedôveryhodnosť zo súdu v Čadci. Takže neodišiel sám… Vzápätí sa stal šéfom hmotných rezerv. Ako i sám priznal je dobrým kamarátom p.Fica… Myslím, že je to dostatočné vysvedčenie na preverenie jeho celej činnosti ako verejného činiteľa.“

 

nie dozivotie.

Posadit do nemocnice bez ochrany medzi infikovanych a umierajucich.

 

 

Toto je cisty hyenizmus. Ked si predtavim tych lekarov, sestry, zachranarov, ktori musia pomahat pacientov bez ochrannych prostriedkov a tu sa toto monstrum aj takejto chvili necha korumpovat – to je ciste zverstvo.

Nielen, ze je neschopny, ale v tejto situacii este bude kradnut. V takej Cine by ho bez milosti postavili ihned k muru.

 

Hyenizmus

Ak niekto zneužije takúto pandémiu v de facto výnimočnom stave na vlastné obohatenie, mali by ho obesiť pre výstrahu. Ak sa to preukáže, je to hyenizmus, taký človek si nezaslúži žiť. tento stav umožnila dlhé vládne beztrestné rozkrádanie štátu SMERáckou vládou. Kradnutie a korupcia sa stala samozrejmou, normílnou činnosťou.

 

Co mu hrozi? Odvolanie z funkcie? .. Prinajhorsom co? 5 rokov basy? Po 2.5 roku vyjde na slobodu a dva byty v hodnote pol miliona eur im ostanu.. No bodaj by ludia nekradli ked sa to takto oplati!!

Uz stacilo!! Toto ma zase tak vytocilo.. Tak zdravotnici riskuju zivoty bez ochrannych pomocok, robia sa im zbierky, obycajni ludia si doma siju ruska zo stareho spodneho pradla a hento prasa zlodejske nielen ze nic nezabezpecil, este si aj pre seba ukradol na dva byty v bratislave v hodnote pol miliona eur!!!

Esteze je tam ten Matovic ako premier s ustavnou vacsinou.. Toto sa musi zmenit, toto musi byt tvrdo trestane.. Tie byty musia byt zhabane a dane do drazby.. a vytazok ma byt prijmom statneho rozpoctu. Lebo ked to takto nezacneme robit, tak skolabujeme..

 

Ja len dufam, ze uz dnes NAKA preveruje, ako zaplatil tie byty a budu mu okamzite zabavene, pokym sa to nevysetri…Inac to bude poriadna fraska ak si ich bude moct nechat. 20r. frajerik, povolanim syn okrada SK v case vynimocneho stavu? Prial by som si aby ich sudili v Cine. Dozivotie alebo gulka je pre obidvoch primerany trest.

 

 

Rovnaký príbeh ako pani Jankovská.

 

a ešte treba dodať nasledovné! Nakradnutý majetok celej rodiny znárodniť, predať v dražbe a zisk vložiť do rozpočtu ministerstva zdravotníctva.

Riesenie problemu.

Sucastou riesenia problemu su aj ochranne a zdravotnicke potreby. Ked kvoli Kajtanovi zomrie niekto z Vasich blizkych zmenite pohlad na vec. Staci pocitat, o kolko by sme nakupeneho jednotliveho materialu mali v hmotnych rezervach viac. Pan Kajtan si okrem obvinenia ohrozovania republiky zasluzi aj moralnu potupu , pretoze sa sprava ako hyjena. Je mi z tychto ludi na vracanie.

 

Lenže má to háčik. Ten človek je sudca s prerušenou praxou. Ked ho Matovič odvolá, vráti sa do pôvodnej práce /sudca/ a Matovič nezrobí nič, lebo stíhať sudcu môže až po súhlase ústavného súdu, čo vôbec nie je isté, že ho dostane. Mal si vidieť ako Matovičovi spadla sánka, ked mu to včera jeden novinár povedal, vôbec nebol schopný reagovať.

 

Pán Kajetán asi nesleduje správy, keď si dovolí takéto zlodejiny aj napriek tomu a v čase, keď Jankovská z ich košiara už lieta po všetkých možných súdoch po Slovensku v pozícii obžalovanej.

 

Naozaj úžasné

 

Nechápem čo je toto za cynické svine že vlastný národ predali v čase najhoršej krízy za generáciu, možno dve. Týchto ľudí treba pozatvárať, zobrať im nakradnuté a nechať ich jazdiť nanajvýš s hovnocucom

 

nechapem..co toto su za ludia, este aj v takejto chvili, ked tu je pandemia, ale aj Matovic pri moci, oni takto na hlupaka kradnu, dajaky sopliak kupi drahe byty..
oni asi nemaju ziadny pud sebazachovy..viem ze po tolkych rokoch smerackeho rabovania sa tazko meni zazite spravanie, ale aj tak nechapem

 

hyena

 

v ľudskej podobe

 

Najhnusnejsia zlodejina na koniec

 

Tato zlodejina presahuje vsetky zlodejiny smerakov a ich ludi. Ludia nemaju zakladne vybavenie, nemocnice kolabuju ludia pomaly umieraju a oni este v tom ukradnu dva byty. Presnejsie zhrabu provizie za predrazeny nakup. Odkial ten mlady tak zobral na 2 byty bez hypoteky? Btw. Pri nom nepracoval kataster v obmedzenom rezime? ci brnkol Trnkovi nech vybavi? Ludske hyeny. Nezelam nikomu nic zle pri tejto cvarge robim vynimku. Nech si skusia ist do nemocnice kde nebudu mat moznost sa pripojit na dychaci pristroj lebo je ich malo…. Igor drzim palce nech mas odvahu sa postavit tymto grazlom a pozatvarate kazdeho jedneho.. Lebo tato sebranka by nemala problem ani mrtvemu truhlu spod ***** ukradnut HANBA

 

hmotne rezervy

 

ja si myslim ze podobny cin by mal byt klasifikovany ako vlastizrada

 

hyenizmus ala Kajetan

 

toto bol umyselny dlho pripravovany scenar s cielom uzavriet nevyhodnu zmluvu so statom a riadne sa napakovat. O peniaze teraz az tak nejde. Kseft sa pravdepodobne dohadoval ovela skor a z toho vyplyva ze Kajetan vedome ohrozil zivoty a zdravie ludi na Slovensku. V case nudzoveho stavu by mal dostat minimalne dvojnasobny trest za podvody a vseobecne ohrozenie.

 

Hyenizmus. V čase keď ide o ľudské životy. Je zrejmé, že určitá skupina ľudí sa nezastaví pred ničím. V Číne by bol takýto prípad myslím trestaný guľkou na štadióne.

 

Zly sen tato smeracka mafia

 

To sa mi snad len sniva…v case najvacsej humanitarnej katastrofy tito smradi bez mihnutia oka pokracuju v rabovani a okradani nas ludi, ktorym maju sluzit. Odtatie ruk by bol slaby trest pre tuto zberbu.

 

Okradol nás, o to najcennejšie, čo človek má, o zdravie. Aj kvôli nemu nemajú dnes ľudia pracujúci v prvej línii rúška, respirátory atď. Ďalší skorumpovaný sudca. Namyslený,
ignorantský ficovec. Potrestať!!! A nezabudni, nevzdáme sa!

 

Veď Pelle to jasne povedal

 

„Budeme pracovať do poslednej hodiny“ A naozaj……….Kradli do posledných chvíľ ! Tí gauneri preto nechceli ešte všetko sprísniť. Lebo po vojnovom stave,či stannom práve,nasleduje už len všeobecná mobilizácia a za takých okolností by sa mohlo stať,že za banditizmus,či sabotáž sa vykonala „odmena“ okamžite – drobné úpravy,prečítanie rozsudku,nástup popravnej čaty.

 

Tak to je sabotaz jak vysita.
Vyprazdnit statne hmotne rezervy, nechat pokapat pacientov a zdravotnikov na virus a za ziskane uplatky kupit 18-rocnemu faganovi 2 byty (a ktovie co este vsetko) – to je na gulku do hlavy.
Po prvy krat v zivote lutujem, ze uz tu nemame trest smrti.

 

Určite doživotie

 

Sudca.

 

Keď to čítam, zdvíha sa mi žalúdok.

Nemožno obnoviť hrdelný trest?

 

 

„Obe podpísané zmluvy s týmito občanmi majú hodnotu 28 miliónov eur. Keďže hodnota tovaru podľa verejne dostupných ponúk nepresahuje 30 % z fakturačnej ceny, potom výnosy pre našich občanov z Jelky i Dúbravky sa blížia k 20 miliónom.
Je veľmi pravdepodobné, že delenie takýchto ziskov nezostane v rukách iba občanov z Jelky a Dúbravky, ale prídu tí, ktorí takého zmluvy vyrokovali a podpísali.
Viacerí naši politici pri oznamovaní zvyšujúceho sa počtu infikovaných mnohokrát zdôrazňovali, že zdravie našich občanov je na prvom mieste a nebudú brať žiadne ohľady na jeho finančné náklady. Musíme však povedať, že je neprijateľné týmto „neekonomickým prístupom“ zdôvodňovať a legalizovať obchodné modely nákupu ochranných prostriedkov, akým bolo obstaranie cez hmotné rezervy.
Nadraďovať súkromný záujem nad zdravie našich občanom môže vážne narušiť ich empatiu a solidaritu v priebehu súčasnej krízy.
Konfúzne straty z koronavírusu a radikálne obmedzenia mobility občanov, sprevádzané zatváraním škôl, obchodov a v poslednom období i zatváraním automobiliek, ktoré zamestnávajú 250 tisíc pracovníkov, môžu mať zásadný vplyv na výkon našej ekonomiky. Neadekvátne drahé nákupy môžu tak iba napomôcť hospodárskemu rozvratu a zväčšeniu strádania občanov. Dopad hospodárskej krízy môže mať na našich občanov väčší vplyv ako pandémia koronavírusu, ktorá krízu vyvolala.“

https://blog.postoj.sk/52916/ako-obcan-z-jelky-resp-obyvatel-panelaka-z-dubravky-zarabaju-miliony-s-hmotny

 

 

Ale toto Blaha už selektívne nekomentuje.

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549248x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie