Založ si blog

Schwarzenegger Smeru

Aj včera to zaznelo na infovojne, čo si myslím aj ja a musí si myslieť každý, kto logicky rozmýšľa, že keby dnes Smer nekončil, tak nezavedú také opatrenia, aké zaviedli.

 

Také opatrenia sú rozumné pre záchranu životov, ale nie pre ekonomiku a záchranu ekonomiky. Preto štáty tak pomaly reagujú, lebo všetky tieto záchrany životov položia štáty ekonomicky.

 

Z toho logicky vyplýva, že keby bol mal Smer ďalej vládnuť, tak také opatrenia nezavedie, ale keď to má hodiť na krk niekomu inému, vtedy si to dovoliť môže – Budeme za dobrých, že sme to urobili a NO a ČO, koľko to bude stáť, ako to na seba prezradili.

 

Vlastne toto nás zachránilo, obyčajné životy ľudí, že sa vlády striedali, že boli práve voľby (ak by sa nenakazili ľudia vo voľbách). Toto by ťažko urobila nejaká vláda sama pre seba, že takto sa ekonomicky kvôli ľuďom podrazíme. Neurobili by to progresívci, tí najmenej, tí by najviac zachraňovali ekonomiku. Neurobila by to podľa mňa ani vláda Matoviča so Sulíkom a neurobil by to ani Smer, KEBY NEKONČIL. Veľmi dobre vedia, koľko to bude stáť a oveľa lepšie než bežní ľudia. Veď to aj povedali na tlačovke, koľko to bude stáť, ale NO a ČO, nebudú to riešiť a za to zodpovedať oni.

 

To je ako keby som niekomu darovala všetky peniaze na stravu a bola by som za dobrú, aká som ja štedrá a potom odišla a nechala manželovi riešiť, čo dá jesť deťom.

Ale na mňa by spomínali, že ako som sa blysla tým, čo nebudem riešiť. 

Keby to mal riešiť Smer, tak to neurobí a váhali by a váhali by, pokým by to aj nás nezačalo kosiť.

 

Ale vďaka tomu, že odchádzali, mohli si to dovoliť a bol to vynikajúci nápad na záchranu životov a na záchranu imidžu Smeru. To proste urobili naozaj skvelo, ale vďaka tomu, že si to kvôli striedaniu vlád skôr mohli dovoliť a to rozhodlo! To NO a ČO, že si môžeme povedať NO a ČO!

 

Takže, ďakujme Bohu, že sme mali voľby a toto nás takto zachránilo, že sa striedali, inak by sa to tak rýchlo nestalo. Takto sa naša záchrana „doteraz“ náhodou poskladala.

 

 

 

Dnes sa podarilo Samovi Marcovi pomenovať, čo to presne bolo, prečo je Pellegrini taký sympatický mnohým ľuďom. Ani ja som nevedela pomenovať, čo to presne je, že čím to na ľudí tak vie zapôsobiť a aj na mňa, keď rozpráva. A Samo Marec to presne pomenoval – „on netára“.

 

Hovorí stručne, jasne a ľudovo zrozumiteľne. Pôsobí preto ako chlap činu – Veľa vám nepoviem, ale veľa robím – presne tak to pôsobí.

Dôkazom toho, že je to presne táto vlastnosť, svedčí to, že dnes, v týchto dňoch je ľuďom sympatickejší aj Klus. Môžu byť aj neviem akí pudlíci, ale keď sa pred mikrofón postaví chlap, čo málo povie a stručne, má to ohromnú údernú silu.

Vlastne až teraz som si uvedomila tú podobnosť vo vystupovaní Klusa a Pellegriniho – obaja seriózne, vážne, stručne.

Ani raz som nevidela zaváhanie alebo zahabkanie u Klusa alebo Pellegriniho. Veru, ani jeden z nich by sa neospravedlňoval, či niečo správne povedal.

 

Matovič je z tohto pohľadu mužom, ktorý by práve najdlhšie táral, dojímal sa, nevedel, ako keď niekto ide na „námluvy“. Všetko to potom pôsobí tak, ako by bol Pierot z Buratina, dengľavý básnik, čo odrieka básničky. Proste úplný opak muža, idola z akčných filmov.

 

Teda, aj keby prišiel ozembuch a vyzeral by ako niektorý slávny, akčný a hoci aj škaredý hrdina, môže mať aj dutú hlavu ale musí, musí pôsobiť stručne, ako že veľa robí a málo tára. Vie buchnúť po stole a zaviesť karanténu.

 

 

Áno, Pellegrini pôsobí skvelo, čo sa týka toho chlapského imidžu, nie sexi, ale chlapského. Pellegrini je v tom na bezkonkurenčné prvé miesto. A na druhé miesto by sa presne rovnakým pôsobením najviac hodil Klus.

 

 

Len vám pripomínam, že nie sme v akčnom filme, kde celý štát zachráni alebo potopí jeden akčný hrdina. Sú to opäť pudlíci za nimi, ako by povedal Blaha, okrem svojich pudlíkov, čo rozhodujú o všetkom.

Takže je celkom jedno, čo všetko Matovič „natára“, či zaspí alebo sa rozplače, neurčuje to len on. Je to nepodstatné a podstatné len pre dvojtýždňových voličov Čaputovej alebo besniacich, že nevyhrala ich strana.

 

Keď to zhrniem. Pellegrini sa mohol zachovať skvelo, ale mohol sa aj predtým, no vtedy sa im to nehodilo, keď sa zarábalo na poslednú chvíľu na rúškach, respirátoroch v čase pandémie.

 

Povedala som si, kašlať na to, že tu obchodovali so zdravotným materiálom, hlavné je, že teraz robia svetovú karanténu.

Ale že zarobili aj druhýkrát na obchodoch ako draho predať štátu, tak to už by bolo v tej vašej Číne rovno na popravu.

 

Pellegrini vraj nevedel a netušil. Musel vedieť, že súkromný biznis podnikateľov, ktorým pomáhali obohacovať sa na pandémii, sa volá „humanitárna pomoc“. 

A keď je inteligentný, ako tvrdíte (aj ja si myslím), dobre vedel, že sa na tom priživovali všetci, čo tomu napomáhali. Nehovorte, že by bol tak blbý, že on jediný by si myslel, že naši súkromní podnikatelia sa takto angažujú pre humanitárnu pomoc.

To neznamená, že on osobne musel zobrať úplatok, ale kto chce s pudlíkmi žiť, musí sa tváriť, že o tom nevie, inak by sa ho pudlíci nabudúce zbavili.

Takto blbí môžu byť už len ich voliči, keď tomu veria podľa seba.

 

Obhajovať človeka, čo za 200 tisíc kúpil byty, ktoré v žiadnom prípade nemohli stáť 200 tisíc, znamená obhajovať klamára, ktorý potom klame aj v ďalších veciach.

 

Mala som o čitateľoch Pravdy veľmi vysokú mienku, pretože táto múdrosť obyčajných ľudí, nie nejakej liberálnej smotánky, je väčšinou niečo neoceniteľné.

Keď teraz besnia na všetko doradu, že obhajujú aj zlodejov v čase pandémie, je pre mňa prekvapením, koľko je v nich zlosti.

Keby som mohla, a nebola by pandémia, keby som tak mala zázračný prútik, tak im odčarujem, že vyhrala vláda konzervatívcov a teda takých, akí boli a pričarujem im vládu progresívcov, keď si nevážia, že nevyhrali. Presne ako v tej rozprávke o zlatej rybke, že keď ti bolo koryto na pranie málo.

Fakt by som im tu všetkým priala vládu progresívcov, keď si nevážia vládu kompromisu, aký bol a iný nebol.

 

Aký význam má besnieť štyri roky, že všetci nevolili Smer? Nuž, nemali vaše idoly kradnúť a boli by zvolili ľudia teraz vášho Schwarzeneggera – Pellegriniho.

To sa mu nevysmievam, naozaj tak posledné týždne pôsobil.

Ani môj nevyhral a neprenasledujem všetkých, že ste mi vyrobili katastrofický scénar, keď ste mi nezvolili Chmelára. Som rada, že nevyhrali progresívci, ale to som tu asi bola jediná, kto ich považoval za nebezpečných. Ako vidíte, ľudia tu ich za nebezpečných vôbec nepovažovali, keď sú ROVNAKO nebezpeční všetci iní okrem Smeru.

Podľa mňa boli progresívci zvlášť nebezpeční a preto som len rada čomukoľvek inému.

Ale aby som vám volila Smer, to už je od vás drzosť a zvlášť po skúpení a súkromnom biznise so zdravotným materiálom v čase pandémie, na čom sa táto vláda podieľala. 

 

 

Voliči Smeru zachádzajú až tam, že obhajujú tento biznis vlády s podnikateľmi, že to nebolo rozkradnutie ale len skúpenie.

 

A zachádzajú dokonca až tam, že útočia na ľudí, ktorým sa to nepáči, lebo asi povinne sa nám to má páčiť.

 

Ale kto skúpi zdravotný materiál v čase pandémie a každý, kto sa na tom obchode podieľal napomáhaním tomu, že sa na tom niekto obohacuje a ohrozuje tým životy ľudí, ktorí ich preto nebudú mať, je určite zlodej, preto ide o rozkradnutie, a nielen zlodej, keď kvôli tomu budú zomierať ľudia.

 

A toto sa tu udialo s posvätením tejto vlády v čase pandémie.

 

Na ľudí, čo to ešte obhajujú, nemám slov. A oni ešte majú drzosť útočiť na tých, ktorým sa to nepáči.

Naozaj neviem, ktorá krajina má tak sprostých občanov, aby vlastné okradnutie nielen obhajovali, ale ešte útočili na tých, ktorým sa to nepáči, že sú okradnutí.

A to ešte aj v čase pandémie! Taký katastrofický film nevymysleli ani jeden, lebo by im diváci vytkli, že Fantozzi nepatrí do katastrofického filmu!

 

 

Dag Daniš:

Vlastne, stali sa tri veci, ktoré ministra zdravotníctva Pellegriniho a celú jeho vládu diskvalifikovali.

Čínske lietadlo v Bratislave

Prvou zvláštnou udalosťou bolo pristátie čínskeho lietadla v Bratislave začiatkom februára. Stalo sa to v čase, keď už Európa zápasila so šírením nákazy.

Čínske lietadlo si prišlo prevziať 70 ton zdravotníckeho materiálu, pripraveného v Bratislave, pre potreby čínskej vlády. Išlo hlavne o ochranný materiál pre zdravotníkov: rúška, okuliare, ochranné plášte, rukavice…

Obchod zorganizovala skupina slovenských podnikateľov, ktorí robia biznis v Číne. Zo Slovenska a ďalších európskych krajín stiahli dostupný skladový materiál a predali ho „partnerom“. Vraj nešlo len o biznis, ale hlavne o pomoc miestnym čínskym úradom.

O kontraktoch a transporte 70 ton zdravotníckeho materiálu bola informovaná aj slovenská vláda, konkrétne minister dopravy a minister zdravotníctva.

Úrady by v tejto veci mohli preveriť, či vykupovanie a vývoz zdravotníckeho materiálu zasiahli aj domáce distribučné kapacity a ak áno, či boli čo najskôr doplnené – aj vzhľadom na šírenie koronavírusu v Európe.

Karanténny režim

Ďalšie udalosti, ktoré obchádzali prispatú vládu a ministra zdravotníctva Pellegriniho, prišli začiatkom marca. Koronavírus zasiahol aj Slovensko.

Ako prvé reagovali niektoré firmy a univerzity, ktoré zamestnancom nariadili preventívne hygienické a izolačné opatrenia. Potom zakročil bratislavský župan Droba. Rozhodol o dočasnom zatvorení stredných škôl. Krátko po ňom sa pridal aj primátor Bratislavy Vallo. Zavrieť sa mali všetky školy v meste.

Až potom sa s ráznymi opatreniami rozhýbala aj vláda. A vôbec to nemuselo byť tým, že by bola prezieravá. Február ukazoval predsa pravý opak…

Jednoducho: minister zdravotníctva Pellegrini nazrel do špajze. Prezrel si prázdne police. A usúdil, že nastal čas zavrieť krám. Pardon, zavrieť štát… Lebo ak by prepukla len mierna epidémia, zdravotníci by nemali dostatočné zásoby ochranného materiálu.

Pellegrinimu treba uznať, že posledné dva týždne bol mimoriadne akčný. Asi ako brankár, ktorý prespal prvé dve tretiny zápasu v šatni.

V polovici marca potom prišlo veľké vyvrcholenie. Ministerstvo zdravotníctva a štátne hmotné rezervy začali zháňať chýbajúce zásoby zdravotníckeho materiálu. Objednávky za desiatky miliónov eur a s trojnásobnými cenami tovaru nezískali distribučné firmy napojené na medzinárodný trh. Nikto sa im neozval. Získali ich jednoosobové garážové firmy (Lacorp, A-testing).

Tie sa potom následne začali ozývať distribučným firmám – či by nevedeli zohnať to, čo majú ony nakúpiť pre štát…

Toto je tretia vec, ktorú by mali úrady vyšetriť. A možno nielen úrady, ale aj Národná kriminálna agentúra.

Pozor na stoličku

Slovom, šéf hmotných rezerv Kičura a minister zdravotníctva Pellegrini najskôr nekonali. Lebo prioritou boli vývoz do Číny a rýchle zákroky za 13. dôchodky… A keď začali konať a nakupovať, tak podozrivo nekompetentne, neskoro a draho.

Pellegrinimu, ktorý sa tu hral na ministra zdravotníctva, by sa žiadalo poradiť to, čo on múdro radí Kičurovi. Predtým, než si sadne na stoličku podpredsedu parlamentu, by mal počkať na výsledky preverovania. A skontrolovať si, či tam tá stolička ešte je.“

 

Keď chcete obhajovať zlodejov, čo kradnú ešte aj na pandémii, nerobte to na mojom blogu, choďte si ich obhajovať inde.

A keď bude nová konzervatívna vláda zlyhávať, budem sa tu ja rozčuľovať, čo za vládu si vybrali konzervatívci, že to by sa iste nestalo, keby boli vo vláde Socialisti.

To by sme zaručene nekupovali stíhačky a nezvyšovali výdavky na zbrojenie.

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540892x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie