Založ si blog

Toto už len disciplína nedokáže!

Preto nepíšem, lebo nechcem zbytočne kritizovať, keď našej vláde držím palce, aby bola v opatreniach čo najtvrdšia a najráznejšia.

Ešte aj tieto opatrenia sú stále nedostatočné. Dobre je to vysvetlené aj v tomto článku:

 

Dva týždne „polokarantény“ nebudú stačiť, ukážem Vám prečo

 

„Z poznania zverejneného počtu ventilátorov na podporu dýchania, článku „Koronavírus: Konajme hneď, aby nezomierali ľudia“, vývoju choroby na Slovensku a v ostatných Európskych krajinách, poznania vybavenosti zdravotníkov ochrannými pomôckami môžem povedať, že to, čo sme tu zaviedli, nebude stačiť na zvládnutie nákazy a iba zbytočne preťažíme už predtým preťažených zdravotníkov.“

https://dennikn.sk/blog/1803007/dva-tyzdne-polokaranteny-nebudu-stacit-ukazem-vam-preco/?ref=list

 

 

A preto ma teší, že si Pellegrini uvedomuje a myslí toto:

„Epidémia by mala vrcholiť na 60. deň po identifikácii prvého prípadu. Vychádza to na prelom apríla a mája.

„V tom najhoršom dni sa môže nakaziť 40-tisíc ľudí denne.“ Avšak väčšina ochorení bude mať ľahký priebeh, doplnil Pellegrini.

Následne by mala na tejto úrovni zotrvávať 15 až 20 dní. Po osemdesiatom dni by počty nakazených mali klesať.

Inštitút zdravotnej politiky predstaví analýzu v utorok.“

 

 

Myslím si, že lepšie je zastaviť všetko, čo sa dá aj napriek stratám, lebo časom budú len väčšie:

 

„Šíření viru nepůjde zastavit, pokud vláda nepřistoupí k zastavení hromadné a osobní dopravy a k vyhlášení zákazu vycházení podle vzoru z Číny.

 

Hlavním důvodem pro raketové šíření viru je hromadná doprava. Přitom právě Číňané v lednu uzavřeli hromadnou a spolu s ní i osobní přepravu v nakažených městech a provinciích jako vůbec první krok, který čínská vláda udělala. Protože právě hromadná přeprava velkého počtu lidí pospolu, v uzavřených vozech hromadné dopravy, způsobuje nejlepší prostředí a podmínky pro masové šíření nákazy. Hned na druhém místě jsou pracovní kolektivy, kde se nejrychleji viry šíří. A právě proto čínská vláda jako první věc zakázala veškerou přepravu, dokonce i osobní, a současně nařídila uzavření firem a podniků na 3 týdny.

Výjimkou byly a jsou nemocnice a potravinové obchody spolu s lékárnami. Číně se po téměř 3 měsících podařilo nákazu omezit a stabilizovat křivku nárůstu nemocných, to je pozitivní fakt, ale nepodařilo se nákazu eliminovat. To nedokázala ani Čína. To samo o sobě ukazuje, jak prudce agresivní je tento virus a pouze dokonalá karanténa dokáže nákazu omezit. Nechápu a nerozumím, co se honí v hlavě Andreji Babišovi, když si myslí, že proti Coronaviru lze bojovat pomocí většího počtu vozů MHD a chozením lidí do práce a pracovních kolektivů, jako kdyby se nic nedělo.“

 

Ľudia vo fabrikách majú strach. Sťažujú sa na chabé opatrenia

Rúška chýbajú všade.

https://index.sme.sk/c/22359900/zamestnanci-velkych-podnikov-sa-stazuju-na-chabe-opatrenia-proti-virusu.html?ref=trz

 

 

V italských nemocnicích přibývají mladší lidé. Případy jsou komplikovanější

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/italie-koronavirus-nakaza-onemocneni-covid-19-lombardie-milan-bergamo-stari-lide-mladi.A200315_111102_zahranicni_dtt

Podle oficiálních údaju italských úřadů je momentálně dvanácti procentům pacientů s koronavirem na jednotkách intenzivní péče (JIP) mezi devatenácti a padesáti lety. Přibližně 52 procentům je potom mezi jednapadesáti a sedmdesáti lety. Zbytku nakažených na JIP je více než sedmdesát let.

 

 

Asi preto, že tí „mladší“ zo starších chodili do práce! Je to vek vašich rodičov! A komu nezomreli, prežíva to tak, ako keby boli nesmrteľní.

Ľudia potom zomierajú v nemocniciach bez rozlúčky a v samote, keďže príbuzných k nim nepustia. Zdravotníci majú množstvo záznamov, keď sa lúčili a lúčia dennodenne len cez nimi poskytnuté len obrazovky.

 

 

Bolo chybou pestovať v mladých ľuďoch presvedčenie, že ľahko prekonajú koronavírus, pretože potom to podceňujú a keď ich nezaujíma, že polovica pacientov v nemocniciach sú ľudia od 50 – 70 rokov, čiže nielen ich starí rodičia ale aj rodičia, možno ich bude zaujímať toto:

 

 

Skrytá, dlouhodobá účinnost viru

 

„Virus nCoV2019 obsahuje sekvence viru HIV. I osoby vyléčené z nCoV se mohou znovu nakazit, podle dostupných oficiálních informací. Nebo v nich koronavirus přežívá i po „vyléčení“, po ustoupení symptomů, a může znovu „zaútočit“ později. Třeba o několik týdnů později. Nebo později o několik let.

Podobným případem je průběh nemoci bakteriálního původu – Syfilis. Syfilis prochází třemi zcela rozdílnými fázemi. A fatální, terciární fáze, mlže přijít až 40+ let po původní nákaze, mnoho let po odeznění příznaků primární i příznaků sekundární fáze nemoci. Syfilis navíc po odeznění primární a sekundární fáze prochází i latentní fází, která může být bez příznaků.

Virus HIV, způsobující AIDS, má inkubační dobu 2-6 týdnů. Po ní přichází období akutních příznaků – velice podobných chřipce. (Oh.) Pak přichází latentní stádium, kdy nakažený nepociťuje vůbec žádné příznaky. Latentní fáze trvá přibližně deset let. Pak přichází fatální zhroucení imunity.

Virus nCoV2019 obsahuje sekvence viru HIV. Nákaza má průběh podobný chřipce. Jako u HIV.

Má koronavirus nCoV2019 ještě něco podobného s HIV? (Navíc s děsivou vlastností přenositelnosti vzduchem?)

To proto čínská vláda zareagovala s takovou tvrdostí a rozhodností?

To proto ty vážné obavy a vysoká opatrnost mocných i západního světa?

 

 

„Na dočasné zastavenie výroby čoraz tvrdšie tlačili odbory.“

 

„Slovensku hrozí vlna zatvárania fabrík“

„Odbory žiadajú v dôsledku šírenia koronavírusu zastavanie výroby vo veľkých slovenských fabrikách. „V tejto zhoršujúcej sa situácii vo svete a na Slovensku, očakávame od všetkých kompetentných, že urobia to správne rozhodnutie na ochranu života a zdravia všetkých zamestnancov a rozhodnú o okamžitom prerušení práce v závodoch. Nič nie je dôležitejšie ako zdravie zamestnancov a našich rodín,“ konštatuje podpredseda Moderných odborov AIOS Peter Mrázik.“

 

 

 

Slovensku hrozí, že vláda nebude dostatočne rozhodná a že tie fabriky naopak nezatvorí!

 

 

 

Toto už len disciplína nedokáže! 

Lebo Matúš Vallo píše, že naša jediná vakcína je disciplína. Ľudia môžu byť sebeviac disciplinovaní, ale keď sa budú nachádzať spolu v práci alebo v MHDkaranténu nenahradí disciplína. Spomeňte si, že rúška nie sú respirátory! Toto ani disciplína nedokáže!

 

 

Držím palce Pellegrinimu, aby bol rozhodný ako nikdy v živote. Teraz má šancu urobiť najväčšiu kariéru v živote.

Za záchranu ekonomiky mu aj tak nikto nepoďakuje, ale za záchranu životov by mu to voliči už nikdy nezabudli, keby sme neboli na tom ako iné krajiny.

 

Oplatilo sa cestovkám myslieť na straty a nezastaviť všetko včas? Asi tak sa to zopakuje vo väčšom podnikaní.

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549614x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie