Založ si blog

Matovič o plánoch progresívcov

Z tlačovej besedy s Matovičom:

 

„Ako aktuálne zhodnotíte svoj koaličný potenciál?“

 

„Koaličný potenciál v parlamentnej demokracii je taký, akú dôveru vám dajú ľudia. Čiže taký je náš koaličný potenciál.

Samozrejme, že vnímam, že kroky z PS/SPOLU a ZA ĽUDÍ, že je to skorej o tom, že by chceli vytvoriť alternatívu so stranami Smer bez Fica a s novou stranou pána Druckera, že toto je zrejme cieľom, aby utopili vlastne všetkých ostatných a menšie politické strany, aby ukázali my sme tá nová nádej. Je to presne to isté, čo sme zažívali so Sieťou. Vtedy ale sa zobudilo Slovensko až potom, keď si Procházka vypil na…, keď si pamätáte na plese Spišiakov. Vypil pár štamperlíkov a začal rozprávať pravdu, rozviazal sa mu jazyk a Slovensko onemelo, že čo to má vlastne aký plán, že on nás chce vydať Smeru.

 

Lebo dovtedy Procházka nehovoril, že niečo so Smerom. Až potom povedal, že vlastne tí ľudia si to zaslúžia. Že však, keď my sme im niečo sľúbili, oni túžia po tej hmotnej zodpovednosti politikov a oni si to vlastne zaslúžia, aby sme s tým Smerom išli, ak by iná možnosť nebola.

 

A ja sa bojím toho, že toto isté je cieľom Progresívneho Slovenska a Kisku, utopiť OĽaNO, utopiť Matoviča, utopiť Kollára, utopiť KDH, lebo vedia, že keď KDH pôjde samé, to znova nedá. Tak isto kDH malo pred štyrmi rokmi 7,5% vo Focuse, ale nedali ani 5%. Dnes má Hlina 7%, čiže má menej ako mal vtedy, čiže znova je obrovské riziko, že to nedajú. Ale mydlia mu ego, len aby KDH išlo samé, aby sa nezbratalo s niekym druhým, však teda KDH to dá, ale ja sa naozaj obávam, že to nedá a čo nám to potom pomôže, keď KDH bude mimo, my budeme mimo, Kollár bude mimo, tak potom sa tu postaví pán Truban, pán nový politik Beblavý, pán Kiska a povedia:

Že viete čo ľudia? My sme sa strašne snažili, aby vznikla tá alternatíva bez Smeru, ale my vlastne musíme s tým Smerom ísť. My sa musíme obetovať.

A znova tu povedia, chceme postaviť hrádzu proti extrémizmu, aby ten Kotleba alebo fašisti nevládli.

 

Bojím sa, že všetky tie kroky, aj to, čo tu dnes pán Truban predviedol, že je za týmto účelom. Že v skutočnosti im nevyhovuje, aby také hnutie ako my, ktoré bojuje do kosti proti korupcii, ktoré nedovolí kradnúť a klamať nikomu vo vládnej koalícii, tak oni nás takýchto nepotrebujú vo vládnej koalícii. Im tam bude vyhovovať Smer alebo Druckerova strana, lebo to bude jedna rovnaká politika.

 

Ešte raz, ľudia rozhodnú, samozrejme, že keď bude … moderátorka mu skákala do reči.

 

Chcel by som vidieť Andreja Kisku alebo pána Trubana, že by prišli po voľbách a demokratické opozičné strany by mohli vytvoriť väčšinu a že by sa tu postavili a povedali:

Nie, viete čo? My radšej ten Smer ako to OĽaNO, protikorupčné hnutie, lebo viete, s tým Smerom je to lepšie. Alebo s tým Smerom je to čo?

 

Čiže to bude o ich rozhodnutí a hlavne to bude o tom, čo budú chcieť ľudia, keď ľudia budú chcieť mať istotu, že tu nebude vláda so Smerom. Ak ľudia chcú riskovať to, že niekto zradí a znova pôjde so Smerom, budú voliť Trubana alebo Kisku.“

 

od 25 min do 28 min:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1686&v=qTS58saYb5o&feature=emb_logo

 

 

 

Reklama na Smer:

 

„Z nejakého čudného dôvodu mi sem natešené slniečka píšu, že aké je super, že už nemôžem písať o ESET-e.

TENTO STATUS SA ESETU NEBUDE PÁČIŤ

Nuž, chcel by som vidieť ich kyslý výraz, keď si budú čítať tento status.

Pretože bude celý o ESET-e. A nebude to pre oligarchov z tejto firmy nič príjemné.

Úprimne – mne sa o ESET-e pred voľbami písať vôbec nežiadalo, ale keď chlapci z ESET-u tak veľmi chcú – nech sa páči, rád poslúžim 😉

NA POŠTU SA DO VOLIEB NEDOSTANEM, SORRY

Najskôr technická poznámka. V médiách píšu, vraj mi niečo zakázal súd. Dokonca bez toho, aby si vypočul moje stanovisko.

Lebo takto sa to najnovšie robí v demokracii. Vraj. Nechce sa mi tomu veriť, ale uvidíme, čo mi od súdu príde. Určite to potom rád zverejním.

Podstatné je, že ja žiadnym rozhodnutím súdu nedisponujem. A tým pádom žiadne rozhodnutie nie je vykonateľné – to bude až doručením.

A asi slniečka sklamem: napriek mojej veľkej snahe, mne sa do volieb na poštu s veľkou pravdepodobnosťou nepodarí ísť – urobím pre to maximum, ale mám toho veľa, veď viete, kampaň, mimoriadka, kopa povinností.

Čiže – sloboda slova naďalej platí. Zatiaľ. To, že pre médiá niečo natáral hovorca Esetu, ma vôbec nezaujíma.

 

AVAST A HUAWEI VRAJ DOKÁŽU MANIPULOVAŤ DATAMI – A ESET NIE?

Nie som informatik, ale kladiem si tú istú otázku, ako ľudia. Je možné, aby antivirové programy mohli technicky byť nástrojom manipulácie volieb? Čisto hypoteticky. Nehovorím, či to niekto chce robiť, ale či je to možné robiť. Toto je kľúčová otázka.

Pred pár dňami sme sa dozvedeli, že česká bezpečnostná a antivírusová spoločnosť Avast čelí v súčasnej dobe škandálu, pretože zneužívala data o svojich zákazníkoch. Ak to dokáže Avast, nedokáže to aj niekto iný?

Počúvame o obavách Američanov z čínskeho Huawei – vraj môžu robiť špionáž. Pýtam sa to isté – ak to dokáže Huawei, nedokážu to aj iní?

ZISŤUJEM, ČI ESET BUDE ALEBO NEBUDE AKOKOĽVEK PRÍTOMNÝ PRI VOĽBÁCH

Preto je úplne legitímne zisťovať, či v počítačoch Štatistického úradu je antivirový systém ESET a či by nebol konflikt záujmov, ak by firma, ktorej vlastníci financujú prinajmenšom jednu zo strán vo voľbách (PS), bola zakomponovaná do technického zabezpečenia volieb.

Zisťujem to a svoje zistenia zverejním, pretože ľudia, ktorí majú obavy, majú právo to vedieť.“

 

Blaha

 

 

Ak si tak veľmi naši oligarchovia neprajú, aby bol v budúcej koalícii Smer, prečo Blahovi robia takú reklamu?

 

O tom, že je to len REKLAMA na poslanca Blahu a teda Smer, svedčí to, že prakticky nič nemá poslanec Blaha zakázané zverejňovať až do volieblebo každý mohol vedieť, že si poštu do volieb nepreberie!

 

Je to preto len REKLAMA na poslanca Blahu a stranu SMER a prečo, keď nová politická garnitúra nechce do vládnej koalície Smer?

 

Na základe aj tohto si myslím, že chce a naši oligarchovia chcú ako budúcu vládnu koalíciu progresívcov v koalícii so Smerom.

Zapchali by sa tým na dlhú dobu ústa voličom aj na jednej strane, aj na druhej a hlavne búriacim sa voličom Smeru. Že politiku by mali jednotnú, na to by voliči prichádzali až postupne.

 

 

Matovič má len pravdu, keď na to upozorňuje!

 

 

 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536717x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie