Založ si blog

Spoločnosť už nebude rozdelená

Ja osobne sa teším z výsledku OĽaNO, pretože som už nevidela nič a nikoho, kto by ešte mohol poraziť liberálnych extrémistov, keď ľudia nie sú ochotní voliť malé strany v prieskumoch.

A keď to vyhrá OĽaNO, vždy lepšie ako kiskovci a trubanovci alebo progresívna koalícia so Smerom.

 

Spoločnosť už nebude rozdelená, keď ako vidíte, koľko konzervatívcov volí OĽaNO alebo liberálov.

 

Naši voliči teda nevsádzajú na extrémistov a to ani liberálnych, ani konzervatívnych a vyberajú si stred medzi tým.

 

A hlavné je, že spoločnosť už nebude rozdelená, lebo teraz sa ukáže, presne koľko percent maju liberálni extrémisti, koľko percent majú konzervatívni extrémisti a presne koľko percent stred medzi tým spolu s nevoličmi.

 

 

Posledný prieskum pred moratóriom – 2016

 

priemer prieskumných agentúr v porovnaní s výsledkom volieb:

 

 

Uverejnil používateľ Palo Kubiš Piatok 14. februára 2020

 

A podrobne podľa rôznych prieskumných agentúr tuto.

 

Na základe tých výsledkov z minulých volieb a z terajších prieskumov sa dá povedať, že v našej spoločnosti je 20-25 % liberálov a 75-80 % konzervatívcov, keď predpokladáme, že všetci liberáli uvedomelo chodia voliť a chcú všetci voliť aj teraz.

 

O výsledkoch volieb teda rozhodnú konzervatívci a nie liberáli, na čo by ľudia mali myslieť, keď nadávajú na liberálov, hoci nie všetci sú liberálni extrémisti!

 

 

Keď predpokladáme, že liberáli (proti ktorým Blaha a ĽSNS bojuje pod pojmom liberáli), budú voliť

 

PS/SPOLU 9,3 %

ZA ĽUDÍ 8,2 %

SaS 5,3 %

 

a to prieskumné agentúry im skôr umelo pridávali, tak liberálov bude voliť tých 20-25 % liberálov, ako volilo aj v roku 2016.

 

 

A keď potom vládnu koalíciu „liberálov“ zabezpečia strany OĽaNO 13,3 % a KDH 5,4 %, môžeme povedať, že túto novú vládnu koalíciu nám zabezpečili konzervatívci, ktorí si nevybrali Smer alebo ĽSNS.

 

Voliči Smeru a ĽSNS to vyčítajú liberálom, že spoločnosť ovládli. Ale 20-25 % voličov liberálov by na to nestačilo, keby mali podporu vlastných konzervatívcov.

 

A od vlastných ju nedostanú nie kvôli liberálom, ale kvôli tomu, že množstvo konzervatívcov nechce voliť „lajčákovcov“ v Smere alebo ĽSNS, ktorá by bola odstavená, ale chcú nové strany alebo voliť nebudú (keď dokola najväčšie konzervatívne strany sú len Smer a ĽSNS).

 

 

Preto by sa práve konzervatívci mali zamyslieť, či bolo dobré medzi sebou pretláčať Smer s „lajčákovcami“ alebo ĽSNS a to len preto, že ich favorizovali predvolebné prieskumy. Asi vedeli, čo robia, keď stále odstavovali práve nové malé strany za výdatnej pomoci práve konzervatívcov, že to sa neoplatí voliť.

 

 

Tým práve konzervatívci ukázali, že sa manipulovať predvolebnými prieskumami nechajú, ako sme to mohli vidieť aj pri voľbe prezidenta. Čaputová je našou prezidentkou práve vďaka väčšine konzervatívnych voličov.

 

 

Nabudúce nevsádzajte na extrémy a na vzdor, keď sa už teraz nestihnete preorientovať, lebo bojíte sa, že „stádo“ bude inde a rozhodujete sa len podľa toho, kde bude viac voličov a väčšie „stádo“.

 

 

Ako vidíte, vsádzať na extrémistov sa neoplatilo ani liberálom, ani konzervatívcom. Väčšina ľudí si vyberie nejaký stred, lebo nechcú extrémistov ani na jednej ani na opačnej strane. Na OĽaNO alebo KDH sa preto stretli, ako v tom strede konzervatívcov a liberálov.

A ten stred to má vždy najväčší potenciál rozhodnúť, kde presne a k čomu sa prikloní v rôznych volebných témach.

 

Čiže nie je pravda, že najsilnejší sú a bývajú vzdorujúci extrémisti voči opačnej strane, ale najsilnejší je týmto svojim potenciálom väčšej blízkosti k obidvom stranám práve stred a neextrémne strany. Kto sa nachádza v strede, je naopak najsilnejší a ROZHODUJE o tých extrémoch.

 

 

 

Pripomeňme si, čo všetko je im schopný Matovič vykričať. Aj ako to bolo a je so „slušným Slovenskom“ a upozorňuje na progresívnu koalíciu so Smerom.

 

Kľúčová tlačová beseda Matoviča k PS/SPOLU a ZA ĽUDÍ 17.1:

 

 

 

 

Veď tu tieto strany nemá kto kritizovať okrem Matoviča, lebo okamžite by takého a takých média a liberálni extrémisti označili za hnednúceho extrémistu alebo fašistu!

A presne to je liberálny extrémizmus, ktorý si chcú podporiť cenzúrou, čo majú vo volebnom programe.

 

A keďže z Matoviča nemôžu za to vyrobiť fašistu, tak blázna a človeka schopného položiť ich nekrizovateľných extrémistov alebo progresívnu koalíciu.

Sám na nej upozorňuje ako novinári už počas tlačovky vyrábajú svoju propagačnú pravdu a na konci dáva dôkazy, ako vznikli tieto nové strany a na čom!

Sám opakuje – toto je politika boľševikov a „našich ľudí“. Keď ste chceli dôkazy, tu ste ich mali.

 

 

Dá sa povedať, že liberáli ako voliči toto prijímajú, keď im to nepovie Smer, alternatívne médiá (hoci tvrdia len to isté) ale Matovič.

 

Už vtedy to zrazu pravda je a môže byť!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544622x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie