Založ si blog

Teraz by súťaž o väčšie ovce jednoznačne vyhrali voliči progresívnej koalície

Chmelár 11.2:

 

DVOJTVÁRNA POLITIKA SMERU VOČI PROTIRUSKÝM SANKCIÁM

Včera som písal o dvojtvárnosti politiky Smeru-SD a včera sme mali možnosť vidieť aj jeden z príkladov. Volebný líder strany a premiér Peter Pellegrini v predvolebnom rozhovore pre RTVS na otázku moderátorky „Súhlasíte so sankciami EÚ voči Rusku?“ odpovedal stručne: ÁNO.

Pritom ešte minulý mesiac pre TV Pravda povedal: „Nedosiahli sme to, čo sme od sankcií očakávali. Preto bude, samozrejme, do budúcnosti namieste hovoriť, ako ďalej so sankciami. Ak niečo neprináša očakávaný efekt, potom treba zvážiť efektivitu týchto opatrení.“

Podobnú názorovú piruetu urobil aj pred dvoma rokmi. V októbri 2018 tvrdil: „Slovensko má právo vyjadriť svoj názor, že ak sa pozrieme na to, čo sme sankciami dosiahli, tak sa ukazuje, že dokopy nič,“ poznamenal Pellegrini. Zdôraznil, že SR preto vždy preferovala rozhovory pred sankciami.

No už o dva mesiace povedal v Bruseli toto: „Slovensko bude držať jednotnú líniu s ostatnými členskými krajinami. Pokiaľ dôjde k návrhu na sprísnenie sankcií, Slovenská republika bude súčasťou tohto rozhodnutia,“ povedal premiér.

Inak sa nesprával ani jeho predchodca a predseda strany Smer-SD Robert Fico. Už v roku 2014 robil svaly, že je pripravený blokovať sankcie proti Rusku, keby mali ohroziť slovenské obchodné záujmy.

Sankcie proti Rusku slovenské hospodárske záujmy nielenže ohrozili, ale aj dokázateľne a viditeľne poškodili. V ich dôsledku niektoré firmy skrachovali a stovky ľudí prišli o prácu. Ani premiér Fico, ani premiér Pellegrini sa im nikdy nedokázali pozrieť do očí a nikdy im nevysvetlili, prečo musia trpieť v dôsledku ich dvojtvárneho postoja, keď doma hovoria niečo iné ako v Bruseli. Socialisti.sk takúto farizejskú politiku robiť nechcú a nebudú. Sme presvedčení, že hospodárske sankcie treba zrušiť s výnimkou zbrojného embarga, pretože sú nezmyselné, pretože nevedú k zmene postojov Ruskej federácie a poškodzujú našu ekonomiku, nie ruskú.

 

 

Matovič sa dnes vyjadroval, že voliči Smeru nie sú hlúpi a musia vidieť, že ich klamú.

No, vidia to oveľa viac, než voliči progresívnej koalície, čo nič o federalizácii, vojenských základniach a kvótach ani netušia.

Teraz by súťaž o väčšie ovce jednoznačne vyhrali voliči progresívnej koalície.

 

 

Chmelár 10.2:

 

IBA REFERENDUM ZABRÁNI AMERIČANOM OVLÁDNUŤ NAŠE LETISKÁ

Tak sa nám začala opozícia dohadovať nielen o tom, kto bude ministrom vnútra, ale už aj o tom, kto bude ministrom zahraničných vecí… Je fascinujúce sledovať, ako sa v súčasnej politike presadzujú osobnostne nezrelé ambiciózne indivíduá, ktoré síce nevedia, čo robiť, ale vedia, kým by chceli byť… Smiech nás však prejde, ak si uvedomíme, čo Slovensku hrozí. Na ministra zahraničných vecí ašpiruje jeden z najmilitantnejších prisluhovačov amerického impéria bez akéhokoľvek hlbšieho vzťahu k Slovensku Tomáš Valášek z Kiskovej strany. Ministrom obrany by sa chcel stať zbrojársky lobista Jaroslav Naď z OĽaNO. A minister v demisii Miroslav Lajčák minulý týždeň znova zopakoval, že je našou povinnosťou (sic!!!) pokračovať v rokovaniach o vojenskej zmluve s USA.

Koho zastupuje Valášek a Naď, je každému jasné. Ale koho zastupuje Miroslav Lajčák? Tento človek už dávno nepracuje v prospech Slovenska, hľadá si iba teplé miestečko v medzinárodných štruktúrach a obzerá sa, komu by sa mal ešte votrieť do zadnice. Stále je to však nominant Smeru-SD. Preto treba klásť otvorené otázky, či je toto pozícia Smeru-SD. Lebo je veľmi lacné obúvať sa len do Lajčáka a nevšímať si, že predseda najsilnejšej vládnej strany ho mlčky kryje a premiér prijatie zmluvy otvorene podporuje. Smer-SD je dvojtvárne zoskupenie, ktoré má inú tvár pre domáce publikum a inú pre medzinárodné elity. Na reči takýchto politikov, že nedopustia prítomnosť amerických vojakov na našom území, sa už nedá spoľahnúť. V najbližších mesiacoch nám hrozí to isté, čo v Grécku po páde Tsiprasovej vlády – že nový premiér vojenskú zmluvu s USA okamžite podpíše. Zabrániť tomu môžeme len spoločným úsilím – všeľudovým hlasovaním.

Socialisti.sk nebudú zneužívať predvolebný čas na vyvolanie referenda pod našou hlavičkou. Bolo by to kontraproduktívne a čisto stranícka akcia by zmenšila šancu na úspešnosť petičnej akcie. Toto je príliš vážna téma. No po voľbách som pripravený vložiť všetky svoje vedomosti a skúsenosti do podpory širokej občianskej iniciatívy na vyhlásenie referenda o zákaze prítomnosti cudzích armád, ich základní, munície a vojakov na území Slovenskej republiky. Vzhľadom na naše historické skúsenosti je našou morálnou povinnosťou prijať všetky preventívne opatrenia na to, aby sme zabránili zneužitiu základní Ozbrojených síl SR na prípravu vojny proti Rusku alebo na trvalé ovládnutie tohto priestoru, ktorý by už nemal nič spoločné s našou bezpečnosťou, ale s vojenskou kontrolou nad územím nášho štátu. Prosím, nepodceňujme hrozby, ktoré z takéhoto konania vyplývajú. Ak ich sem raz ľahkovážne pustíme, nikto ich už odtiaľto nevyženie. Zvážte preto, koho budete voliť, lebo tí, ktorí sa vás pokúšajú presvedčiť, že zmluva s Američanmi je neškodná, buď klamú alebo sú nekompetentní. V tomto zápase nejde o nič menej, ako o našu slobodu, suverenitu a mier.

 

KDE o tom pravdovravný Matovič informuje voličov, čo s touto témou?

 

KDE o tom kiskovci a trubanovci informujú svojich voličov, čo nič o nejakých vojenských základniach ani len netušia?

 

KDE sa pred voľbami pokúšajú získať k tomu od občanov mandát?

 

Chcú ich len sprosto oklamať a len podvodne po voľbách tvrdiť, že im k tomu vraj ich voliči dali mandát tým, že ich zvolili. 

 

Nedali a nedajú, lebo nikto sa ten mandát nepokúša získať, hoci rokovania s USA pokračujú.

 

A toto je oveľa väčší podvod na voličoch, pán Matovič, než kedy doteraz Smer urobil! 

 

Mafia, čo toto zabezpečí, bude len oveľa väčšia mafia, než tu doteraz bola.

 

A vy, pán Matovič, budete jej súčasťou!

 

Tieto voľby nie sú o zmene. Tieto voľby sú striedačka alebo prechod k oveľa väčšej mafii.

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518292x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie