Založ si blog

Politikov si platíme na to, aby nás donútili poslúchať

Vyzerá to tak, že konzervatívci alebo opozičníci hodili Harabina cez palubu, pretože má málo percent a vsádzajú len na najsilnejšie strany, ktoré im vybral predvolebný prieskum, čiže len Smer a ĽSNS.

 

Voliči ĽSNS asi očakávajú, že sa spoja so Smerom a voliči Smeru asi očakávajú, že sa spoja s ĽSNS.

 

Dôležité je to, že voliči Smeru očakávajú, že keby sa chcel Smer spojiť s progresívnymi liberálmi a urobiť „hrádzu proti fašizmu“, tak nimi volení poslanci Smeru odmietnu takú koalíciu a Smer zlomia na dve časti a preto takáto koalícia nebude možná. Takže očakávajú, že nikdy takáto koalícia nebude možná, napriek ponuke Pellegriniho, že by do takejto koalície šiel.

 

Očakávať, že Smer alebo ĽSNS drvivo vyhrajú voľby a nebudú sa potrebovať takto spájať, je veľmi nereálne. Takže vlastne všetci voliči Smeru aj ĽSNS očakávajú od Smeru principiálne polámanie Smeru po voľbách a to, že Smer nedopustí progresívnu koalíciu.

 

Aby to nebolo také očividné oklamanie voličov Smeru, že dali hlasy progresívnej koalícii, može to vyzerať tak, ako na to upozornil Murín:

 

 

„Rozhľadenejší a odvážnejší analytici predpovedajú (aj pre mňa) šokujúce riešenie – českú obdobu „Opoziční smlouvy“. Tá bola výsledkom obdobného patu v českých voľbách, na ktorú reagovali nezmieriteľní rivali ČSSD pod vedením Zemana a ODS vedené Klausom takouto bizarnou zmluvou štýlu mačko-psa. Klaus vyhlasoval ešte pár dní pred voľbami Zemana za takmer červeného diabla a Zeman zasa nevedel prísť Klausovi na meno ani vo sne. Ale parlamentné počty nepustia. A šokujúci úspech Kotlebu môže viesť k šokujúcemu riešeniu.

Spomeňte si na túto predpoveď, až sa Pellegrini dohodne na rozdelení moci – s Kiskom! A podľa českého vzoru Kiska, samozrejme, nevstúpi do Pellegriniho vlády. Ale, opäť podľa českého vzoru, sa stane predsedom parlamentu. V tichosti bude jeho strana (vzorne podľa zmluvy) podporovať Pellegriniho menšinovú vládu, ku ktorej sa možno pridá ešte nejaká ledva-strana. Ospravedlnia ten politický kotrmelec „záchranou Slovenska“ pred fašizoidným Kotlebom a aj preto sa na Kiskove trestné činy zabudne, až kým nebudú premlčané.“

 

Takže, nemusí to vyzerať ako zjavná progresívna koalícia Smeru s progresívnymi stranami, ale ako menšinová vláda Smeru za poslušnosť a spoluprácu s progresívnymi stranami. Tým by oveľa ľahšie oklamali voličov, lebo tí by sa tešili, že majú svoju vládu Smeru a to, že Smer bude plniť všetko, čo chcú, sa budú dozvedať voliči Smeru len postupne a dávkovane, aby sa nemohlo hovoriť o zrade voličov. Veď tam predsa máte Smer, ako ste chceli, ale že ten Smer bude všetko za takú dohodu plniť, to sa budete dozvedať postupne a hlavne, keď už bude neskoro sa proti čomukoľvek búriť.

 

Voličov je dnes na to veľmi ľahké oklamať, lebo sa nezaujímajú o to, či nimi zvolení poslanci plnia to, na čo ich nalákali pred voľbami. Nezaujíma ich to ani pred voľbami, ani po voľbách.

Naivní voliči budú veriť, že Smer nedopustí x vecí. Napríklad, že by nedopustil vojenské základne, federalizáciu, kvóty atď…

A Smer im to bude stále nahlas opakovať, že také niečo nedopustí a nikdy nepripustí, ale poza chrbát voličov bude postupne všetky úlohy, ktoré má splniť aj progresívna koalícia, plniť. Oligarchom v pozadí môže byť celkom jedno, či to plní progresívna koalícia alebo Smer alebo aká strana. Dôležité pre nich je, že si všetky tieto úlohy voči zahraničiu a mocnejším od nich splnia za nerušené šafárenie na Slovensku.

Voličom sa predsa už dnes nehovorí, čo všetko sa plní, ako to bolo s aj s tými vojenskými základňami. Voličom sú určené divadlá, že sa nič z toho neplní, nebude plniť, nemusia sa báť, nemusia sa znepokojovať, nemusia vymýšľať, pokým to nebude hotovka a to už potom zas bude neskoro.

Preto divadlo, že Smer bojuje s progresívcami, bude pokračovať aj po voľbách. Voličom Smeru sa stále bude ukazovať, že poslanci Smeru sú tí dobrí, čo by nič z toho nedopustili, ale reálne sa bude na tom všetkom, čo by nedopustili, pracovať.

Dokonca sa ešte budú vyhovárať – My sme to nechceli! My sme bojovali! My sme za vás bojovali, ale nedalo sa! Bolo nás málo! Bohužiaľ, nedalo sa! Je nám to ľúto, robili sme všetko, čo sme mohli, ale nedalo sa! Na vine sú progresívci a špiny liberálne. Keby nie ich, tak by sa to nestalo!

A voliči Smeru im to zjedia, že nedalo sa, všetko robili, ale nedalo sa! A budú nadávať ako doteraz, len na špiny liberálne. 

 

Ale špiny liberálne to nezaujíma, kto ako na nich bude nadávať. Ich zaujíma to, aby to všetko prešlo a keď to takto s pomocou Smeru môže prejsť, tak nech majú menšinovú vládu, keď to nejde inak. Dôležité pre nich nie je, ako to bude vyzerať (ako vláda Smeru), ale že sa splní všetko, čo má a čo je mocnejšími požadované.

Teda v prípade, že by sa nemohli dostať k moci priamo.

 

To všetko by mal volič vedieť dopredu. Po voľbách je neskoro.

Pokým prídete na to, že strana, ktorú ste volili, nerobí to, na čo vás nalákala, ale robí dokonca presný opak, medzitým si ten dokonca presný opak splní. 

A navyše voliči sú vždy vo všeobecnosti takí hlúpi, že ešte bránia svoje strany, že naozaj nedalo sa inak. Ich strany museli splniť presný opak, než na čo ich lákali, lebo vždy im predhodia nejakých nepriateľov tej strany, ktorí ich k tomu nejako donútili. Čo v tomto divadle hrajú liberálne špiny.

 

A to, že tie strany spolupracovali v oklamaní voličov, pretože majú v pozadí svoje dohody na prežitie – kedy presne a za čo dostanú podporu alebo v čom neútočenie, tomu naivní voliči neveria! 

Voliči chcú rozprávku, že ich poslanci boli chudáci, čo inak nemohli. Ešte sa im ubližuje, preto bráňme týchto chudákov, čo jedno hovoria a potom iné robia.

A pokiaľ budú ľudia kdekoľvek takto naivní a hlupáci, bude jedna radosť im vládnuť a robiť divadlá – ako sa, bohužiaľ, nedalo celkom nič urobiť, len presne to, pred čím všetkým vás chceli zachrániť!

 

 

Momentálne ich politické úlohy sú:

1. pripraviť ľudí na zavedenie kvót a prijatie migrantov

2. pripraviť ľudí na prijatie vojenských základní

3. pripraviť ľudí na federalizáciu a ďalšie pokyny priebežne

4. pripraviť ľudí na pokyny v súvislosti s klimatickou krízou

5. pripraviť seba na uvedomelé plnenie úloh a následnú osvetu medzi ľuďmi

 

Nič z toho ľudia nechcú a na to máme politikov. Politikov si zaplatia preto, aby ich donútili poslúchať.

Keby to bolo v bežnom živote, ako predtým môj príklad pôžičky (ktorú by ste nepodpísali), tak politik je človek, ktorému ponížene podávate korbáč, aby vás mlátil. Voľakedy ľudia vedeli aspoň to, že ich mlátia. Dnes z toho poníženého obrazu zostalo už len to, že svojich pánov bránia a ospravedlňujú, že inak ani nemohli. Preto dnes chudák nie je múdrejší, ale hlúpejší napriek technickému a civilizačnému pokroku.

Ľudovo sa to volá, že ľudia osprostievajú alebo „zlatá klietka“, ktorá pre väčšinu nie je zlatá. Zlatá býva pre uvedomelých a zlodejov. Zlodejstvo je vlastnosť, ktorú najviac ľudí (teda tých chudákov) prakticky obdivuje ako inteligenciu – využiť príležitosť vďaka svojim schopnostiam. Keby zlodejstvo toľko neobdivovali, nemohli by zlodejov ešte brániť.

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Ján Herák

Bývalého poslanca Heráka obžalovali zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania

23.04.2024 16:58

Ján Herák viackrát vo svojich vyjadreniach zdôraznil, že je nevinný.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544737x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie