Založ si blog

Liberálom by som odporúčala voliť Matoviča alebo Chmelára

Matoviča z toho dôvodu, ktorý dnes napísal sám:

 

Matovič:

„Chápem, že slovenské kaviarenské „elity“ a ľudia v pozadí majú mimoriadny strach z toho, že sa nás nepodarilo rozbitím nášho poslaneckého klubu aj s osobným nasadením Kisku zničiť. Mnohí v to dúfali – a to bol želaný scenár na ceste za „slušným Slovenskom“.

Lenže ľudia nie sú hlúpi a manipuláciu davu vycítili a vrátili sa s podporou k nášmu hnutiu. Lenže to, čo prišlo k nám odišlo od tých, ktorým elity doprajú (Zaľudi a PS/SPOLU) … a to je problém.

Nepasujeme im do krámu, lebo vedia, že my sa s nimi mojkať nebudeme a nebudeme spolu s nimi hrať známu to politiku „našich ľudí“ – kedy je dovolené kradnúť, ale len našim. Kedy je dovolené „presmerovať“ naše spoločné k tým správnym mocným z úzadia.“

 

 

Liberáli už majú skúsenosť s tým, ako dobre im SME a Denník N radili voliť Most a Sieť. Teraz rovnako Kisku a Trubana.

Že tak rozmýšľa čoraz viac liberálov, o tom svedčí, že mu stúpajú percentá a progresívnym propagandistom s novými oligarchami za chrbtom klesajú.

Matovič nebude liberálny extrémista a neviem si ho predstaviť bojovať za federalizáciu, kvóty alebo vojenské základne, ako to môžete očakávať od Kisku a Trubana.

Ako ich predtým brzdil Sulík, už to dokáže len Matovič, lebo nikto iný tam nie je, čo by na nich % mal, ak vyberáte z tohto krídla. Dokáže to len vďaka tomu, že vždy bol taký blázon, čo sa nebude ani novým oligarchom len poklonkovať a je schopný na nich čokoľvek vytiahnuť.

Tohto sa boja, že prídu o budúcu moc, možno ešte viac, než ĽSNS, ktorú len odstavia. Ale Matoviča nemajú ako. Nedá sa vyhlásiť za fašistu!

 

 

 

Chmelár evidentne vsadil na boj o voliča z liberálneho krídla. Nijako sa nesnažil osloviť voličov bývalej koalície, tí sa už našli v Smere alebo v ĽSNS alebo u Harabina. Chmelár sa ostro dištancoval od Harabina, lebo bojoval o hlasy liberálov, ktorí nechcú voliť extrémistických liberálov.

 

Ľudia tu tomu nerozumejú, že aj na opačnej strane sú voliči, ktorí aj keď nechcú voliť extrémistických liberálov, nikdy predsa nebudú voliť Smer, ĽSNS alebo Harabina. Ľudia tu by naopak mali byť radi, že Chmelára bude voliť množstvo liberálov, ktorí nechcú ani opačný extrémizmus, ani podkladanie sa EÚ, ani vojenské základne alebo zavádzanie cenzúry, ako to v týchto dňoch predvádzajú.

Pretože momentálne aj títo voliči sú dezorientovaní zo sklamania z PS/SPOLU a Za ľudí, ako sú umelo pretláčaní novými oligarchickými skupinami.

To vie každý, kto číta SME, že považujú tieto opačne extrémistické neoliberálne strany „za vypitie octu pri voľbách“.

 

Myslím si, že liberáli so zdravým rozumom urobia len dobre, keď budú voliť Matoviča alebo Chmelára, podľa ochoty riskovať, nakoľko súhlasíte s vojenskými základňami a cenzúrou a že to budú pretláčať s totalitnými sklonmi, snáď už nepochybujete. 

 

Oľano predstavuje tú starú opozíciu, ktorá sa ešte celkom nezbláznila a má bližšie k Sulíkovým názorom na podkladanie sa požiadavkám EU alebo novým sponzorom. Paradoxne je aj Matovič od nich menším bláznom v zmysle nie je neoliberálnym extrémistom a vykrikovať na nich bude všetko, čo by chceli ututlať. A to je v dnešných časoch aspoň aká-taká poistka proti ich očividnejšiemu dvojakému metru.

Ja preto držím Matovičovi palce, nech zhltne hlasy opozície.

 

A tu by mohli tiež, keby mali rozum a nečakali, že liberáli z opačnej strany budú voliť Harabina. Rovnako by mali aj Chmelárovi, aj keď medzi fanúšikmi Harabina nelovil. Voliči tu si vyberajú medzi zradnými alebo utopiteľnými stranami a voliči liberálov si vyberajú medzi starou opozíciou a extrémistickými liberálmi.

 

 

 

 

Peter Weisenbacher:

„Z čisto politicko-remeselného hľadiska urobili Petrovič a Dostál z OKS/SaS Smeru a špeciálne Ľubošovi Blahovi vynikajúcu reklamu, na nezaplatenie. Sú to babráci (to nikoho neprekvapí), čo je ale prúser je, že tým zásadne pomáhajú Kotlebovi a jemu podobným a na to nepoznám ospravedlnenia. A zaujímalo by ma akú kvalifikáciu má človek, ktorý o tom, že toto sa má odstíhať rozhodol, lebo u mňa by neprešiel ani prvý semester kvôli predmetu „Vyhľadávanie informácii“.

 

„Komunizmus ako ideológia nevraví, že budú vyvražďovať ľudí. Vyvražďovanie Stalinom nevychádzalo zo žiadnej ideológie, v Marxovom kapitále sa o Gulagoch nič nedočítame. Fašizmus a nacizmus, ale prvky potláčania ľudských práv a demokracie vo svojej ideológii má. Podávanie takýchto predvolebných trestných oznámení zo strany OKS/SaS môže skutočným extrémistom iba pomôcť pretože sa obsah tohto pojmu devalvuje a vyprázdňuje.“ povedal náš kolega Peter Weisenbacher“

 

 

LIST PREZIDENTKE: VOLIL SOM VÁS, ZAČÍNAM TO ĽUTOVAŤ

 

„Aby toho nebolo málo, navštívili ste aj Múr nárekov vo východnom Jeruzaleme, čo je všeobecne považované za prejav legitimizácie vojenskej okupácie a anexie palestínskej časti mesta. Zachovali ste sa tak horšie ako prezident USA George W. Bush, ktorý v úrade prezidenta z dôvodu pokračujúcej okupácie vyslovene odmietol navštíviť toto miesto, a dostali ste sa na úroveň Donalda Trumpa, ktorý ako prvý porušil nepísané pravidlo neuznať násilné zabratie územia izraelskou okupačnou armádou.

Princ Charles, ktorého ste tiež pozvali na návštevu Slovenska, sa fóra v Jeruzaleme zúčastnil, ale nenavštívil Múr nárekov, naopak v nasledujúcich dňoch navštívil Betlehem v Palestíne, kde vyjadril solidaritu s ľuďmi žijúcimi pod izraelskou okupáciou a povedal, že si úprimne želá „slobodu, spravodlivosť a rovnosť“ pre Palestínčanov.

Predstavitelia Izraela sú notoricky známi zneužívaním pamiatky holokaustu na propagáciu svojej agresívnej politiky nielen voči Palestínčanom, ale aj iným štátom v širšom regióne, a na umlčiavanie kritiky voči nej. Boli sme toho svedkami aj tento rok, priamo počas slávnostného ceremoniálu v Jad va-šem, kde premiér Netanjahu do svojho prejavu primiešal aj kus svojej štvavej politiky – výzvu na prehĺbenie nepriateľstva voči Iránu, ktorého následky sme mali možnosť vidieť začiatkom januára, keď hrozilo prepuknutie otvorenej vojny medzi USA a Iránom.

„Aká absencia historickej pamäte a morálneho kompasu to musí byť, keď sa ignoruje kľúčové ponaučenie, ktoré si svet z prachu 40. rokov 20. storočia poskladal, že žiaden človek za žiadnych okolností nesmie zostať bez práv, práve preto, že – ako hovorí Všeobecná deklarácia ľudských práv z roku 1948 – ‚neuznanie ľudských práv a pohŕdanie nimi viedlo k barbarským činom, ktoré urážajú svedomie ľudstva.

„Pamätať si minulosť je veľmi dôležité. Nemenej dôležité je poznať súčasnosť, a nezatvárať pred ňou oči. Desiatky predstaviteľov štátov, ktorí včera prišli do Izraela, si možno pamätajú minulosť, ale zastierajú súčasnosť. Vo svojom mlčaní, vo svojej neúcte k realite a jednomyseľnom postavení po boku Izraela sa spreneverujú svojej úlohe a zrádzajú pamäť minulosti, v mene ktorej sem prišli. Byť hosťom Izraela bez spomenutia jeho zločinov; pripomínať si holokaust a zároveň ignorovať jeho posolstvo; ísť do Jeruzalema a pritom nenavštíviť geto v Gaze na Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu – len ťažko si predstaviť väčšie pokrytectvo.

Je dobré, že králi, prezidenti a ďalší významní ľudia si prišli uctiť tento pamätný deň. Je poľutovaniahodné, že ignorujú, čo niektoré obete holokaustu spôsobujú inému národu.“

„V tento Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu sú svetoví lídri hosťami izraelského predsedu vlády, ktorý v predvečer ich návštevy volal po sankciách – verte tomu alebo nie – voči Medzinárodnému trestnému súdu v Haagu, ktorý je dedičtvom súdov ustanovených na súdenie zločinov druhej svetovej vojny.“

„Dnes bolo potrebné prísť do Izraela a pripomenúť svetu holokaust, ale aj mlčanie. Proti tomuto mlčaniu musí človek rovnako zakričať: Nikdy viac.“

 

Podkopávate tak aj vlastnú dôveryhodnosť pri presadzovaní humanistických hodnôt doma na Slovensku. Ľudské práva sú, ako iste viete, nedeliteľné a univerzálne. Ak ich nedoprajete všetkým, nejde o ľudské práva.

Namiesto toho ste naplno asistovali pri zneužívaní holokaustu na vymazávanie samotnej existencie Palestínčanov. Prečo? Chýbala Vám odvaha? Alebo to bolo preto, že Palestínčanov a Palestínčanky nevnímate ako rovnocenných ľudí, ktorí si zaslúžia rovnakú ochranu ako ktokoľvek iný?

V našej minulej komunikácii ste písali, že ľudské práva sú pre Vás dôležitá a zásadná hodnota. Izrael bol ten test, kde ste to mohli dokázať. Zlyhali ste. Namiesto sebavedomej obrany týchto hodnôt ste v kritickej situácii sklonili hlavu a zaradili sa do poslušného davu politikov, ktorí jedno hovoria a druhé robia a ktorí sú dôvodom znechutenia ľudí z politiky. Vy ste mali byť iná. S poľutovaním musím skonštatovať, že nie ste.

A neprestanem upozorňovať na Vašu morálnu povinnosť zastať sa ich pred rasistickou násilnou politikou Izraela.

Na záver by som Vám rád pripomenul slová z Vášho vlastného statusu na sociálnej sieti, v ktorom opisujete zážitok z rozprávania Mariana Turského, jedného z preživších Osvienčimu, na spomienkovej udalosti v Poľsku:

„Vyzýval, aby sme neboli ľahostajní, ak vidíme historické klamstvá, keď sa minulosť upravuje podľa aktuálnych potrieb politiky. Aby sme neboli ľahostajní, keď je akákoľvek menšina diskriminovaná, lebo podstatou demokracie je to, že väčšina vládne, ale práva ostatných musia byť chránené. Máme byť ale verní jedenástemu prikázaniu: „Nebuď ľahostajný“.”

Pani prezidentka, ste verná jedenástemu prikázaniu?“

 

Váš sklamaný volič

 

List prezidentke: Volil som Vás, začínam to ľutovať

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549272x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie