Založ si blog

Stanovisko k odstrelu

Pamätám sa na situáciu pred Irakom a už som k tomu písala články, ako na SME volali po vojne a ospravedlňovali len vojnu.

Keď ich chcete pochopiť, vyjadruje to najlepšie tento ich komentár obyčajného čitateľa SME, ktorý s nimi súhlasí a k tomu ich tam a na Slovensku vôbec aj vychovávajú, aby súhlasili s každou ďalšou novou vojnou a podporovali ich:

 

 

„Zásadne nesúhlasím

 

Je mi ľúto, ale zásadne nesúhlasím s Vašim postojom. Článok, respektíve pán I. Brzezinsky celkom realisticky popisuje skutkový stav vecí. Je faktom, že po vojenskej a aj finančnej stránke je NATO viac americkou organizáciou, ako európskou. Európa zlyháva v aliancii po mnohých stránkach a chýba jej aj elementárna solidarita. Pritom ten ochranný dáždnik určite potrebuje a sama Európa (EU) sa nedokáže ochrániť. Mali by sme byť Amerike vďační. A čo sa zabitia iránskeho veliteľa týka, nechápal by som to ako vraždu, ale ako vojnový akt. Iránske gardy boli už veľmi dlhú dobu v stave nevypovedanej, ale reálne jestvujúcej vojny. Spriatelené (gardám) vjenské organizácie podnikli nesčetné množstvo útokov voči civilným cieľom na celom svete, boli právom označené za teroristické organizácie. Či nie je správne brániť sa pred teroristami?! Američania boli v práve, minimálne morálne.“

 

alebo

 

„Je to jednoduche!
Vyber si. Byt na strane USA alebo na strane Iranu.
….a moj nazor je taky, ze tento clanok je brutalny! Chlap ma pravdu!!!!“

 

https://svet.sme.sk/c/22291405/brzezinski-nato-nespochybnuje-trump-ale-europski-politici.html

 

Takéto postoje ich nezaujímajú, podporia akúkoľvek vojnu od USA, lebo absolútne veria tomu, že USA nás bude brániť proti obsadeniu Rusmi.

V hlave majú len to, že Rusko nás chce obsadiť a preto aj keby Američania vyzabíjali celý svet, teda len menejcenných občanov pre nich po celom svete, sú ich ochrancami a preto môžu vraždiť podľa svojho uváženia kdekoľvek, lebo určite len teroristov a ich vec, ktorých si sami navyrábali.

Preto takéto niečo celkom ignorujú:

 

 

„Otázka nestojí či bude vojna, ale kedy začne. Európa sa len vágne vyjadrila k zabitu Iránskeho generála, NIKTO z oficiálnych predstaviteľov to neodsúdil. USA budú chcieť morálnu podporu pred nasledujúcim krokom od EU a všetkých svojich spojencov v NATO. Veľmi som zvedavý či sa niekto opováži niečo namietať a či budeme len nemo, mlčky súhlasiť. USA prestáva byť spoľahlivým partnerom, začína byť pre nás spojencov  DIKTÁTOROM, ktorý nehľadí na nikoho , len na seba a svoje záujmy. Vyhlásenie embarga na firmy a štáty stavajúce NORD STREAM 2, ktorý zruší riziko nestability dodávok plynu na západ z Ruska pre nestabilné vzťahy Rusko-Ukrajina, je zjavným nepriateľským aktom proti celej EU.. A EU len mlčí. Švajčiari stiahli svoje lode kladúce podmorské potrubie , keď chýba položiť posledných 160 km. USA chce predávať do EU svoj plyn a urobia pre to všetko. Takto sa partner nespráva, toto sú praktiky DIKTÁTOROV.

 

USA chcú vojnu, odmietli rokovanie s ministrom zahraničia Iránu!

 

 

Ignorujú aj toto:

 

„Za takýchto okolností však nejde o spojenectvo, ale o vazalstvo – zúčastnené strany jednoducho čakajú na pokyn z Washingtonu. Ignorujú medzinárodné právo, ignorujú rozhodnutie irackého parlamentu, ignorujú dokonca aj Severoatlantickú chartu, ignorujú vôľu vlastného ľudu a jediné, čo poslúchajú, sú príkazy z Bieleho domu. Sú to, mimochodom, tí istí ľudia, ktorí chceli vyhostiť ruského veľvyslanca za otravénie agenta Skripaľa. A hoci to agent „zázračne“ prežil a vina Ruska sa doteraz nepreukázala, v prípade vraždy jedného z najvyšších iránskych predstaviteľov sa odvolávame na akési spojenectvo, hoci páchateľ (Donald Trump) sa priznal sám.

Fascinuje ma, ako liberáli či už priamo alebo nepriamo obhajujú Trumpov teroristický čin. Áno, vy všetci ste tak horlivo bojovali proti terorizmu, až ste ním nasiakli. To budete mať zasa rečí, keď z následkov machrovania jedného šialenca vypukne vojna, že musíme prejaviť ľudskosť voči obetiam. To budete zasa všetci pobúrení, keď sem dorazí ďalšia vlna utečencov a ľudia ich nebudú chcieť prijať. Tak vám niečo už poviem narovinu a otvorene: vy, ktorí šliapete po medzinárodnom práve, vy, ktorí obhajujete zneužívanie sily najmocnejších voči najslabším, vy, ktorí podporíte každú americkú imperiálnu vojnu, nemáte morálne právo chcieť od iných, aby niesli vaše následky. Vyjasnime si to hneď: najprv žiadajte ukončenie vojen, až potom všetko ostatné.

Teraz sa už nedá skrývať za slovíčka. V tejto chvíli riskujeme životy miliónov ľudí. Práve teraz je čas rozhodnúť sa, či stojíte na strane mieru alebo vojny. Vojna nezakladá mier. Vojna nevytvára bezpečnosť. Vojna nás všetkých ohrozuje. Neprekvapuje, že nás dnes klamú tí istí ľudia, ktorí nás klamali pred rokmi, ktorí si vymýšľali zámienky, že Irak má zbrane hromadného ničenia, hoci nemal ani na poriadne čižmy pre vojakov a že Irán nás chce zasiahnuť svojimi raketami, hoci Irán nikdy, principiálne nezačal žiadnu vojnu.“

Chmelár

 

Ja sa chcem pozastaviť nad niečim iným a to ukázať vám ich morálku.

 

 

Rozmýšľajú ako Slováci, ktorí nechali odvliecť Židov do plynu. Ich nezaujímalo, či sa niečo porušuje, či sa niekto vraždí, veď to sú pre nich menejcenní občania. Ich zaujímalo, kto ich ochráni aj keby vyzabíjal celý svet. 

Dnes hovoria, že o človeku nemôžete povedať, že je len vecou a za to udajú aj Radačovského, len pre pár slov, hoci ten nikoho nenavrhuje vraždiť.

Prenasledujú vraj fašistov, pre ktorých buď Rómovia alebo migranti sú neprispôsobiví ale sami považujú celé národy islamských štátov za nejakých menejcenných obyvateľov Zeme, ktorých môžu vojnami a vraždením regulovať. 

 

Rozmýšľajú horšie než voliči Kotlebu alebo Harabina, lebo voliči Kotlebu neschvaľujú Kotlebovi a ĽSNS nejaké a akékoľvek vraždy iných občanov.

Tiež v Kotlebovi vidia svojho ochrancu a v týchto stranách ochranu pred násilnosťami buď Rómov alebo migrantov, ale po právoplatných voľbách, nie po pošliapavaní ľudských práv. Celkom nikto z nich si nemyslí, ani ten posledný primitív z nich, že Kotleba by mal mať právo rozhodovať, koho dá na odstrel a koho nechá vyvraždiť. To všetko sú len vaše fantasmagórie, že ich voliči schvaľujú vraždy. 

 

Ale títo intelektuáli, čo nie je zárukou ani múdrosti, ani morálky, dávajú súhlas k vraždeniu iných podľa svojvôle, bez súdov, za porušovania ľudských práv, k čomukoľvek, čo si zmyslia a budú chcieť, keď ich ochránia!

 

Takže, odpovedzte si sami, ktorí z nich by nechali iných odvliecť aj do plynu ako menejcenných, keby si tým zachránili svoje životy a svoju bezpečnosť.

Už im to tak nepripadá len preto, lebo tých zabíjaných neuvidia, ako ich nevideli ani v koncentrákoch, ako ich zabíjali.

Tam sa chodia dojať, aby to isté urobili sami a vymýšľali výhovorky, prečo si to zaslúžili tí dnešní! Však to sú len takí menejcenní ľudia, primitívni a teroristi. Ich vodca ich môže dať zabíjať aj keby s tým nesúhlasilo ani OSN. To sú predsa vojny a vraždy schválené ich vodcom a záchrancom kvalitnejších ľudí, čo môžu rozhodovať nad životmi iných. Do jedného teda súhlasia aj s akoukoľvek protizákonnou vraždou.

 

Nie, ani posledný volič ĽSNS neschvaľuje odstrel u Kotlebu ako Schutz, čo si píšu aj v novinách a dokonca v mainstreame, že koho na odstrel a prečo a ako tým svet zbavíte len špiny. 

Ale kto vás platí? Aj oligarchu máte takého, čo považuje aj vlastných občanov len za vec, ale toho za to nikdy NAKA súdiť nebude, lebo má sieť lekární a obete nie v plyne, len odpad v našich nemocniciach.

 

Už si myslíte, že nemáte myslenie nacistov, lebo schvaľujete len významné vraždy alebo len masové vraždy alebo len menejcenných alebo len vo veľkom štýle vašich vodcov? 

A vy už nemyslíte len na svoju kožu? A vy už si nechcete deliť, čo tam nakradnú? Že to nebude kombinétka po Židovke ale ropa?

To už znie elegantnejšie, že sa nepobijete na kombinétke ako primitívi, ale arizuje sa vo väčšom?

Že vy dostanete prázdy obchod na Korze a pozrite sa, aj tak tam nie sú gombíky? 

Zablahoželá vám miesto švagra uvedomelý kamarát a nikdy si nehodíte slučku, lebo váš súhlas vybavia iní. 

 

Vôbec si nemyslite, že by ste ľudí nenakladali do vagónov, práve ich necháte nakladať. Všetkých by ste naopak presviedčali, prečo je to správne a nutné a iní vedia, prečo to robia a v akom dobrom záujme to je a nič nehrozí, len ti straší v hlave.

 

 

 

Na to je zákon. V piatok popoludní ich nájdete kdekoľvek:

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542360x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie