Založ si blog

Šéf komunikácie SaS Ivan Štulajter: „Pán Kočner je vtipný, sugestívny, informovaný. . . „

Začínam si myslieť, že na stretnutie s Kočnerom nahovoril Sulíka práve novinár najprv zo SME a potom riaditeľ redakcie HNonline Ivan Štulajter, ktorý raz bol a raz nebol šéfom komunikácie SaS.

A myslím si to preto, lebo dnes mi napadlo, že budem hľadať, kto SaSkárom prikazuje, čo majú a nemajú robiť a čo majú hovoriť a čo nemajú hovoriť.

 

Tu som o tom písala, že im také pokyny chodia z mailovej adresy tambolo.consulting@gmail.com:

 

„Dňa 13.03.2019 bol z emailovej adresy tambolo.consulting@gmail.com rozposlaný členom vedenia strany email s námetmi na diskusiu, ako aj návrhmi na oficiálne stanovisko strany. Nás zaujala téma číslo 2 a nasledujúca diskusia. Ak vás zaujímajú aj ostatné témy, môžete si ich prečítať priamo v emailovej správe.

Téma číslo 2 sa týka americkej vojenskej pomoci. Konštatuje sa, že na tejto „kauze“ môže padnúť vláda. Zdôrazňuje sa, že pokiaľ strany SMER – SD a Most – Híd ustúpia SNS, „je to na vyslovenie nedôvery vláde“. Konštatuje sa aktívna pozícia podpredsedu SaS v tejto veci Ľubomíra Galka a preto by mala strana SaS v tejto téme hrať „vedúce husle“.“

 

„Z emailovej adresy tambolo.consulting@gmail.com prichádza email, ktorý tvrdí, že daná debata sa má odvíjať od záujmov Slovenska, ako aj to, že „najefektívnejšie zabezpečenie obranyschopnosti Slovenska je NATO“. A až keď toto sa pochopí do dôsledku, pochopí sa aj to, že je nezmyselné stavať múry pred prítomnosťou vojakov NATO (USA), čo nie všetci chápu.“

 

https://malinova.blog.pravda.sk/2019/10/12/ako-sas-pracuje-pre-mafiu/

 

A dostala som sa ku spoločnosti Tambolo.consulting a ku menu Ivan Štulajter. A potvrdzovalo by to toto:

 

„Spoluprácu so Sulíkom ako štatutárom SaS ukončil koncom augusta aj Ivan Štulajter, ktorý vlastní eseročku Tambolo. Tá pre SaS poskytovala napríklad konzultačné služby. Pre SME povedal, že dôvodom ukončenia kontraktu je práve „iracionálne zvolanie mimoriadneho kongresu“, ktorým Sulík podľa neho sleduje len svoje osobné ciele. „Ja nebudem poskytovať služby nedemokratickému politikovi,“ dodal.“

 

Ktorý tu nechce demokratické vojenské základne! Dodávam ja.

 

Doteraz som nevedela, že SaS-ka sa riadila pokynmi a radami nejakého Ivana Štulajtera, ktorého eseročka bola za takéto konzultačné služby platená.

Ako vyššie čítate, odmietla si už nechať za tieto rady platiť, lebo kto tu nechce vojenské základne, už nie je demokratický človek, ani politik. Snáď si nemyslíte, že by niekto rozbíjal stranu pred voľbami pre niečo menšie, než dôležité zahraničné témy.

 

Už raz so stranou SaS skončil:

 

„Včera som oznámil vedeniu SaS, že dnešným dňom som sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie na poste šéfa komunikačného oddelenia SaS.

Prvým dôvodom sú postoje predsedu SaS Richarda Sulíka a podpredsedu Ľubomíra Galka ku konfliktu na Ukrajine.
Druhým sú okolnosti, ktoré nastali v súvislosti s ponukou šéfa frakcie EFD Nigela Faragea na prestup europoslanca Sulíka z frakcie ALDE.
Rozpory, ktoré v tejto súvislosti medzi nami vznikli, považujem za hlavnú príčinu môjho rozhodnutia.“

 

Takže vidíte, že o takýchto rozbrojoch v strane rozhodujú práve otázky ZAHRANIČNEJ POLITIKY, kde je nedemokratický každý, kto neposlúcha!

 

2013 napísal na čo sám upozorňuje na svojom FB:

SME – „Pán Kočner je vtipný, sugestívny, informovaný…

 

„Pán Kočner je vtipný, sugestívny, informovaný človek a vie si získať človeka,“ hovorí v rozhovore Ivan Štulajter, bývalý novinár denníka SME, ktorý prešiel do politiky.“

„Nasledovali predčasné voľby a Sulík mal doteraz najvážnejšiu kauzu Sasanka, keď unikli nahrávky jeho rozhovorov s Mariánom Kočnerom. Nebolo to také zlyhanie, že v politike už vlastne skončil?

„Ako novinár som sa stretol s pánom Kočnerom asi štyrikrát na pracovných stretnutiach. Pán Kočner je vtipný, sugestívny, informovaný človek a vie si získať človeka. Informácie, ktoré som od neho v jednom prípade získal, boli veľmi užitočné aj pre SME. Takže keď som videl Sasanku, vedel som si živo predstaviť, ako to vzniklo. Bolo to vážne z hľadiska volebného výsledku SaS, ale v duchu som sa na tom aj chechtal.“

 

https://ekonomika.sme.sk/c/6674036/stulajter-presiel-k-politike-z-kauz-sas-nemam-nocne-mory.html

 

A keď tak navigoval celú SaS, čo má a čo nemá robiť a čo má a čo nemajú jej členovia hovoriť, celkom rovnako im mohol radiť aj to, s kým sa majú stretnúť alebo Sulík, najmä keď bol presvedčený, že informácie od Kočnera boli užitočné aj pre SME a pán Kočner je informovaný človek.

Keby sa tak bolo bývalo stalo, Sulík by asi nebol vyhlasoval verejnekto konkrétne mu odporúčal stretnutie s Kočnerom, ale iste človek, ktorého radám VERIL (dokonca si ho za rady platili) a ktorý sám o sebe povedal, že sám od Kočnera získaval informácie. Len v jednom prípade boli užitočné aj pre SME, z čoho nevyplýva, že ich získal od Kočnera len v tom jednom prípade, keď boli užitočné aj pre SME.

 

Týmto Sulíka neospravedlňujem, len mňa samu zaujíma, kto dianie v SaS a ich politiku určoval a ešte v marci im dával pokyny, že majú pretláčať vojenské základne? A oni si ho za to platili. A možno mu zaplatili aj za radu, aby sa Sulík stretol s Kočnerom. Sulík by sa asi na to verejne nevyhováral, že len veril šéfovi komunikácie SaS.

Iste, nechcem to hádzať na šéfa komunikácie SaS. Ale je veľmi pravdepodobné, že v minulosti, keď bol Sulík ešte nováčikom v politike, sa viac držal dobrých rád svojich konzultačných služieb. Dokonca sa o Ivanovi Štulajterovi hovorilo ako o možnom novom zástupcovi v SME po nástupe Penty do SME. Pýtali sa na to novej šéfredaktorky SME po nástupe Penty, či je to pravda.

 

„S ktorými komentátormi počítate?

„Od Alexeja Fulmeka viem, že minimálne dvaja silní komentátori sú potvrdení, no nemám mandát, aby som oznamovala nejaké mená. On s nimi rokuje.“

 

Šepká sa, že jedným zo zástupcov by mal byť bývalý hovorca SaS Ivan Štulajter, je to tak?

„Neviem o tom.“

 

Neprekážalo by vám, že by sa do takejto funkcie dostal bývalý hovorca strany?

Videla by som v tom problém. Je to však vždy veľmi individuálne a nechcem to generalizovať. Pána Štulajtera osobne nepoznám a nepracovala som s ním.“

 

https://dennikn.sk/4824/nova-sefredaktorka-sme-prvy-mi-gratuloval-kostolny/

 

 

Ja tiež SaS gratulujem, že sa takéhoto šéfa komunikácie zbavila.

 

Demokratického človeka by zaujímalo, či s tým, čo chce pretláčať, súhlasia občania tohto štátu! A keďže nezaujíma, nie je to demokratický človek!

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541820x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie