Založ si blog

Sulíka bude večná škoda

Nezaoberám sa domácou politikou a mám k tomu závažný dôvod, že ekonomickým témam nerozumiem a okrem toho v dnešnej dobe považujem za závažnejšiu zahraničnú politiku. Z pohľadu naivného voliča mám najradšej týchto troch politikov:

 

Sulíka, Pašku a Blahu

 

Viem, že tu ľudia Sulíka neznášajú, lebo v ňom vidia vodcu alebo nejakú príčinu všetkých súčasných liberálov, ale jeho dnešní moderní liberáli neznášajú ako ideologicky zaostalého neliberála. Pre nich je liberál správny „vlezdoriti“ politik. Papagáj, čo si najlepšie zapamätá obsiahle texty, čo presne má papagájovať. Pre nich je správny politik Poliačik, ktorý sa správne ideologicky rozohní v mene dojímavej ľudskosti a naše záujmy môžu ísť bokom. Pre nich je správny politik správne vyškolený Šimečka aj keby koktal, ale presne to, čo má. Pre nich je správny politik indulona vraj európskych záujmov. Ideológiou sa musia až dusiť, ako sú morálne liberálne rozhorčení, že ešte stále nie sme kópie cudzích požiadaviek. To je podľa nich správny politik – dokonalý sluha, aktívny. Lebo taký sluha dostane odmenu a bude sedieť pri stole aj keby on nemal na tanieri už celkom nič. Správny politik je Klus, lebo pôsobí uvedomelo aktívne ako dostihový kôň.

Znovu opakujem, že je to celkom iracionálne, prečo ja Sulíkovi verím, že všetky svoje prešlapy skutočne oľutoval a prečo verím v jeho osobnú morálku. Najviac ma o tom presvedčilo práve to, že bol schopný principiálne povaliť vládu, do čoho ho len vohnali. A áno, dnes principiálny politik je slon v servilnom  porceláne.

Najlepšie to vystihuje práve to tunajšie obvinenie, že si musí vypchať gule ako Superman. Práve on si ich vypchať nemusí a naopak 90 % našich politikov nemá gule vôbec. Ani si nemajú čo vypchať.

Pre mňa je, celkom iracionálne, spoľahlivým znakom jeho morálky práve to, že servilní progresívni bezstavovci naňho útočia a ohrozuje ich svojim „populizmom“. Dnes sú gule populizmom a vykastrovanie politickou uvedomelosťou.

 

Keď si od neho odmyslíte Mihaľov ekonomický program (a čo s ním teraz robí Miháľ inde?) a pozriete sa len na jeho pôsobenie v zahraničnej politike, tak vždy hovorí len to, čo o pár rokov povie aj Macron. Ale oni to musia počuť od Macrona, aby si boli istí, že najprv boli uvedomelí a až potom rozmýšľali samostatne a v rámci toho, čo už môže byť povedané alebo schválené.

 

Áno, hodila by som to SaS-ke kvôli zahraničnej politike, keby mala len jedného člena a len Sulíka. SaS nebudem voliť kvôli tomu, že má aj iných členov, ktorí sa ho snažia odstaviť a nútia ho, aby netrhal partu so servilnými. Takže pre toto ja SaS voliť nebudem, kvôli SaS-károm. Sulík nemôže za to, že liberáli sú v politike servilní. On servilný nie je a nebol, ale ako sám celkom nič nezmôže, musí netrhať partu aby neskončili ako OĽaNO. A nie je len slon, ale je dinosaurus, posledný skutočný liberál medzi nimi, ktorý si z liberalizmu neurobil len spodky. To je zákonitosť, že práve jeho presvedčili, že práve on liberál nie je a aj on sa už považuje za nejakú inú odrodu. Ale len on je pôvodný exemplár bývalých liberálov bez ideovopolitickej uvedomelosti pre cudzie záujmy.

 

Saskári spoločne oklamali voličov, že chcú vedieť, aké politické smerovanie má mať SaS podľa preferenčných hlasov. A tu to vidíte, čo si voliči pýtali, že Sulíka!

 

Sulík: 179 249
Nicholsonová 84 963
Mihál 71 357
Galko 53 661
Poliačik 45 914
Kiššová 29 834

 

Napriek tomu to veselo odignorovali, lebo mysleli si, že SaS-ku ovládnu tí uvedomelí kastráti. To sa im nepodarilo, tak si vytvorili svoju imponentnú stranu pre záujmy iných štátov a doma nemafie, lebo oni sú všetci len IT-čkári. Penta má len podľa Beblavého pomaly väčšiu moc, než štát.

Verím tomu, keď skončím o Sulíkovi, že by bol schopný v zahraničnej politike brániť Slovensko, čo si presne myslím, že iní naši politici nielen nevedia, ale chcú pracovať v prospech záujmov iných štátov za odmenu dokonalých a uvedomelých sluhov. Podľa mňa preto bude Sulíka večná škoda, lebo gule u politikov dnes nájdete už len pinzetou a uvedomelí kastráti to volajú POPULIZMUS!

 

Blaha s ním nejde dohromady, len tým, že to nie je kastrát aj keď slúži Smeru. Zaujímavý je ich osud, že pokiaľ smeráci vedia Blahu zúžitkovať na predvolebnú osvetu, Sulíka si už vlastní pochovali ako len populistu a neliberálny a neuvedomelý odpad. Aj tu platí, že v spoločenstve plešatých by bol človek s vlasmi vadný a v spoločenstve eunuchov by bol niekto s gulami vadný. Možno im tam skáče po hlave, ale podľa mňa im mal skákať už dávnejšie a opakovať svojim poslancom, že voliči si vybrali vo voľbách jeho smerovanie v preferenčných hlasoch! Čiže práve ten „populizmus“, ktorý ich tak morálne pohoršuje. Ešte aj z neho vyrobili konšpirátora, hoci všetko, čo kedy hovoril, je dnes pravdou a to Macron po ňom nezopakoval ešte všetko.

 

Neviem, akú má silu v SNS Paška. Ale je to tretí môj najobľúbenejší politik za to, že sa dokázal ozvať proti vojenským základniam. Ako dlho to SNS vydrží a či naozaj, to ukáže až povolebný čas, nie predvolebný.

 

Štvrtým sa stal Radačovský, ktorého som zvolila do europarlamentu a som veľmi spokojná, že je tam miesto Progresívcov on.

 

Škoda, že sa musia voliť strany a nie ľudia a že niektorými ľuďmi volíte celú ich suitu eunuchov. Ja by som dala hlas, samozrejme okrem Chmelára, týmto politikom. Určite ich vlastné strany aj zväzujú.

 

Populizmus v zahraničnej politike, keď sa nič nerozdáva, znamená, že nepatrí medzi servilných ale má zhodný názor s voličmi. Politickí eunuchovia, ktorí sa v politike jeden druhému vysmievajú, kto je väčší chlap, majú zhodný názor s vetrom.

 

O tom, kto bude líder strany SaS, už rozhodli voliči SaS vo voľbách, kde mali preferenčnými hlasmi ukázať (podľa ich výzvy), aké smerovanie SaS si ako voliči prajú.

A pokiaľ to poslanci SaS nebudú rešpektovať, tak poslanci viac slúžia svojim záujmom, než záujmom voličov a nemali ich klamať touto výzvou o ich vlastnom výbere preferencií v ich strane, ktoré boli nejednoznačné a trieštili sa. A teraz, keď sedia skoro na zemi medzi dvomi stoličkami, sa rozhodli prikloniť k preferenciám odídencov a nie výberu voličov!

Ak chce byť Galko, ktorý mal 3x menšie preferencie než Sulík, lídrom SaS a nedokáže sa o to uchádzať otvorene už teraz, nemá silu byť lídrom SaS, len keď aj v tejto strane budú samotní poslanci SaS preferovať nie výber voličov, ale servilného človeka, ktorý sa žiadnym požiadavkám nebude vzpierať, kvôli diplomatickému prežitiu.

Liberál s vlastným názorom je už dnes pre liberálov toxickým človekom – neuvedomelým k požiadavkám. Tak to vidia všetci, čo idú po vetre požiadaviek.

Nikde nie je povedané, že väčšina akýchkoľvek poslancov má pravdu a to v žiadnej strane. My ako voliči vidíme, že podporu dostávajú zhora (zo zahraničia) servilní voči záujmom iných krajín.

Strany sa nevolia ako spolky ich záujmov, ale záujmov voličov. Na to majú voľby, akú podporu má ktorý ich politik a aké záujmy majú voliči. Politici zabúdajú, že sú naši zamestnanci a nie my ich chovanci, ktorým budú vysvetľovať pokyny zhora (zo zahraničia).

Možno je Sulík osobne ťažko znesiteľný človek (najmä, keď oni chcú byť servilní a on populista), ale nie oni si vyberajú šéfa. Lídra si vyberajú ich voliči, akú politiku tam chcú mať a ktorých ľudí. Že na to niektoré strany kašlú, znamená len toľko, že kašlú na voličov.

A čo tu je tak, ako by malo byť?

 

 

Situácia v SaS názorne – liberálne ovzdušie v SaS-ke:

 

Fico je ten provokatér s lízankou, Galko somárik, Klus perníková postavička a Nicholsonová Felícia. Môžete si doplniť ďalších, sme vo fáze tri prasiatka.

 

 

 

 

.

 

 

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Branislav Zurian

Zurianova inšpekcia prešla reorganizáciou i personálnymi rošádami. Podľa Šutaja Eštoka boli nevyhnutné

18.04.2024 11:36

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5538717x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie