Založ si blog

Železnica cez cudzie územie

Tieto dni som si pozrela so synom nové spracovanie Winnetoua. Keď bola scéna, ako Old Shatterhand sedí v spoločnosti bielych snobov, ktorí sa ho pýtali na divochov, povedala som synovi: „Aj ja som taký Old Shatterhand. Je to také isté, čo zažívam ja, keď ja som prišla od liberálov k divochom, ktorí majú len konšpiračné teórie a sú nebezpeční. Tiež si tak myslím, že je to naopak.“

Pozerali naňho zhrozene pre všetko, čo mal spoločné s divochmi a pritom si čoraz viac uvedomoval, akí sú to falošní snobi s predstieranou kultivovanosťou, falošným  cítením, s predajnosťou… A vlastne oni sú divosi!

Už sa mi to pozeralo lepšie, aký aktuálny film, keď nájdete tú nadčasovú podobnosť o divochoch a inteligentnejšej spoločnosti. Akurát som neprišla na Pravdu alebo na konšpiračné územia, so snami ako Old Shatterhand, ale ako vyhnanec až k divochom. A tiež som čakala primitívov, že budú lietať skalpy ako na SME a nezostane zo mňa nitka suchá po zážitkoch diskutérskych zákeráctiev zo SME. A postavila som si na konšpiračnom území zrub a kľudne žijem. Akurát tu žiadneho Winnetoua nemám, keby som ako nebezpečného a smiešneho pre intelektuálov nepočítala Blahu. Až také rozprávkové to tu nie je, lebo Blaha patrí Smeru a Smer Pente… V skutočnosti indiánov predsa boli aj skalpy, mučenie, špi na, veľké lovištia… Aké podobné so životom aj teraz, kto je divoch a kto nie. Kto patrí k tej pokrokovejšej civilizácii.

Každá slniečkárka mi v tom filme pripomenula civilizovanú madam a civilizované slečny, čo sa s pohoršením a s civilizovanou nadradenosťou pýtali na divochov, čo strašné im o ich primitivizme povie.

„Skôr je to naopak!“, povedal nový, strapatý Old Shatterhand a všetci sa z toho smiali, veď to je nezmysel! To chápu slniečkári, len keď si pustia tento film, lebo tí všetko chápu s dojazdom desaťročí a storočí (aj svoju podobnosť s komunistami). Že by na takú analógiu prišli v stave súčasnom, to je rovnako smiešne, ako vtedy. Kde by mohli byť primitívnejší,  vzhľadom na to, čo už vedia?

Konšpiračné teórie zakopávame ako náleziská ropy v tom filme. Konšpiračné územie obsahuje čierne zlato, čo keby vytrysklo na povrch, razom sú tu všetci, aby sa zmocnili tohto územia, aby sme nevlastnili viac a žiadnu pravdu, ktorú vedia speňažiť. Vieme, že sedíme na rope a každý je o tom ticho, lebo by nás vyhladili. Nepotrebujeme pravdu. Tu každý vie, čo je pravda, nepotrebuje ju písať. Tu chodíme ako divosi, s pár perami na hlave, na smiech osvieteným slniečkárom. A celkom rovnako sme aj rozdrobení a bojujú tu kmene. Tiež vám nedarujú, keď držíte s liberálmi alebo Komančmi. Šíp je pre nich konšpiračný znak a aj tie podvrhy sú navlas rovnaké.

Zvlášť tie bledé tváre žien s civilizovanými spôsobmi, ma dostali. Rovnaká akože citlivosť civilizovanejšej spoločnosti, krajky, šaty v divočine a totálne nepochopenie pre slobodných divochov. To ako keby ste videli slniečkárov a konšpiračných divochov. Presne to, kto má kedy pravdu a prečo. Či je to naozaj o civilizácii a slobode alebo bublinová propaganda na ovládnutie cudzích území, kde sa LEN domorodci bránia a sú preto primitívni. Prišla tieto územia scivilizovať liberálna spoločnosť ako bledé tváre, ktorej na nich zavadzajú už len primitívni domorodci.

Aj tie krajky, šaty a účesy majú analógiu v tom stále opakujúcom sa príbehu, agenda LGBTI ako hrajúca platňa, len ako kulisa vyspelejšej civilizácie pri náhlej falošnosti a rabovačkách novej ziskuchtivej spoločnosti.

Tiež neviem, prečo som to prežila. Nie, nemám o tejto spoločnosti nereálnu predstavu, presne ako v tom filme, keď absolútne nedržali spolu a rozdrobili ich, poštvali aj proti sebe, aj boli malicherní a nie všetci boli Apači a ako Winnetou! Zostali sami na všetko, aj na boj, na krátku výhru a vyhladenie, keď nová civilizácia prišla a zabrala cudzie územia. Možno vnuci slniečkárov to pochopia a budú sa za svoje bledé tváre, ešte civilizovanejšej spoločnosti, naozaj hanbiť. Keď spätne pochopia, čo všetko zničili a ako využili tú ropu a tie pravdivé konšpirácie.

 

Ak vtedy žije nejaký Winnetou, vždy je to podvrh (populárny Blaha alebo Okamura) alebo veľkolepý blázon, ktorý je všetkým z tej civilizovanejšej spoločnosti na smiech (určite je ním skôr Ľubo Huďo alebo Juraj Poláček alebo Branislav Fábry). Niečo ako Ježiš pre Old Shatterhanda. Zato Old Shatterhandov je veľa a to koľkokrát sa nám podarí dostať sa hrou osudu na opačnú stranu a byť zhrozený zo svojej.  Aj keď slniečkár zachraňuje Afriku v rozsahu akcia čivava pre korporácie a svetových oligarchov, aj keď sa z liberála stane konšpiračný Apač.

 

Aj konšpiračná krajina vyzerá takto. Obsahuje obrovské a mnohými len neprebádané územia aj s drsnými podmienkami a kmeňmi, ktoré sú vzájomne aj nepriateľské. So svojimi pokladmi a tajomstvami o inom videní sveta a udalostí, o ktorých sa šíria hrôzostrašné báchorky, že práve tam vás len primitívni divosi oskalpujú:

 

obrazne:

 

 

 

hudbou:

 

 

Najkľúčovejšia konšpirácia o dokonalom svete alebo dokonalom zrkadle zo Zeme konšpirácií:

(Tiež na nej mnohí sedia, ako na rope a nevysvetľujú ju, čo všetko sa ňou dá stratiť a čo všetko získať.)

 

 

.

Vzdávam česť na všetky svetové strany, všetkým Winnetouom, ktorých ste len na tomto svete našli. A dúfam, že Old Shatterhandov bude stále čím viac, aj keď svojich Winnetouov budú len pochovávať pre stále novú „civilizovanejšiu“ spoločnosť. Aby sme raz všetci boli Apači, čo sa spoja a už to s tými civilizovanejšími neprehrajú.

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553103x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie