Založ si blog

Čo všetko môže urobiť prezident?

Keby vás neklamali, tak to by bola prvá vec, ktorá by svietila vo všetkých novinách teraz na prvej strane, že koho vlastne idete voliť!

 

Vedia to vôbec ľudia? Stačí im vedieť slovo prezident, keď absolútne nevedia, aké právomoci má prezident a bežne si v diskusiách píšu, že vlastne nič nemôže a len reprezentuje?

Ale toto politikom a novinárom nevadí, že ľudia vôbec nevedia, koho to vlastne idú voliť. To sa dokonca zámerne zamlčiava, aby nemusel robiť to, čo môže a mohli všetci v predvolebnej kampani klamať, že môžu robiť to, čo už nemôžu!

 

V prvom rade, keby občania neboli klamaní, boli by ako prvé informovaní o všetkom, na čo má dosah, čo je sporné a na čo už dosah nemá. Čiže museli by sa vyjadrovať kandidáti na prezidenta k tomu, čo by zmenili a prečo presne v tých bodoch a odpadli by všetky frázy, čo by už ľudia vedeli, že sú len klamstvá, čo zmeniť nemôžu.

To by mali byť prvé informácie k voľbám prezidenta pre občanov.

 

Ale toto im vyhovuje, že sa to nedozviete. Veď čo ak by ste potom nejaké naozajstné zmeny po prezidentovi chceli a dokonca, aby sa k nim vyjadrili pred voľbami?

A čo ak by ste im potom vytkli frázy, o ktorých by ste už vedeli, že všetko toto nemôžu? Ako by vám ich potom vnucovali? Tých, ktorých si platia a chcú vám nanútiť pre politické ciele za ktoré sú platení?

 

Máte byť hlúpi, to je ich želanie. Aby ste nevedeli, čo všetko môže urobiť prezident a neurobí, lebo to nechcú a aby ste jedli kaleráby v podobe fráz, čo nemôžu, aby teda dačo hovorili a na čo vás mali nalákať.

 

Ako sú za to vinní novinári. Iste, keby mali slobodu, neverím, že by o tom nepísali a nemali záujem sa pýtať a informovať. Ale môžu?

Zamestnávali by si novinárov, ktorí by im neslúžili? Ktorí by informovali o tom, o čom nechcú a kritizovali to, čo nemajú? Novinári predsa vedia, že sú len sluhovia vyšších mocenských síl na ich politické záujmy. Chceš prácu? Chceš byť novinár aj keď máš na to právo a študoval si to? Tak ukáž, že si ochotný robiť to, za čo ťa budeme platiť, inak si zriaď svoju konšpirátorskú stránku a tam ťa budeme slobodne prenasledovať, že by ťa mali zakázať. Nie sú tu novinári dokonca najviac vydieraní? Ľutujem každého, kto študoval žurnalistiku, že sa upisoval diablovi a ani to nevedel. A z čoho má teraz žiť? Hoď ich do pece, alebo hodíme teba.

 

PRÁVOMOCI PREZIDENTA:

 

Čo všetko môže urobiť prezident?

 

„Najsilnejšia právomoc prezidenta je v oblasti zahraničnej politiky“

http://www.teraz.sk/slovensko/e-chmelar-sr-potrebuje-prezidenta-kt/381371-clanok.html?fbclid=IwAR1rSsojYs5Rji8OGnBcS-9Rw_WoM2gft2jRW4TsiZwTHaXo3szspq-Gvxk

 

Je to prostredné video, kde veľmi v skratke Chmelár hovorí o tom, čo ešte môže a čo už nemôže aj keby chcel.

A venovali sa tomuto iní kandidáti dostatočne? Tomu, čo môžu a majú?

Ak áno, viete ich názory zopakovať! Viete, aké v tom majú názory a prečo a aké kroky by v tom podnikli a prečo.

Keď to neviete, tak si všímate skôr pohlavné orgány kandidáta, jeho šarm, slušnosť, nekonfrontačnosť a ešte sa budete hádať, že ľudí zaujíma politika!

No volia ako by vyberali klauna alebo moderátora a nie prezidenta.

 

A potom veselo kandidáti klamú, čo im umožňuje produkovať frázy ako na bežiacom páse, čo by chceli zmeniť, čo aj tak zmeniť nemôžu a veľmi dobre to vedia, čiže vedome klamú!

Alebo chcete povedať, že sú tak kompetentní, že ani nevedia, čo môžu alebo nemôžu? Veď už len ten fakt by ich celkom diskvalifikoval, že majú (mali by mať) volebné programy k tomu, o čom nevedia ani k čomu?

 

Nie ja som hovorila o toaletnom papieri v nemocniciach. To mala Čaputová také argumenty k svojmu programu, hoci ju platí možno aj Penta, ktorá sa postará o to, že ani tá nemocnica na toaletný papier nebude. Kde ho chce zabezpečiť v pôrodniciach na východe?

A keď už jej stál za zmienku toaletný papier, prečo nie aj celá nemocnica, že chýba celá ako toaletný papier? Alebo čas bol len na toaletný papier a na zmienku o nemocnici už nie? Kto ju naháňal? Nebol na to čas? Neboli zbytočné otázky, tisíckrát divákom a čitateľom prežuté a požuté?

No ak je čas aj na smiech, tak aj na nemocnicu, keď ide o voľbu prezidenta a nie o zábavnú reláciu. (Ale to by, pravda, vrhlo zlé svetlo na Pentu, aby ich kritizovala, ale pomáhala ich ekonomickým ziskom ako novinári. Sluhom je tu ešte aj kandidát na prezidenta.)

 

Takú náročnosť nastavujú voliči alebo politici a médiá? To voliči chcú z toho len banánovú šupku?!

 

A to si nemyslím len ja! Tu máte Hrabka, ktorý to teda povedal ako politický komentátor hluchým, slepým a nemým opičkám – nám všetkým:

 

Šefčovič aj Čaputová podľa Hrabka sľubujú voličom veci, ktoré sa z pozície prezidenta dajú presadiť len ťažko.Táto poloha je podľa neho výhodnejšia pre Čaputovú, ktorá nemá takmer žiadne politické skúsenosti. Na druhej strane, aj skúsenosti Šefčoviča sa podľa neho vzťahujú len k zahraničnej politike. “Zatiaľ nevystupuje veľmi presvedčivo, keď hovoril o hodnotách, boli to hodnoty, ktoré prezidentovi neprislúchajú. Toho sa dopúšťa aj pani Čaputová,” povedal Hrabko.“

 

Čo už s ľuďmi, čo sú aj tak ďalej hluchí, slepí a nemí a ponáhľajú sa s volebnými lístkami pre klamárov a pritom sa smejú z Matoviča?

On to aspoň o sebe vie.

 

A vraj ľudí zaujíma politika! Však ešte aj tých, ktorých zaujímala, vám budú vykladať, že prezident nič nemôže a vlastne si ho volíme len na parádu. No keby išlo o Kisku, hneď by vedeli, čo všetko vlastizradné spáchal a mal k tomu možnosť. Ich opička už nemá!

 

 

Plus najdôležitejšia téma v oblasti zahraničnej politiky, ku ktorej sa nevyjadrujú a len Chmelár:

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Ale na to sa spýtajte svojich kandidátov na prezidenta, prečo o nej mlčia. Prečo sa k nej nevyjadrujú, hoci je to ich psou povinnosťou, keď kandidujú na prezidenta.

Bude to preto, že majú jasný volebný program? Alebo preto, že ho ani nemajú, aby ho mohli flexibilne meniť podľa požiadaviek tých, čo si ich platia a vy to radšej nemáte vedieť?

Alebo preto, že vás pravdivo a otvorene informujú, aké by boli ich kroky a prečo?

Alebo preto, že vás klamú a vám je to jedno už teraz?

No hlavne, že sa aspoň vy zaujímate o politiku a chýba vám v nej šarm.

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541125x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie