Založ si blog

Zahraničnú politiku tu nesmú diktovať

Dozvedela som sa, ze na branno-bezpečnostnom výbore NR SR 11.12. bol Veľvyslanec USA a dával príkazy slovenským poslancom.

Veľmi ľahko sa to dá overiť, či je to pravda, lebo keď si prečítame, o čom na ňom poslanci hovorili, tak budeme vedieť, či je to vymyslené alebo pravda. No na stránke Národnej rady nie je o tomto stretnutí žiadny záznam. Ak zostane zamlčaný, tak iste preto, čo hovorí poslanec Kotleba.

Ten hovorí, že keby sme boli na tom branno-bezpečnostnom výbore, tak by sme videli, že veľvyslanec USA úplne bez hanby presadzoval svoje ciele, čo musia urobiť. Kotleba vraj nechcel veriť vlastným ušiam, že toto je možne. A vraj, keď na ten výbor šli, tak nevedeli, o čom sa tam bude jednať. V pozývacej informácii totiž bolo napísané len to, že stretnutie s americkým veľvyslancom. No netušili, že budú svedkami toho, ako veľvyslanec cudzej mocnosti bude vyvíjať nátlak na poslancov Národnej rady, aby zmenili legislatívu v prospech ich záujmov.

 

Toto nepriamo potvrdzuje aj poslanec Blaha, lebo tiež napísal:

Polovica Slovenska je zhnusená z toho, že sa ide dávať toľko peňazí na stíhačky a druhá polovica je zhnusená z toho, že to budú stíhačky z USA, z krajiny, ktorá rozmlátila polovicu sveta kvôli svojim ekonomickým a geopolitickým záujmom.

MÁM S TÝM PROBLÉM

Priatelia, o amerických stíhačkách sa nehlasovalo v parlamente a keby áno, dobre viete, ako by som hlasoval. Ale s týmto jednoducho nedokážem urobiť nič. A verte, že ma to trápi viac, než čokoľvek iné.

Už som sa k tomu vyjadroval v lete. Neznášam ten pocit bezmocnosti – keď máte s niektorými rozhodnutiami brutálny problém a neviete s tým spraviť vôbec nič, lebo ste jednoducho v menšine.

POTREBUJEME HRÁDZU PROTI MILITARIZMU

Ale zároveň viete, že jedinou aktuálnou alternatívou takýmto ústupkom je to, že Slovensko sa priamo a na hulváta stane americkou kolóniou pod taktovkou gubernátora Kisku, ktorého do funkcie uvedie priamo americký veľvyslanec a jeho ctení „diplomati“ z CIA. No vyberte si.

Ak sa raz Slovensko má zmeniť, bude to musieť ísť od podlahy. Budeme musieť veľa rozmýšľať nad tým, čo ďalej. Ale na to musíme byť silnejší.

Jedno je isté: my dnes potrebujeme hrádzu proti vojnovým štváčom a extrémnej rusofóbii, nie zbrane z USA. Ak nás niekedy niečo ochráni, tak jedine dobré vzťahy s veľmocami – nie militarizmus ani nenávisť voči Rusku.

ZAHRANIČNÚ POLITIKU TU NESMÚ DIKTOVAŤ CHROCHTLE Z DENNÍKA N!

(Možno sa bál povedať, že aj americký veľvyslanec, lebo len Denník N takú moc nemá.)

To, že tomu tlieskajú nejaké primitívne americké liberálne chrochtle z Denníka N či SME je mi srdečne jedno. Ale na túto vlnu nenávisti a militarizmu jednoducho nesmie nastúpiť vláda, ktorú podporujem. Nesmie. Pretože kľúčom k akémukoľvek chápaniu ľavice vždy bol a bude – mier.

YA BASTA!

Kopí sa to a nepáči sa mi to. SMER vždy dokázal povedať NIE západným mocnostiam, keď bolo treba –

počnúc stiahnutím vojakom z Iraku;
cez žalobu na EÚ kvôli kvótam;
cez nevyhostenie diplomatov v kauze Skripaľ;
až po Marakéš.

To boli chvíle, kedy som bol na našu zahraničnú politiku skutočne hrdý. Lebo ju formovali ľavicoví lídri zo SMERu a nie technokrati.

Ale sú chvíle, kedy mám naopak veľmi zlý pocit – a to je práve teraz.

Je čas vrátiť sa k rovnováhe. Čo je veľa, to je veľa.“

 

Zoznam poslancov, čo tam boli:

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=vybory/vybor&ID=143

 

Najtrefnejší článok k tomu napísal bloger na Pravde:

 

Ekonomike sa darí, stíhačky si zaslúžime

http://kormidlo.blog.pravda.sk/2018/12/13/ekonomike-sa-dari-stihacky-si-zasluzime/“

 

„VÝZVA PELLEGRINIMU, ABY ZASTAVIL PROTIRUSKÉ BESNENIE A NEHLASOVAL ZA PREDĹŽENIE SANKCIÍ“

„Ukrajinskí agenti provokujú ruské námorníctvo. Americký veľvyslanec tlačí na poslancov NR SR, aby zákonom prinútili Slovenské elektrárne nakupovať jadrové palivo z USA. Brusel nás núti uplatnovať protiruské sankcie. Mainstreamové médiá štvú proti Rusku pri každej príležitosti. Toto nie je normálne! V ĽS Naše Slovensko zastávame názor, že Slovenská republika má viesť vyváženú zahraničnú politiku. Preto vyzýva me slovenského premiéra, aby nezaťahoval Slovensko do geopolitických mocenských sporov a nehlasoval za predĺženie protiruských sankcií.“

http://tv.nrsr.sk/archiv/tlacovakonferencia/7/3384

 

Na Ukrajine je to stále nebezpečnejšie

 

Ak dôjde k naplneniu obáv, ktoré ohlasuje proruská strana na východe Ukrajiny, môžeme očakávať, že v najbližších dňoch sa začne ostrá vojna.

Treba smutne podotknúť, že napriek formálnej rétorike slovenskej politickej reprezentácie, práve včera neodchádzajúci minister zahraničných vecí Lajčák sa vyjadril spôsobom, ktorý znamená bianko šek pre americkú stranu. Vraj budeme podporovať Ukrajinu (proti Rusku). To znamená, že budeme aj bojovať proti Rusku, ak Ukrajina zaháji vojnu?

To znamená, že pokiaľ by v súčasnosti tá ukrajinská armáda, ktorá je rozkradnutá, demoralizovaná a skutočne jej bojová sila je prakticky nulová a ľudia nechcú za Ukrajinu bojovať a už rozhodne nie umierať. Jedinou možnosťou je zaútočiť alebo vyprovokovať konflikt. Už zajtra môže začať útok. Ukrajinci sú pasívnym subjektom geopolitiky, pretože na Ukrajine celý ten Majdan a všetko okolo toho vzniklo práve kvôli tomu,  e je to súčasťou bojového poľa medzi Ruskom a Spojenými štátmi, to znamená západ útočí a snaží sa získať Ukrajinu, čo sa mu už podarilo, práve preto, aby dosiahol nejaké zisky alebo aby oslabil Rusko. Je tu hlavne boj Spojených štátov a Činy. Ak sa teda hovorí, že na Ukrajine sa bude bojovať medzi Spojenými štátmi a Ruskom do posledného Ukrajinca, Číňania nemajú záujem bojovať so Spojenými štátmi priamo otvorenú vojnu a budú to robiť spôsobom, ktorý bude výhodný pre nich, nie pre Rusov. Čo sa týka Ukrajiny, tak môžeme si povedať, že na ten útok bude musieť prísť nejaká provokácia. Pretože tá prvá provokácia neprešla. Tá provokácia bude musieť byť vytv orená inak. Najskôr dôjde k vytvoreniu falošného útoku pomocou dronov prispôsobených na zhadzovanie bômb, ktoré zhodia bomby na nejaké priemyselné pole a následne vznikne ohrozenie alebo niečo podobné. To bude ako signál na útok. Zároveň môžu byť účastné tejto provokácie Spojené štáty tým, že vyšlú ďalší konvoj lodí a budú to zálohovať nejakým americkým torpédoborcom alebo niečim podobobným. Ak by išiel torpédoborec alebo vyslali loď LCS, čo je bojová loď, tak by to možné bolo. Spojené štáty majú jednu z posledných možností kvôli plynu. Čisto ide len o plyn a nie o Ukrajinu. Pre Európu je zostrujúci sa konflikt ne výhodný, pretože to by znamenalo, keby Američania vyprovokovali reálnu vojnu medzi Ukrajinou a Ruskom, by bola ešte závislejšia na Spojených štátoch. Stíhačky sú pre nás ďaleko nad rámec toho, čo potrebujeme, ale sú potrebné pre operácie NATO pod vedením Spojených štátov. Čiže budú potrebné a použité za peniaze slovenských daňových poplatníkov pre americké účely. K tomuto slúži slovenská politika.

Zasadna otazka znie: Kedy sa Ukrajina stala clenom NATO, ze jej pribehlo na pomoc? – pýta sa bežný čitateľ.

Nie Rusko, ale práve NATO eskaluje napätie v Európe: “Táto štvavá politika proti Rusku môže mať výrazné následky, ktoré sa politicky a ekonomicky dotknú Slovenskej republiky,

Novinári to prezentujú ako ruskú provokáciu, pričom aj zistenia slovenských tajných služieb, s ktorými boli oboznámení aj niektorí poslanci Národnej rady, hovoria o niečom úplne inom.

 

NATO poskytne Ukrajine vojenskú pomoc

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/495072-nato-poskytne-ukrajine-vojensku-pomoc-vratane-utajeneho-spojenia/

 

 

Chmelár: JE ČAS ZAČAŤ LEPŠIE KONTROLOVAŤ NAŠE SPOLOČNÉ PENIAZE

„Na Slovensku si často myslíme, že nás sa to netýka. Veď vláda sa vraj delí s občanmi o úspechy ekonomiky. Možno sa s tým uspokojíte, ale je to niečo podobné ako keď páni hodujú pri bohatom stole a vám hádžu na dlážku zvyšky. A hovoria tomu sociálny štát. Náklady, v rámci ktorých prináša systém obrovské zisky predovšetkým oligarchom, znášate vy všetci. Aj dnes si všetci zatlieskali, keď premiér Pellegrini prestal hrať divadielko a pre fotografiu s námestníkom amerického ministra zahraničných vecí ochotne podpísal nákup štrnástich stíhačiek F-16 Block 70/72. Viete, kto to všetko zaplatí? Vy. Vyrovnaný rozpočet? Zabudnite. Bublina, darček pre odchádzajúceho ministra financií a možno marketing pred predčasnými voľbami. Zabudnite na vyrovnaný rozpočet s takouto záťažou, keď vláda sama doteraz nevie, z čoho to zaplatí. No hádajte, z čoho. Nebudú opravené cesty, nemocnice, školy, bude sa škrtať, ale armáda zostane nedotknutá. Pre naše „záväzky“. Také isté, aké vraj v prípade globálnej migračnej dohody neboli záväzné. My nemáme nijaký záväzok, priatelia. Ten záväzok má len zopár zbabelcov a skorumpovaných politikov, ktorí si pod zámienkou našej bezpečnosti nabalili vlastné vreck&aac ute; a nechali sa kúpiť najväčšou zbrojárskou firmou na svete, Lokheed Martin Corp. Tou istou zbrojárskou korporáciou, ktorá financovala kampaň za vstup krajín strednej Európy do NATO. Tou istou korporáciou, ktorá financovala kampaň za „oslobodenie Iraku“. Tou istou korporáciou, ktorá tlačila európske krajiny do zvyšovania armádnych výdavkov na dve percentá HDP. Kruh sa uzavrel, pointa sa naplnila, je časť splácať. A, prosím, neunavujte ma frázami, že sú to naše záväzky a že to potrebujeme. Že to nie sú záväzky, to som už vysvetlil tisíckrát a že potrebujeme predovšetkým zbrojiť, o tom ma nepresvedčí nikto. Táto krajina má toľko vnútorných dlhov, toľko základných potrieb, toľko výziev na rozvoj a títo panáčikovia nám chcú nahovoriť, že naša príslušnosť k západnej civilizácii sa meria štrnástimi stíhačkami F-16? Je čas začať lepšie kontrolovať naše spoločné peniaze, priatelia. Lebo oni ich nevlastnia, oni nám ich spravujú – a namiesto toho nám ich rozkrádajú.

Propagácia tohto príspevku ma stála 100 eur. Vďaka tomu ho uvidí viac než 100 tisíc ľudí.“

 

Smutné, že toto by mali písať novinári a nie si platiť občania, aby sme sa to dozvedeli. A platí nám aj iné oznamy, ktoré by mali oznamovať novinári v novinách.

 

.

 

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518646x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie