Založ si blog

Hľadám stranu, ktorá nie je servilná

Väčšina z nás veľmi dobre vie, že sme kolóniou západu a že nemôžme veľmi vyskakovať, lebo ako malá krajina sme odsúdení byť niečou kolóniou, napríklad aby nám aspoň niekto garantoval hranice a priateľské susedné štáty nás neroztrhali. Čo, nerobme si ilúzie, aj Maďarsko.

Všetko je to teda len o tom, asi ako môžme vyskakovať a čo si ešte tak môžme dovoliť.

Klamstvá, že napríklad Ukrajina si môže vyberať, dobre vystihuje tento článok:

FOREIGN AFFAIRS: Prečo je ukrajinská kríza vinou Západu

„Mala Kuba právo na vytvorenie vojenského spojenectva so Sovietskym zväzom počas studenej vojny? USA si to teda nemysleli a to isté si nemyslia Rusi ohľadne ukrajinského spojenectva so Západom. Je v záujme Ukrajiny, aby pochopila reálne možnosti a bola opatrná pri jednaní so svojim silnejším súperom.“

https://www.foreignaffairs.com/articles/russia-fsu/2014-08-18/why-ukraine-crisis-west-s-fault

 

Propagandisti liberálkov hlásajú absolútnu servilnosť k západu, aj keby čokoľvek išlo proti našim záujmom.

Ja si nemyslím, že musíme byť absolútne servilní, keďže toto nehlása ani Sulík, ani Klus, ani Chmelár, ani Keller, ani Blaha. Všetci sa zhodujú na tom, že aj v rámci určitej povinnej servilnosti máme brániť aspoň to, čo sa dá alebo ešte dá. Za toto ich samozrejme propagandisti liberálkov odsudzujú, čo u Sulíka volajú tápanie alebo polofašizmus a jeho populistické hnednutie, u Klusa, že už mu tiež preskakuje, u Chmelára, že je agent Kremľa, u Blahu to isté a u Kellera mlčia ako pri bláznovi. Toho len ignorujú.

 

Takže ja od migračnej krízy hľadám stranu, ktorá by nás aj pri našej vynútenej servilnosti dokázala aspoň nejako brániť, aby sme doslova všetko nerobili proti našim záujmom.

Veľmi dlho som si myslela, že takouto stranou je najskôr SaS, lebo len Sulík o tom dokázal rozprávať a iné strany som videla takto: Smer niečo iné hovorí voličom a potom celkom s tým v rozpore koná. A na ĽSNS mi vadila a dodnes vadí ich snaha presadzovať cirkevné dogmy do politiky. Ich boj proti homosexuálom a ich boj proti potratom len zákazom mi vadí. Keby táto strana vládla a boli by zrealizované všetky jej predstavy, s tým by som teda ostro nesúhlasila, ako nesúhlasím ani s radikálnym islamom. Ale to už na Slovensku nehrozí, lebo to by liberáli v Európe nedovolili, tí chcú skôr zlikvidovať kresťanstvo s podobou cirkevných dogiem.

Spočiatku SaS odporúčali voliť aj alternatívne médiá, keďže u Smeru už dávno upozorňovali na to, že jedno hovoria a opak robia. Ale po čase sa to isté ukázalo aj pri SaS, že niečo iné hovoril Sulík a napokon niečo celkom opačné robili poslanci SaS, čo si teda volajú, že majú slobodu robiť aj niečo iné, než predtým hlásal Sulík. Mohli sme to vidieť aj nedávno, že najprv si spravia tlačovku, ako sú proti niečomu a potom sa zdržia hlasovania v rozpore s tým, čo hovorili na tlačovke. Takže už aj stranu SaS si môžte prirátať v tomto ku Smeru, že jedno hovoria ľuďom a niečo celkom iné robia.

Tak, ktorá je teda tá strana, ktorá dokáže nesúhlasiť a stojí si za tým? Do volieb máte čas, môžte takú vytvoriť a tú potom budem voliť.

Nesmie pracovať v prospech servilných liberálkov, ani slúžiť im ako podnožka do koalície (SaS) a musí mať schopnosť nesúhlasiť so všetkým, so všetkými príkazmi, ktoré idú proti našim záujmom.

Zatiaľ je taká len ĽSNS. A prečo len ĽSNS? To nie sme schopní vytvoriť inú takúto stranu, ktorá by aspoň trochu hájila aj naše záujmy a bola schopná aspoň minimálneho a nielen hraného odporu?

Pokiaľ sa do volieb taká strana nenájde a každá jedna aj ten minimálny odpor bude len predstierať ako Smer a SaS, ja budem voliť tú jedinú, ktorá ho je ešte schopná a to ĽSNS.

 

A pokiaľ sa vám to nepáči, vytvorte na to inú stranu alebo prestaňte ten odpor len hrať!

 

Chmelár:

Ešte v júni premiér Peter Pellegrini povedal: „Slovensko dlhodobo zdôrazňuje, že sankcie voči Rusku nepriniesli žiadny pozitívny efekt. Obmedzujúce opatrenia prinášajú len škody.Domnievame sa, že by bolo vhodné túto otázku znovu prehodnotiť.“ Toto stanovisko zopakoval odvtedy ešte veľakrát a na chvíľu sa mi zazdalo, že konečne máme rázneho štátnika, ktorý bude na medzinárodnej scéne sebavedomo vystupovať za naše záujmy a rozumné riešenia. Vytriezvenie prišlo minulý týždeň, keď Pellegrini avizoval, že síce odmieta sankcie, ale „počkáme, ako sa rozhodne EÚ a pridáme sa k nej“. Takže človek, ktorý spolu s ostatnými ústavnými činiteľmi správne presviedčal verejnosť, že EÚ nie je Brusel, že EÚ sme my všetci, náhle vyslal posolstvo, že EÚ je Nemecko a Francúzsko. A s takýmito postojmi chce presviedčať občanov k vyššej účasti v európskych voľbách…

Problém, samozrejme, nie je v tom, že by si Slovensko nevedelo svoj názor presadiť, ale v tom, že na čele nášho štátu stoja zbabelci, ktorí hovoria niečo iné doma a niečo iné v zahraničí. Podobne sa správajú európski lídri, ktorí sa na jednej strane vyhrážajú Rusku, na strane druhej ticho tolerujú oveľa horší autoritatívny režim v Turecku (ktoré má podľa včerajšej správy najviac väznených novinárov na svete) a nad dnešným rozhodnutím kosovského parlamentu vytvoriť armádu v rozpore s medzinárodným právom vyslovili iba „poľutovanie“. Prečo? Lebo zahraničnú poli tiku európskych štátov stále diktuje USA a jej záujmy.

V čase, keď tak premiér ako i predseda parlamentu, ale aj väčšina slovenskej verejnosti odmieta sankcie a zvyšovanie konfliktu s Ruskom, niekto musí mať odvahu presadiť tento postoj.“

 

To je len taká ilustrácia, ako Smer niečo iné hovorí ľuďom a niečo iné a celkom opačné napokon robí. Keď vám stačí takéto divadlo na oklamanie ľudí, mne nie. 

 

„VÝZVA PELLEGRINIMU, ABY ZASTAVIL PROTIRUSKÉ BESNENIE A NEHLASOVAL ZA PREDĹŽENIE SANKCIÍ“

„Ukrajinskí agenti provokujú ruské námorníctvo. Americký veľvyslanec tlačí na poslancov NR SR, aby zákonom prinútili Slovenské elektrárne nakupovať jadrové palivo z USA.Brusel nás núti uplatnovať protiruské sankcie. Mainstreamové médiá štvú proti Rusku pri každej príležitosti. Toto nie je normálne! V ĽS Naše Slovensko zastávame názor, že Slovenská republika má viesť vyváženú zahraničnú politiku. Preto vyzývame slovenského premiéra, aby nezaťahoval Slovensko do geopolitických mocenských sporov a nehlasoval za predĺženie protiruských sankcií.“

http://tv.nrsr.sk/archiv/tlacovakonferencia/7/3384

 

Akékoľvek vyhrážky, že som preto fašista, na mňa neúčinkujú, pretože fašistom je pre nich aj tak každý, kto nie je len totálne servilný. Fašistom je pre nich aj Sulík a každý, kto by mal len otázky alebo by hľadal neservilnú stranu. A fašistom je každý, kto by šiel demonštrovať za hocčo, čo nie je „liberálmi“ schválené, ako sa dnes bežne deje aj na západe. Z každého vyrobia pre nesúhlas alebo len pre otázky extrémistu. Je to vlastne len zastrašovanie do úplnej servilnosti.

 

Fašistom-nacistom-extrémistom je pre mňa každý, kto neuznáva ľudskú rovnoprávnosť a má na ňu dvojaký meter. Dnes to najviac predstavujú práve liberálkovia, čo sa len vydávajú za liberálov, potom radikálni moslimovia a dogmatickí kresťania. Z tohto môžte vidieť u predstaviteľov ĽSNS najskôr to dogmatické kresťanstvo.

 

Poslanec Blaha toho už tiež má plné zuby a mnohí jeho fanúšikovia a tých je teraz neúrekom, ho vyzývajú, aby založil vlastná stranu ľavicovo-vlasteneckú.

V kuloároch sa hovorí o dvoch krídlach v strane Smer. Jedno je pravico-liberálne na čele ktorého je Peter Pellegrini s Lajčákom, ktorí predstavujú v strane Smer presne to isté, čo servilní liberálkovia s Kiskom a krídlo neservilnejších politikov, ktorí sa musia servilnosti strany Smer len prizerať a ktorých vytáča vyhodenie takmer dvoch miliárd na americké stíhačky F-16 s čím hanebne súhlasil aj Pellegrini a spečatil to svojim podpisom.

Priatelia, o amerických stíhačkách sa nehlasovalo v parlamente a keby áno, dobre viete, ako by som hlasoval. Ale s týmto jednoducho nedokážem urobiť nič. A verte, že ma to trápi viac, než čokoľvek iné,” napísal Blaha na úvod svojho komentára.

A dodal: “Už som sa k tomu vyjadroval v lete. Neznášam ten pocit bezmocnosti – keď máte s niektorými rozhodnutiami brutálny problém a neviete s tým spraviť vôbec nič, lebo ste jednoducho v menšine.”

Blaha odmieta militarizáciu a naznačuje dôsledok kúpy týchto amerických šrotov: “Slovensko sa priamo a na hulváta stane americkou kolóniou pod taktovkou gubernátora Kisku, ktorého do funkcie uvedie priamo americký veľvyslanec a jeho ctení “diplomati” z CIA. ”

“Ak sa raz Slovensko má zmeniť, bude to musieť ísť od podlahy. Budeme musieť veľa rozmýšľať nad tým, čo ďalej. Ale na to musíme byť silnejší. Jedno je isté: my dnes potrebujeme hrádzu proti vojnovým štváčom a extrémnej rusofóbii, nie zbrane z USA. Ak nás niekedy niečo ochráni, tak jedine dobré vzťahy s veľmocami – nie militarizmus ani nenávisť voči Rusku.”

Poslanec SMERu taktiež kritizuje mainstreamové médiá a vládu, za to, že im nadbieha: “Zahraničnú politiku tu nesmú diktovať chorchtle z denníka N!

Asi to cítite aj vy, priatelia. V poslednom čase rastie enormný tlak proti Rusku, vrátane vyhostenia diplomata, vrátane bezpečnostnej stratégie, vrátane útokom kvôli migom, vrátane bratania sa s oligarchom Porošenkom atď.

To, že tomu tlieskajú nejaké primitívne americké liberálne chrochtle z Denníka N či SME je mi srdečne jedno. Ale na túto vlnu nenávisti a militarizmu jednoducho nesmie nastúpiť vláda, ktorú podporujem. Nesmie. Pretože kľúčom k akémukoľvek chápaniu ľavice vždy bol a bude – mier.”

Blahovi sa už prestáva páčiť čo predvádza vláda: “Kopí sa to a nepáči sa mi to. SMER vždy dokázal povedať NIE západným mocnostiam, keď bolo treba –

počnúc stiahnutím vojakom z Iraku;

cez žalobu na EÚ kvôli kvótam;

cez nevyhostenie diplomatov v kauze Skripaľ;

až po Marakéš.

To boli chvíle, kedy som bol na našu zahraničnú politiku skutočne hrdý. Lebo ju formovali ľavicoví lídri zo SMERu a nie technokrati.

Ale sú chvíle, kedy mám naopak veľmi zlý pocit – a to je práve teraz. Je čas vrátiť sa k rovnováhe. Čo je veľa, to je veľa,” zakončil svoj status.

Kto dokáže čítať medzi riadkami tak vidí, že Blaha sa už v strane SMER-SD necíti “komfortne.” Špičky tejto najsilnejšej strany na Slovensku by preto mali spozornieť a počúvať aj vlastenecké krídlo SMERu. Ľuboš Blaha je totiž čo sa týka “lajkov a zdieľaní,” najpopulárnejší politik na Facebooku a jeho komentáre majú obrovský dosah na ľudí po celom Slovensku.

V prípade, ak by Blaha odišiel zo strany a založil si vlastnú, SMER-SD by to v najbližších voľbách zrejme pocítil.“

 

Toto považujem za veľmi dobrý nápad, aby nám tu nevznikali ďalšie len malé servilné liberálne straničky o ktoré nemajú ľudia záujem, pretože im absolútne neveria a práve pre ich politickú absolútnu servilnosť, ale aby na Slovensku vznikla strana ľavico-vlastenecká s politikmi ako je poslanec Blaha, čo vidíte, že si ľudia pýtajú a ktorú by početní voliči Smeru volili a to práve tí, ktorí už tiež majú plné zuby zrádzania vlastných záujmov politikmi ako je Lajčák, Pellegrini a Kiska.

Vytvoríte im takúto stranu alebo budú nútení stať sa voličmi ĽSNS?

 

.

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509913x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie