Založ si blog

Sugestívna kampaň PENTY alebo ESETU?

Nejaký spor Hlinu s novým primátorom Bratislavy (či je architektom Penty) mi unikol, lebo ma nezaujímal ani jeden z nich. Zaujalo ma len to, že dnešný primátor Bratislavy mal najdrahšiu kampaň a teda kto si ho ako primátora zaplatil a prečo.

 

„Tento rok po prvýkrát platia limity pre výdavky kandidátov aj na lokálnej úrovni. Ideou je narovnať možnosti kandidátov a nenechať bohatých ľudí primátora si „kúpiť.“Bežne sa to používa aj vo svete. Lenže slovenská legislatíva sa na reálne limity len hrá …

… Reálne tak môžete kandidátovi poslať kľudne aj 5 miliónov, ak si nájdete dostatok politických ako aj tretích strán. Kampaň Matúša Valla ukazuje, ako ide rovnosť kandidátov legálne obísť.“

https://transparency.blog.sme.sk/c/495869/kto-plati-noveho-primatora-bratislavy.html

 

„Na voľby do orgánov územnej samosprávy môže takáto tretia strana podľa zákona minúť najviac 25 tisíc eur. Vo Vallovom prípade sa tak objavilo 5 účtov. Všetky sú zaregistrované na Štátnej komisii od 14.septembra do 16.októbra a na každom z nich pristálo 22 až 25 tisíc eur. Peniaze boli následne minuté na kampaň v prospech Matúša Valla.

Spomínaných päť účtov mu rovnako ako najväčšiu časť kampane zasponzorovali rôzni spolumajitelia Esetu.  Miroslav Trnka, Peter Paško a Maroš Grund mu na ne poslali spolu 119 tisíc eur.

V skutočnosti by bez spolumajiteľov Esetu, ktorí na jeho kampaň zaplatili minimálne 280 tisíc eur, dnes určite nebojoval o možné víťazstvo v bratislavských primátorských voľbách.“

https://glob.zoznam.sk/vallo-ma-najdrahsiu-kampan-financovanie-je-ucelove-sam-nedal-ani-cent/

 

nedostatky programu Matúša Valla:

Plán Bratislava Matúša Valla je niečo ako wannabe Štát v štáte: Zdvojnásobíme vám dane, aby sme na komerčný nájom dali stovky eur chudobným za ne“

 

Je to však to isté, ako by ste to posielali na nejakú charitu v Afrike cez desiatich sprostredkovateľov len na základe fejsbukovej fotky detí s nafúknutými bruškami, možno ešte aj na gumených člnoch, namiesto obvyklého postu receptu na cheesecake. Krátkozraké, hlúpe, nefunkčné až kontraproduktívne – teda nehorázne pokrytecké. Naozaj radšej miňte tie peniaze na nejakú konzumn&u acute; statusovinu bez hodnoty, ako na takéto nebezpečné rozhodnutia.“

 

Je to len populizmus vo svojej podstate a legalizovaná korupcia znevýhodnených, a tým pádom aj žiaľ ľahko manipulovateľných ľudí.“

https://dennikn.sk/blog/1280466/1280466/?ref=in

 

Keďže nie som ekonóm, ja to posúdiť neviem a nemám ani záujem. Spomenula som si len na to, ako Denník N a SME propagovali odporúčania hercov do volieb – koho máte voliť. 

A oni ako intelektuálna elita odporúčali voliť Bugára a Procházku, proste MOST a SIEŤ ako tie zaručene najlepšie strany pre našu intelektuálnu elitu, ktorá zisťovať to, čo je ozaj dobré, nemá čas.

Tak MOST odporúčala jedna Vašáryová a toto teraz odporuča aj druhá Vašáryová. Pokým vy pracujete, herci to za vás zistia alebo len tých zaplatia za reklamu ako Valla? Alebo možno herci majú k ekonómom bližšie.

 

Ako ste teraz spokojní s ich odporúčaním, keď ste si dali nimi poradiť a volili MOST alebo SIEŤ? Ako ste dnes spokojní s Bugárom, ktorého odporúčali títo novinári a herci? Bola to teda tá najinteligentnejšia voľba? Možme povedať, že áno, intelektuálna elita vám najlepšie poradí koho a kde máte voliť? A čo je tou najlepšou voľbou?

Prečo som ja vtedy vedela, že Bugár predsa nevylúčil koalíciu so Smerom, hoci som ani herečka nebola? Prečo oni potom boli prekvapení a cítili sa zradení, keď to bolo jasné už dopredu a žiadnym prekvapením?

Radí teda táto intelektuálna elita naozaj dobre alebo len ako v bežnej reklame na pôžičky a podobne?

 

Ja osobne by som si už zvlášť dala pozor na to, koho budú odporúčať herci alebo novinári z Denníka N. MOST som nevolila práve preto, že ho odporúčali. Ešte som ani nevedela, koho budú odporúčať, ale už som si povedala – Presne tých nesmieš, ktorých budú! Lebo už tým budú tieto strany podozrivé. A preto som teda ten MOST nevolila, ani SIEŤ, keď ich oni odporúčajú.

Dnes by to ľuďom ako najinteligentnejšiu voľbu odporúčali tiež?

A aká je tá dnešná? Tiež len naivná alebo zaplatená? Alebo teraz sa už nekorupčne trafili?

 

Tak sugestívnu kampaň ani SMER dávno nemal: na netoch herci SND, umelci aj raperi “VOLIA VALLA”, čo už hraničí s gýčovou kultúrnou propagandou, na ulici kandidát proti bilbordom bojuje bilbordovaním. Pekná to integrita a sľubovanie“

 

„Takto obmedzene, sťaby naprogramovane zo severokórejského filmu, sa prihovárajú v reklamnom spote herci SND, od ktorých by ste čakali aspoň trochu vycizelovanejšie vyjadrovanie …

Mimovoľne mi to pripomenulo župné noviny s leninovským kultom Luntera, osvieteného a nedotknuteľného chránenca triviálnych médií, ktoré boli plné autokratických zbabelo nepodpísaných článkov, ktoré mu generovala zrejme ešte jeho stará reklamná agentúra, na čo poctivo upozornila Transparency International. Ich bilancia: toto nerobil ani Kotleba, SMER, či HZDS v najhorších rokoch.

Nedá mi, a musím sa ešte pozastaviť v jednom dúfam-že-posledných článkov k marketingu tohto kandidáta:

Bojujem proti vizuálnemu smogu citylightmi, bilbordami na každom kúte, aj na tých najmenej patričných historických miestach v Starom meste.

Ak náhodou nemáte nainštalovaný adblock, dokážem zamoriť internety videami o mojich ľavicových víziách Bratislavskej sociálnej republiky, ktoré všetky „celebrity“ ma podporujú, a aké to bude všetko dokonalé za Vaše zdvojnásobené dane, hoci prakticky asi len zopár ľudí z môjho tímu má poriadnu skúsenosť z komunálu, mňa vynímajúc.

Budem bojovať proti oligarchom a záujmom investičných a finančných skupín, ktoré by mohli byť na úkor mesta, prijatím zákaziek od eticky prestížnej to firmy Penty, ktorá tu dlhodobo hizdí podnikateľské prostredie bez ohľadu na momentálne zafarbenie vlády. Lebo však inak by som poriadnu architektonickú kariéru nikdy nespravil. Tak, ako je moja kariéra “údajne” závislá v malom trhu na týchto zákazkách, tak budem postupovať aj v primátorskom kresle.

Teším sa priazni ľavicových médií, ktoré z hlavného skúseného protikandidáta pravice stihli spraviť konšpiračného homofóba. To je taká dedukcia na úrovni Blahovských trollov a provokatérov, ktorí tak nahlúplo označili aj politika jedinej strany, ktorá presadzuje registrované partnerstvá a práva homosexuálov v parlamente. Viac, žiaľ, ako pár v komunále irelevantných facebook komentov naňho nenašli.

Budem riešiť Vaše problémy a nedostatok financií z politicky zle hospodáriaceho mesta ďalším zvyšovaním daní pracujúcich občanov – paušálnym zdvojnásobením dane za nehnuteľnosť, pričom teraz zohľadním aj úžitkovú plochu namiesto zastavenej (poschodie domu, záhrada, či aj nepoužívaný pozemok zrejme…).

Zvýšim poplatky za parkovanie, aj za vlastnenie auta.

Ale zas zamestnám desiatky svojich nových ľudí, z ktorých väčšina nebola ešte ani v komunále, ale hovorím, že sú to top profíci, na novo zriadené pozície do svojej kancelárie, do štátnej správy, koordinátorov, ombudsmanov, pracovné skupiny, dokonca vytvorím celý nový úrad, na ktorý sa budete skladať, budem chudobným sľubovať príspevok na komerčný nájom v stovkách eur mesačne, a všetka tá ušľachtilosť opäť za Vaše dane, ktoré na tvrdo zdvojnásobím, lebo lepšie mi to ekonomicky už nemyslí.”

 

“Volím Valla, Vallo, Vallo, Matúš, Matúš, Vallo, Vallo, Valla…”

 

 

Však uvidíme, či zas nebudú prekvapení alebo nebodaj zradení ako Bugárom. Ale ja by som to už s najinteligentnejšími odporúčaniami najinteligentnejšej elity neriskovala.

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553651x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie