Založ si blog

Ktorá časť NATO je normálna?

„Odvolává se na rozhovor poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pro polský server Wiadomości. Poradce v něm ve čtvrtek uvedl, že se jednalo i o nové bezpečnostní alianci, která by mohla nahradit NATO. Zelenskyj o ní mluvil ve středu před kongresem USA.

„Blízký poradce ukrajinského prezidenta v rozhovoru opakovaně tvrdí, že toto bylo klíčovým tématem jednání při návštěvě tří premiérů v Kyjevě. A zároveň naznačuje, že má vzniknout vedle NATO nová aliance, která má být ‚akceschopnější‘ nástupkyní NATO. Nic z toho veřejnosti ani parlamentu premiér Fiala po svém návrhu nesdělil,“ uvedl v pátek Bžoch. Od premiéra bude chtít vysvětlení ve Sněmovně.“

 

„Podolak v rozhovoru pro polský list uvedl, že se jednalo o jedno z klíčových témat vrcholného setkání 3 premiérů zemí NATO a Volodymyra Zelenského. Český premiér Petr Fiala to však již v pondělí popřel, že o ničem takovém se nejednalo. Tím pádem celá věc stojí v rovině, že buď lže poradce Zelenského v rozhovoru pro polský list, anebo lže český premiér.

 

Které státy již souhlasily s podpisem tohoto bezpečnostního prohlášení?

 

To nemohu prozradit, protože jednání stále probíhají. Po jejich skončení představí předseda Zelenski celou koncepci.

 

O tom jednal Zelenský s premiéry Polska, Slovinska a České republiky během jejich návštěvy Kyjeva?

 

To bylo jedním z klíčových témat, o nichž se na zasedání diskutovalo.“

 

Toto šokující prohlášení pravé ruky Zelenského zavdává podezření, že český premiér spolu s premiéry Polska a Slovenska dojednávali na vlastní pěst realizaci bojové aliance ochotných členských států NATO v čele s Polskem, které by byly více než ochotny povolat své vojáky do války na Ukrajině.“

 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednani-fiala-kyjev-zelenskyj-bzoch-valka-na-ukrajine-kongres-u-24.A220318_185057_domaci_kop?utm_source=facebook&utm_medium=sharecd&utm_campaign=desktop

 

 

 

Ktorá časť NATO je normálna? Tá, ktorá sa nechce dať zatiahnuť do svetovej vojny alebo tá, ktorá sa chce z NATO vyčleniť a investovať do svetovej vojny?

 

Nepochybujem, že pre našich 5 % novinárov, ktorí všetko na Slovensku určujú aj bez toho, aby ich niekto zvolil, je normálna tá časť NATO, ktorá sa chce na vlastnú päsť pustiť do veľkého vojenského konfliktu. Ich majitelia si to tak isto želajú. A nepochybujem, že by ich rovnako ako novinári poslúchala aj prezidentka a naša vláda „kresťanov“.

 

Jedno mi je záhadou. Prečo prenasledujú obyčajných občanov Slovenska, že by so zatiahnutím do vojny nesúhlasili, keď nesúhlasí ani pôvodné NATO, teda iné krajiny z NATO? Prečo nevyhlasujú, že tieto ostatné krajiny zbožňujú Putina, keď nechcú? Prečo im nenadávajú do nacistov a neposielajú ich bývať do Ruska ako vlastizradcov a nepriateľov, že sa im do svetovej vojny nechce?

 

Mám v tom väčšiu moc ja než Macron? Záleží na mojom postoji k svetovej vojne alebo na Macronovom?

 

Tak, Macron sa môže báť celoeurópskej vojny a ja sa ako žena a matka nesmiem, lebo inak si to vláda a novinári so mnou vybavia prenasledovaním za iný názor, že ja podporovať celoeurópsku vojnu nechcem?

 

Prečo si to nevybavíte s Macronom a všetkými krajinami NATO, ktoré do celoeurópskeho konfliktu nechcú ísť?

 

O nich píšte, že píšu hoaxy a šíria prokremeľskú propagandu, keď nechcú!!!

 

Ja ako žena, matka nie som povinná chcieť ešte rozsiahlejšiu vojnu!!! To chcú naši novinári, čaputová a „kresťania“ vo vláde. Obyčajní občania to nechcú len ako Macron a zvyšné štáty v NATO! Máme utiecť do tých iných krajín v NATO, čo sa nechcú zapojiť do svetovej vojny?

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5560458x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie